ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA

SON 10 MESAJI
Tamer bey merhaba,öncelikle bilgilendirme ve yardımcı olma çabalarınıza teşekkür ederim,makaleyi tümüyle okudum ve çok değerli bilgilere ulaştım,fakat bir konuda biraz takıldım oda yeşil su bulamayanlar için hazırladığınız mamaya 15 günde bir bemiks ampul ilave etme konusu,aklıma takılanlar ise bu mamayı dolaba koyduğumuzda bildiğim kadarı ile bemiks ampulun özelliğini kaybetmemesi için karanlıkta verilmesi gerektiği ve şişeyi ışık almaması için tamamen kapatmamız mı gerekiyor? bir şişe mamaya 1 ampul mu kırıyoruz? ayrıca bemiks katılmış mamanın ömrü değer ve kalitesini yitirmeden kaç gündür? bu konularla ilgili deneyim ve tecrübenizi belirtirseniz çok sevinirim..
Celal bey tam da mevcut tanka discus eklemeyle ilgili yoğun bir araştırma yaparken sizin uyguladığınız taktiği büyük bir merak ve ilgiyle okudum,eğer karantina uygulamadan bu şekilde balık ekleyebiliyorsak en azından benim için çok korktuğum ve cesaret edemediğim bir konuyu rafa kaldırmış olacağım,ayrıca Ervin ve Bülent beyede verdikleri bilgiler için teşekkür ederim, Celal bey merak ettiğim geçen 1 hafta içerisinde balıklarınızda bir problem varmı? durumları nedir?bilgilendirirseniz sevinirim,teşekkür ederim.....
Oğuzhan bey şimdilik fotoğraf ekleme şansım yok fakat ısı 30 derece sabit 300 litrelik tankta her akşam aynı sıcaklıkta %20 su değişimi yapıyorum tankın içerisinde pipo filtre ve sadece bir mangrow kökü bulunuyor,Tetra ex 1200 dış filtre sürekli çalışıyor,sarımsak suyu ile ıslattığım yemde verdim onuda yemediler, fasılalarla günde 5 saat aydınlatma yapıyorum şimdilik aklıma gelenler bunlar teşekkür ederim...
Merhaba arkadaşlar 120*50*50 cama cam tankta yaklaşık 6-7 cm 5 adet discusum var,bunları alalı 3 hafta oldu ve ilk 2 hafta inanın yem yetiştiremiyordum 6-7 çeşit kaliteli kuru yem ve sabah akşam danayüreği yem veriyordum ilk haftadan sonra 3 e 2 şeklinde iki ayrı gurup oldular sadece yem yerken beraberlerdi ve son 5 gündür özellikle 3 tanesi hiç yemezken beni görünce neredeyse cama yapışan (bu sabahda dahil) 2 tanesi çok nazlı yiyor,görünüşte keyifleri yerinde devamlı gözlüyorum kararma,beyaz dışkı göremedim yanlız son seferde çok azda olsa mukoza olduğunu tahmin ettiğim sümüksü madde dikkatimi çekti,renklerinde değişiklik yok ve artık sürekli yem yemeyen 3 tanesi yemleme yaptığım zamanlarda dahi diğer 2 tanesinden farklı yerlerde duruyorlar,günde %20 su değiştiriyorum ve elimden geldiğince iyi bakmaya çaba sarfediyorum bu bir hastalık mı yoksa stres kaynaklımı? neler yapmam gerekir yardımlarınızı rica ediyorum,saygılarımla......
Merhaba arkadaşlar,biliyorum yüzlerce makale ve soru-cevap var fakat tek bir çatı altında bana ve diğer discus severlere yardımı olması açısından sorma ihtiyacı hissetim,lütfen bilgi ve gözlemleriniz doğrultusunda fikirlerinizi paylaşın,şimdiden teşekkür ediyorum,sorum ise mama,kuru yem,canlı ve dondurulmuş yemler hariç evde kendi verdiğiniz yemler nelerdir (örneğin karides ve diğer balıklar)
Merhaba arkadaşlar,baştan söyleyeyim niyetim konuyu açan ve diğer yorum yapan arkadaşların fikir ve düşüncelerini destek yada karşıt olmak değil,sadece kendi adıma söylüyorum ki bu bölümde "akvaryem" firmasının adını görmek bile beni üzdü,sonuçta 2 sefer alışveriş yaptım ve ürünlerin pahalı ya da ucuz olmasının hiçbir önemi olmadan aynı titizlikle ambalajlanmış bir o kadar da sağlam kargoya verilmiş şekilde elime ulaştı,ayrıca gelen yemler inanın tazecikti,eminim şikayeti yapan arkadaşa bilerek ve isteyerek zarar verilmek istenmemiştir ve bir yanlışlık olmuştur, bence "akvaryem" gayet dürüst ve titiz çalışan bir işyeri,lütfen bir hatayla yargılamıyalım ve piyasada bu kadar ilgisiz ve sahtekar firmalar varken "akvaryem" gibi firmalara destek olalım,çünkü bence fazlasıyla hakediyor,dedim ya kimse üzerine alınmasın ben sadece kendi fikrimi beyan ettim saygılarımla....
