ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
efedeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Haziran 2015 23:31
Toplam Mesaj:
1489 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ozan YOKUVA
Doğum Tarihi:
25 Aralık 1979
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=sc085]Cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi bire bir uygulayacağım. iyi akşamlar[/QUOTE]
Rica ederim , bu arada not olarak eklemek isterim , kardeşler boy farkı varsa birbirlerine anne baba kadar merhametli davranmayabilirler , bu durumda mevcut yavruları büyütüp sonradan gelenleri kurtarmamak ile büyük yavruları ayırmak arasında bir seçim yapmanız gerekebilir...
[QUOTE=sc085]Cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi bire bir uygulayacağım. iyi akşamlar[/QUOTE]
Rica ederim , bu arada not olarak eklemek isterim , kardeşler boy farkı varsa birbirlerine anne baba kadar merhametli davranmayabilirler , bu durumda mevcut yavruları büyütüp sonradan gelenleri kurtarmamak ile büyük yavruları ayırmak arasında bir seçim yapmanız gerekebilir...
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=utku982]Bu tankı görünce uzun zaman önce baktığınız Thai yavrusu aklıma geldi. Büyüdükçe renklerini alır heralde, maaşallah diyelim.
[/QUOTE]
Evet , sindirim sisteminde sorun vardı , 4-5 defa iç parazit sorunu tekrar etti , tekrar tekrar uyguladığım parazit tedavilerinde sonuç almama rağmen sürekli tekrarlaması balığın gelişimini kötü etkiledi . çiftleştirmek için aldığım tankta yaralandı sonrasında kurtaramadım. Güzel balıktı , ömrü okadarmış.
[QUOTE=utku982]Bu tankı görünce uzun zaman önce baktığınız Thai yavrusu aklıma geldi. Büyüdükçe renklerini alır heralde, maaşallah diyelim.
[/QUOTE]Evet , sindirim sisteminde sorun vardı , 4-5 defa iç parazit sorunu tekrar etti , tekrar tekrar uyguladığım parazit tedavilerinde sonuç almama rağmen sürekli tekrarlaması balığın gelişimini kötü etkiledi . çiftleştirmek için aldığım tankta yaralandı sonrasında kurtaramadım. Güzel balıktı , ömrü okadarmış.
Flower Horn Çeşitleri
Selamlar , uzun zamandır paylaşım yapmıyordum . Bu benim King Kamfam. Su şartları ve beslenme çeşitliliği açısından biraz bakımsız kaldığı için renkleri soluk ama formu yerinde , buyrun :
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-7ZoYlOVmiM[/VID]
[QUOTE=sc085]http://m.youtube.com/watch?v=_ziAKhzb1Q8
Kavga diye düşünüyordum az kalsın ayıracaktım meğerse kur yapıyorlarmış ya da ben öyle anladım :)
http://m.youtube.com/watch?v=VlWX1scqydE
Arkadaşlar benim sorum şu bu işte yeni olduğum için balıklarda daha çok küçük yavrulamaları açıkcası beni şaşırttı. İnternette veya forum da bir çok açılmış konular var ben bu yavruları nasıl büyüyeceğim yapmam gerekenler nedir beni yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]
Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim. Balıklar ufaklar ancak FH da doğurganlık çok ufak başlıyor erkeğinizin boyutu çok yeterli , dişinin de yumurta dökmesine açıkçası şaşırmadım durum çok normal.
Maşallah durum oldukça iyi görünüyor , bence bundan sonra balıkları takip edip karar vermeniz en doğrusu. Sahne sert kavgalara dönüşmedikçe çok da ellemeyin derim. Balıklarınız çiftler arası bir kavgadan zarar görmezlerse yavruları birlikte büyütmeyi öğrenecekler. İlk yavrular komple yense bile umursamayın 3-4 haftada bir akvaryumda yavru göreceksiniz 3. 4. turda olayı çözer yavrulara bakmaya başlarlar.
