ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/64204.jpg)
Kullanıcı Adı:
moonshiner
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Haziran 2009 23:36
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
nihat gedik
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
makine müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
nihat gedik
80 lt - betta
ktü makine müh.
80 lt - betta
ktü makine müh.
SON 10 MESAJI
Beta yemleme
Birçok yem çeşidini kolayca kabul eder. Ama tüm balık türlerinde olduğu gibi, çeşitli yemlerden oluşan, iyi dengelenmiş bir diyet en uygunudur. Beta için kullanılabilecek yemler çok çeşitlidir. Özellikle, bulunabilecek hemen hemen tüm canlı yem çeşitlerini severek tüketirler. Ticari firmaların da betalar için özel olarak ürettiği bir çok yem çeşidi vardır. Ayrıca, sadece beta için üretilmiş olmasa da, uygun içeriğe sahip yemler de tercih edilebilir. Örneğin hazır diskus yemlerinin çoğu, betalar için de uygun seçeneklerdir. Beta için bir menü oluştururken dikkate alınması gereken en önemli nokta, tek yönlü bir beslenme düzeninden kaçınılmasıdır. Farklı yemler kullanılarak çeşitlendirilmiş bir diyet, sağlıklı bir beta için gereken en önemli noktalardan biridir.
Beta, oldukça obur bir balık türüdür. Fazla yem verilirse, ihtiyacı olandan çok daha fazlasını tüketebilir. Bu özellikleri, doğal içgüdülerinden kaynaklanır. Doğada, bulabildikleri kadar yerler.
betanın midesi oldukça küçüktür. Mide hacmi, yaklaşık olarak göz yuvarlağının büyüklüğüyle aynıdır. Yani, betanın bir öğünde yemesi gereken yem miktarı ancak kendi gözü büyüklüğünde olmalıdır. Gereğinden fazla yemleme durumunda, esnek olan mide genişler ve diğer iç organlara baskı yapmaya başlar. Bu da uzun vadede birçok olumsuzluk doğurabilir. Günlük yemleme, eşit aralıklı 2-3 tekrar şeklinde yapılabilir. Balığa fazla yem verildiyse bu öğünlerden biri atlanarak durum telafi edilebilir. Eğer günde 2-3 kez yemleme imkanı yoksa, verilecek yem miktarı biraz arttırılabilir. Aşırı yemleme durumunda, özellikle de canlı yem kullanılmışsa, balığın ertesi gün aç bırakılması sindirim sisteminin rahatlaması açısından uygun olacaktır.
yazılanlar aşağıdaki makaleden alınmış ilgili birkaç satırdan ibarettir,tamamını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
http://www.akvaryum.com/Forum/betta_hakkinda_k229181.asp
Birçok yem çeşidini kolayca kabul eder. Ama tüm balık türlerinde olduğu gibi, çeşitli yemlerden oluşan, iyi dengelenmiş bir diyet en uygunudur. Beta için kullanılabilecek yemler çok çeşitlidir. Özellikle, bulunabilecek hemen hemen tüm canlı yem çeşitlerini severek tüketirler. Ticari firmaların da betalar için özel olarak ürettiği bir çok yem çeşidi vardır. Ayrıca, sadece beta için üretilmiş olmasa da, uygun içeriğe sahip yemler de tercih edilebilir. Örneğin hazır diskus yemlerinin çoğu, betalar için de uygun seçeneklerdir. Beta için bir menü oluştururken dikkate alınması gereken en önemli nokta, tek yönlü bir beslenme düzeninden kaçınılmasıdır. Farklı yemler kullanılarak çeşitlendirilmiş bir diyet, sağlıklı bir beta için gereken en önemli noktalardan biridir.
