ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Srknatmn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
18 [0.75 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Ataman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kirklareli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan

SON 10 MESAJI

3 Sepetli Dış Filtre Malzeme Dizilimi
[QUOTE=K0L0Ni]

Purigeni suyun temizlendiği ve artık akvaryuma tahliye olduğu en son sıraya koymak gerekiyor. Temiz su en üstten çıkıyorsa purigen en üstte olmalı, elyaf arkasına değil öncesine gelmeli. En son purigen. 60 litre için 10-max15 ml yeterli olur doğru. Seachem matrixi örnek olarak verdim zaten, eheim pro gayet başarılı bir substrat. Lav taşı koymaktansa elinizdeki yedek miktarı da eklerseniz çok daha verimli olur. Eheim substrat prolar çok uzun ömürlü, yedek tutmanıza hiç gerek yok.

Elyafı ben ilk sıraya alıyorum. Kirli su ilk olarak elyafa temas ediyor. Ardından sünger ve diğer malzemeler. Elyaf çok dayanıklı bir malzeme değil. 2-3 ay ömrü var. Ayrıca elyaf tıkandığında debi düşüyor gibi çekincelere katılmıyorum. Elyafı tıkayabilecek bir birikme gayet tabii süngeri de tıkar. Süngerin biyolojik kapasitesi elyaftan çok daha fazla, o yüzden temel mekanik temizliği elyaf yaparken ardından biyolojik filtrasyon elemanlarını yüzey kapasitesine göre diziyorum. Bu anlamda sırasıyla sünger, seramik halka şeklinde devam ediyor.

Alt ve orta bölmelere substratlar arasına katman yapmak istiyorsanız elyaf değil, sünger daha iyi bir malzeme. Elyaf ilk aydan sonra lif lif ayrılmaya başladığı için katları birbirinden ayırırken o lifler çok sinir bozucu olur. Her malzemeden elyaf temizlemek zorunda kalırsınız. Sünger veya fiber bir malzeme daha uygun.[/QUOTE]

Çok açıklayıcı oldu bu mesajınız.Kafamda tam olarak konu oturdu.Teşekkür ediyorum :)
Marimo Ball Kullanarak Zemin Yada Dekor Kaplama?
Marimo moss ball’ı açıp,akaç dekorlarında dallara yapıştırarak kullansak nasıl olur acaba?Elimde farklı ebatlarda çok dallı küçük ağaçlar var.Dallarını biraz yoğun şekilde kaplamak istiyorum.Daha önce christmass moss ile denedim hiç hoş olmadı.İstediğim görüntü resimdeki gibi..

Farklı Moss tavsiyeniz var ise o da olur..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/090120261629241.jpg[/IMG]
Ember Tetra İle Beslenebilecek Tür Tavsiyesi
60lt tankımdaki 9 adet transgeneticleri ayırıp,
2 tane olan neonu 6-8 adet arası gibi yapmak,2 olan black neon tetramı 6 adet yapmak,4 olan danio zebralarımı da yine 6 adey yapmak düşüncesindeyim.

Aralarına sanırım ember tetra çok yük yaratır değil mi?
[QUOTE=K0L0Ni]
Bu dizilimde yeterince biyolojik medyanız var, yine de ekleyecekseniz lav taşı yerine güzel bir biyolojik medya eklemeniz daha iyi olur (eheim proyu artırabilirsiniz veya seachem matrix substrat)

Purigeni suyun en son geçtiği yere, yani sizdeki dizilime göre elyafın da arkasına koymalısınız. Purigenden yalnızca su geçecek biçimde konumlandırırsanız max verim alır, uzun ömür elde edersiniz. Ancak 100 litre suya 25 ml purigen limitini aşmayın.[/QUOTE]

Tankım zaten 60lt kapasiteli.Sizin dediğinizr göre bu durumda sanırım filtre içerisinde 10ml purigen yeterli olur gibi..

Purigeni en üstteki elyafın hemen altına koyun dediniz doğru mu anladım.Yani suyun çıkış noktasına yakın olması suyun en temiz süzülmüş hali ile tanka girmesi?

Eheim prodan bağımsız seachem matrixi eklesem gereksiz bir sarfiyat mı olur acaba?Elimde yedek eheim substrak pro var..