Yavruları yemlemek için en iyi yöndem büyükçe bir şırınganın ucuna hava hortumu bağlayarak sulandırılmış yavru yemini yavruların olduğu yere püskürtmek , bunu azar azar günde 3-4 defa yaparsanız daha iyi olur.
Yavru yemi olarak çok çok küçük bir parça haşlanmış yumurta sarısını sulandırarak verebilirsiniz , bulabilirseniz larviva nın yavru yemlerinden kullanabilirsiniz aynı şekilde. Artemia çıkarma imkanınız varsa müthiş faydasını görürsünüz aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Yavruları ayırmak da bir seçenek ama bence girmeyin , ben yavru ayırma konusundan hiçbir zaman verim alamadım .
Saygılar , iyi şanslar...
efedeniz 2014-12-10 10:01:05
Selamlar , uzun zamandır paylaşım yapmıyordum . Bu benim King Kamfam. Su şartları ve beslenme çeşitliliği açısından biraz bakımsız kaldığı için renkleri soluk ama formu yerinde , buyrun :
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-7ZoYlOVmiM[/VID]
[QUOTE=sc085]http://m.youtube.com/watch?v=_ziAKhzb1Q8
Kavga diye düşünüyordum az kalsın ayıracaktım meğerse kur yapıyorlarmış ya da ben öyle anladım :)
http://m.youtube.com/watch?v=VlWX1scqydE
Arkadaşlar benim sorum şu bu işte yeni olduğum için balıklarda daha çok küçük yavrulamaları açıkcası beni şaşırttı. İnternette veya forum da bir çok açılmış konular var ben bu yavruları nasıl büyüyeceğim yapmam gerekenler nedir beni yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]
Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim. Balıklar ufaklar ancak FH da doğurganlık çok ufak başlıyor erkeğinizin boyutu çok yeterli , dişinin de yumurta dökmesine açıkçası şaşırmadım durum çok normal.
Maşallah durum oldukça iyi görünüyor , bence bundan sonra balıkları takip edip karar vermeniz en doğrusu. Sahne sert kavgalara dönüşmedikçe çok da ellemeyin derim. Balıklarınız çiftler arası bir kavgadan zarar görmezlerse yavruları birlikte büyütmeyi öğrenecekler. İlk yavrular komple yense bile umursamayın 3-4 haftada bir akvaryumda yavru göreceksiniz 3. 4. turda olayı çözer yavrulara bakmaya başlarlar.
Yavruları yemlemek için en iyi yöndem büyükçe bir şırınganın ucuna hava hortumu bağlayarak sulandırılmış yavru yemini yavruların olduğu yere püskürtmek , bunu azar azar günde 3-4 defa yaparsanız daha iyi olur.
Yavru yemi olarak çok çok küçük bir parça haşlanmış yumurta sarısını sulandırarak verebilirsiniz , bulabilirseniz larviva nın yavru yemlerinden kullanabilirsiniz aynı şekilde. Artemia çıkarma imkanınız varsa müthiş faydasını görürsünüz aynı şekilde kullanabilirsiniz.
Yavruları ayırmak da bir seçenek ama bence girmeyin , ben yavru ayırma konusundan hiçbir zaman verim alamadım .
Saygılar , iyi şanslar...
ASTRONOT BALIKLARIM :/
Selamlar.
Öncelikle şunu belirteyim , içiniz rahat olsun bu durum normal. Bazen balıkların alışması zaman alıyor. Stress su şartlarının değişmesi ortama adapte olma süreci vs balıklara bunu yaptırıyor. Yapılması gereken balıkların filtrenin arkasından çıkmasını sağlamak değil balıkların bu stresten dolayı hasta olmalarını engellemek .
Öncelikle tavsiyem balıkları günde 1 kere çok çok az yemleyin , her balığa bir gözü büyüklüğünde yem atın daha fazla değil. Benim balığım olsalar ben 3-4 gün kesinlikle yemlemem ama içiniz gideceği ve balıklar yeni olduğu için bunu direk önermiyorum. Ortamda ışığı hep loş tutun , balıklar ufak ufak yüzmeye başlayınca günde 30 dakika sonra 1 saat yavaş yavaş ışıktada yüzmeye başladıkça bu süreyi arttırın .
suyun sıcaklığını makul seviyede tutun , 24-26 derece.
