ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ootkn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
83
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 59 Dakika önce
Toplam Mesaj:
239 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2
BİLGİLER
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/4108.jpg[/img]Sevgiler, saygilar.... Özgür
SON 10 MESAJI
Artık Yeter 🥺
Benim yıllara dayanan kişisel gözlemim çift yönlü kesişen ışık olduğunda ve bitki olmadığında bu durum oluşuyor. Akvaryum birden çok cam yüzeyinden güneş ışığı veya ışık alıyorsa veya bir cam + üstten suni ışıklandırma ve nitrat döngüsünde de sorun varsa(bitkiden kastım bu) illaki oluyor. Bitki olarak akvaryum fotonuzdan gözlemim kayalara anubias tutturup hiç ilaç/kimyasal kullanmadan sürdürülebilir bir yapı oluşturabilirsiniz.
İyi hobiler dilerim.
Benim yıllara dayanan kişisel gözlemim çift yönlü kesişen ışık olduğunda ve bitki olmadığında bu durum oluşuyor. Akvaryum birden çok cam yüzeyinden güneş ışığı veya ışık alıyorsa veya bir cam + üstten suni ışıklandırma ve nitrat döngüsünde de sorun varsa(bitkiden kastım bu) illaki oluyor. Bitki olarak akvaryum fotonuzdan gözlemim kayalara anubias tutturup hiç ilaç/kimyasal kullanmadan sürdürülebilir bir yapı oluşturabilirsiniz.
İyi hobiler dilerim.
Siyah Kumda Demir İçeriği Hakkında
Ben uzun yıllar 1 mm krem rengi kumda siyah taneleri de vardı ve siyah taneler cam silme miknatisina yapisirdi. tek sorun cam miknatisina yapışınca camı çizerdi .Balik veya bitki sağlığında hiç sorun yaşamamıştım .
Ben uzun yıllar 1 mm krem rengi kumda siyah taneleri de vardı ve siyah taneler cam silme miknatisina yapisirdi. tek sorun cam miknatisina yapışınca camı çizerdi .Balik veya bitki sağlığında hiç sorun yaşamamıştım .
Baloncuk Tuzağı (güvenli Balık Yakalama)
Akvaryumdan istenen balığı hızlı yakalamak için yapmışlar. Ben ilk defa gördüm..
Başarılı bir yapım olmuş.
[URL]https://www.youtube.com/shorts/JP-3pTs1k9I[/URL][EDIT]ootkn,2025-01-18 22:28:14[/EDIT]
Akvaryumdan istenen balığı hızlı yakalamak için yapmışlar. Ben ilk defa gördüm..
Başarılı bir yapım olmuş.
[URL]https://www.youtube.com/shorts/JP-3pTs1k9I[/URL][EDIT]ootkn,2025-01-18 22:28:14[/EDIT]
L144 Yavru Vatozlarim Hastalandi
[QUOTE=TylerDurden*]
Teşekkür ederim hocam. Şimdi aldım ilacı, kaç litreye kaç damla kullanmam gerekiyor bilginiz var mı[/QUOTE]
Su an elimde yok ama ilacin uzerinde veya içinde yazıyordu diye hatirliyorum
[QUOTE=TylerDurden*]
Teşekkür ederim hocam. Şimdi aldım ilacı, kaç litreye kaç damla kullanmam gerekiyor bilginiz var mı[/QUOTE]
Su an elimde yok ama ilacin uzerinde veya içinde yazıyordu diye hatirliyorum
L144 Yavru Vatozlarim Hastalandi
[QUOTE=TylerDurden*]Merhabalar, çok zaman geçmiş konunun üzerinden ama suan yavrularım beyaz benek oldu. Bol hava verdim ve ısıyı 29-30 dereceye ayarladım. Dip çekimi yaptım. Elimde ilaç yok, başka ne yapabilirim. Tuz haliyle kullanamıyorum.[/QUOTE]
Contra ıchthyo ilacından alın kesin sonuç verir. Filtre çalıştırmayın.. geçmiş olsun
[QUOTE=TylerDurden*]Merhabalar, çok zaman geçmiş konunun üzerinden ama suan yavrularım beyaz benek oldu. Bol hava verdim ve ısıyı 29-30 dereceye ayarladım. Dip çekimi yaptım. Elimde ilaç yok, başka ne yapabilirim. Tuz haliyle kullanamıyorum.[/QUOTE]
Contra ıchthyo ilacından alın kesin sonuç verir. Filtre çalıştırmayın.. geçmiş olsun
Kontrolsüz Karides Üreme
Merhaba,
Listedeki balıklarınız yeni doğmuş yavruları yiyerek populasyonu azaltabilir gibi gözüküyor ama tabi yemlemenin yapılmadığı tatil vb balıkları bıraktığınız bir dönem olursa bu durumu daha net gözlemleyebilirsiniz. Yalnız bu durumda da önemli bir risk vardır .Yavrular biter ve genç nesil yetişmez ise büyükler yaş gereği öldüğünde populasyon tümden çökebilir o nedenle üremeyi baskılatma vs için avcı ve mevcut balıklarınızdan büyük türler edinmenizi tavsiye etmem.. Yemlemeyi azaltarak hem karideslerin aşırı üremesini kısabilir hem de yavruların bir miktar azalmasını sağlamış olabilirsiniz..
