ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HuYSuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Aralık 2016 19:07
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Murat Koç
Doğum Tarihi:
07 Ocak 1979
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Murat KOÇ
SON 10 MESAJI
Lepistesin dogurmamasinin en buyuk nedeni
Soruyu soran arkadaşımız balığının doğurmamasının nedenini sormuş. "Su sıcaklığının 28 dereceden düşük olmasıdır belkide" demişsiniz sadece.
Ben sizin yüklediğiniz manaları bilemem. Okuduğum cümleye göre yorum yaparım. İki kelime daha yazmak zor değil nihayetinde değil mi ? Sıcaklığı artırmak balığın daha erken doğumun yapmasına neden olur ama çokta istenilen birşey değildir de diyebilirdiniz.. cümlenizin devamında detay olarak.
Ben sizin bunları bildiğinizi bilemem. Rastgele biryerlerden okuyup, bu bilgileri paylaşıyorda olabilirsiniz.. Canlı doğuranlarla ilgili herşeyi benden ve bir çok kişiden çok çok daha iyi biliyorda olabilirsiniz. Benim amacım doğru bilgi vermek. Siz de bunu yapmak istiyorsunuz eminim ama bir kaç kelime daha yazıp daha detaylı olursa yazınız kimse mana yüklemek zorunda kalmaz.
Soruyu soran arkadaşımız balığının doğurmamasının nedenini sormuş. "Su sıcaklığının 28 dereceden düşük olmasıdır belkide" demişsiniz sadece.
Ben sizin yüklediğiniz manaları bilemem. Okuduğum cümleye göre yorum yaparım. İki kelime daha yazmak zor değil nihayetinde değil mi ? Sıcaklığı artırmak balığın daha erken doğumun yapmasına neden olur ama çokta istenilen birşey değildir de diyebilirdiniz.. cümlenizin devamında detay olarak.
Ben sizin bunları bildiğinizi bilemem. Rastgele biryerlerden okuyup, bu bilgileri paylaşıyorda olabilirsiniz.. Canlı doğuranlarla ilgili herşeyi benden ve bir çok kişiden çok çok daha iyi biliyorda olabilirsiniz. Benim amacım doğru bilgi vermek. Siz de bunu yapmak istiyorsunuz eminim ama bir kaç kelime daha yazıp daha detaylı olursa yazınız kimse mana yüklemek zorunda kalmaz.
O da bir ihtimal tabii fakat daha yavruyken satın alınmış olması lazım bunun olması için. O yüzden ben es geçtim açıkcası. Hiç çiftleşmemiş olması hala bana düşük ihtimal olarak geliyor. Tabi balıkları kendimiz beslemediğimiz, yetersiz bilgiyle cevap verdiğimiz düşünürse ve görmeden yorum yaptığımızıda gözönüne alırsak.. herşey olabilir.
O da bir ihtimal tabii fakat daha yavruyken satın alınmış olması lazım bunun olması için. O yüzden ben es geçtim açıkcası. Hiç çiftleşmemiş olması hala bana düşük ihtimal olarak geliyor. Tabi balıkları kendimiz beslemediğimiz, yetersiz bilgiyle cevap verdiğimiz düşünürse ve görmeden yorum yaptığımızıda gözönüne alırsak.. herşey olabilir.
Arka Fon yapımında su bazlı vernik kullanılır mı?
Biraz daha beklemenizi öneririm. Derzin tamamen kuruması boyanın kuruması derken 1-2 günlük süre tam kuruma için yeterli değildir. Böyle şeyleri denerken aslında küçük parçaları deneme amacıyla boyayıp, önce onları denerseniz hem emin olur, hemde yaptığınız şeyi riske etmemiş olursunuz. Ve yine bu tür dekorları yaparken akvaryum boyutuna ve kayıtlara bağlı olarak 2-3 parça yaparsanız daha rahat olur.
Biraz daha beklemenizi öneririm. Derzin tamamen kuruması boyanın kuruması derken 1-2 günlük süre tam kuruma için yeterli değildir. Böyle şeyleri denerken aslında küçük parçaları deneme amacıyla boyayıp, önce onları denerseniz hem emin olur, hemde yaptığınız şeyi riske etmemiş olursunuz. Ve yine bu tür dekorları yaparken akvaryum boyutuna ve kayıtlara bağlı olarak 2-3 parça yaparsanız daha rahat olur.
