ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
prof_24
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Eylül 2024 19:47
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
MURAT TURAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Erzincan
Meslek:
Ziraat Mühendisi(ZOOTEKNİST)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ERZİNCANLI AKVARİSTLER
MURAT HOCA
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
Maşallah Murat bey mobalarınız mükemmel formdalar. Akvaryumunuzun yeni hali çok güzel görünüyor. Dişiler için yaptığınız saklanma yerlerinin ağzını taşla kapatıp, erkeğin onları rahatsız etmesini engellemeniz güzel olmuş. Dişileriniz fazlaca hırpalanmaz.
Artık yavruları bekliyoruz. Bol yavrular dilerim.
Maşallah Murat bey mobalarınız mükemmel formdalar. Akvaryumunuzun yeni hali çok güzel görünüyor. Dişiler için yaptığınız saklanma yerlerinin ağzını taşla kapatıp, erkeğin onları rahatsız etmesini engellemeniz güzel olmuş. Dişileriniz fazlaca hırpalanmaz.
Artık yavruları bekliyoruz. Bol yavrular dilerim.
Süper Vortex CO2 Difüzör Yapımı:
Merhaba Mert bey elbette mayalı sistemin ömrü var. Bu süre kullanıma göre değişir, siz vanayı çok açarsanız daha kısa, az açarsanız daha uzun süre dayanır.
Murat beyin tarif ettiği difüzörün bir amacı da minumum CO2 kullanıp, gazın kullanım süresini arttırmakt, suya karımı oranınını döngüyle çoğaltmaktır.
Bu arada resimler görünmüyor Murat bey.
Merhaba Mert bey elbette mayalı sistemin ömrü var. Bu süre kullanıma göre değişir, siz vanayı çok açarsanız daha kısa, az açarsanız daha uzun süre dayanır.
Murat beyin tarif ettiği difüzörün bir amacı da minumum CO2 kullanıp, gazın kullanım süresini arttırmakt, suya karımı oranınını döngüyle çoğaltmaktır.
Bu arada resimler görünmüyor Murat bey.
toz halinde bulanıklık
Arkadaşlar akvaryum suyu değiştikten sonra balıklar sudaki ağır mettalleri yumuşatarak suyu kendi yaşamlarına uygun hale getirmek için mukoza salgılıyarak suyu yumuşatırlar bu mukozada suda sisli bir görüntü haline gelir.
1 hafta sonrada su oturur ve berakklaşır...
Arkadaşlar akvaryum suyu değiştikten sonra balıklar sudaki ağır mettalleri yumuşatarak suyu kendi yaşamlarına uygun hale getirmek için mukoza salgılıyarak suyu yumuşatırlar bu mukozada suda sisli bir görüntü haline gelir.
1 hafta sonrada su oturur ve berakklaşır...
L-333 Vatoz Akvaryumu
[QUOTE=murathan]Merhaba arkadaşlar, sitemizdeki eski resimlerin silinmesi, ne büyük kayıp biz akvaristler için. Neyseki tekrar yeni resimlerle sitemizi daha renkli hale getireceğiz.
Uzunca bir aradan sonra, L-333 vatozlarımın yeni resimlerini güncelliyorum.
[/QUOTE]
Murat bey, L-333 vatozlarınızdan bir an önce yavru almanızı diliyorum. Maaşallah harika görünüyorlar. Tebrikler.
[QUOTE=murathan]Merhaba arkadaşlar, sitemizdeki eski resimlerin silinmesi, ne büyük kayıp biz akvaristler için. Neyseki tekrar yeni resimlerle sitemizi daha renkli hale getireceğiz.
Uzunca bir aradan sonra, L-333 vatozlarımın yeni resimlerini güncelliyorum.
[/QUOTE]
Murat bey, L-333 vatozlarınızdan bir an önce yavru almanızı diliyorum. Maaşallah harika görünüyorlar. Tebrikler.
