ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
TANGANYİKA PETSHOP
Güvenlik mah. Kazım karabekir cad. Sürekli Apt. No:154/c
05057579476
SON 10 MESAJI
[QUOTE=dipsit7]Maşallah balıklarınız çok güzeller . Bir zamanların vazgeçilmezi kasakalawe , şimdi pek ilgi duyulumuyor ama benim hala favorim :)[/QUOTE]
[QUOTE=samet43] Maşallah formları güzel sağlıklı balıklar.[/QUOTE]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=TDxrhR_l-bY&feature=youtu.be[/VID]
[QUOTE=yasin turan]Maşallah sağlıkları ve formları çok yerinde çok güzeller [/QUOTE]
[QUOTE=58hakan34]Maşallah balıklarınız çok güzeller bol bol yavru alırsınız inşallah[/QUOTE]
Arkadaşlar 4 dişimin ağzı dolu maşşallah ilk verimlerimi alıcam inş :)))
[QUOTE=BakıŞ]Nedemek Ünalcım herzaman bitkili konusunda desteğe hazırım. [/QUOTE]
[QUOTE=inferno107]Hayırlı olsun renkler süper.
[QUOTE=sedatı_ego]Sağlıklı bol bol yavrularını alırsınız inşallah. Balıklar kesinlikle türünün en güzel örneklerinden . MAŞALLAH [/QUOTE]
[QUOTE=BakıŞ] [QUOTE=Sezginer]Ünal bey balıklarınız hayırlı olsun maşallah çok güzeller.Acaba bitkinizin ismi nedir javafen mi öyle bir ismi var galiba yanılmıyorsam? Düne ben de bu bitkiden almayı düşündüm fakat yaşayıp yaşamayacağını ve akvaryumda nasıl duracağını bilmediğim için alamadım.[/QUOTE]
Tanktaki bitkinin adı Java Fern'dir kısaca anlatmak gerekirse.
Java Fern
Güneydoğu Asya kökenli olan bitki, bataklıkların ve nehir yataklarının çevresinde su dışında yetişir. Bazı bölgelere, bataklıpımsı orman tabanının tek hakimi olmuştur. Doğal ortamında daha çok, yosunlanmış kayalara tutunarak yaşar. Nehir yataklarınınn ve bataklıkların amfibik yaşamına çok iyi uyum sağlamıştır.
Java fernler, su şartları açısından pek seçici değildirler. pH değeri 5.0 ile 8.0 arasında değişen sularda yetişebilirler. Su sertliği açısından da 8dH ile 20dH gibi geniş bir aralıkta yaşayabilirler. Hatta, acısuda bile yetiştirilebilirler. Doğal ortamlarında genellikle ılık sularda bulunurlar. Ama yinede, su sıcaklğı açısından da pek seçici oldukları söylenemez.
Akvaryumda Bakım
Java fernler akvaryum ortamında fazla ilgiye ihtiyaç duymazlar. Hatta, aynı akvaryumda bulununan diğer bitkilere gösterdiğiniz özen, aynı su koşullarında bulunduklarından, java fernlere fazla gelebilir. Bu anlamda, istedikleri tek şey, onların varlığını unutmanızdır.
Akvaryumda ortamında başarılı olabilmek için Java fernler hakkında bilmemiz gereken ilk konu, köklerini kumdan besin almak için kullanmadıklarıdır. Besinleri daha çok sudan emerler. Bu yüzden, rizomu kesinlikle kuma gömülmemelidir. Diğer bitkiler için kuma yaptığınız gübreleme java fernleri rahatsız edebilir. Eğer akvaryumda yeteri kadar kaya varsa java fernleri akvaryum suyu içine bırakarak kendi kendine bir yere tutunmasını bekleyebiliriniz. Fazla uzun sürmeden, akıntının en uygun olduğu yeri bulup kolaylıkla tutunabilirler. Bu yolu seçmek istemiyorsanız, bir kütüğe ya da biçimi uygun olan bi kayaya bağlayarak zamanla oraya tutunmasını da sağlayabilirsiniz. Zaman içinde üzerinde bulundukları malzemeye o kadar sıkı tutunurlar ki, bitkinin yapraklarından tutup kaldırsanız, alttaki kayayı da beraberinde sürükleyebilir.