Adı geçen firma ile bir defa alışveriş yapma hatasına düştüm,lafı ve olayı uzatmamak adına konuya hiç girmeyeceğim eğer aradığınızda telefonunuza cevap veriliyorsa bilin ki şanslısınız fakat orada çalışan görevli bayana güvenip iş yaparsanız çok ama çok yanılırsınız bir dediği diğer dediğini tutmuyor yada ne söz verdiğini asla hatırlamıyor ve verilen sözler onlar için hiç önemli değil ,siz istediğiniz kadar size verilen sözlerden ve olayın sizin için ne kadar önemli olduğunu vurgularsanız vurgulayın hep haksızsınız,haa birde "ben size geri dönüş yapacağım" dediği zaman 3 kezde 1 kez geri dönülür beklemeyin,yetkili birini telefona istersiniz "arkadan sesler geldiği halde" hiçbir zaman yetkili olmaz ve en yetkili o bayandır,zıvanadan çıkıp laf söylediğinizde (asla küfür değil) terbiyesiz olursunuz,iyilik yaptıklarını söyleyip kırık gönderdikleri ürünlerini değiştirirler ama yeni gelen ürünün kilit ve hava hortumu takılan bölümü kırık gelir vs vs vs...Uzun lafın kısası siz siz olun alışveriş yapmadan bence birkez daha düşünün....saygılarımla
Bilal ve Oğuzhan bey içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim,bu sabah ilk defa yemi verdim fakat bir kaç tanesi tırtıklayıp bıraktı 15 dakika beklemem rağmen sadece ucundan ısırıp bir daha ilgi göstermediler,aklıma gelen ilk şey acaba bilmedikleri yabancı bir tat olmasımıydı yada farklı bir nedenimi var,nasıl davranmam gerekir bilgisi olan arkadaşların yardımlarını seve seve kabul ederim teşekkürler....
Merhaba arkadaşlar bu akşam ilk defa formdaki tarifler üzerine dana yüreği yem yaptım,fakat aklıma takılan 500 gr yürek-250 gr karides-250 gr somon ve 1 çay bardağı tetra bits karışımına (ıspanak+sarımsak)20 gr toz spirulina ilave ettim ancak mikserden çıktığında tamamen yemyeşil olmuş vaziyetteydiler acaba spirulinayı fazlamı kaçırdım yada herhangi bir problem olur mu? yada hiç müdahale etmeden balıklara versem zararı var mı?işin ehli arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum
Merhaba arkadaşlar,çamaşır suyu ile saç yosunundan kurtulma mücadelemin son sonuçlarını bildiriyorum,önce küçük parçalar halinde deneme amaçlı mossları ve etkilenmediklerini görünce tüm tele sarılmış flame ve jawa mossları 10 su bardağı suya 4/3 oranında karışıma koydum ve net 2,5 dakika beklettim,çıkartır çıkartmaz tazyikli suyun altında duruladım ve plastik bir kaba koyup tamamen karanlık bir yere koydum 3 günde böyle beklettim (daha öncede 1 hafta karanlıkta bekletmiştim) fakat üzülerek söylüyorum ki saç yosunları canavar gibi hiçbir şey olmamış şekilde karşıma çıktı,bu kötü haber,inanılmaz olansa mossların zarar görmemesi ve hepsi değilse bile hemen hemen yarısı hormon verilmiş gibi aşırı uzamış,gürleşmiş, bir şekilde büyümüşler ve çok daha canlı gözüküyorlar,sebebini bilmiyorum fakat son durum bu belki üstadlar buna bir açıklama getirebilir...