Merhaba,
Listedeki balıklarınız yeni doğmuş yavruları yiyerek populasyonu azaltabilir gibi gözüküyor ama tabi yemlemenin yapılmadığı tatil vb balıkları bıraktığınız bir dönem olursa bu durumu daha net gözlemleyebilirsiniz. Yalnız bu durumda da önemli bir risk vardır .Yavrular biter ve genç nesil yetişmez ise büyükler yaş gereği öldüğünde populasyon tümden çökebilir o nedenle üremeyi baskılatma vs için avcı ve mevcut balıklarınızdan büyük türler edinmenizi tavsiye etmem.. Yemlemeyi azaltarak hem karideslerin aşırı üremesini kısabilir hem de yavruların bir miktar azalmasını sağlamış olabilirsiniz..
Yüksekliği Düşük Akvaryum.
Merhaba,
Derinlik konusu ısıtıcı kullanmak istediğinizde önemli olacaktır. Genel olarak 25 cm civarı boylarda ısıtıcılar olduğundan kum kalınlığını düşünce küçük boy ısıtıcı almanız gerekebilir
Merhaba,
Derinlik konusu ısıtıcı kullanmak istediğinizde önemli olacaktır. Genel olarak 25 cm civarı boylarda ısıtıcılar olduğundan kum kalınlığını düşünce küçük boy ısıtıcı almanız gerekebilir
Camlarda Ve Akvaryumda Oluşan Solucanımsı Şeyler
Merhaba,
Solucana benzer demeniz nedeniyle planaria olabilir. Ama tebeşir tozu gibi beyaz ve pire gibi hareketli iseler zararsız ve yavru canlı doğuranlar için besleyici mikroorganizmalar olabiliyor.Suyun hareketlenmesi veya küçük balıkların varlığı ile tümden yok oluyorlar
Merhaba,
Solucana benzer demeniz nedeniyle planaria olabilir. Ama tebeşir tozu gibi beyaz ve pire gibi hareketli iseler zararsız ve yavru canlı doğuranlar için besleyici mikroorganizmalar olabiliyor.Suyun hareketlenmesi veya küçük balıkların varlığı ile tümden yok oluyorlar
Akvaryumda Nedensiz Ölümler
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun .Eğer temel konularda sorun yok ise detaylara odaklanmanızı öneririm. Benim kendi başıma gelen bir durum olduğu için belirteceğim. Canlılarda üremenin durup sonrasına nedensiz ölüm vakaları oluşuyor ise kesin bir kimyasal etki vardır ve bu suya giren en basit sizin elinizden bile olabilir.
Pandemi döneminde çok sık kolonya kullanımı sonrası temizlik veya dekorda değişim derken eldeki kolonya kalıntılarından (bunu çok sonra anladım) pek çok karidesimi kaybetmiştim .
Benzer kimyasal sorunlara sebep olarak kullandığınız gübrelerin dozajlaması da olabilir..
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun .Eğer temel konularda sorun yok ise detaylara odaklanmanızı öneririm. Benim kendi başıma gelen bir durum olduğu için belirteceğim. Canlılarda üremenin durup sonrasına nedensiz ölüm vakaları oluşuyor ise kesin bir kimyasal etki vardır ve bu suya giren en basit sizin elinizden bile olabilir.
Pandemi döneminde çok sık kolonya kullanımı sonrası temizlik veya dekorda değişim derken eldeki kolonya kalıntılarından (bunu çok sonra anladım) pek çok karidesimi kaybetmiştim .
Benzer kimyasal sorunlara sebep olarak kullandığınız gübrelerin dozajlaması da olabilir..