Akvaryumun ön camı dışında hiçbiryerinden içerisi görünmeyecek şekilde kaplayın , balıklarınız korktukları için arkalarını sağlama almak isteyecekler . Daha güvende hissedecekleri rahat saklanabilecekleri alan yaratın ki istesem kaçarım diyebilsin hayvanlar.
Doğrudan akvaryuma baktığınızı belli etmeyin akvaryuma fazla yaklaşmayın , aşırı sert ve hızlı hareketlerden kaçının çünkü şuan siz onlar için yaşamsal tehdit durumundasınız...
Bu zamanın hızlı geçmesi dileğiyle...
Bu tedbirleri alırsanız balıklarınız zaman içerisinde ortama alışacaklar ve yüzmeye arsızlık etmeye yem için şebeklik yapmaya başlayacaklar.
Selamlar.
Öncelikle şunu belirteyim , içiniz rahat olsun bu durum normal. Bazen balıkların alışması zaman alıyor. Stress su şartlarının değişmesi ortama adapte olma süreci vs balıklara bunu yaptırıyor. Yapılması gereken balıkların filtrenin arkasından çıkmasını sağlamak değil balıkların bu stresten dolayı hasta olmalarını engellemek .
Öncelikle tavsiyem balıkları günde 1 kere çok çok az yemleyin , her balığa bir gözü büyüklüğünde yem atın daha fazla değil. Benim balığım olsalar ben 3-4 gün kesinlikle yemlemem ama içiniz gideceği ve balıklar yeni olduğu için bunu direk önermiyorum. Ortamda ışığı hep loş tutun , balıklar ufak ufak yüzmeye başlayınca günde 30 dakika sonra 1 saat yavaş yavaş ışıktada yüzmeye başladıkça bu süreyi arttırın .
suyun sıcaklığını makul seviyede tutun , 24-26 derece.
Akvaryumun ön camı dışında hiçbiryerinden içerisi görünmeyecek şekilde kaplayın , balıklarınız korktukları için arkalarını sağlama almak isteyecekler . Daha güvende hissedecekleri rahat saklanabilecekleri alan yaratın ki istesem kaçarım diyebilsin hayvanlar.
Doğrudan akvaryuma baktığınızı belli etmeyin akvaryuma fazla yaklaşmayın , aşırı sert ve hızlı hareketlerden kaçının çünkü şuan siz onlar için yaşamsal tehdit durumundasınız...
Bu zamanın hızlı geçmesi dileğiyle...
Bu tedbirleri alırsanız balıklarınız zaman içerisinde ortama alışacaklar ve yüzmeye arsızlık etmeye yem için şebeklik yapmaya başlayacaklar.
Aydınlarma önerisi
[QUOTE=ilkerimrak]Power Led tek geçerim, yapması kolay uzun ömürlü, bitkileri direkt etkiliyor. Ben ebay üzerinden çinden alıyorum, uygun driver ları da alıyorum. Kargo dahil geliyor 3 haftada.[/QUOTE]
Teşekkür ederim , Led için korumalı kanal yapmışlar , dün akşam 80cm lik koruma aldım , yanında da 1m power led beyaz , adaptör falan , 30 dakikada monte ettim , buna eski floresan hurdasını sökmek de dahil. çok aşırı aydınlık oldu , ama çok şık bir ışık veriyor. aliexpress ten yada ebayden rgb led sipariş edip yerine onu takmayı düşünüyorum . Neye dikkat etmeliyim , led teknolojisi biraz garip bu aldığım müthiş aydınlattı ama alacağım neye benzeyecek tam bilemiyorum XD ...