Bir de şu elyaf konusu var.Sadece en üst kısma koymak mı yoksa altlara veya orta bölgeler de ilave koymak nasıl olur acaba..

Bilgiler için saolun..
Filtre malzemesi dizilimleri ile alakalı çokça farklı görüşler ve dizilim şekilleri var.1 ay oldu hobiye başladım ve ilk kurulumda eheim 2011 filtreme şu şekilde dizilim yaptım.

1-En alta kendi büyük gözenekli mavi süngeri

2-Sera seramik halka

3-Sera crystal clear elyaf (bunun yerini üst taraflara kaydıracağım)

4-Eheim substrat pro

5-Klasik beyaz elyaf

Aklımda secheim marksının purigen ürününü almak var.Çok övgü almış bu ürün.Acaba bu ürünü en üstteki elyafın hemen altına konulması mı mantıklı olur?

Birde filtre içerisine üst taraflara biraz doğal lav taşı koyma düşüncem var.

Şu andaki dizilimime göre su oldukça berrak..
Akadama Toprağı
Bende kaktüs ve skulentlerimde akadama kullanıyorum.Özellikle bitkilerin köklenmesi için oldukça etkili bir toprak türüdür..Zor köklenen bitkilerimde olumlu sonuçlarını gördüm genelde.
Acaba akvaryuma alacağım eledoa,limon,zeytin tarzı kolay bakımlı bitkilerin kök kısınlarına sersem nasıl olur.Şu an çok ince taneli silis kum var sadece.Düşüncem şu ki,en arka tarafa 2-3cm akadama serip bitkileri ekip tekrar üzerine silis kum serip akadamayı kapatmak.

Sizde mantıklı olur mu?Yoksa elimdeki 5-6mm civarı olan lav taşından mı zemine serip bitkiyi ekip üzerini silis kum ile kapatayım..
Akvaryum Suyu Neden Buharlaşır ?
1-2 gündür şu şekilde köpüklenme başladı.Sebebi nedir acaba?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/050120262313231.jpg[/IMG]
Eheim 2213 Debi Sorunu
2211 modelini 1 aydır kullanıyorum bende..Hayatımda ilk kez akvaryum kurdum ve dış filtrede bu markayı tercih ettim.Benimde kurulum sonrası ilk 3 haftadan sonra debide azalma oldu ancak yaptığım filtre ve hortum temizliği sonrası debi tekrar eski halini aldı.Sessizliği ise bence şimdilik muazzam.Dibine gidip kulağımı iyice yaklaştırmadıkça ses namına bir şey duyamıyorum..Nazar değmesin.60lt kapasiteli tankımda 20 adet kadar karışık tetra türleri besliyorum..Sanırım üretim partillerine ve üretim yıllarına göre kalite farklılıkları olabiliyor her sektörde olduğu gibi.Nazar değmesin şimdilik memnunum ama ileride nasıl bir vaziyet alır bilemiyorum..
Akvaryum Suyu Neden Buharlaşır ?
[QUOTE=fishhyy]
2 parca camla üstlü altlı ray sistemi çok kullanışlı oluyor. Sürgü gibi. [/QUOTE]

Peki raylı sistemde normalde şu anda takılı olan led lamba,hortumların giriş noktaları vs etkilenmiyor mu?
Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu?
[QUOTE=GhostKoi]

Kullanım kılavuzuna bakmalısınız. Örnek:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/221220250804251.jpg[/IMG][/QUOTE]

Saolun.Evet aklıma o geldi ilk etapta ama baktım kutusunda kitapçık yoktu..İnternetten bulabilirsem artık bakacağım..

Düzeltme,

Bir satış sayfasında aynı modeli buldum ve google ile çeviri yaptığımda resimdeki gibi açıklamalara denk geldi.Bu durumda 3. Mod olan yani “rgb” sanırım bitkiler ve balıklar için faydalı olan mod.
2. Mod olan karışık beyaz dediği mod ise sanırım gün ışığını simüle eden mod.

İlk mod zaten full açık yanan ledler demiş..

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/271770/221220251805491.jpg[/IMG][EDIT]Srknatmn,2025-12-22 18:08:46[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.