Arka Fon yapımında su bazlı vernik kullanılır mı?
Boya çıkacaksa vernikde çıkacaktır. Derzin suyu emdiğini düşünürseniz eğer sonuçta siz üstten vernik sürseniz bile boya alttan zaten su ile temas edecek. Yapacağınız vernik boyayı korumaktan çok parlak görünmesini sağlar.
Ne kadar çok kurumasını bekleyip daha sonra ilk su temasını yaparsanız boyanın çıkmasının önünede o kadar çok geçmiş olursunuz.
Boya çıkacaksa vernikde çıkacaktır. Derzin suyu emdiğini düşünürseniz eğer sonuçta siz üstten vernik sürseniz bile boya alttan zaten su ile temas edecek. Yapacağınız vernik boyayı korumaktan çok parlak görünmesini sağlar.
Ne kadar çok kurumasını bekleyip daha sonra ilk su temasını yaparsanız boyanın çıkmasının önünede o kadar çok geçmiş olursunuz.
Ne kadar süredir doğurmadı ? Balıkların hiç çiftleşmemiş olması düşük bir ihtimal. Akvaryumda erkek lepistes olmasa bile daha önceki çiflteşmelerden dolayı en azından 2-3 kaç ay doğum yapar. 28 derecenin altında lepistes doğum yapmaz diye birşey yok. Balıklarınız çok genç ise, doğum yapmış ama çok az sayıda doğurduğu ve bunlarında yenmiş olduğu için görmemiş olabilirsiniz.
Ne kadar süredir doğurmadı ? Balıkların hiç çiftleşmemiş olması düşük bir ihtimal. Akvaryumda erkek lepistes olmasa bile daha önceki çiflteşmelerden dolayı en azından 2-3 kaç ay doğum yapar. 28 derecenin altında lepistes doğum yapmaz diye birşey yok. Balıklarınız çok genç ise, doğum yapmış ama çok az sayıda doğurduğu ve bunlarında yenmiş olduğu için görmemiş olabilirsiniz.
Samsung Digimax A40
Enstantane perde hızı demektir. Işığın sensör / film üzerine düşme sürecinde açılıp kapanan parçanın hız ayarı belirler. M manuel mod demektir. Aslında enstantane diyafram gibi ayarları kullanıcıya bırakan seçenek budur ama bir çok compact makinede bu ayarlar kullanıcıya bırakılmaz. Özeliklerinden baktığım kadarıyla sizin makinenizde de enstantene ve diyafram ayarı yok.
Diyafram değerini küçültüp enstantaneyi yükseltemeyeceğiniz için, ışığın az olduğu ortamlarda iso değerini yükseltmeli ya da flaş kullanmalısınız. İsoyu fazla yükseltirseniz fotoğraflarda kumlanma oluşur. Gün ışığında çektiğiniz yüksek enstantaneli fotoğraflar da kötü çıkıyorsa eğer makinenin kalitesizi sizi tatmin etmiyor olabilir.
Enstantane perde hızı demektir. Işığın sensör / film üzerine düşme sürecinde açılıp kapanan parçanın hız ayarı belirler. M manuel mod demektir. Aslında enstantane diyafram gibi ayarları kullanıcıya bırakan seçenek budur ama bir çok compact makinede bu ayarlar kullanıcıya bırakılmaz. Özeliklerinden baktığım kadarıyla sizin makinenizde de enstantene ve diyafram ayarı yok.
Diyafram değerini küçültüp enstantaneyi yükseltemeyeceğiniz için, ışığın az olduğu ortamlarda iso değerini yükseltmeli ya da flaş kullanmalısınız. İsoyu fazla yükseltirseniz fotoğraflarda kumlanma oluşur. Gün ışığında çektiğiniz yüksek enstantaneli fotoğraflar da kötü çıkıyorsa eğer makinenin kalitesizi sizi tatmin etmiyor olabilir.