[QUOTE=ilkerimrak]Power Led tek geçerim, yapması kolay uzun ömürlü, bitkileri direkt etkiliyor. Ben ebay üzerinden çinden alıyorum, uygun driver ları da alıyorum. Kargo dahil geliyor 3 haftada.[/QUOTE]
Teşekkür ederim , Led için korumalı kanal yapmışlar , dün akşam 80cm lik koruma aldım , yanında da 1m power led beyaz , adaptör falan , 30 dakikada monte ettim , buna eski floresan hurdasını sökmek de dahil. çok aşırı aydınlık oldu , ama çok şık bir ışık veriyor. aliexpress ten yada ebayden rgb led sipariş edip yerine onu takmayı düşünüyorum . Neye dikkat etmeliyim , led teknolojisi biraz garip bu aldığım müthiş aydınlattı ama alacağım neye benzeyecek tam bilemiyorum XD ...
Aydınlarma önerisi
Arkadaşlar selam,
Akvaryumun floresan aydınlatması beni canımdan bezdirdi. Balast değiştirmekten , elektirikçiye kapak taşımaktan bıktım. Kolay takılıp monte elidecek ve sorun çıkarmayacak , tak kullan bir aydınlatma için tavsiye istiyorum. Biraz elektirikten anlarım ama çalıştı çalışmadı cebelleşmek istemiyorum.
Saygılar .
Arkadaşlar selam,
Akvaryumun floresan aydınlatması beni canımdan bezdirdi. Balast değiştirmekten , elektirikçiye kapak taşımaktan bıktım. Kolay takılıp monte elidecek ve sorun çıkarmayacak , tak kullan bir aydınlatma için tavsiye istiyorum. Biraz elektirikten anlarım ama çalıştı çalışmadı cebelleşmek istemiyorum.
Saygılar .
CANLİPETSHOP SİTESİNDEN SİKAYETİM VAR
[QUOTE=i.aslan][QUOTE=efedeniz]Online mağazaların tamamı , kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura 9'u komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur. Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider. Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay. Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef. [/QUOTE]
Eskiden bir kargo firmasında çalışmış biri olarak bilgilendirme ihtiyacı hissetttim. Kargo firmaları müşterileri ile herhangi bir komisyon anlaşması yapmazlar. Bunun riskine giremezler. Sonuç itibari ile kargo firmasıda kestiği fatura tutarı üzerinden vergi veriyor. Aradaki fark haksız kazançtır ve bunu maliye ye anlatamazlar. Aradaki fark şundan kaynaklanmış olabilir. Kargo firmaları müşterileri ile yaptıkları anlaşmaları sistemlerine kaydederler. Ancak faturayı düzenleyen kargo görevlisi bilgisayarda kayıtlı olan firma adından değilde kendi yazdığı isimle girerse o indirim uygulanmaz. Şöyle izah edeyim. Ben aa petshop firmasıyım. x kargo şirketi ile indirimli taşıma konusunda anlaştım. Tüm bilgilerim (firma ünvanı, indirim oranları vs) sistemlerine yüklendi. Ürünlerimi kargoya gönderdim. Kargoda faturayı kesen kişi o sistemden benim bilgilerimi bulmak yerine direk aa petshop olarak bilgisayara yazarsa indirim uygulanmaz. Umarım örnek açıklayıcı olmuştur.
[/QUOTE]
Kargo şirketinde ne görev yapıyordunuz ? Ortada maliyeye anlatılamayacak birşey yok . Memlekette komisyon ödenen 1000 tane ticari alan var . Sen kesersin faturanı , karşı taraftan toplu fatura alırsın komisyon karşılığı , vergiden düşersin. Ben kargocu değilim , ama yazılımcıyım , bu tarz ticari sitelerde çalıştım , çalışan akrabalarım arkadaşlarım var.Gerekirse site ismi de veririm.
