ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
15 adet mono 2 cüce vatoz 1 panda çöpçüm var :) sera dış filtre. zeynep erözkan
SON 10 MESAJI
Bombeli akvaryum bence balıklara yapılan bir çeşit işkencedir. çünkü bombeli cam görüntüyü kırar. etraftaki nesnelerin şekillerini yamuk görmemize sebep olur. ay şekilde balıklarda akvaryumun içinden dışarıyı yamuk gördükleri için balıcıklarımız rahatsız olur gibi geliyor. zaten bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde bombeli fanuslarda ve akvaryumlarda balık beslemek yasak. 2-3 gün evel bu konuyla ilgili bi haber okudum.
Akvaryumumda İzmir Çeşme'den aldığım deniz kumunu kullanıyorum. Her açıdan memnunmum. Çok iyi yıkandığı zaman bi problem olacağını sanmıyorum.
Petşişelerin içine su koyup ağzını iyice kapatın. buzluğa atın. Buzlaşınca akvaryuma atabilirsiniz. En çaresiz durumunuzda bu yola başvurabilirsiniz. pet şişede olduğundan ani ısı değişimi olmamış olacaktır. Buz çözülüp sıvı hale geldiğinde de suyla karışmayacağından dengeyide bozmaz. Bir ihtimal deneyebilirsiniz. Ben daha önce diskus akvaryumumda aynı yolu denedim. Hiç bir problem yaşamadım. Daha sonra soğutucu aldım. Soğutucu alana kadar idare eder.
[QUOTE=ColdFish]Bence akvaryumunuz gayet şık duruyor, evet sade ama bence öyle de olması gerekiyor. Sonuç olarak monolar oldukça hareketli balıklardır ve sürekli tankın bir yanından bir yanına dolaşırlar. Bu nedenle tank nekadar boş okadar iyi bence. Ayrıca siz bu sade dekorasyonla bile oldukça hoş bi hava yaratmışsınız.
[QUOTE=abSOLUD] [QUOTE=superman8385][QUOTE=abSOLUD]O şişenin içine su giriyormu acaba ? Ayrıca hiç doğal durmamış bence çıkarın o şişeyi akvaryumdan. [/QUOTE] mustafa bey hayatımda bu kadar komik soru görmedim. suda bir şişenin batması için içinde su olması gerekiyo.
Zeynep hanım ben daha önce kimseye kabalık falan etmedim helede bi bayana ama sizin bu yazdıklarınızı hayretle okudum gerçekten bu site bi paylaşım sitesi ve ben sadece kendi fikrimi söyledim siz bunu kabalık olarak algıladıysanız özür dilerim.Ayrıca içine su giriyormu derken onu ketmedim içindeki kumaş salınım yapabilir dicektim.Suyu siz doldurup sonra kapağını kapatıp akvaryuma atmış olabilirsiniz.Bunu sorcaktım siz başka bi tarafa çekmişsiniz sorumu.Anlamadığınız sorulara cevap yazmayın bence.Ayrıca egomu tatmin etmek gibi bir amacım yok.Çok sevdiğim balıklarım ve güzel bi akvaryumum var.Birde monolar en az 350 litrede yaşar sizin balıklarınıza acıyorum gerçekten.
Saygılar.
[/QUOTE]
amcam üretimini yaptı bu balığın. ona istinaden konuştum. ayrıca balık tatlı suda üretildiyse tuza kesinlikle ihtiyaç duymamaktadır. gayet sağlıklı büyümektedir. hatta canavar gibiler.
3 nesildir aynı kumu akvaryumda kullanıyorsanız ve hiç yıkamadıysanız sebep bu olabilir. kumunuzu iyice yıkamanızı öneririrm. dibe çöken yemlerden dolayı kumunuzun çok kirlendiğini düşünüyorum. filtreyide bi temizlemenizi öneririm. ve daha az yem atarık bir süre gözlemleyim akvaryumunuzu. suyuda sık sık değişim yapabilirseniz sorun kalacağını sanmıyorum. bu süre içinde balıklarınızı karantina akvaryumuna almanız daha sağlıklı olacaktır. suyunuz oturana kadar.
