ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Umutoty
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
21 [0.81 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal umut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal umut

SON 10 MESAJI

200lt Melek
Teşekkür ederim hocam.ölçü aletleride alacağım inşallah.kurunca foto atacağım.iyi günler[:)][EDIT]Umutoty,2026-02-23 00:01:16[/EDIT]
200lt Melek
Merhabalar,arkadaşlar 100 40 50 severum akvaryumundan vazgeçtim onun yerine 6 melek 15 kardinal 8 Sterbai corydoras çöpçü akvaryumu yapacağım.bitki olarak Vallisneria Gigantea (Dev Saz), Echinodorus Bleheri (Amazon Kılıcı), Anubias türleri (Wrinkled Leaves, Nana Peacock, Congensis).bunları besleyeceğim ekipmanlarım ise OrionLed 100 cm Beyaz 6500K.
Filtrasyon: Sobo FH-1904 1500 Lt/Saat İç Filtre & Aqua Boutique Elyaf desteği. Isıtıcı: Sobo 300W Pro Isıtıcı.iç filtre debisi fazla ama delikli boru ile azaltıcam.
30 kg Aquamins California Black Sand (1.5mm).
3 kg Black Flame Wood & 10 kg Gnays Kaya kombinasyonunu yapacağım.akvaryum ise 100x40x50h Antrasit MDF Mobilyalı, Buhar Camlı & Taç Kapaklı bir akvaryum.katkı olarak ise bunları kullanacağım Creaqua Cycle Booster, Crystalpro Bacto Feed, Aqua Clear, Aqua Conditioner.Sizce balık sayısı fazla mı yeterlimi birde bana verebileceğiniz tüyolar varmı.herkese iyi hobiler dilerim [:)][:)]
100 40 50
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için acaba melekleri 2 tane yapsam yetermi hacim olarak veya sizce severum mu yoksa melekleri mi azaltıyım. Aslında bence 4 tane melek alayım çift çıkarmı bilmiyorum ama çıkarsa çok iyi olur diğer 2 meleği vereyim.Ama bilmiyorum 2 tane ile de başlanabilir.sizce en iyisi hangisi olur severumları pek azaltmak istemiyorum [:)][EDIT]Umutoty,2026-02-21 14:25:29[/EDIT]
Bitki Tavsiyesi
Pek bilmiyorum ama kırmızı renkli bitkiler genellikle co2 ile bakılıyor diye biliyorum araştırmanızı öneririm[:)]
Bitki Tavsiyesi
CO2 takviyesi olmadan ve 6500K orta seviye aydınlatmayla gayet güzel bitkiler yetiştirebilirsiniz. Özellikle düşük-orta ışık isteyen dayanıklı türlere yönelirseniz daha sorunsuz olur. Anubias türleri, java fern (microsorum), cryptocoryne çeşitleri (özellikle wendtii), echinodorus, vallisneria, hygrophila polysperma ve limnophila sessiliflora bu şartlarda rahat gider. Gövde bitkilerini budayıp tekrar dikerek kolayca çoğaltabilirsiniz.