[QUOTE=i.aslan][QUOTE=efedeniz]Online mağazaların tamamı , kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura 9'u komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur. Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider. Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay. Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef. [/QUOTE]
Eskiden bir kargo firmasında çalışmış biri olarak bilgilendirme ihtiyacı hissetttim. Kargo firmaları müşterileri ile herhangi bir komisyon anlaşması yapmazlar. Bunun riskine giremezler. Sonuç itibari ile kargo firmasıda kestiği fatura tutarı üzerinden vergi veriyor. Aradaki fark haksız kazançtır ve bunu maliye ye anlatamazlar. Aradaki fark şundan kaynaklanmış olabilir. Kargo firmaları müşterileri ile yaptıkları anlaşmaları sistemlerine kaydederler. Ancak faturayı düzenleyen kargo görevlisi bilgisayarda kayıtlı olan firma adından değilde kendi yazdığı isimle girerse o indirim uygulanmaz. Şöyle izah edeyim. Ben aa petshop firmasıyım. x kargo şirketi ile indirimli taşıma konusunda anlaştım. Tüm bilgilerim (firma ünvanı, indirim oranları vs) sistemlerine yüklendi. Ürünlerimi kargoya gönderdim. Kargoda faturayı kesen kişi o sistemden benim bilgilerimi bulmak yerine direk aa petshop olarak bilgisayara yazarsa indirim uygulanmaz. Umarım örnek açıklayıcı olmuştur.
[/QUOTE]
Kargo şirketinde ne görev yapıyordunuz ? Ortada maliyeye anlatılamayacak birşey yok . Memlekette komisyon ödenen 1000 tane ticari alan var . Sen kesersin faturanı , karşı taraftan toplu fatura alırsın komisyon karşılığı , vergiden düşersin. Ben kargocu değilim , ama yazılımcıyım , bu tarz ticari sitelerde çalıştım , çalışan akrabalarım arkadaşlarım var.Gerekirse site ismi de veririm.
Flower Horn Çeşitleri
Doğru anladıysam çok tecrübeli değilsiniz . Hasta balığı almayın .
Doğru anladıysam çok tecrübeli değilsiniz . Hasta balığı almayın .
CANLİPETSHOP SİTESİNDEN SİKAYETİM VAR
Online mağazaların tamamı , kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura 9'u komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur. Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider. Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay. Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef.
Online mağazaların tamamı , kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura 9'u komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur. Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider. Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay. Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef.
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=ayra_][QUOTE=efedeniz]Abi nasıl bir yardım'a ihtiyacın var .
[/QUOTE]
Abi şuan evdeyim yarın ofise fotoğraf makinası götüreyim , sana motivasyon ayarlarım
. Akvaryum şart , madem nötrsün, otur planla, acele etme . Benim 2 yıllık planımda evi değiştirmek var , yeni eve birşey yapıcam , "Ozan naaptın!!" dedirtricem , 10 yıldır planlıyorum James Cameron'un avatar'ı gibi , teknolojim o noktaya gelince patlatıcam bombayı ...
[QUOTE=ayra_][QUOTE=efedeniz]Abi nasıl bir yardım'a ihtiyacın var .
[/QUOTE]
Fikir ve motivasyona ihtiyacım var Ozan'cım. Hobiyi bırakmak istemiyorum aslında. Ama nasıl bir sürüncemeyse artık, nötr bir süreç içindeyim..