[QUOTE=eemree]Baliklariniz cok guzel. Monolar icin hangi tuzu kullaniyorsunuz.
[/QUOTE] ben mono balıkları hakkında başlıklı bir yazı yazmıştım. orda da belirtmiştim. kesinlikle 1 gr tuz koymadım balıklarıma bu güne kadar. 1,5 yıldan beri mono besliyorum. her boy ve çeşidini büyüttüm. yaklaşık 60 tane kadar besledim. büyütüp büyütüp akvaryumcuya verdim. hep küçüklerini aldım. 15 cm ye ulaşan monolarım oldu ve 1 gr tuz koymadım akvaryumuma. bence alıştırma olayıyla ilgili. amcam balık üreticisi. balıklarımı nerdeyse 1,5 cm kadarken aldım hep. ve tuzlu su monosu değildi. üretim yapılırken tatlı su da üretilmiş. dolayısıyla balığın geçmişini bildiğim için tuz koymadım. ama mesela herhangi bi akvaryumcuya gittiğimde ve mono beslediğimi söylediğimde öyle bir ahkam kesiyolarki. yok işte tuz olmadan yaşamaz. ileride tuza mutlaka ihtiyaç duycaklardır. bende onlara bu balığı alırken üüretiminin tuzlu sudamı tatlı sudamı yapıldığını soruyorum. genelde verdikleri cevap "acı su" oluyor. ve bu akvaryumcular henüz monoların cinsiyetini bile ayırmayı bilmiyorlar. acı suyun ne olduğunu soruyorum. hani sonuçta tatlı su bildiğimiz içinde tuz barındırmayan belli minerallerile zengin olan su. tuzlu su içinde tuz olan su. deniz suyu vs.. peki acı su ne? acı suyun içinde acı biber mi var abi diyorum. acı su ne. verdiği cevap tatlı suyun içine tuz atıyosun o acı su oluyor diyo :) az tuzlu yani:) ne kadar koyuyosun peki diyorum. nekadar suya ne kadar tuz? sonuçta satış yapılan akvaryum tankının içinde boy boy monolar var. ve bu balıklar büyüdükçe tuza ihtiyaç duyuyorlarsa küçük balıklar hiç istemedikleri halde tuzlu suda kalmak zorunda kalıyolar. ve bi çok akvaryumcu bilmiyor balık tatlımı tuzlu sudamı üretildi. o da bi yerden öğrenmiş işte acı suda yaşar diye. ha bu arada acı su diyen akvaryumcuların suyuna elimi batırıp tadıyorum. bildiğiniz tatlı su. eğer balığınızı aldığınızda balığı huzursuz hissetmediğiniz sürece tatlı su da yaşatırsanız ve balık kararmazsa o tatlısuda yaşamaya çoktan alışmıştır. ben balık havuzlarının içinde büyüdüm. hala daha aynı ortamlarda yaşıyorum. monoyu satan akvaryumculara sormak lazım acaba kaçtanesi mono balığı besledi. satmak ayrı. bi çok gelen balık 1 hafta içinde hemen satılır. çünkü mono gösterişli balık. aa b u ne balığı alayım bunu besleyim der müşteri. zaten pek te sık bulunmaz. dolayısıyla genelde akvaryumcular evlerinde balık falan beslemez. bıkkınlık gelmiştir. % 100 demiyorum ama benim tanıdığım hemen hemen hepsi. zaten akvaryumhanede bi sürü var evdemi beslicem der. e zaten gelen balık 1 haftadan fazla kalmaz elinde dolayısıyla balığı beslemeyen insana üretmeyen insana bu balık hakkında soru sormak çok anlamsızdır. ben yaşadıklarım doğrultusunda mono balıklarını örnek alarak fikirlerimi yazdım. her akvaryumcu aynı demiyorum. ama genellikle akvaryumcular yunus, sarı prenses, japon, vb adedi fazla satın aldığı balıklar hakkında daha çok bilgiye sahiptir. çünkü 250 tanesini 1 tanka koyar ve 10 günde satarsa satar. e dayanıklı balık tatlı su tuzlu su derdi yok. çeşme suyunu basıp tanklara balığı atıyolar. arada bi avuç yem. oooh. kımıl kımıl döncek yeri yok balığın.