Beta, oldukça obur bir balık türüdür. Fazla yem verilirse, ihtiyacı olandan çok daha fazlasını tüketebilir. Bu özellikleri, doğal içgüdülerinden kaynaklanır. Doğada, bulabildikleri kadar yerler.
betanın midesi oldukça küçüktür. Mide hacmi, yaklaşık olarak göz yuvarlağının büyüklüğüyle aynıdır. Yani, betanın bir öğünde yemesi gereken yem miktarı ancak kendi gözü büyüklüğünde olmalıdır. Gereğinden fazla yemleme durumunda, esnek olan mide genişler ve diğer iç organlara baskı yapmaya başlar. Bu da uzun vadede birçok olumsuzluk doğurabilir. Günlük yemleme, eşit aralıklı 2-3 tekrar şeklinde yapılabilir. Balığa fazla yem verildiyse bu öğünlerden biri atlanarak durum telafi edilebilir. Eğer günde 2-3 kez yemleme imkanı yoksa, verilecek yem miktarı biraz arttırılabilir. Aşırı yemleme durumunda, özellikle de canlı yem kullanılmışsa, balığın ertesi gün aç bırakılması sindirim sisteminin rahatlaması açısından uygun olacaktır.
yazılanlar aşağıdaki makaleden alınmış ilgili birkaç satırdan ibarettir,tamamını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
http://www.akvaryum.com/Forum/betta_hakkinda_k229181.asp
Crowntail Bettam
[QUOTE=imbellis]
Zaten böyle birşey iddaa etmemiş, bildiğim kadarıyla diye belirtmiştim. Ama bu konuda bilgilendirdiğiniz için gerçekten teşekkürler, bettaların yemleme alışkanlıklarının olabileceği veya değişebileceği pek de aklıma gelmemişti açıkcası, yine de bettalar için büyük yem üreticilerinin pul yem üretmemesi (eğer üretiliyorsa mazur görün ben hiç görmedim) bu canlıların doğal beslenme alışkanlıklarının böyle olduğu hissini uyandırıyor bende, herkesin kendi tercihi olmakla beraber ben nolursa olsun betta yemi ve canlı yemler kullanma, hatta gerekirse pul yem seven bettanın yem alışkanlığını kontrollü şekilde değiştirme taraftarıyım...
Zaten gerekli özenin gösterilmediği, bardak ve fanuslarda eziyet çeken, rastgele yemlerle beslenen bettalarımıza yapılan yanlış uygulamaların ve hataların, böyle alışmış nasıl olsa mantığı ile devam ettirilmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Amacımın bir tartışmaya girmek değil bilgi edinmek ve bilgilendirmek olduğunu özellikle vurgulamak ister yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla.
dqueen 2009-01-12 11:40:09
[QUOTE=imbellis]
Merhaba,
Balığınızın pul yem yememesi onun hasta olduğuna veya pul yemin zararlı olduğu anlamına gelmez.Her betanın kendine göre yem yeme şekli vardır.Bazıları hatta geneli yüzeyden yer fakat bazıları dipten veya orta seviyeden yerler.Bu betadan betaya değişir sizin betanız ise siz almadan önce farklı bir yolla beslenmeye alışmış olabilir.Bir de eğer tek tür yemlere alışmışsa diğer yemleri kabul etmesi biraz zor oluyor.Birçok akvaryumcuda tek tür yem veriliyor malesef ve bu da yeme alışmalarını geciktiriyor.
[/QUOTE]Zaten böyle birşey iddaa etmemiş, bildiğim kadarıyla diye belirtmiştim. Ama bu konuda bilgilendirdiğiniz için gerçekten teşekkürler, bettaların yemleme alışkanlıklarının olabileceği veya değişebileceği pek de aklıma gelmemişti açıkcası, yine de bettalar için büyük yem üreticilerinin pul yem üretmemesi (eğer üretiliyorsa mazur görün ben hiç görmedim) bu canlıların doğal beslenme alışkanlıklarının böyle olduğu hissini uyandırıyor bende, herkesin kendi tercihi olmakla beraber ben nolursa olsun betta yemi ve canlı yemler kullanma, hatta gerekirse pul yem seven bettanın yem alışkanlığını kontrollü şekilde değiştirme taraftarıyım...