Sevgili Erzincanlı akvarist arkadaşım, balıkların ilk ağız yavrularına ben talibim dörtgözle bekliyoruz sevindirici haberlerini. İyi çalışmalar.prof_24 2012-11-09 19:59:36
Sevgili Erzincanlı akvarist arkadaşım, balıkların ilk ağız yavrularına ben talibim dörtgözle bekliyoruz sevindirici haberlerini. İyi çalışmalar.
Erzincan'lılar burada toplanalım
merhaba hemşerilerim
merhaba hemşerilerim
Akvaryumlardaki Su kalitesinin ve Renginin Bozulma Nedenleri.
Tebrikler Murat Bey, konuyu çok iyi özetlemişsiniz.
Şahs fikrime göre 1,2,3,7 ve 8. maddelerin çok önemli olduğuna inanıyorum.
Bu maddeler bence temiz ve biyolojik olarak oturmuş bir akvaryumun temel unsurlarıdır.
Teşekkürler.
Tebrikler Murat Bey, konuyu çok iyi özetlemişsiniz.
Şahs fikrime göre 1,2,3,7 ve 8. maddelerin çok önemli olduğuna inanıyorum.
Bu maddeler bence temiz ve biyolojik olarak oturmuş bir akvaryumun temel unsurlarıdır.
Teşekkürler.
Polleni Mantar Hastlağı Ne yapabilirim?
Mantar Hastalığı;
Balıklar için hastalık genellikle dudak ve kafa civarında başlar. Oradan tüm vücuda bölgeler halinde yayılım gösterir. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi su şartlarının kötüleşmesi ve canlının buna paralel olarak bağışıklığındaki düşüş hastalığa yakalanma riskini artırır. Herhangi bir mantar hastalığı sonrasında tüm tank dezenfekte edilip, sonrasında balıklar eklense de bu tanktaki balıkların mantar hastalığına yine yakalanmayacağı anlamına gelmez. Hastalık etkeni her zaman suda vardır ya da havadan suya her an karışma potansiyelindedir. Mantar sporları uzun yıllarca canlılıklarını koruyabilirler ve çok sayıda dağılım gösterirler. Onlardan kurtulmak mümkün olmadığına göre düşmanı tanıyıp ona göre gardımızı almak yapılacak en doğru harekettir.
Basit ve kolay tedavi yöndemleri:
Balıklar için hastalık genellikle dudak ve kafa civarında başlar. Oradan tüm vücuda bölgeler halinde yayılım gösterir. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi su şartlarının kötüleşmesi ve canlının buna paralel olarak bağışıklığındaki düşüş hastalığa yakalanma riskini artırır. Herhangi bir mantar hastalığı sonrasında tüm tank dezenfekte edilip, sonrasında balıklar eklense de bu tanktaki balıkların mantar hastalığına yine yakalanmayacağı anlamına gelmez. Hastalık etkeni her zaman suda vardır ya da havadan suya her an karışma potansiyelindedir. Mantar sporları uzun yıllarca canlılıklarını koruyabilirler ve çok sayıda dağılım gösterirler. Onlardan kurtulmak mümkün olmadığına göre düşmanı tanıyıp ona göre gardımızı almak yapılacak en doğru harekettir.
Basit ve kolay tedavi yöndemleri:
Sodyum Klorür (Sofra tuzu)
Sodyum
klorür yani sofra tuzu, forumlarda alenen önerilse de yüksek dozlara
çıkılmadıkça etkisi olmayan bir bileşiktir. Deniz sistemlerinde etkisini
görebilmek için 30 gm/lt eklemeniz gerekirken, tatlı suda 15 gm/lt
eklemeniz gerekir. Birçok tatlı su balığı ise bu oranlara
dayanamamaktadır. Hal böyle olunca da uygulama sahası daralmaktadır.
Metilen mavisi
Hobide
birçok marka altında satılmaktadır. Saprolegnia için çok kuvvetli bir
önleme ajanı olmasa da hatırı sayılır düzeyde engelleme kapasitesine
sahiptir. Ucuz ve kullanımının basit olması bu bileşiği hobide
yaygınlaştırmıştır.
