ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yigidoumit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
25 [0.54 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
23 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit yiğit
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ümit yiğit

SON 10 MESAJI

Ro (ters Osmos) Filtrede Dı Reçine Filtre Sartmı
[QUOTE=Cyber_Scout]
Yumuşak su balıkları için ve düşük ph değerini stabil tutabilmek için şart.
Başka yolu yok.
Siz baktığınız balık türlerine göre sistemi optimize etmelisiniz.
Mineral eklemeleriniz ile değerlerin kontrolünü siz sağlıyorsunuz.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim.

Genel olarak Vatoz çöpçü karides salyangoz - Kardinal Tetra yada Kırmızı Burun Tetra - bir çifte Apistogramma kakadu düşünüyorum. Henüz netleştirmedim
Akvaryumu kurudum ama ph 7 nin altına düşürmedim ama stabil. önemli olan stabil olması yönünde görüşleri okudum. her yiğidin bir yoğurt yiyişi var

Reçineli filtre alacam artık. Aldıktan sonra 2 hafta su değişiminden sonra balık eklemeyi düşünüyorum.

Sizce bu süreci nasıl yönetmem lazım

Bide Mineral eklemek için neyi tavsiye edersiniz.

Klorsuz musluk suyu ile ekleyenler de var %70 80 ro kalanı klorsuz su ile

ne yapacamğım nasıl bir yol izlemem lazım saşırdım[EDIT]yigidoumit,2026-03-22 16:28:23[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]
Nötr için değil ama kh 0 , gh 0-2 tds 0-30 gibi değerlere ulaşmak için şart.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/140120261446461.jpg[/IMG]

Reçine haznesi ve içindeki sarı granüller reçine;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/171220250116241.jpg[/IMG][/QUOTE]

Biraz aklım karıştı ben ph ve sert düşürmek için alacaktım(kh/gh plus ekleyerek kullanacaktım) recine ile bu kadar sıfıra yakın yapmanım ne avantajı var

Su akvaryumda kullanmak için kh/gh ekleyecepim gene
Akvaryumda kullanmak için su arıtma cihazı kullanmak istiyorum

1. Sırada sediment filtre, 2. Sırada gac karbon filtre, 3. Sırada blok karbon filtre, 4. Sırada da membran filtre şeklinde

Bir iki firma ile konuştum. Nötr su için Reçine filtre şart dedi zatek sitesindede bu tür filtreli arıtma cihazı var

Sizce gerekli mi
İlk Kurulum Herkese Tşkler
Arkadaşlar daha balıkları eklemedim damacana suyu ile yüklü su değişimi yaptım tds 250 indirmeyi başardım ph da 8 in altına indi.

Ancak istenmeyen minik bir salyangoz buldum. Pazar günü temizlikçi grubu eklemeyi düşünğyordum. Şimdi ne yapmam lazım
Katil salyangoz mu alsam
Akvaryum Suyunun Tds Değeri
[QUOTE=Cyber_Scout]
Membran reverse osmosun temeli.
Sediment filtre kloru, çamuru giderir.
Tds i etkileyen elementleri memran temizler.[/QUOTE]

O zaman mineral eklemesi yapam lazım tşkler
Forumda konuşulmuştu uygun fiyatlı cözümler onları daha dikkatli okuyayım.
[QUOTE=Cyber_Scout]
3 aşamalı filtrede membran var mı?[/QUOTE]

sediment filtre olmalı

membran olsa tds düşürür mü düşürürse sedimenti membran ile değişirsem ozaman suya akvaryum kullanmadan önce bir seyler eklemem lazım mı
Dsm Monte Carlolarım Eriyor
Lisede kimya derslerine keşke iyi çalışsaydım. Akvarist olmak ne zormuş [:)]
İlk Kurulum Herkese Tşkler
[QUOTE=Orhan76]Tasarım, ekipman ve malzemeleriyle sağlam, şık bir tank olmuş elinize sağlık. Naçizane tavsiyem eklemesini yaptığınız bakteri kültürünü çok abartmayacak şekilde çok az yemleme yaparak geliştirip, çoğaltabilirsiniz, literatürde buna 'hayalet yemleme' ('ghost feeding') deniyor bunu bir araştırıp uygulayabilirsiniz. Suyunuz oldukça sert (bizim şebeke suyumuz da 450 ppm civarında) ve pH yüksek. Çoğu Amerikan tetraları, dip balıkları, ciklet ve karidesleri yumuşak (karidesler için 120 ppm'den düşük olmaması iyidir), düşük pH (6.5-7.5 gibi) su severler. Bu suyu bir miktar RO su kullanarak ya da filtrede torf ve reçine (resin), akvaryumda catappa yaprağı, kızılağaç kozalağı, pH/kH düşürücüler kullanarak yumuşatıp, pH'ını düşürebilirsiniz yalnız suyunuz oldukça sararacaktır. RO su ile bir kaç denemeden sonra standart bir sertlik ve pH'da suyu sarartmadan canlılarınızın rahat edebilecekleri bir ortam sağlayabilirsiniz. Ya da son seçenek suyu olduğu gibi oluruna bırakmaktır ki ülkemizde çoğu amerikan türleri dahil olmak üzere şebeke sularımıza alışık canlılardır. Aydınlatmayı ilk ay bitkilerin adaptasyon döneminde 4 saat civarında kullanmak ve sıvı gübre kullanmamanız (Nutrient Growth u özellikle ilk ay kullanmayın, sıvı karbon bir miktar girilebilir) alg (yosun) kontrolü açısından faydalı olacaktır. Genel olarak tankınız hoş olmuş, ben beğendim. Keyifli hobiler dilerim. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.

Suyu sarartmadan olan yöntemi deneyeceğim. İki çıkmazım var. Ro artıma sistemim yok malesef ama damacana suyu ile yapsam olur mu ki.
Artık çeşme suyunu su düzenleyicisi olsa bile kullanamayacağım kullanırsam gene tds artar diye düşünüyorum.

"hayalet yemleme" yaptım ama her gün mü yapacağım bir kez mi yapacağım onu bilemedim.

Sizde keyifli hobiler dilerim.
Tds değeri bi gıcık. benim çeşmedeki içme suyunda 500 den fazla çıkıyor. Su düzenleyicisi kullanıp akvaryuma ekledim. haliyle akvaryumda tds değeri 500 çıkıyor. Gerek su düzenleyicisi gerekse 3aşamalı filtrede tds değerini düşürmüyor.
Dinlenmiş Su Konusunu Bir Daha Açalım. :)
[QUOTE=enginkara][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241694/110120242118321.jpg[/IMG]

Dün en sonunda vakit bulup buradaki bir su arıtmacıdan gidip 2 block karbon 1 sediment olarak sistemi aldım. Uçlarınada 2 şer adet hortumuma uygun aparat aldım yapı marketten ve dün ilk kez kullandım. Gerçekten büyük rahatlıkmış. Hortumu aparatla akvaryumun üstüne sabitleyip suyu yavaş yavaş gönderiyorum. Böylelikle derecede de fazla bir oynama olmuyor. Zaten ısıtıcı 21 dereceye sabitliyor hemen. Toplam 1300 filtre 120 tl de diğer aparatlara verdim ama değdi. Forum amacına ulaşmış oldu diyebiliriz. Teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara. [:)][:iyi:][/QUOTE]

İyi günler bu sistemden memnun musunuz acaba tavisye eder misiniz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.