SON MESAJLAR
- Medaka Japon Pirinç Balığı (oryzi Fry +neocaridina Orhan76, 09:03
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Kurulumu Tahirbgc, 08:46
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu 1Balikci, 08:34
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Gurami Erkeğim Çöpçülere Saldırıyor! Bettagram, 08:20
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk Bettagram, 08:15
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi Aguamentist, 07:59
Filtreleme Seçenekleri - Shortbody Flowerhorn recepdemir29, 00:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orandamın Gözü Çıkmış Acil Yardim! GhostKoi, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Peltier İle Akvaryum Soğutma Destek Cyber_Scout, 23:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Altınbaş Japon Balığım Diğer Balığı Kovalıyor K0L0Ni, 22:03
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Taha Yanık, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 36lt Low Tech. Dogukankun, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - 66 Günlük Lepistes Yavrusu GhostKoi, 18:53
Canlı Doğuranlar - Petshop&akvaryum Dükkanı Açmak K0L0Ni, 17:15
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sizce Yemin İçeriği Ne Olabilir? K0L0Ni, 17:09
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) sfcscannow, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin FrkMbuna, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 6 Ay Önceki Sorunlu Akvaryuma Balık Eklemek Kuro, 15:58
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Kez Akvaryum Kurmak İsteyenler oscarus, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Litre Akvaryum İçin Balık Türü Önerisi İnci Kefali, 15:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Salyangoz Aguamentist, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta İçiin Filtre Kuro, 13:32
Labirentliler - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı BayburtluBozkurt, 13:24
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Akvaryum Tür Değişikliği onur225, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemler Aynı Mı? Zuzu2446, 13:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Japonlara Kaç Litre Su Gerekir? villy, 12:41
Yeni Üye Forumu - Işık Akvaryumu K0L0Ni, 12:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Yem Cengizhans, 12:06
Akvaryum Bilimi - Albimarginata Ve Vaillanti eackgzz, 11:08
Akvaryum Tanıtımı - Japon Tankı İçin Filtre Önerisi Yapar Mısınız Orhan76, 08:50
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Dipte Hareketsiz NightWist, 07:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Üç Noktalı Gurami yavuz!, 01:14
Yeni Üye Forumu - Falez GhostKoi, 22:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Labirentli Akvaryumu Güncelleme EfeC, 21:39
Labirentliler - Akvaryum Filtre Önerisi AmatorCichlidci, 19:02
Filtreleme Seçenekleri - Yavru Balıklarımın Olduğu Tanktaki Hava Motoru Bozuldu villy, 18:10
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Türü Nedir Erenguven, 17:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Lepistes İvory Purple Mı? Erenguven, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cory Üretim Hakkında Sorular Aguamentist, 17:12
Yeni Üye Forumu - Lepiste Akvaryumu Erenguven, 16:54
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Yosun Problemi Kuro, 16:45
Yosun - Ramirezi baron70, 15:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Nasıl Temizleyeceğim ? fma3280, 14:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Co2 Daha Verimli NightWist, 14:06
Bitki Akvaryumları Genel - Hightech Bitkili Akvaryum Önerileri Vlademirol, 13:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Betta NightWist, 03:08
Yeni Üye Forumu - Krobia Sp.''rio Xingu'' Sorusu YigitKuzey, 03:01
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımdaki Şişlik Ve Yemleme Miktarı Hk. Hoppala, 02:43
Labirentliler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 09:14
- Genç Çiftler Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz 09:14
- Eheim Professionel 4+ egedin 09:10
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 09:10
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 09:08
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:08
- Karides , Salyangoz . gyunda 09:08
- Hemichromis Exsul Yavrular... Nadir Tür... onuribrahim 09:04
- Çeşitli Canlı Bitkileri High-tech & Low Tech BuRAK 08:47
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 08:26
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 08:26
- Sessiz Motorlu Akvaryum Ers1905 07:27
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 07:25
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 07:25
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 07:09
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:42
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 06:31
- Kampanyalı Paket Bitkiler-ücretsiz Kargo Öğretmen Ali 02:49
- Mavi Göz Düz Kuyruk Genç Damızlık Ve Yavrular byakvarist 02:38
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:46
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:46
- Super Red Cüce Vatoz Çift Tuby 01:42
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 01:42
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 01:16
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 01:16
- 100+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 01:16
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:51
- Kaçırma Efsane Bitkiler cagdas_0606 00:51
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 00:38
- Sakura Kiraz Karides sezerdmn 00:22
- Gold Ve Süper Red Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz sezerdmn 00:22
- Akvaryum Dolabı Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 23:39
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:49
- Turuncu Sakura fth0507 22:46
- 4 Adet Kribensis fth0507 22:46
- 22-23 Cm Hayalet Ve 10 Cm Kırmızı Papağan SalihNarci 22:02
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 21:02
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:54
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 20:54
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 20:23
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 20:23
- Pleco Küpleri sametyildiz 19:55
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:21
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:21
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:21
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 18:25
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 18:25
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 53 Üye
Online Kullanıcılar
FurkanTezcan,
Kuro,
K0L0Ni,
kaygsz50,
kon4224,
Orhan76,
ardaagnaday,
Malawi Canavarı,
Ehtiyar,
Mateach,
bendeniztayfun,
darkaura,
NotEvenBeginner,
yduman,
barsbingul,
Bettagram,
scorpion26,
TurX,
reprise,
Cyber_Scout,
sina cen,
AtlasPoyraz,
ZET,
emrepablo11,
fikret43,
tugay006,
Mahir06,
İsmail YILDIRIM,
EKAR,
ArifhbsAquatics,
Akax,
Aquaboy,
Eldurmaz,
gelgel1900,
Glgg,
egedin,
onuribrahim,
pumacan06,
Kerberos00,
villy,
gyunda,
dremreavsar,
FrkMbuna,
abunil,
1Balikci,
DenizUlucutsoy,
sirhill,
atiryaki,
Daechir,
yusufibal,
caga71,
Huzeyfe.ylc,
mutlubaba,
simsela,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.