Not: Sayın Onur Şahin Beyin "Balıklarda Ve Yumurtalardaki Mantar Hastalığı" konulu yazısından alıntıdır.
[QUOTE=teo2007]Kardeşim Murat, bugün balıklarını yakından gördüm ve kardeşleri bende olmasına rağmen benim balıklardan çok büyük farkla güzel geliştiklerine şahit oldum ve seni kıskandım.Kendi balıklarında ve benim balıklarımda çok büyük bir emeğin var.Senin gibi tam profesyonel ve bu hobiyi gerçekten layıkıyla ve severek yapan bir arkadaşım olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum. Balıklarına ve bu özverine kocaman bir maşaallah diyorum... [/QUOTE]
Sayın İbrahim Özbek kardeşim;
Balıkları 2 yıl önce, Erkan Aklum beyin muhteşem mobalarının yavrularının 10 tanesini, 2.5 cm boyundayken İzmir'den uçak kargosuyla getirdiğinizi ve 5'er adet olarak paylaştığınızı ve o zamanki heyacanınızı yakinen biliyorum.
Sizin 1 tane yavru kaybınızın olduğunu duyduğumda da çok üzüldüm.
Hele o Erkan Aklum beyin mobalarının videosunu izlediğim de ben bile balıklara hayran kalmıştım. İşte gerçek Blue Zaire Moba bu demiştim içimden. Murat beyle birlikte bu harika mobaları yavrularını edindiğiniz için inanın çok şanslısınız. Keşke imkanın olsaydı da ben de edinseydim.
Hatta bu videoyu kısayol olarak kaydetmiştim. Hobici arkadaşlarla paylaşmak isterim.
Erkan Aklum beyin mobalarının videosu:
[VID]http://www.izlesene.com/video/frontosa-blue-zaire-moba/1844223[/VID]
Takdir edersiniz ki, Murat Bey moba yavrularını beslemek için önce, 1.70x60x60cm lik sumplu, devasa bir tank yaptırarak ön hazırlıklara başladı. Sumpunda kullandığı materyaller piyasanın en kaliteli malzemeleriydi. İnanın akvaryumun cam aksamını 4 kişi zor taşıyordu, gözlerimle gördüm :)
Sonra moba yavrularını beslemek için Fırat nehrinden sivrisinek ve su piresi larvaları toplamaya gittik ve bu canlı yemlerden başka piyasanın en kaliteli kuru yemleri (dainichi) olarak bilinen çeşitli yem guruplarını edindi ki en az 10 çeşit yemle besleme yaptığına şahit oldum.
O kadar özenli baktı ki moba yavrularına, mobaları daha 18 aylık olduğunda çene altı morlukları çıkmıştı.
Şu andaki resimleri incelediğimde 24 aylık sabır dolu bekleyişin sonunda Murat Beyin mobalarının; gerek renk ve görüntü, gerekse vucut şekilleri ile mükemmel geliştiklerini ve türünün en güzel örnekleri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bunca emek ve uğraş ellbette sonucunu verecekti ve verdi de. Murat beyin sabrına hayran olmamak elde değil. Tebrikler Murat Bey.
Sayın İbrahim Bey kardeşim; Murat bey sizin mobaları da kısa bir süre önce gördüğünü ve sizin mobalarınızın kardeşlerini aratmayacak güzellikde olduğunu vurguladı. En yakın zamanda sizdeki Murat beyin mobalarının kardeşlerinin resimlerini görmek dileğiyle.