Isıtıcı (Cam Tamiri)
Benim inandığım diye bir şey söz konusu değil malesef fakat size ne söylersem söyleyim durum değişmeyecek sanırım. Bozulan ısıtıcılarınızdan bir tanesini açıp, bahsettiğim tapaya bakın.. o zaman kendiniz anlarsınız zaten vakumlamaya ne denli elverişli olduğunu. Vakumlanmış olsa dahi bunu ne kadar süre muhafaza edebileceğini.
Benim inandığım diye bir şey söz konusu değil malesef fakat size ne söylersem söyleyim durum değişmeyecek sanırım. Bozulan ısıtıcılarınızdan bir tanesini açıp, bahsettiğim tapaya bakın.. o zaman kendiniz anlarsınız zaten vakumlamaya ne denli elverişli olduğunu. Vakumlanmış olsa dahi bunu ne kadar süre muhafaza edebileceğini.
Isıtıcı (Cam Tamiri)
[QUOTE=dodo4132][QUOTE=HuYSuz] [QUOTE=dodo4132]Isıtıcılar üretim esnasında vakumlanır. sonradan yeni camda takılsa bu vakumlama işlemi evde yapılamayacağından dolayı sürekli olarak risk altında kalmak demektir. Vakumlama işleminin iki amacı vardır.
Bu söylediğiniz olay ampul vb gibi şeylerde geçerlidir. Oluşan yüksek ısıdan dolayı kullanılan tellerin çok ince olması nedeniyle telin yanmaması için hava alınır ve tüp cam olarak tamamen kapatılır. Oysa ısıcıtılarda plastik bir tapa olarak adlandırabileceğim bir kapatma sistemi olmasından dolayı.. söylediğiniz gibi hava alınmış olsa bile ısıtıcı çalıştığında ve buna bağlı olarak soğuduğunda içerisinde ki basınç yapısı itibariyle sabit kalamaz.
Özetle söylemek gerekirse; ısıtıcılarda kullanılan tellerinin çok ince olmaması nedeniyle böyle bir işlem yapmaya gerek yoktur.
[/QUOTE] Kullanım sürelerinin uzun olması açısından vakumlandığını belirtmiştim. ampul gibi hemen kesmez tabiki. ayrıca ısıtıcı içindeki vakumun ısıtıcı soğuduğunda özelliğini yitirmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. eğer bahsettiğiniz şekilde vakumun kaybolması durumu oluşuyor ise bu ısıtıcı su alıyor anlamına gelmektedir. Ayrıca içinde hava kalmış olan ısıtıcı sargı rezistans telleri oksit gibi kararmalar oluşturur. bu vakumu bozulmuş ısıtıcılarda görülmektedir ve belli bir süre sonunda ısıtıcı telleri kopar.[/QUOTE]
Sanırım suya tamamen sokulmadığı halde ısıtıcı içinde oluşan neme de hiç dikkat etmediniz. Ve etrafınızda ki ısıtıcı mantığı ile çalışan cihazları hiç incelemediniz, bakmadınız. Bir ara kurutma makinenizin tellerine bir bakmanızı rica edeceğim sizden en kolay onlarda görebilirsiniz kullanılan tel aynı ısıtıcıdaki gibidir. Yine aynı teli katalitiklerdeki elektrikli ısıtıcı bölümünde de görebilirsiniz.
Size vakumlama yapılmasının nedenini anlatmaya çalıştım ama yeniden daha iyi açıklamak gerekirse. Bahsettiğimiz ampul örneğinde kullanılan tel çok incedir ve "hava ile temas ettiği anda tel yanar". İçeride hava olmazsa ateşde olmaz. Vakumlamanın sebebi budur bu gibi durumlar dışında vakumlama yapılmaz.
[QUOTE=dodo4132][QUOTE=HuYSuz] [QUOTE=dodo4132]Isıtıcılar üretim esnasında vakumlanır. sonradan yeni camda takılsa bu vakumlama işlemi evde yapılamayacağından dolayı sürekli olarak risk altında kalmak demektir. Vakumlama işleminin iki amacı vardır.
1-genleşen ve ısıtıcı içinde kalan havanın oluşturacağı basınç cam tüpü kırar bunun sonucunda direk akvaryuma şebeke elektriğinin iletilmesine yol açar.