yılan gibi, insan ellemeye korkar
Ben 1. resimdeki dizilimin daha uygun olacağını düşünüyorum balıklar altından üstünden rahat rahat dolaşırlar. 2 yana dizim olduğu zaman sanki akvaryumun içerisindeki yüzme mesafesi kısalacakmış gibi geldi bana daha önce taşlardan hiç dekor yapmamıştım ama görüntü bana bunu ifade etti. Mutlaka bu işten daha iyi anlayan arkadaşlar vardır aramızda en iyi sonuç her zaman tecrübeden gelendir.
SON MESAJLAR
- Corylerin Gelişimi BerkBey, 12:38
Kedi Balıkları Forumu - Akvaryum Aydınlatma Önerisi Klesvikss, 11:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Tekrar Dönüş ADAMEHSER, 11:16
Yeni Üye Forumu - Power Led - Son Geldiğim Nokta . seiryuhare, 10:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Power Led Patlama Problemi seiryuhare, 10:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryumdaki Sis Beta111, 10:39
Yeni Üye Forumu - Tekrar Hobiye Döndüm Ömer yılmaz, 01:34
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Balık Türü Önerirsiniz. Ömer yılmaz, 01:20
Yeni Üye Forumu - Yavru Tür Belirleme BerkBey, 00:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tavsiye İhtiyacı Tortuga7, 00:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Yavruları Babayaga_10, 00:02
Yeni Üye Forumu - Kardinal&ember Tetralar Ve Salyangoz Uyumu Tony_Soprano, 23:50
Omurgasızlar - Elma Salyangozu Dexy12, 23:10
Omurgasızlar - Aguamentist Youtube Video Tanıtımları Aguamentist, 22:28
Akvaryum Dünyasından Haberler - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! Aguamentist, 22:27
Omurgasızlar - Akvaryum Yapmak İçin Öneri umutgunduz, 20:34
Yeni Üye Forumu - 170 Litre Akvaryuma Dış Filtre Tavsiyesi yemrekozenn, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerimdeki Deformasyonlar MertSoyumert, 20:10
Bitki Akvaryumları Genel - Karides Akvaryumlarımdan Biraz Görsel Ve Sohbet :) Aras5434, 19:45
Omurgasızlar - Salyangozum Bitkilerimi Yiyor merutay, 19:42
Bitkili Akvaryum Canlıları - German Blue Longfin Ramirezi Balığımdaki Hastalık merutay, 19:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var? runfile, 18:34
Yeni Üye Forumu - Hangi Soil CoryCory, 17:25
Taban ve Gübreleme - Tatlı Su Midyesi Alabilir Miyim TonyMcLegend, 16:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Yapımı İçin Cam. TonyMcLegend, 16:51
Yeni Üye Forumu - Bu Larvaların Türü Nedir? İzmirligenco 2.0, 15:53
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Glass Catfish Raveslon, 14:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Sistemine Lav Kırığı SaRCoPhiLiuS, 11:18
Filtreleme Seçenekleri - 55 Litre Caridina Akvaryumu – Baştan Sona Kurulum Xarpet, 10:09
Akvaryum Tanıtımı - Dophin C1000 MasterChiefHakan, 09:19
Filtreleme Seçenekleri - 32l, Nano Tank Ekipman Önerileri. yemrekozenn, 05:09
Yeni Üye Forumu - Sitrik Asit Co2 İle Zemin Bitkisi Olur Mu? Eminsalih, 03:42
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Akvaryum Yapımı TonyMcLegend, 00:48
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin TonyMcLegend, 00:44
Yeni Üye Forumu - Artemia Çıkartmak Hk. NightWist, 23:00
Bitki Akvaryumları Genel - Dış Filtre Öneri TayfunSylkn, 22:39
Filtreleme Seçenekleri - Sobo Aq 900 Serisi Dış Filtre yemrekozenn, 22:29
Filtreleme Seçenekleri - Denizlide Endler Arıyorum Samet Alparslan, 21:47
Yeni Üye Forumu - Endler Karidlesler Yanına Yeni Türler LeafyAqua, 21:40
Bitki Akvaryumları Genel - Aydınlatma Tercihi bor31, 21:32
Aydınlatma - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin erkamgok, 21:03
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Colisa Cüce Gurami Cinsiyet erkanmazici, 20:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Trichopsis Pumila Cyber_Scout, 20:00