SON MESAJLAR
- Bu Balık Nasıl Doğurtturulur Ve Tam Cinsi Ne ? Cyber_Scout, 02:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Vatoz Parazit Mi Var Cyber_Scout, 02:22
Yeni Üye Forumu - Yunus Cikletim Yumurta Kesesi Patlamadı koraykbl, 02:22
Yeni Üye Forumu - Ro Filtre Alg Sporlarını Filtreler Mi UEK, 00:56
Akvaryum Bilimi - Karides Türü Karmaşası UEK, 00:51
Yeni Üye Forumu - Seachem Prime Kloru Bağlama Süresi? ali özer, 00:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Creaqua Mobilya Hüsranı. ozgurozturk00, 00:10
Şikayet Var! - Yosundan Kurtulamıyorum Cyber_Scout, 00:02
Yosun - Eski Tanktan Yeni Tanka Su Aktarımı. Muhammedcay, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 22:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Ramirezi Turu AmatorCichlidci, 22:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? İnci Kefali, 21:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Sukhoi, 21:29
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Sahte Resif Akvaryumu DarkOcean, 20:43
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Japon Balığı İsmail_96965, 20:12
Yeni Üye Forumu - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 19:56
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı merutay, 19:48
Akvaryum Tanıtımı - 3x30x30x30 Yeni Betta Akvaryumlarım merutay, 19:46
Akvaryum Tanıtımı - Çayırova Akvaryum CihanerC, 19:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Molly Ve Platy Balık İçin Tavsiye BirkanKaya, 18:15
Diğer Tatlı Su Canlıları - Channa Limbata UEK, 17:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Alttan Sump Ses Sorunu Austine, 17:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklarım Hamile Mi? mesuteroglu, 17:15
Yeni Üye Forumu - Hava Motoru baron70, 16:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kurmayı Planladığım Akvaryum Hakkında Destek omererbas, 16:23
Yeni Üye Forumu - Tetra Akvaryum Kurulum Listesi Hakkında ByCess, 16:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşınmada Oluşan Köşe Çatlak MurathanM, 16:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Cinsiyeti Ne ? scorpion26, 15:47
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Petrochomis Red Blue Point scorpion26, 15:42
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - 100 Litrelik Akvaryumda Japon Bakımı Helenas, 14:52
Yeni Üye Forumu - Vatoz İçin Küp MasterChief, 14:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Test Kiti Tanıtım MasterChief, 13:41
Akvaryum Dünyasından Haberler - 150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre KaanE, 10:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Debisi Yüksek Motora Çözüm Tugay Şahin, 03:29
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Mantar Mi Cyber_Scout, 02:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Kuyruk Erimesi Yardım Ehtiyar, 23:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuyruk Erimesi Mi Var Samnastrp, 23:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Indikator Sivisi Rengi Cyber_Scout, 19:46
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Resif Akvaryumu Ve Canlı Ekleme Önerileri Praton, 19:25
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Power Led Armatür Hidro Dinamik, 18:50
Aydınlatma - Taşlardaki Kahverengi Yosun Yok Etme Helenas, 16:22
Yosun - Pacu Piranha Enfeksiyonu , MasterChief, 15:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkiler İçin Tavsiye, Çözüm Ve Öneri Verir Misini ufukkisikk, 15:02
Bitki Akvaryumları Genel - Yosun Problemi Helenas, 13:31
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 11:51
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 11:39
Akvaryum Tanıtımı - Kum Tercihi chimera59, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Walstad Akvaryum Tanıtımı Bare, 03:16
Akvaryum Tanıtımı - Mücevherlerin Cinsiyetlerini Bilemiyorum Cyber_Scout, 02:50
Yeni Üye Forumu - Beta Cinsiyet Eminator, 02:41
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 01:57
- Apistogramma Cf. Pebas Erkeği Arıyorum... Laetacara 01:45
- Galaxy Rasbora / Cpd Yavrularim Satiliktir Aquacoholic 01:04
- Apistogramma Şahinöztürk 00:17
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 00:17
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:12
- Akvaryum 30*30 metsi 00:12
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:42
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:42
- Albino Full Red Mega Dorsal delir 22:40
- 80.40.40 Ultra Clear 45kesim+ Lake Dolap Full Set Cihanmir 22:30
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:04
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:04
- Akvaryum Otomasyon Ve Armatür Sistemleri LeonAqua 21:10
- İlk Yazan 3 Kişiye Bu Fiyata LeonAqua 21:10
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 20:41
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:41
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 20:04
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 19:52
- Ophthalmotilapia Ventralis 'kambwimba' DenizUlucutsoy 17:05
- L333 White Line Kalın Bant Yavrular 4-5 Cm ersin ün 16:33
- Yellow Tiger Endler ( Hepsi Safkan Erkek) MasterChief 16:22
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 16:22
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 16:21
- Jbl Protemp S-300 Isıtıcı Bora Bey 16:07
- 3 Adet Poso MuratSt 15:23
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 15:16
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 15:16
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:37
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:37
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:37
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 14:27
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 14:27
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 13:49
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 13:43
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 13:43
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 13:42
- Özel Tür Japon Blue - Tüm Koloni osmandbnl 13:42
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 13:24
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 13:24
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 13:18
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 12:58
- 100x45x45 Akvaryum,dolap,kum Ve Tüm Malzemeler BywenzeL 12:58
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:32
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:32
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:32
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:32
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:32
- Katil Salyangoz stopsound 12:07
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:03
KULLANICILAR
- 15 Online Kullanıcı, 8 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.