2-ısıtıcı resistansları havayla temas etmediği için ömürleri uzun olur. örnek armut lamba içindeki havanın boşaltılmasıyla aydınlatma teli uzun ömürlü olur.
Geceleri rahat uyumak ve gözünüzün arkada kalmasını istemiyorsanız dikkate alın derim.
[/QUOTE]Bu söylediğiniz olay ampul vb gibi şeylerde geçerlidir. Oluşan yüksek ısıdan dolayı kullanılan tellerin çok ince olması nedeniyle telin yanmaması için hava alınır ve tüp cam olarak tamamen kapatılır. Oysa ısıcıtılarda plastik bir tapa olarak adlandırabileceğim bir kapatma sistemi olmasından dolayı.. söylediğiniz gibi hava alınmış olsa bile ısıtıcı çalıştığında ve buna bağlı olarak soğuduğunda içerisinde ki basınç yapısı itibariyle sabit kalamaz.
Özetle söylemek gerekirse; ısıtıcılarda kullanılan tellerinin çok ince olmaması nedeniyle böyle bir işlem yapmaya gerek yoktur.
[/QUOTE] Kullanım sürelerinin uzun olması açısından vakumlandığını belirtmiştim. ampul gibi hemen kesmez tabiki. ayrıca ısıtıcı içindeki vakumun ısıtıcı soğuduğunda özelliğini yitirmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. eğer bahsettiğiniz şekilde vakumun kaybolması durumu oluşuyor ise bu ısıtıcı su alıyor anlamına gelmektedir. Ayrıca içinde hava kalmış olan ısıtıcı sargı rezistans telleri oksit gibi kararmalar oluşturur. bu vakumu bozulmuş ısıtıcılarda görülmektedir ve belli bir süre sonunda ısıtıcı telleri kopar.[/QUOTE]
Sanırım suya tamamen sokulmadığı halde ısıtıcı içinde oluşan neme de hiç dikkat etmediniz. Ve etrafınızda ki ısıtıcı mantığı ile çalışan cihazları hiç incelemediniz, bakmadınız. Bir ara kurutma makinenizin tellerine bir bakmanızı rica edeceğim sizden en kolay onlarda görebilirsiniz kullanılan tel aynı ısıtıcıdaki gibidir. Yine aynı teli katalitiklerdeki elektrikli ısıtıcı bölümünde de görebilirsiniz.
Size vakumlama yapılmasının nedenini anlatmaya çalıştım ama yeniden daha iyi açıklamak gerekirse. Bahsettiğimiz ampul örneğinde kullanılan tel çok incedir ve "hava ile temas ettiği anda tel yanar". İçeride hava olmazsa ateşde olmaz. Vakumlamanın sebebi budur bu gibi durumlar dışında vakumlama yapılmaz.
Makina Önerisi (Cok önemli)
Canonların ikisinde de diyafram öncelikli, enstantane öncelikli ve program öncelikli çekim modu yok kısaca manuel çekim modu yok. Fotoğraf makinesinden ne beklediğinizi, neler çekmek istediğinizi bilemiyorum ama söylediğim çekim modları olmadan fotoğraf çekmek malesef her zaman iyi sonuç vermez. Çünkü her ne kadar bilmem kaç tane çekim modu var denilse de o çekim modları hemen hemen bir birinin aynısıdır ve bu ayarlar manuel kullanmanıza izin vermez. Bu da bir çok zaman size sıkıntı yaratır
Canonların ikisinde de diyafram öncelikli, enstantane öncelikli ve program öncelikli çekim modu yok kısaca manuel çekim modu yok. Fotoğraf makinesinden ne beklediğinizi, neler çekmek istediğinizi bilemiyorum ama söylediğim çekim modları olmadan fotoğraf çekmek malesef her zaman iyi sonuç vermez. Çünkü her ne kadar bilmem kaç tane çekim modu var denilse de o çekim modları hemen hemen bir birinin aynısıdır ve bu ayarlar manuel kullanmanıza izin vermez. Bu da bir çok zaman size sıkıntı yaratır
Isıtıcı (Cam Tamiri)
[QUOTE=dodo4132]Isıtıcılar üretim esnasında vakumlanır. sonradan yeni camda takılsa bu vakumlama işlemi evde yapılamayacağından dolayı sürekli olarak risk altında kalmak demektir. Vakumlama işleminin iki amacı vardır.