[/QUOTE]
Abi şuan evdeyim yarın ofise fotoğraf makinası götüreyim , sana motivasyon ayarlarım
. Akvaryum şart , madem nötrsün, otur planla, acele etme . Benim 2 yıllık planımda evi değiştirmek var , yeni eve birşey yapıcam , "Ozan naaptın!!" dedirtricem , 10 yıldır planlıyorum James Cameron'un avatar'ı gibi , teknolojim o noktaya gelince patlatıcam bombayı ... SON MESAJLAR
- Green Terror Cinsiyet Ayrımı ve Ağız Kavgası mareq, 01:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Vatozda Yumurta? mareq, 01:26
Kedi Balıkları Forumu - Mıknatısla Artemia Ayırma mareq, 01:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balığımdaki Apseler mareq, 01:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Sobo Sf 550f Bypass Sorunu mustafakrml, 01:12
Filtreleme Seçenekleri - Astronotların Cinsiyeti Resimli mareq, 01:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Aynı Varyetenin Çifti Mi mareq, 01:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Doğada Koi Balığı Yaşar Mı? EmiirKaan, 01:05
Yeni Üye Forumu - Akvaryumumda Balık Ölümleri yderinn, 23:29
Yeni Üye Forumu - 84l Lepistes Akvaryumunda Filtre Önerisi userhamit, 22:02
Yeni Üye Forumu - sera super peat torf √olkaπ, 21:02
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Bir Tür Lepistes pianoƒish, 19:24
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Ankara Akvaryumcu Öneri EmiirKaan, 18:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Alımı LeafyAqua, 17:23
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Nasıl DY1903, 17:07
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:35
Güney Amerikan Cichlidleri - Astronot Ve Çöpçü fffurkan9, 15:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme LeafyAqua, 14:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Yerli Sularda A. Mento Bulduk Killicory, 13:44
Diğer Tatlı Su Canlıları - Axolotllarim Kargodan Geldi mmiracm, 13:20
Yeni Üye Forumu - Atakan Petshop Güvenilir Mi? Goldfish2000, 13:10
Yeni Üye Forumu - 117 Litre Basit Bitkili Ve Tetra Akvaryumu Osmand, 11:50
Akvaryum Tanıtımı - 117 Litre Akvaryumu Sunta Tv Sehpası Taşır Mı Me0, 10:40
Yeni Üye Forumu - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ Jotunheim, 09:16
Forum ve Site Hakkında - Su Arıtma Cihazı Hk Oozer3466, 08:54
Akvaryum Bilimi - Yeni Akvaryum Kurulumu Oozer3466, 08:19
Akvaryum Tanıtımı - İmparator Tetra Sürekli Neonları Kovalıyor Srknatmn, 06:40
Amerikan Tetraları - İç Parazit Tedavisi Fatih_hakankaan, 00:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Tanecikler Cyber_Scout, 00:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Channa Pulchra Yemleme Hakkında bor31, 00:34
Labirentliler - Nano Jungle Kaan Frt, 00:00
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hobicisi Olmak İstiyorum emre12ozkan, 23:35
Yeni Üye Forumu - Balığım Dropsy Mi Cyber_Scout, 22:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Loki'nin Malikanesi artgy, 18:21
Akvaryum Tanıtımı - Küçük Deniz Kabuklarından Sump Malzemesi Olur Mu? Cyber_Scout, 17:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En Uygun 40küp Nano Deniz Akvaryumu ogurcay, 17:34
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum Hsrt, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Nano İçin Filtre Ve Yem Makinesi Tavsiyesi Cyber_Scout, 15:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Apistogramma Kakadu Triple Red Mağara Yapımı seiryuhare, 14:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Yeni Bir Kurulum yhackup, 11:41
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurumu Beta, Bakteri Kültürü Cyber_Scout, 02:41
Akvaryum Bilimi - Yeni Akvaryum Ve Tür İle İlgili Bilgi Cyber_Scout, 00:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci Oquanus, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - Chili Rasbora İçin Öneriler CNDRAqua, 21:55
Yeni Üye Forumu - Catappa Yetişiyorum Rafayel, 21:40