Kaya ya da kütüğe tuturmak istemiyorsanız, bu durumda rizomu kumun içinde bırakmayacak şekilde bitkinin kuma tutunmasını sağlayabilirsiniz.
Java fernler düşük ışıklarda bile büyüdükleri halde, yüksek ışıktan rahatsız olmazlar. Gerektiğinde günlerce karanlık ortamda bile hayatlarını sürdürebilirler fakat ışık yoğunluğu arttıkça daha kuvvetli bir yapıya sahip olurlar. Yine de, akvaryumunuzdaki büyük yapraklı bitkilerden dolayı tabana gelen ışık azalıyorsa ve elinizde ışığa daha muhtaç olan bitkiler varsa, gönül rahatlığıyla java fernelrinizi gölgede kalan kısımlara yerleştirebilirsiniz. Orada da mutlu olacaklardır.
Yüksek ışıkla birlikte CO2 takviyesi yapılmasında fayda vardır. Karbondioksite tüm bitkilerin verdiği tepkiyi verirler: büyümeleri hızlanır ve yapraklarından görünür şekilde oksijen gazı salarlar. Bazı kaynaklar, CO2 takviyesi yapıldığında, aynı akvaryum ortamında bulunan bitkilerden, java fernlerin daha hızlı oksijen çıkışı yaptığını belirtmektedir.
Beslenmesini sudan karşıladığı için, su akıntısına ihtiyaçları vardır. Dış filtrelerin dönüş ucuna ya da iç filtrelerin yakınlarına yerleştirilmelidir. Böylece, yoğun yaprak yapısı sayesinde suyun hızını da yavaşlatırlar ve su akıntısının akvaryumu karıştırmasını engellerler.
Bu bitki su şartlarını o kadar önemsemez ki, çeşitli tecrübelerden sonra, en çok Afrika çiklitlerinin bitkiye pek elverişli olmayan su şartlarında başarılı olduğumu gördüm. Afrika çiklitleri yüksek pH değerlerine sahip su istediğinden karbondioksit seviyeleri çok düşük olur. Bu da bitki gelişimini sınırlar. Yine de küçük bir avuç dolusu olarak akvaryuma bıraktığım bitkinin sıkıştırılmış hacmi 2 yıl sonunda 35-40 litreye ulaşmıştı.
Java fernleri, sizin beğendiğiniz kadar balıklar da beğenecektir. Yoğun yaprak yapısı sayesinde küçük balıklar açısından bir saklanma alanı görevi görür. Ayrıca, karmaşık kök yapısı çöpcü balıklarının da (Corydoras sp.) hoşuna gitmektedir. Yine de java fernlerden belki de en çok çiklit (Cichlid) besleyenler hoşlanacaktır. Yaprakları sert ve tadı kötü olduğudan dolayı çiklitler bu bitkiye pek dokunmazlar. Afrika çiklitlerinin doğal dekorasyonu kaya olduğu için, kayaların üzerine tuturulacak olan java ferneler akvaryumunuzun görünümünü bir anda değiştirir. Ayrıca sık yavrulayan balıkların olduğu akvaryumlarda, yavrular için saklanma alanı görevi de görür.
Java fernleri acısu akvaryumlarında yetiştirmek te mümkündür fakat gelişim bellirgin ölçüde yavaşlamaktadır. Bazı kaynaklara göre su yoğunluğu 1.008 olan sularda yavaş gelişim gözelnirken; su yopunluğu 1.015 olan akvaryumlarda, bozulma olmamasına rağmen gelişim gözlenmemiştir.
Java fernleri o kadar farklı koşullarda büyümek mümkündür ki, terraryum ya da paludaryum da dahi başarı sağlanabilir. Önemli olan köklerini ıslak ve ortamı nemli tutmaktır.