Zaten gerekli özenin gösterilmediği, bardak ve fanuslarda eziyet çeken, rastgele yemlerle beslenen bettalarımıza yapılan yanlış uygulamaların ve hataların, böyle alışmış nasıl olsa mantığı ile devam ettirilmemesi gerektiğini düşünüyorum...
Amacımın bir tartışmaya girmek değil bilgi edinmek ve bilgilendirmek olduğunu özellikle vurgulamak ister yorumunuz için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Crowntail Bettam
En sonunda buldun istediğin bettayı demek![Sok](smileys4/smiley10.gif)
Hayırlı olsun...
Rengiyle, duruşuyla, çok güzel bir cins gerçekten, pul yem yerine mortal'ın dediği gibi bir yem kullanırsan hem binbir zahmet sonucu kavuştuğun bettanı mutlu etmiş olursun, hem de böyle bir balığa sahip olmanın gururunu balığın sağlıklı olacağı için uzun süre yaşayabilirsin
dqueen 2009-01-12 11:47:15
En sonunda buldun istediğin bettayı demek
![Sok](smileys4/smiley10.gif)
Hayırlı olsun...
Rengiyle, duruşuyla, çok güzel bir cins gerçekten, pul yem yerine mortal'ın dediği gibi bir yem kullanırsan hem binbir zahmet sonucu kavuştuğun bettanı mutlu etmiş olursun, hem de böyle bir balığa sahip olmanın gururunu balığın sağlıklı olacağı için uzun süre yaşayabilirsin
![Dil%20Çikarma](smileys4/smiley17.gif)
İki yemi de aynı anda attığımda pul yemin yanına bile uğramıyor bettam
Kesin olarak bilmesem de pul yemin uygun olmadığını, kabızlık ve benzeri sağlık sorunlarına yol açabileceğini duymuştum, bilgili olanlar daha iyi bir açıklama getireceklerdir...
![Göz%20Kirpma](smileys4/smiley2.gif)
beta karma tankında üretim sorunu
Teşekkür ederim, crowntail bulduğunuza sevindim..
Bugün dişi betayı geri verdim, akvaryumcunun söylediğine göre kuyruk erimesi varmış gerçekten, yerine ise bir dişi ve bir erkek kılıç aldım, sanırım herkes artık daha mutlu, o dişi akvaryumun huzurunu kaçırmıştı...
dqueen 2009-02-02 12:16:19
Teşekkür ederim, crowntail bulduğunuza sevindim..
Bugün dişi betayı geri verdim, akvaryumcunun söylediğine göre kuyruk erimesi varmış gerçekten, yerine ise bir dişi ve bir erkek kılıç aldım, sanırım herkes artık daha mutlu, o dişi akvaryumun huzurunu kaçırmıştı...
beta hakkında...
Betalar süslü, kuyruklu, renkli türlere karşı çok agrasif oluyorlar. Lepisteslerin çok sık ürediğini düşünürsek, beta yavruları yemez ve sayıları artarsa sorun yaşayabilirsiniz. Pul yem tavsiye edilmiyor. Kırmızı renkli tane ciğer yem alırsanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Karma tankımda iki yemi de aynı anda attığımda ciğer varken pul yemi yemediğini düşünürsek sanırım betalar için uygun olanı da bu.