Bu söylediğiniz olay ampul vb gibi şeylerde geçerlidir. Oluşan yüksek ısıdan dolayı kullanılan tellerin çok ince olması nedeniyle telin yanmaması için hava alınır ve tüp cam olarak tamamen kapatılır. Oysa ısıcıtılarda plastik bir tapa olarak adlandırabileceğim bir kapatma sistemi olmasından dolayı.. söylediğiniz gibi hava alınmış olsa bile ısıtıcı çalıştığında ve buna bağlı olarak soğuduğunda içerisinde ki basınç yapısı itibariyle sabit kalamaz.
[QUOTE=dodo4132]Isıtıcılar üretim esnasında vakumlanır. sonradan yeni camda takılsa bu vakumlama işlemi evde yapılamayacağından dolayı sürekli olarak risk altında kalmak demektir. Vakumlama işleminin iki amacı vardır.
1-genleşen ve ısıtıcı içinde kalan havanın oluşturacağı basınç cam tüpü kırar bunun sonucunda direk akvaryuma şebeke elektriğinin iletilmesine yol açar.
2-ısıtıcı resistansları havayla temas etmediği için ömürleri uzun olur. örnek armut lamba içindeki havanın boşaltılmasıyla aydınlatma teli uzun ömürlü olur.
Geceleri rahat uyumak ve gözünüzün arkada kalmasını istemiyorsanız dikkate alın derim.
[/QUOTE]Bu söylediğiniz olay ampul vb gibi şeylerde geçerlidir. Oluşan yüksek ısıdan dolayı kullanılan tellerin çok ince olması nedeniyle telin yanmaması için hava alınır ve tüp cam olarak tamamen kapatılır. Oysa ısıcıtılarda plastik bir tapa olarak adlandırabileceğim bir kapatma sistemi olmasından dolayı.. söylediğiniz gibi hava alınmış olsa bile ısıtıcı çalıştığında ve buna bağlı olarak soğuduğunda içerisinde ki basınç yapısı itibariyle sabit kalamaz.
SON MESAJLAR
- Yeni Akvaryum Tankı İçin Öneri Sistem Ve Tavsiyel Ehtiyar, 23:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesim Hamilemi Ve Ne Yapmalıyım ? furkanoncel, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hamıle Olan Oranda İsmail_96965, 23:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Walstad Deneyimi Hobimus, 23:22
Yeni Üye Forumu - Sobo T240f Tarık Buğra, 23:02
Omurgasızlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Furkan tarık, 22:49
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Deri Çizilmesi S.Saraçoğlu, 22:45
Discus - 3 İn 1 Güney Amerika Tanklarım bendeniztayfun, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - 100x45x30 Akvaryumum Var Kaç Lepistes Alır? Mesutoviç, 22:03
Yeni Üye Forumu - Karides Lepistes Yavrularını Yer Mi? Mesutoviç, 21:59
Canlı Doğuranlar - Anaparça Olarak Ne Seçmeliyim AmatorLepistesci, 21:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Walstad Denemem Mesutoviç, 21:53
Akvaryum Tanıtımı - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitki Ve Kumu Mesutoviç, 21:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Hakkında Tavsiye Mesutoviç, 21:42
Yeni Üye Forumu - Belamı Sürekli Dipte Duruyor Taha Yanık, 20:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yaşam Alanı Smet200146, 19:46
Yeni Üye Forumu - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 19:07
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı bendeniztayfun, 19:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ph Ölçüm Önerisi eackgzz, 18:52
Akvaryum Bilimi - Lepistes Hastalık cihann7, 16:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Silikonlamadaki Boşluklar Hk. asliaral, 15:18
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Tetraex1200 Debideki Orantısızlık asliaral, 15:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Isıtıcı Vantuzu Genişler Mi Ve Salınım Yapar Mı? asliaral, 15:13
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Hala Bulanık dremreavsar, 14:39
Akvaryum Bilimi - Lepistes Hasta İsmail_96965, 11:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Yemleme cihann7, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Akvaryumum UEK, 02:46
Akvaryum Tanıtımı - Süs Havuzu Can T., 02:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Piresi Boylandırma Smet200146, 02:04
Omurgasızlar - Yeni Betta Akvaryumu Ve Azot Döngüsü Smet200146, 01:57
Labirentliler - Balık Önerisi İsmail_96965, 01:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cinsiyetleri Hakkında Bilgisi Olan Var Mı Acaba Cyber_Scout, 01:23
Yeni Üye Forumu - 30x30x35 Küp Akvaryum Yapmak İstiyorum Ama Nasıl ? Jotunheim, 00:48
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Hava Motoru Çok Isınıyor İsmail_96965, 22:49
Yeni Üye Forumu - Caridina Tankına Giriş ErenBugra, 22:28
Akvaryum Tanıtımı - Bolivian Ram Ve Melek Canahsha, 20:21