Üreme
Microsorium pteropus, gerçek bir ferndir ve eşeysiz ürerler. Doğal şartlarda sporlar oluşturarak üreme mümkünse de, akvaryum şartlarında bu mümkün olmamaktadır. Çünkü, sporlar havaya salınmak üzere yapılır fakat su altında genellikle vegetatif üreme söz konusudur. Gelişmiş yaprakların yüzeyine yapışık olarak yetişen yavrular kök ve yaprak geliştirirler. Bu yavrular zaman içinde kendiliğinden ana bitkiden ayrılarak su içinde tutunabilecekleri bir bölgeye doğru sürüklenirler. Tutundukları yerde gelişerek yeni yavrular üretirler. Akvaristin sabırsız davranıp, ayrılmaya hazır olmayan yavru bitkileri, ana bitkiden ayırmaya çalışmaması gerekir. Aksi halde yavruya zarar vermek mümkündür.
Uygun koşullar sağlandığında, rizomdan çıkan tüysü kökler üzerinde de yavru bitkiler oluşabilir. Ayrıca zamanla siyah-kahverengine dönen yaprakları sudan uzaklaştırmakta çok aceleci davranmayın. Genellikle bu yapraklarda bile yavruların oluştuğu pek çok durumda gözlenmiştir. Yani, java fernler, herhangi bir yerlerinde yeni bitkiler oluşturabilecek kadar yeteneklidirler.
Bu bitkiyi üretmek için, rizomunu bölmek te etkili bir yöntemdir. Üzerinde yeteri sayıda yaprak kalacak şekilde bölünen rizom istenilen yere tutturularak ikinci bir bitki elde edilmiş olur.
[/QUOTE]
[QUOTE=Sezginer]Ünal bey balıklarınız hayırlı olsun maşallah çok güzeller.Acaba bitkinizin ismi nedir javafen mi öyle bir ismi var galiba yanılmıyorsam? Düne ben de bu bitkiden almayı düşündüm fakat yaşayıp yaşamayacağını ve akvaryumda nasıl duracağını bilmediğim için alamadım.[/QUOTE]
[QUOTE=smog]Ünal abi balıkların çok güzel tebrik ediyorum inşallah bol bol yavrular alırsın ve aynı şekilde bitkilerin türünü merak ettim ve bakımı nasıl biraz anlatırsan on numara olur [/QUOTE]
[QUOTE=UmutVAROL]Abi hayırlı olsun... Hepsi birbirinden güzel maşallah. [/QUOTE]
SON MESAJLAR
- Dış Filtre Önerisi Alabilir Miyim Hahahatii, 09:24
Yeni Üye Forumu - 10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri Emreco, 09:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Leopard Gecko, Yaşam Alanı, Taban Malzemesi Japon & Beta, 03:41
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Üremesi İstenmeyen Zebra Cichlid Nasıl Bakılmalı? giyotyn, 02:58
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Japon Akvaryumunda İç Filtre Kullanılır Mı? Tataaa4325, 02:51
Sazansıgiller - Bitki Toprağına Alternatif Leonardit Deneme giyotyn, 02:08
Taban ve Gübreleme - Puffer İçin Akvaryum Tavsiyesi oblivion34, 02:02
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Fanusta Bakılabilir Mi Taha Yanık, 01:52
Yeni Üye Forumu - Channa Limbata Carnivoreyum, 01:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum Canlanıyor acemihobici45, 01:30
Yeni Üye Forumu - 80 Litreye Maksimum Kaç Lepistes? XNevermore, 01:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Chat Gpt'nin Önerdiği Ev Yapımı Yem ahmetfiratozkaya, 01:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Mosslara Hangi Gübre Girmeliyim Ehtiyar, 00:51
Taban ve Gübreleme - 60 Cm Chihiros 80 Cm Akvaryum İçin Yeterli Mi Fulbuster, 00:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Uzun Aradan Sonra Geri Dönüş High Tech -- Fulbuster, 00:38
Akvaryum Tanıtımı - Japonlar Taha Yanık, 00:31
Yeni Üye Forumu - Wlastad Metodu Avoure, 00:28
Bitki Akvaryumları Genel - 5-10w Isıtıcı 15-20 Litre Akvaryuma Yeter Mi ? BurakA, 23:52
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Beyaz Benek Hastalığı Taha Yanık, 23:46
Yeni Üye Forumu - Bitkiler Dibi Bozuluyor Üstleri Sağlam Kaptan34, 23:37
Bitki Akvaryumları Genel - Hobiye Başlangıç Yapıyorum Taha Yanık, 23:35
Yeni Üye Forumu - Yavru Balığa Zarar Verirler Mi? Yami, 23:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Ne Yer Samsun5560, 22:44
Tropheus - Sorunu Ne Olabilir? neomeo, 22:31
Labirentliler - Akvaryuma Balık Ekleme Ayberk1634, 22:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İnce Ayar Vana Bozuluyor Ne Yapabilirim ? emreabay6, 22:15
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyelerinizi Bekliyorum acemihobici45, 21:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Betaya Karma Tankta Bakılır Mı ? Taha Yanık, 21:49
Labirentliler - Balığım Hamilemi Ne Zaman Doğurur Teşekkürler Balikhanem, 21:40
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğum Yapar? Teşekkürl Balikhanem, 21:39