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Kurulum İçin Tavsiyelerinizi Bekliyorum √olkaπ, 21:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 160x60x60 Akvaryumum Ehtiyar, 19:39
Akvaryum Tanıtımı - Türü Belirsiz Orta Amerikan CNDRAqua, 19:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 400 Litre Akvaryum Su Kaçırıyor berat76, 18:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neolamprologus Multifasciatus caga71, 15:41
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 00:58
- Channa Limbata Sadece Deneyimli Hobicilere Arch.Hüseyin 00:41
- Acill Satılık L333 Grubu Arch.Hüseyin 00:41
- L144 Blueice Dişiler hero14 22:31
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 22:12
- Nadir Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 21:43
- Özel Moss Türleri. smithiseek 19:49
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 19:49
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 19:49
- Satılık Akvaryumlar (390l Ve 123l) Ve Malzemeler Deathgrip 19:45
- Channa Aurantimaculata (36cm Ve 32cm), Bitki,snail Deathgrip 19:45
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 18:56
- Akvaryum 30*30 metsi 18:56
- Akvaryum İndirimli Fiyat docere 18:39
- E Blue Acara BirolKenar 18:36
- Katil Salyangoz stopsound 18:30
- Akvaryumlar Ve Malzemeler cenkistan 18:26
- Bakımı Kolay Low Tec Bitkiler Hobiçiler Kazansın ozanercan34 17:56
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 17:50
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-su Piresi-izya Tubifex tuncaysargin 17:40
- Kampanyalı Siyah Bazalt Bitki Kumu Öğretmen Ali 17:29
- Sadece Bursa Endler Sılver Black Flame-cüce Vatoz Öğretmen Ali 17:29
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler( Takasa Açık) sakal34 17:24
- Cryptocoryne Wendtii Flamingo sakal34 17:24
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 16:55
- Rasbora Arıyorum Miller 16:55
- Bu Setin Üstüne Set Yok 35cm Küp gattar5050 16:52
- Sıfır İthal Filtreler ootkn 16:22
- Jbl Sansibar Red 10 Kg Ve Haqos 500 Pilli Dip Süp Oozer3466 16:17
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:17
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 16:17
- Tayvan Bee M510 15:44
- Tibee - Crs - Cbs - Kaplan Türleri M510 15:44
- Canlı Yem(grindal,mikrofex,mikrokurt) Kaangzkr 15:34
- Mikrokurt Kültürü(artemia Eşdeğeri) Sınırsız Yem Kaangzkr 15:34
- Sessiliflora(20 Dal),gül 6 Dal,moss Çeşitli Sarım Kaangzkr 15:34
- Eski Sarım Mosslar 5x5 Cm Sarılı Kaangzkr 15:34
- Medaka Yavruları ternapi 15:23
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 15:16
- Mesaquarium'dan Sağlıklı Ramshorn Salyangoz Mesaquarium 15:01
- Exel , Ramshorm , Bitki , Karides CevdetSERBEST 14:10
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 14:10
- Moss Teli CevdetSERBEST 14:10
- L144 Mavi Göz Vatozlar Kalite Beslemek İsteyenlere FULL RED MEHMET 13:42
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 13:42
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 13:42
- 🌿 Akvaryum Gübreleri🌲 Npk➕️ Fe➕ Excel kilic88 13:15
- Albino Vatoz - Toplu Alım Adet 40 Tl - Elden Tesli mesagac 13:11
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 12:56
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 12:56
KULLANICILAR
- 91 Online Kullanıcı, 51 Üye
Online Kullanıcılar
Makkaya,
yigitksm,
Hoppala,
ulutasatilla,
tukabu,
sorbiek,
Tatar10,
Giray ATASEVEN,
BerkBey,
MiSoSiKiaN,
kerimkoz,
yavuzsezgin,
Koksal Gurkan,
bysmokin,
osmandbnl,
onuribrahim,
DerinAlp,
ternapi,
sina cen,
TheDS,
bendeniztayfun,
nadirsivri,
Omer0618,
mehmethakan,
ArifhbsAquatics,
upeker,
rolll,
DigitalPen,
EKAR,
JujuSeri,
Hidro Dinamik,
sakaryalı54,
Balikcidede,
H4S4N,
Jotunheim,
YavuzAli87,
yeekim,
Esra8181,
Rafayel,
erdalakçay,
Bozajuniors,
bawyerank,
gürkanbey,
reano,
Narval,
gulec_44,
Tunahaninal,
Aqua Discovery,
kursatufukcoskun,
eackgzz,
Yiğitçelik,
Enestr,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.