Bu arada ordan oraya durmadan yüzüp duran lepistesleri hamile oldukları için ayırmanız, hatta yavruluğa koymanız bile onları strese sokacaktır diye düşünüyorum. Bence imkanınız varsa benim de yaptığım gibi su akışını bozmayacak bir bölmeyle betayı ayırın (açtığım konuda fotoğraf var), yavrular belli bir olgunluğa gelince diğer tarafa geçseler dahi kaçabileceklerdir diye düşünüyorum.
dqueen 2009-01-10 09:18:16
Betalar süslü, kuyruklu, renkli türlere karşı çok agrasif oluyorlar. Lepisteslerin çok sık ürediğini düşünürsek, beta yavruları yemez ve sayıları artarsa sorun yaşayabilirsiniz. Pul yem tavsiye edilmiyor. Kırmızı renkli tane ciğer yem alırsanız iyi olacaktır diye düşünüyorum. Karma tankımda iki yemi de aynı anda attığımda ciğer varken pul yemi yemediğini düşünürsek sanırım betalar için uygun olanı da bu.
Bu arada ordan oraya durmadan yüzüp duran lepistesleri hamile oldukları için ayırmanız, hatta yavruluğa koymanız bile onları strese sokacaktır diye düşünüyorum. Bence imkanınız varsa benim de yaptığım gibi su akışını bozmayacak bir bölmeyle betayı ayırın (açtığım konuda fotoğraf var), yavrular belli bir olgunluğa gelince diğer tarafa geçseler dahi kaçabileceklerdir diye düşünüyorum.
Yağ tabakası
Bildiğim kadarıyla betaların mideleri gözleri kadar oluyor, yani atacağınız az miktardaki yem ile zaten doyabiliyorlar ki 2 hafta civarında aç kalabilen bu canlılar için fazla yem vermek hem su kirliliği hem de kabızlık yaratacaktır diye düşünüyorum.
Ben şelale filtre satın aldım, bir dış filtre gibi çalışması ve filtre tankına substrat vb. madde takviyesi gibi modifikasyona açık olduğu için tercih ettim. Sonuçta pislik toplanıyor ve akvaryumun dışında tutuluyor olacaktır. Diğer filtrelerde ise pislik bir yerde toplansa dahi yine suyun içinde kalacağından bence çok da verimli değiller.dqueen 2009-01-10 09:21:08
Bildiğim kadarıyla betaların mideleri gözleri kadar oluyor, yani atacağınız az miktardaki yem ile zaten doyabiliyorlar ki 2 hafta civarında aç kalabilen bu canlılar için fazla yem vermek hem su kirliliği hem de kabızlık yaratacaktır diye düşünüyorum.
Ben şelale filtre satın aldım, bir dış filtre gibi çalışması ve filtre tankına substrat vb. madde takviyesi gibi modifikasyona açık olduğu için tercih ettim. Sonuçta pislik toplanıyor ve akvaryumun dışında tutuluyor olacaktır. Diğer filtrelerde ise pislik bir yerde toplansa dahi yine suyun içinde kalacağından bence çok da verimli değiller.
Beta ve Neon Tetra ilişkisi
[QUOTE=chillout] bettalar genelde kavgacı balıklardır, yanlarındaki balıkların büyük yada küçük olmasına gerek yok, agresiflerdir ve her türlü kavgada bulunurlar ama bu tamamen bettanın huyuylada ilgilidir diye düşünüyorum
[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum, benim akvaryumumda neon da var ve hiç sorun olmuyor, 2 erkek betada da sorun olmadı. Ama melek ve blackmollylerle çok sorun yaşadım, yine balığın huyuna bağlı olmakla birlikte literatürde de betanın en iyi tank arkadaşı olarak neon ismi geçiyor zaten. Yalnız neonlar için su sıcaklığı oldukça önemli, 28 derece civarında sabit bir sıcaklık yaratamayacak durumdaysanız neonlar uygun olmaz diye düşünüyorum.
dqueen 2009-01-10 09:35:31
[QUOTE=chillout] bettalar genelde kavgacı balıklardır, yanlarındaki balıkların büyük yada küçük olmasına gerek yok, agresiflerdir ve her türlü kavgada bulunurlar ama bu tamamen bettanın huyuylada ilgilidir diye düşünüyorum
[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum, benim akvaryumumda neon da var ve hiç sorun olmuyor, 2 erkek betada da sorun olmadı. Ama melek ve blackmollylerle çok sorun yaşadım, yine balığın huyuna bağlı olmakla birlikte literatürde de betanın en iyi tank arkadaşı olarak neon ismi geçiyor zaten. Yalnız neonlar için su sıcaklığı oldukça önemli, 28 derece civarında sabit bir sıcaklık yaratamayacak durumdaysanız neonlar uygun olmaz diye düşünüyorum.