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları Dipte Saklanıyor Japon & Beta, 21:38
Yeni Üye Forumu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 20:59
Akvaryum Tanıtımı - Uzun Aradan Sonra Ufak Geri Dönüş oguzozt, 20:40
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumumda Lepisteslerim Ölüyor Episode13, 20:18
Yeni Üye Forumu - Yunus Çikletim Neden Çiftlesmiyor? feyyazfedai, 19:50
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 60x40xx40 Cm Low Tech ReisF, 18:45
Yeni Üye Forumu - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür 1Balikci, 18:09
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Mini Parvula Sasarma Sıkıntısı nurbay, 18:05
Bitki Türleri ve Bakımı - Dario Dario (kırmızı Badis) Sorusu Orhan76, 17:11
Diğer Tatlı Su Canlıları - Co2 Regülatör Tıklama Sesi Sancar.Galip, 17:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hobide Yeni Olana Bilgi Destek Canahsha, 17:05
Yeni Üye Forumu - Channa Limbata Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklarım Sağlıklı Mı ? Canahsha, 16:42
Yeni Üye Forumu - Reeflowers Natural Aquasand Beyaz Kum Hakkında... 1Balikci, 16:41
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60*40*30 70 Lt Low Tech Yeni Kurulum kubilaykoparan, 16:37
Bitki Akvaryumları Genel - Yosunlardan Nasıl Kurtulurum ogurcay, 16:35
Yeni Üye Forumu - Kara Su-2 HunnicKhan, 16:29
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Suyu Aguamentist, 16:27
Yeni Üye Forumu - The Last onur_0606, 16:21
Akvaryum Tanıtımı - Sumplı Akvaryumda Kafa Motoru Tercihi Orhan76, 16:15
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:42
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:42
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:42
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:42
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:42
- Bitki+ Red Tail Lepistes+melek+gurami+vatoz umutuyar 09:40
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 09:40
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:23
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:56
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:56
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 08:56
- Aquael Isıtıcı 100 Watt Bora Bey 08:34
- Unistar 4l Bora Bey 08:34
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 08:30
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:49
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 01:09
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 01:09
- Böyle Form Başka Yerde Yok cagdas_0606 01:09
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 01:02
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 01:02
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 00:57
- Tetra Tec Ex-700 Dış Filtre Ve Powerled Armatür palankesli 00:56
- Boessemani Rainbow Genç Damızlıklar palankesli 00:56
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 00:45
- Damizlik Corydoras Gold Laser Köroglu.88 00:45
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 00:45
- Bloody Marry Ve Katil Salyangoz Seycinda 00:09
- F0micro.kiriza Lept Speckleback Moba Albino Niğrps Senbacanaklar 23:48
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 23:26
- Komple Satılık İsmail Altunkal 23:25
- Malzeme propecia 23:15
- Aulonacora Kandeense Kaan Demirci 22:33
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 22:28
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 22:27
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 22:06
- Ista Regülatör Furcifer 22:06
- 2.67 Tüp Furcifer 22:06
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 22:06
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 22:06
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:41
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:41
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 21:19
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 21:19
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 21:10
- Manacapuru Red Back Xsilver Çaprazı Damızlık Melek simario 20:51
- Karışık Bitki Kumu Ve Red Tuxedo Koi Lepistes ozgurnez 20:29
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 20:17
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 20:17
- Beta SmallCandyThing 20:17
- 3e9d Kiraz Barb yunusadam 20:01
KULLANICILAR
- 92 Online Kullanıcı, 51 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.