Saygılar sunarım.
prof_24 2012-02-05 14:55:51
[QUOTE=teo2007]Kardeşim Murat, bugün balıklarını yakından gördüm ve kardeşleri bende olmasına rağmen benim balıklardan çok büyük farkla güzel geliştiklerine şahit oldum ve seni kıskandım.Kendi balıklarında ve benim balıklarımda çok büyük bir emeğin var.Senin gibi tam profesyonel ve bu hobiyi gerçekten layıkıyla ve severek yapan bir arkadaşım olduğu için kendimi çok şanslı görüyorum. Balıklarına ve bu özverine kocaman bir maşaallah diyorum... [/QUOTE]
Sayın İbrahim Özbek kardeşim;
Balıkları 2 yıl önce, Erkan Aklum beyin muhteşem mobalarının yavrularının 10 tanesini, 2.5 cm boyundayken İzmir'den uçak kargosuyla getirdiğinizi ve 5'er adet olarak paylaştığınızı ve o zamanki heyacanınızı yakinen biliyorum.
Sizin 1 tane yavru kaybınızın olduğunu duyduğumda da çok üzüldüm.
Hele o Erkan Aklum beyin mobalarının videosunu izlediğim de ben bile balıklara hayran kalmıştım. İşte gerçek Blue Zaire Moba bu demiştim içimden. Murat beyle birlikte bu harika mobaları yavrularını edindiğiniz için inanın çok şanslısınız. Keşke imkanın olsaydı da ben de edinseydim.
Hatta bu videoyu kısayol olarak kaydetmiştim. Hobici arkadaşlarla paylaşmak isterim.
Erkan Aklum beyin mobalarının videosu:
[VID]http://www.izlesene.com/video/frontosa-blue-zaire-moba/1844223[/VID]
Takdir edersiniz ki, Murat Bey moba yavrularını beslemek için önce, 1.70x60x60cm lik sumplu, devasa bir tank yaptırarak ön hazırlıklara başladı. Sumpunda kullandığı materyaller piyasanın en kaliteli malzemeleriydi. İnanın akvaryumun cam aksamını 4 kişi zor taşıyordu, gözlerimle gördüm :)
Sonra moba yavrularını beslemek için Fırat nehrinden sivrisinek ve su piresi larvaları toplamaya gittik ve bu canlı yemlerden başka piyasanın en kaliteli kuru yemleri (dainichi) olarak bilinen çeşitli yem guruplarını edindi ki en az 10 çeşit yemle besleme yaptığına şahit oldum.
O kadar özenli baktı ki moba yavrularına, mobaları daha 18 aylık olduğunda çene altı morlukları çıkmıştı.
Şu andaki resimleri incelediğimde 24 aylık sabır dolu bekleyişin sonunda Murat Beyin mobalarının; gerek renk ve görüntü, gerekse vucut şekilleri ile mükemmel geliştiklerini ve türünün en güzel örnekleri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bunca emek ve uğraş ellbette sonucunu verecekti ve verdi de. Murat beyin sabrına hayran olmamak elde değil. Tebrikler Murat Bey.
Sayın İbrahim Bey kardeşim; Murat bey sizin mobaları da kısa bir süre önce gördüğünü ve sizin mobalarınızın kardeşlerini aratmayacak güzellikde olduğunu vurguladı. En yakın zamanda sizdeki Murat beyin mobalarının kardeşlerinin resimlerini görmek dileğiyle.
Saygılar sunarım.
L-333 Vatoz Akvaryumu
Sayın Murat Orhan Bey,
Erzincan'a yeni ve özel türler getirip şehrimizdeki akvarist dostlarımızın beğenisini kazanıyorsunuz. Umarım tayininiz hiç çıkmaz da hep güzel Erzincan'ımızda kalırsınız.
Bu tür vatozlardaki en büyük yanılğı, bu balıkların otcul beslendiğinin sanılmasıdır.
Etcil ağırlıklı ve yüksek proteinli yemleme yapmanız balıklarınızın daha güzel gelişmelerini sağlayacaktır.
Koyu renkli kum bence de uygun seçim olmuş. Bu türlerin ışığa aşırı duyarlı olduklarını düşünürsek, koyu renk kumlarda balıkları izlemenin zevkini tadacağınızı düşünüyorum.