[QUOTE=chillout]Dişi bettalar istemediği erkeği yanında görünce bu şekilde tepki verir, alt üst yüzgeçlerini kapatır ve kuruğunu sivriltir, hatta büyük ihtimal arkadaşda şahit olmuştur, bazen hareketsiz şekilde eğimli ve biraz yana yatık şekilde o durumda sabit kalır, erkeğin duruma tepkisini ölçer, duruma görede kaçar (:
[/QUOTE]
Aynen anlattığınız gibi oluyor, fakat asıl anlayamadığım şey iki erkekte de dişinin aynı şekilde davranması, sanırım sorun dişide, keşke bulabilseydim de başka bir dişi alabilseydim ama sadece o vardı![Utangaç](smileys4/smiley9.gif)
Şimdi kuyruk erimesi var mı yok mu, akvaryumcum normalde yapmasa da öyle birşey varsa balığı geri alacağını söyledi, götürüp rezil olmayalım sonra sen nasıl akvaristsin nerde kuyruk erimesi demesin, dişi betadan pek anlamıyorum da![Kahkaha](smileys4/smiley36.gif)
![Kahkaha](smileys4/smiley36.gif)
08taşdemir08 inşallah hepimiz hayallerimize ulaşırız bir gün, ve umarım o günler çok uzak değildir
ilkokul yıllarında başlayıp sonra ara veren biri olarak şunu söyleyebilirim ki böylesine güzel bir uğraş ile bu yaşlarda tanışmanın artılarını, ilerde kişiliğinde ve hayata bakışında da görecek ve çok daha farklı olacaksın.
Açtığınız konuda crowntail aradığını duydum, malesef akvaryumumda yer olmadığı halde çok hoşuma giden bu türe sahip olabilmek için satın almıştım, bu balığa fanusta eziyet etmek ve işten anlamayan birine vermek istemiyorum, haftaya ankaraya gelecek bir arkadaşım var, crowntail bulamadıysanız ve arkadaşımı Aşti'de karşılayıp ondan balığı alabilecekseniz size hediye edebilirim, eminim benden daha iyi şartlarda bakar ve üretim yapabilirsiniz, ilgilenirseniz pm atarsınız, ama güzel bir yavrusunu daha sonra isterim sizden![Big%20smile](smileys4/smiley4.gif)
Akvaryumcu bir abimiz bir laf etti geçenlerde; ''akvaryum ile tanışmamış balık beslememiş bir insan canlının ne demek olduğundan, sevgiden, insanlıktan eksiktir'' tarzında birşey söyledi tam olarak yazamasam da, pek de haksız sayılmaz aslında![Dil%20Çikarma](smileys4/smiley17.gif)
dqueen 2009-02-02 12:15:21
[QUOTE=chillout]Dişi bettalar istemediği erkeği yanında görünce bu şekilde tepki verir, alt üst yüzgeçlerini kapatır ve kuruğunu sivriltir, hatta büyük ihtimal arkadaşda şahit olmuştur, bazen hareketsiz şekilde eğimli ve biraz yana yatık şekilde o durumda sabit kalır, erkeğin duruma tepkisini ölçer, duruma görede kaçar (:
[/QUOTE]
Aynen anlattığınız gibi oluyor, fakat asıl anlayamadığım şey iki erkekte de dişinin aynı şekilde davranması, sanırım sorun dişide, keşke bulabilseydim de başka bir dişi alabilseydim ama sadece o vardı
![Utangaç](smileys4/smiley9.gif)
Şimdi kuyruk erimesi var mı yok mu, akvaryumcum normalde yapmasa da öyle birşey varsa balığı geri alacağını söyledi, götürüp rezil olmayalım sonra sen nasıl akvaristsin nerde kuyruk erimesi demesin, dişi betadan pek anlamıyorum da