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Difüzörü: Serum Seti Mi, Ihlamur Dalı Mı ? yhackup, 17:59
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 66x56x33 Bitkili Akvaryum (destek) Ahmtkrt93, 17:53
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Japon Balığım Çok Nadiren Ters Dönüyor feyzana, 17:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı Durumu Hakkında Bilgi feyzana, 16:58
Yeni Üye Forumu - Albino Gold Axolotum scorpion26, 16:40
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 pianoƒish, 15:15
Akvaryum Tanıtımı - 40-40-40 Deniz Akvaryumu Naısl Kurulur Tortuga7, 14:45
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Show Boy Albino Astronot MarkOrion 12:53
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 12:33
- 3 Blue Elektric Ramirezi iSMaiL_1074 12:24
- Eheim Biopower 240 İç Filtre blenny 11:51
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 11:43
- Bitki Armatürü buraktanatar 11:43
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 11:43
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 11:02
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:02
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 11:02
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 11:02
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 10:31
- L144 - Siyah Cüce - Green Dragon Vatoz ozan_1903 10:31
- Hava Motoru Isıtıcı Ve Led Aydınlatma ozan_1903 10:31
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 10:17
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:14
- Melek, Betta, Red Cap Oranda, Tül Yavru Vatoz nikon_ 10:14
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:14
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:09
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 10:06
- Dolaplı Akvaryum Ercankurt 10:06
- Nemo Candy Erkek Betta aupqua 09:42
- Fazla Ramshron Salyangoz Aranıyor aupqua 09:42
- Eski Sarım Java Moss - Tilki Kuyruğu Bağları aupqua 09:42
- Apistogama Panduro Çift Ve Tek Erkek Kakadu Antepli 09:15
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 09:12
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:57
- Bakımı Kolay Low Tec Bitkiler Hobiçiler Kazansın ozanercan34 08:48
- 2 Yaşında Erkek Flowerhorn Yasarozen 08:23
- Kabukçullar İçin Boş Salyangoz Kabuğu Arıyorum sorbiek 07:39
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 07:26
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 07:26
- Erkek Apistogramma Kakadu jacksoap 04:38
- 4 Lü Akvaryum Seti ( Demir Profil) soliter83 02:22
- Ada Solar (green) Aporetti 02:09
- Creaqua Black Edition Regülatör Aporetti 02:09
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:47
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 01:47
- Sarı Prenses- Beyaz Prenses- Auratus- Şeker Pembe Malawi market 01:05
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 01:05
- Apistogramma Kakadu SedatC 23:35
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 23:24
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 23:24
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 23:22
- Tayvan Bee M510 23:22
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 23:16
- Rotala Blood Red - Hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 23:16
- Fluval 206 Dış Filtre - Yedek Parçaları Da Satılır erimgorgulu 23:09
- Elimdeki Özel Türler Satıştadır. Takasa Açıktır Alpbaba 23:04
- Ücretsiz Su Mercimeği Alpbaba 23:04
KULLANICILAR
- 109 Online Kullanıcı, 58 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.