ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dimbeleth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
97
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
4 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
78 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1996
İl:
Artvin
Meslek:
Fizikokimya MSc
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SCK ----- Tropheus Murago youtube.com/@lusingurocks?si=KK7gb4bHtbOfIvZq

SON 10 MESAJI

Sump Kafa Motoru Oase
165*50*50 (15 cm'i sump) tropheus tankımda yan sumpta venusaqua p2200 (3000l/h) kafa motoru kullanıyorum filtrasyondan memnunum ama sesten dolayı değiştirmek istiyorum. Aklımda Oase optimax 3000 (2800 l/h) var. Oasenin daha sessiz olduğunu duydum. Kullanan var mı, gerçekten sessiz mi, başka alternatifler olabilir mi?
Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
[QUOTE=K0L0Ni]

Bitki tarafından besin olarak kullanılabilir, işlenebilir azottan söz ediyorum.[/QUOTE]

Bitki tarafından besin olarak kullanılabilir azot formları nitrat (NO3-) ve amonyak (NH3) formudur.
Sizin besin olarak kullanılabilir azot dediğiniz hangi formu, ismini yazmıyorsunuz, sadece azot diyorsunuz. Başka bir formundan bahsediyorsanız belirtirseniz karışıklık olmaz.
Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi
[QUOTE=K0L0Ni]

Amonyağın, nitritin veya nitratın içinde azot olması konusu da diğer bir yanlış.[/QUOTE]

Azot doğada N2 şeklinde bulunur ve gaz haldedir. Suda çözünürlüğü ise çok azdır.
Amonyak, nitrit ve nitratın içinde azot olması yanlış demişsiniz. Amonyak NH3, nitrat NO3- ve nitrit NO2- şeklindedir, yani hepsi azot atomu içerir.
Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum
[QUOTE=Orhan76]

Hocam her ne kadar kırmızı/kahve alg dense de aslında bu yapı bir diatomdur. Sizin söylemlerinizden yola çıkarak şunu söyleyeyim tamamen karanlık veya yetersiz ışık alan ortamda oluşurlar. Benim başıma da gelmişti. Bu olayı yaşadıktan sonra aydınlatma için zaman ayarlı priz kullanmaya başladım evimde olmadığım zamanlarda da otomatik yanıp sönsün diye. Temizlik konusuna gelirsek camlardaki kolay güzel bir silme ve akıntıyla geçiyor. Diğer kayalardakiler için nerite salyangoz veya otocat tavsiye edebilirim.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.
Bildiğim kadarıyla tropheuslar doğal ortamında diatomla besleniyor. Bu durumda görüntüdense balıklar için besin daha önemli benim için. Camları vs sarmadığı için bir sorun da olmuyor şimdilik, sadece taşların üzerindeler.
Eskisi gibi taşları kazımadıkları için merak etmiştim zaten. Eski haline alışmışlardı, yiyorlardı, artık bir şekilde buna da alıştırmam gerekecek.[EDIT]dimbeleth,2025-08-20 12:13:55[/EDIT]
Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum
Aradan biraz zaman geçti ama şimdi kafama takılmaya başladı. Akvaryumdaki taşların üstü yeşil yosun kaplıydı. 3 hafta evde yoktum, bu sürede akvaryum aydınlatması hiç açılmadı. 3 hafta sonra döndüğümde taşların üzerindeki yosunlar bu şekilde kırmızı kahverengi gibi bir renk almıştı. Sonra akvaryumu ve sumpı temizleyip eskiden olduğu gibi aydınlatmaya devam ettim. Taşlar hala aynı şekilde. Nasıl bu şekilde oldu ve bu yosunun türü nedir bilen var mı? Tekrar yeşil yosunlu haline döndürmek istiyorum, yeşil olanları yedikleri gibi buna çok fazla saldırmıyorlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/200820251113431.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/200820251113571.jpg[/IMG]
Akvaryuma Ne Zaman Balık Eklemem Gerekir
Suyu yeni eklemişsiniz, birkaç gün içinde balık eklemeyin. Azot döngüsüyle ilgili konuyu okuyabilirsiniz.
Ayrıca tank hacmi, filtrasyon ve besleyeceğiniz balık cinsi nedir?
Ilk Beta Baligim Hakkinda
Hayırlı olsun,
Balık çok güzel gözüküyor.
Akvaryum kaç litre ve içindeki bitki ne bitkisi. Su üstü bitkilerine de bakmanızı tavsiye ederim. Hacim zaten çok küçük gibi, bence fazla süsle doldurmamaya çalışın, belki uygun bir dal ve bitkiler daha iyi durur.
100-50-45 Malawi Öneri
Merhaba, mbuna türlerinin birçoğu beslenebilir, sarı prenses, demasoni, saulosi vs. Hangisi size keyif verecekse onu seçin. Türe karar verdiğinizde o hacimde ne kadarlık koloni beslenir, yanına hangi türler eklenebilir o zaman karar verebilirsiniz, daha iyi olur. Farklı iki tür beslenir tabi ama sayısı ne kadar olacak, ona türleri seçtikten sonra bakılır.
Nadir Tür Arıyorum
Tuzla aquapet'te sparkling olması lazım.
200 Litre Oyuncu Balık Önerisi
Merhaba, diğer amerika cikletlerine bakabilirsiniz. Boyutları daha küçük olup bu hacimlerde beslenebilecek türler var, zebra, sajica vs.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.