08taşdemir08 inşallah hepimiz hayallerimize ulaşırız bir gün, ve umarım o günler çok uzak değildir
![Göz%20Kirpma](smileys4/smiley2.gif)
Açtığınız konuda crowntail aradığını duydum, malesef akvaryumumda yer olmadığı halde çok hoşuma giden bu türe sahip olabilmek için satın almıştım, bu balığa fanusta eziyet etmek ve işten anlamayan birine vermek istemiyorum, haftaya ankaraya gelecek bir arkadaşım var, crowntail bulamadıysanız ve arkadaşımı Aşti'de karşılayıp ondan balığı alabilecekseniz size hediye edebilirim, eminim benden daha iyi şartlarda bakar ve üretim yapabilirsiniz, ilgilenirseniz pm atarsınız, ama güzel bir yavrusunu daha sonra isterim sizden
![Big%20smile](smileys4/smiley4.gif)
Akvaryumcu bir abimiz bir laf etti geçenlerde; ''akvaryum ile tanışmamış balık beslememiş bir insan canlının ne demek olduğundan, sevgiden, insanlıktan eksiktir'' tarzında birşey söyledi tam olarak yazamasam da, pek de haksız sayılmaz aslında
Sanırım sorun erkeklerin birbirini görmesinden kaynaklanıyor...
Soldaki kahverengi mercan değil, canlı bitkiler ve ağaç-kütük tarzı malzemeler şu an için okadar uzak ki![Üzgün](smileys4/sad.gif)
Bir öğrenci için bu imkanlarla, sağdan soldan toplama ancak bu kadar oluyor, balıkların gizleneceği, uyuyacağı bir ortama sahip olmaları için koymak zorunda kaldım o mumya kafasını, taşlardan bir mağara oluşturmaya çalıştım ama olmadı, yıkıldı![Dil%20Çikarma](smileys4/smiley17.gif)
Ama bu sene okul bitsin var ya, öyle bir akvaryum yapacağım ki kendime... Dış filtresinden, bitkisine, köküne, kütüğüne hepsinden alacağım... Duvardan duvara akvaryum yapıp temizlemek için tüple dalmak zorunda kalacağım hatta![Dans](smileys4/happy_dance.gif)
![Dans](smileys4/happy_dance.gif)
Dişi betada gerçekten kuyruk erimesi var mı?
İlgisi için tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler...
dqueen 2009-02-12 15:56:56
Sanırım sorun erkeklerin birbirini görmesinden kaynaklanıyor...
Soldaki kahverengi mercan değil, canlı bitkiler ve ağaç-kütük tarzı malzemeler şu an için okadar uzak ki
![Üzgün](smileys4/sad.gif)
Bir öğrenci için bu imkanlarla, sağdan soldan toplama ancak bu kadar oluyor, balıkların gizleneceği, uyuyacağı bir ortama sahip olmaları için koymak zorunda kaldım o mumya kafasını, taşlardan bir mağara oluşturmaya çalıştım ama olmadı, yıkıldı
Ama bu sene okul bitsin var ya, öyle bir akvaryum yapacağım ki kendime... Dış filtresinden, bitkisine, köküne, kütüğüne hepsinden alacağım... Duvardan duvara akvaryum yapıp temizlemek için tüple dalmak zorunda kalacağım hatta
Dişi betada gerçekten kuyruk erimesi var mı?
İlgisi için tüm arkadaşlara tekrar teşekkürler...
çok teşekkür ederim.
sizce fotoğraflara göre betalar için hazırladığım ortam uygun mu ?