Son olarak, vatoz türlerinin tuza aşırı hassas olduklarını vurgulamak istiyorum. Kesinlikle tuz eklemesi yapmayınız.
Bu arada balıklarınızın maaşallahı var. Allah nazardan saklasın.
Resimlerden anladığım kadarıyla çok güzel gelişiyorlar. Tebrikler.
Saygılar sunarım.
Sayın Murat Orhan Bey,
Erzincan'a yeni ve özel türler getirip şehrimizdeki akvarist dostlarımızın beğenisini kazanıyorsunuz. Umarım tayininiz hiç çıkmaz da hep güzel Erzincan'ımızda kalırsınız.
Bu tür vatozlardaki en büyük yanılğı, bu balıkların otcul beslendiğinin sanılmasıdır.
Etcil ağırlıklı ve yüksek proteinli yemleme yapmanız balıklarınızın daha güzel gelişmelerini sağlayacaktır.
Koyu renkli kum bence de uygun seçim olmuş. Bu türlerin ışığa aşırı duyarlı olduklarını düşünürsek, koyu renk kumlarda balıkları izlemenin zevkini tadacağınızı düşünüyorum.
Son olarak, vatoz türlerinin tuza aşırı hassas olduklarını vurgulamak istiyorum. Kesinlikle tuz eklemesi yapmayınız.
Bu arada balıklarınızın maaşallahı var. Allah nazardan saklasın.
Resimlerden anladığım kadarıyla çok güzel gelişiyorlar. Tebrikler.
Saygılar sunarım.
SON MESAJLAR
- 50x50x30 Sumplu Akvaryum Denemem Malinua55, 16:21
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. KaanE, 16:05
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 15:53
Güney Amerikan Cichlidleri - Manado Toprakta Renk Değişimi Aguamentist, 15:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni 15 Litre Akvaryum Ve Lepistesler Aguamentist, 15:35
Canlı Doğuranlar - Beta Balığımın Rengi Değişti scorpion26, 15:26
Yeni Üye Forumu - L144 Vatoz Küpe Girmiyor scorpion26, 15:22
Kedi Balıkları Forumu - Pipo Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 14:35
Filtreleme Seçenekleri - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? Hidro Dinamik, 14:09
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Hakkında SaRCoPhiLiuS, 14:07
Yeni Üye Forumu - Aqua Led Mi Orion Led Mi? BlackMesa, 12:23
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 40 Litre Akvaryum Kurulum Tavsiyesi Orhan76, 12:03
Yeni Üye Forumu - Frontosalarımda Görme Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Bambu SaRCoPhiLiuS, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları İlkerSHN, 11:29
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryum Bitki Sıklığı Ve Dip Çekimi bendeniztayfun, 11:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquaming Hagen Kum SaRCoPhiLiuS, 11:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taş, Kaya Tanımı. SaRCoPhiLiuS, 11:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Salyanyozlar çimleri yer mi? SaRCoPhiLiuS, 11:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balığım Ölü Doğuruyor SaRCoPhiLiuS, 11:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Orhan76, 10:24
Yeni Üye Forumu - Bitki Kararı Muhammedbedri, 08:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Bettacifaho, 08:40
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Üstündekiler Ne? Taha Yanık, 08:27
Canlı Doğuranlar - Cam Kazıyıcı Set Muhammedcay, 07:44
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Acil Yardım Betta Balığım İçin Lütfen bendeniztayfun, 06:37
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Lowtech bendeniztayfun, 06:28
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistemi Hakkında Bilgi EyupAsik3452, 02:40
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Karın Şişliği Beytullahylldz, 02:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma KaanE, 00:35
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? AlperKrks, 23:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Kurulumu Bugra61, 23:04
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eheim 300w Isıtıcı Lovelepistes, 23:02
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Molim Tahmini Ne Zaman Doğurur burakbyrs, 22:41
Canlı Doğuranlar - Nano Karides Akvaryumum ! Ayberk1634, 22:06
Akvaryum Tanıtımı - 380 Lt Oranda Akvaryumu Icın Dıs Fıltre Önerisi GhostKoi, 22:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Su Yoncası / Zemin Bitkisi KaracaTurab, 20:44
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 20:24
Bitki Akvaryumları Genel - Kiraz Karides Ve Kullandığım Sıvı Gübreler KaanE, 19:08
Omurgasızlar - Lepistes Akvaryumum KaanE, 19:01