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Oranda Baligim Hastami? Eren40, 20:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Oranda Akvaryumu Samettkeskin, 20:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 19:06
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumu Soğutmak İçin Buzlu Şişekoymak Lepistesci Emir, 18:55
Yeni Üye Forumu - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 18:13
Labirentliler - 40x30x30 Bitkili Betta Tankım aupqua, 18:10
Akvaryum Tanıtımı - Bu Tam Olarak Nedir? Ehtiyar, 18:01
Yosun - Dik Yüzme urzais, 17:43
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 17:38
Akvaryum Tanıtımı - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu Samettkeskin, 16:38
Akvaryum Tanıtımı - 30x20x20 Ufak Akvaryum İçin Filitre Tavsiyesi urzais, 16:31
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Yapımında Cam Boyutları KaanE, 13:08
Yeni Üye Forumu - 125 Lt Bitkili Kurulumu ogurcay, 10:26
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eş Tutmuş Tanganyika Gölünün Güzellikleri muhammet abaci 23:23
- Natteri Pirana muhammet abaci 23:23
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 22:53
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 22:53
- 2.67 Tüp Furcifer 22:50
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:50
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:50
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:50
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 22:34
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:27
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 22:27
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 22:27
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:16
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 22:16
- Eheim Aquaball 130 mitii 22:11
- Eheim Jager 100w mitii 22:11
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 20:11
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 20:11
- Beta SmallCandyThing 20:11
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:20
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:20
- Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 17:17
- Lepistes Red Tuxado Koi yagiz.sonmez 17:17
- Tetratec Ex 1200 Fitlre Aksamları 2 Adet =indirim= marihuan 16:04
- # Moss # Amazon marihuan 16:04
- Anubıas. (karises İle Takas) marihuan 16:04
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:12
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 15:12
- Muharrem Hasbi chucuk 15:00
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 14:59
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:45
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:45
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 14:45
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 13:40
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 13:32
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 13:32
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:32
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:32
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 12:50
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 12:50
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:40
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 12:29
- Eheim 2213 Musluklu blenny 12:29
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 12:29
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 12:28
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 12:28
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 12:28
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 12:28
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 12:02
KULLANICILAR
- 98 Online Kullanıcı, 53 Üye
Online Kullanıcılar
respes,
Bshkk,
Woland,
Ayktgnc,
Tuby,
cheavy,
arapaima,
Oquanus,
Gld5,
urzais,
ErhanXk,
akomania,
muratavcı,
EKAR,
Ehtiyar,
UEK,
ilturk,
İbrahim.s,
ootkn,
Smet200146,
Öğretmen Ali,
CERANOXE,
AtlasPoyraz,
msrt,
gulec_44,
Akax,
Yakup_akdnz,
mrah,
eymencyln,
sineminbahari,
Maximusix,
mlh06,
talipengur,
furkanoncel,
Uriel,
Laetacara,
cyrex,
MŞEN,
ccrawenn,
swordfishhhh,
AmatorLepistesci,
dnvtcrln,
darkaura,
Balikcidede,
GhostKoi,
Özdemirr,
Antepli,
Dogancan25,
SerkanAkın,
İsmail_96965,
AlisBaba,
arifcinar06,
akandemir1,
muhammet abaci,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.