ışık düzeyi ile ilgili bir tavsiyeniz olur mu?
çok teşekkür ederim.
sizce fotoğraflara göre betalar için hazırladığım ortam uygun mu ?
ışık düzeyi ile ilgili bir tavsiyeniz olur mu?
SON MESAJLAR
- High Tech İçin Bilgi hakankurtuldu, 10:21
Yeni Üye Forumu - Sıvı Gübre Tavsiyesi İnci Kefali, 08:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Entegreli Tv Ünitesi Laterthanbefore, 05:40
Akvaryum Tanıtımı - Bettamarketimden Gelen Frodo Stonelarda Yosun! Laterthanbefore, 05:30
Şikayet Var! - Suya Yanlışlıkla İlaç Dökülmesi CemÖzcan_, 02:48
Hastalıklar ve İlaçlar - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum knn38, 01:51
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yem Artemia Mi ternapi, 00:19
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryum Kurulumu Nasıl Olmalı Taha Yanık, 23:34
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum Hakkında Sorularım Var oktay42, 23:02
Bitki Akvaryumları Genel - Ugf ( Under Gravel Filter ) Dıy - Kutu Filtre ShrimpTank, 22:39
Filtre ve Sump Yapımı - Karidesler Yumurtadan Ne Zaman Çıkar ? Ayberk1634, 22:27
Omurgasızlar - Akvaryum Durumu Halukkc, 22:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Öneri Tavsiye Ve Tecrübelerinizi Bekliyorum İnci Kefali, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta İçin Sürdürülebilir Canlı Yem Azizdurdenn, 20:16
Labirentliler - Merhaba Strafor Suda Kalkıyor Ne Yapmam Lazım _? ali, 20:11
Arka Fon Yapımı - Mantar İlaci Ana Tankta Nasıl Kullanılmalı Hasan usta, 19:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Betama Kum, Bitki Öneri AmatorBetaci, 19:25
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı İçin Şelale Filtre Taha Yanık, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gold Hmpk Beta Çifti EbrarBerkZeybek, 18:53
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimde Kuyruk Erimesi Mi Var Ucurucuruk, 18:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nereden Satın Alabilirim İzmirligenco 2.0, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio Ve Karides ali, 18:17
Yeni Üye Forumu - Kribensis İ Olanlar Buraya Ferdi2327, 18:08
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri - Şelale Filtre Hakkında dotamurat6, 17:53
Yeni Üye Forumu - Sera UVC-Xtreme 1200 Dış Filtre Sorunu Vahdet aydın, 17:39
Filtreleme Seçenekleri - 64 Litrede Betta Yaşar Mı AmatorBetaci, 17:38
Yeni Üye Forumu - Japon Yumurtlama Durumu LorisFarauros, 17:23
Yeni Üye Forumu - Kaplumbağam Da Beyaz Benek Var Buğra.B, 17:15
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Pengasus Köpek Balığı ahmetfiratozkaya, 16:10
Yeni Üye Forumu - Salvinia Minima Arıyorum MamiAdana01, 15:12
Yeni Üye Forumu - 60*40*30 70 Lt Low Tech Yeni Kurulum kubilaykoparan, 14:51
Bitki Akvaryumları Genel - 🚩 Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğurur? ⦗Güncel⦘ Orhan76, 14:35
Canlı Doğuranlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin İskorpit, 12:48
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Lepisteslerim Ölüyor Orhan76, 12:46
Canlı Doğuranlar - Akvaryuma Hangi Filtre Uygun darkaura, 12:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Gizemli Balık efebahser, 12:14
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulum Filtre Malzemeleri Marka? Orhan76, 12:07
Yeni Üye Forumu - Anubias Orhan76, 11:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Kuyruk Erimesi Celebrimbor, 11:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Baligimda Beyazlik Olustu Fishfish123, 11:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığına Fazla Işık Aykuterkek, 09:57
Aydınlatma - Bunlar Beyaz Benek Mi ? Orhan76, 09:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtresiz Olur Mu Orhan76, 09:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Meleklerimin Cinsi Nedir? Orhan76, 09:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Plati Balığının Sırtındaki Beyazlık Orhan76, 09:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Küp Betta Tankı Orhan76, 08:58