Yeni Üye Forumu - Seachem Matrix Zemine Koyulabilir Mi ? HOPPALA, 18:39
Filtreleme Seçenekleri - Monte Carlo Ve Rotala Hra Ceyhuncelal, 18:00
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu TuRKeR, 17:59
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryum Bitkileri Güneşe Döner Mi TuRKeR, 17:52
Bitki Akvaryumları Genel - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 16:26
Canlı Doğuranlar - Kurt!gibi Bir Şey alaladee, 15:27
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? KartalŞafak, 15:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Test Kiti scorpion26, 14:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıçkuruk Hamile Mi Muhammedbedri, 14:16
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 15:23
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 15:23
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 14:56
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Willow Moss BRAND 14:11
- Ludwigia Repens (gül) BRAND 14:11
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 13:57
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 13:53
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 13:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:41
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:41
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 13:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 13:32
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 13:28
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 13:28
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:27
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:27
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:27
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:59
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:59
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:59
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 12:43
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 12:43
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:32
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:32
- Eriocaulon Sp Japan Shrimpspace 11:43
- Aquael 100 Watt Isıtıcı Bora Bey 11:23
- 2213 Boş Dış Kova Arıyorum Bora Bey 11:23
- Afrika Cichlidleri devito 11:20
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 11:20
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 10:57
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme, İndirim barsbingul 10:57
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 10:57
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:43
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:43
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:43
- Corydoras Sterbai nikon_ 10:43
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:43
- Eheim Compact 600 Ve 300 Kafa Motor- Ada 6'lı Co2 Ramboy 10:32
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 10:17
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 10:17
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 10:15
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:15
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 10:15
- L144 Super Red Dişi & İthal Endler Trio scorpion26 10:15
- Dişi Leleupi scorpion26 10:15
KULLANICILAR
- 160 Online Kullanıcı, 87 Üye
Online Kullanıcılar
ozkanonur,
grendel1984,
kn0w,
bthnslr,
blackkk55,
Hidro Dinamik,
salas09,
Brdk64,
scorpion26,
Malinua55,
Akax,
Bgoodies,
scrap,
Fatih96,
kopruluonur,
Ancher,
servertekin,
Mikail Erdoğan,
MiSoSiKiaN,
Rafayel,
omer417,
KaanE,
Qtahya,
Balikcidede,
joko29,
Mergen1903,
mitii,
omerfiratgurbuz,
Golgeci,
bilgecix44,
İsmail YILDIRIM,
BAHADIR_71,
Iebowski,
maydo72,
K3r3m,
Selcen&Ergün,
007_Kasap,
Ehtiyar,
Orhan76,
ZET,
atiryaki,
Eflatun61,
koagulant,
-RBG-,
paratutmaz,
ahmetteke,
puffity,
sfcscannow,
MuBrkVural,
Pablo,
Doğasa,
erhan524,
aleko61,
Tortuga4,
DenizUlucutsoy,
Mirza Adar,
guven06,
Padawan52,
niyazidudak,
Corumlu Kral,
Gokay0,
ErayDemirel,
koray ulusoy,
emirhansarac,
YOTHAN,
xraycan,
cckk,
34hakanay,
Zytrec,
Justbe,
emrbrcn,
KartalŞafak,
Mirvetly,
Praton,
sedaterdem,
ballantines,
Krzkrds,
xexecc,
OrhunKadir,
alicanakarsu,
Hüseyin pekşefle,
MCY4,
SilverSharK35,
Kara Karga,
rayed,
Mderhan,
wallece,
İskorpit,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.