Zemini kaplamak için de marsilea hirsuta, sagittaria subulata (cüce saz) ve cryptocoryne parva düşünülebilir. Monte carlo veya cuba gibi türler CO2’siz genelde yukarı uzuyor, tam halı formu vermiyor bilginiz olsun.[EDIT]Umutoty,2026-02-21 12:26:17[/EDIT]
100 40 50
Selamlar herkese,
100x40x50 ölçülerinde, yaklaşık 200 litrelik yeni bir Güney Amerika Karma tankı kuruyorum. Kurulumda şu detaylara karar verdim:
• Taban: Siyah kum aquamins 1,5mm(Altında strafor destekli).
• Dekor: Black Flame kökler,10 kg gnays kaya ve siyah arka fon (Loş ve derin bir atmosfer için).
•Bitki:Echinodorus bleheri,Anubias wrinkled,miscrosum pterpia,Anubias barteri var nana dark moon,valisneria spiralis,Anubias nana peacock ve son olarak gigentea valisneria
• Filtrasyon & Su: iç filtre kullanıyorum iç filtrede seramik halka ve biyo ball var ama yetersiz olduğunu biliyorum)Ama Birtanede tepe filtre alıp onu sadece biyolojik açıdan kullanıcam içine işte seramik halka ve benzeri şeyler koyacağım(sobonun birtane asmalı dış filtre vardı onu düşünüyorum ).ısıtıcı olarak 300watt ısıtıcı var.birde 6500K ışık yetermi.Su düzenleyici olarak kloru nötralize edip, Seachem Stability ile bakteri döngüsünü başlatacağım.
• Canlı Listesi: 2 adet Red Spotted Severum, 4 adet Melek, ve 8-10 adet Sterbai Corydoras.
Balıkları küçük boyda alıp beraber büyütmeyi planlıyorum. Tankın hacmi ve dekorasyonu göz önüne alındığında;
1. balıkların adaptasyon sürecinde (ilk hafta) kayıp yaşamamak için su değerleri dışında 'şu da çok kritiktir' dediğiniz bir püf noktası var mı?
2. Severum ve Melekler büyüdüğünde olan bölge dengesini korumak için köklerin diziliminde (sağ-sol-orta) nasıl bir strateji izlemeliyim?
3. Bu türlerin yanına, suyun üst bölgesini hareketlendirecek ama huzuru bozmayacak bir tetra türü eklemeli miyim, veya 1 çift ramirezi,yoksa bu kadro yeterli mi?
4.Veya bu tür sayısı fazlamı sizce?
Herkese iyi hobiler dilerim[:)][:)][EDIT]Umutoty,2026-02-21 12:36:24[/EDIT]
100 40 50 Güney Amerika
Tamamdır teşekkür ederim [:)]
100 40 50 Güney Amerika
100 40 50 severum,melek,ramirezi,corydoras olan bir akvaryum kuracağım fakat hangi kökü,kaç santim,nerden,uygun fiyata alacağımı bilmiyorum İstanbuldayım napabilirim[:)]
Güney Amerika Karma 100 40 50
Selamlar herkese,
100x40x50 ölçülerinde, yaklaşık 200 litrelik yeni bir Güney Amerika Karma tankı kuruyorum. Kurulumda şu detaylara karar verdim:
• Taban: Siyah kum aquamins 1,5mm(Altında strafor destekli).
• Dekor: Black Flame kökler,10 kg gnays kaya ve siyah arka fon (Loş ve derin bir atmosfer için).
•Bitki:Echinodorus bleheri,Anubias wrinkled,miscrosum pterpia,Anubias barteri var nana dark moon,valisneria spiralis,Anubias nana peacock ve son olarak gigentea valisneria
• Filtrasyon & Su: iç filtre kullanıyorum iç filtrede seramik halka ve biyo ball var ama yetersiz olduğunu biliyorum)Ama Birtanede tepe filtre alıp onu sadece biyolojik açıdan kullanıcam içine işte seramik halka ve benzeri şeyler koyacağım(sobonun birtane asmalı dış filtre vardı onu düşünüyorum ).ısıtıcı olarak 300watt ısıtıcı var.birde 6500K ışık yetermi.Su düzenleyici olarak kloru nötralize edip, Seachem Stability ile bakteri döngüsünü başlatacağım.
• Canlı Listesi: 2 adet Red Spotted Severum, 2 adet Melek, 4 adet Ramirezi ve 8-10 adet Sterbai Corydoras.
Balıkları küçük boyda alıp beraber büyütmeyi planlıyorum. Tankın hacmi ve dekorasyonu göz önüne alındığında;
1. Özellikle Ramirezilerin adaptasyon sürecinde (ilk hafta) kayıp yaşamamak için su değerleri dışında 'şu da çok kritiktir' dediğiniz bir püf noktası var mı?
2. Severum ve Melekler büyüdüğünde Ramirezilerle olan bölge dengesini korumak için köklerin diziliminde (sağ-sol-orta) nasıl bir strateji izlemeliyim?
3. Bu türlerin yanına, suyun üst bölgesini hareketlendirecek ama huzuru bozmayacak bir tetra türü eklemeli miyim, yoksa bu kadro yeterli mi?
4.Veya bu tür sayısı fazlamı sizce?
Herkese iyi hobiler dilerim [:)]
100 40 50 Akvaryum Balık Tür Seçme
Tamamdır hocam teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.