Akvaryum Tanıtımı - Kabuksuz Artemia Yavrulara Nasıl Verilmeli? Ehtiyar, 02:19
Canlı Doğuranlar - 18. Gün Walstad vanitas, 02:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Seçimi vamos, 02:14
Yeni Üye Forumu - Lepistese Uygun Ve Suyu Pisletmeyen Yemler UKSTUDIO, 02:12
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 10:31
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:31
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 10:31
- Neolamprologus Similis scorpion26 10:31
- Black Dragon Lepistes & Japon Pirinç Balığı Medaka scorpion26 10:31
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 10:13
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 10:13
- Yem Tablet BUCALILAR 10:06
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 10:06
- Afrika Cichlidleri devito 10:01
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 10:01
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
- Full Spectrum Bitki Led 1 Mt + Boş Kasa FrkMbuna 08:34
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 03:52
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 03:52
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 03:23
- Astronot Ve Bıçak Balığı oytun 01:48
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 01:03
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 00:39
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 00:33
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:20
- Ista Regülatör Furcifer 23:20
- 2.67 Tüp Furcifer 23:20
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 23:20
- Aksan 45 Derece Optiwhite Sehpalı Akvaryum Set. Furcifer 23:20
- Karides, Vatoz, Salyangoz Yemi LewShrimps 23:10
- Gerçek Dev Saz Takas. abunil 21:40
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 21:34
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:34
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:34
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:34
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 21:11
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 20:53
- Otocinclus Affinis/otocat Arıyorum R0h1rr1m 20:15
- Anubias Nana Petite, Koklere Sarili Halde. rouvax 20:11
- Satış Boyu Melek Balığı Arıyorum cheavy 20:00
- Leptosoma Kitumba Damızlıklar koyu 19:19
- 35 Küp Akvaryum, Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 19:11
- Eheim Air200 Hava Motoru Ve Ista Emiş Basış Seti Bysam 19:11
- Sakura(kiraz) Karides Bysam 19:11
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 18:12
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 18:12
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:57
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:57
- Boessemani Rainbow Genç Damızlıklar palankesli 17:36
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 16:58
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:58
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:58
- Creaqua Akvaryum Ve Diğer Malzemeler s3lck 16:52
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 16:34
KULLANICILAR
- 117 Online Kullanıcı, 64 Üye
Online Kullanıcılar
Serkanhan,
aktugsedat,
adilaydnn,
saydemir,
drderya,
ALTEMUR,
DorukGuppy,
R0h1rr1m,
Umt61,
BUCALILAR,
Okan_Er06,
egemenozbeyli,
MEA84,
vagus,
buraktanatar,
TayfunSylkn,
Öğretmen Ali,
MiSoSiKiaN,
gorkypasa,
haligan,
Hidro Dinamik,
oguzozt,
Eyyubican,
ekmbr,
hokia386,
katmeroglu,
knn38,
Furcifer,
sdurmaz1965,
razzedo,
bearse22,
ozkan.06,
tarbazonline,
Ehtiyar,
devito,
Ahmett455,
Ugur79,
ArifhbsAquatics,
GETS34,
seapromise,
caner3987,
Rhump,
Sertann,
Hakantttt,
DarrenRoura,
oktay42,
rayed,
Hahahatii,
serhatbartin,
Halil12345,
MertSoyumert,
eryildirim,
badlizard,
Kemalk41,
Kaan Demirci,
Ozii35,
Aykutff,
WilliamNib,
Tortuga4,
Mehari,
hepatik,
AmatorBetaci,
Conix,
ootkn,
Meryemmm,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.