ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
IServeT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Ocak 2021 19:52
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
servet cevni
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1987
İl:
Burdur
Meslek:
Jeoloji mühendisliği Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
servet cevni
100*30*60 cm
2xMelek
100*30*60 cm
2xMelek
SON 10 MESAJI
Filtrenin Su Kaçırması Normal Mi?iade Etmeli Miyim
Iade etmelisin 1m mesafede su kacirmamasi lazim
Iade etmelisin 1m mesafede su kacirmamasi lazim
60x35x40 Bitkili akvaryum kurulum
[QUOTE=er261]Kumun altına serdiğiniz diyer kum bitkiler içinmidir[/QUOTE]
[QUOTE=er261]Kumun altına serdiğiniz diyer kum bitkiler içinmidir[/QUOTE]
evet hocam iri taneli volkan kırığı diye akvaryumcularda rahatlıkla bulabildiğimiz bir kumdur. Geçtiğimiz gün bikaç bitkimi budama yapıp yerlerini değiştirmek için söktüğümde bizzat gördüğüm birşeyi de paylaşmak isterim sizinle. Bitkilerim üstteki hegen kuma tutunmamışlar fakat alttaki volkan kırığı kum tanelerinin içlerine bolca kök atmışlardı. Şöyle ki bitkiyi söktüğümde kökte hegen kumu olmamasına rağmen olduğu gibi volkan kırığı kaplıydı köklerin üstü kökü temizlemek için kesmem kopartmam gerekti bikaç yerde.
yoğunluktan bitkili resimleri henüz ekleyemedm en kısa zamanda ekleyeceğim
Anıl09 ve burak.ö bey sehpa sağlamlığı pek dikkat etmediğimiz bir konuydu açıkçası o konuda da bir sağlamlaştırma yada sehpayı değiştirme gibi uygulamaya en kısa sürede gidelim çok haklısıınız.
Anıl09 ve burak.ö bey sehpa sağlamlığı pek dikkat etmediğimiz bir konuydu açıkçası o konuda da bir sağlamlaştırma yada sehpayı değiştirme gibi uygulamaya en kısa sürede gidelim çok haklısıınız.
arkadaşlar bitkileri ekledik sistem low tech diye düşünürken gittikçe büyüdü şuan high tech akvaryuma dönüştü co2 tüpümüzü filan aldık regülatörün gelmesini bekliyoruz fotoğrafları çektim en kısa zamanda konunun devamı olarak eklemeye devam edeceğim iş güçten foruma ekleme vakti bulamadım henüz.
arkadaşlar bitkileri ekledik sistem low tech diye düşünürken gittikçe büyüdü şuan high tech akvaryuma dönüştü co2 tüpümüzü filan aldık regülatörün gelmesini bekliyoruz fotoğrafları çektim en kısa zamanda konunun devamı olarak eklemeye devam edeceğim iş güçten foruma ekleme vakti bulamadım henüz.
IServeT 2015-01-25 21:47:33
Arka planı patlatma mermerden hallettik arakdaşlar yerine yerleştirdik. Filesinden ayırdığımız patlatma mermer tanelerini akvaryum silikonu vasıtasıyla tek tek köpüğe yapıştırdık kurumasını bekledikten sonra akvaryum arka camına da silikon sıkıp cama mazemeyi yapıştırdık.
Sonrasında tabana 200 ml kadar bitki torfu ekledik yıkanmış şekilde
torfun üzerine bikaç cm kalınlığında volkan kırığı
volkan kırığının üzerine siyah hegen bitki kumumuzu koyduk
ön kısımlarda 4cm arka kısımlarda 10 cm kadar bir kalınlığı oldu toplam taban örtümüzün
sonrasında üzerine gnays taşlarımızı istediğimiz şekilde dizdik
zemin oyulmasın diye bir tabak vasıtasıyla suyumuzu akvaryuma doldurduk
dış filtremizi çalıştırdık suyun berraklaşmasını bekliyoruz.
Mert ve Kerem bey teşekkür ediyorum öncelikle.
IServeT 2014-12-20 18:21:35
Mert ve Kerem bey teşekkür ediyorum öncelikle.
söylediğiniz gibi melek kafama çok yatmamıştı fakat melek balıkları gerçekten çok güzel olduğundan bir umut atabilir miyim yada sadece melek atsam yine mi kurtarmaz diye düşünmüştüm. Melek olayını ciddi olarak düşüneceğim eğer melek atamayacağımdan emin olursam da zebra kırmızı danio atmayı düşünüyorum 10 adet yanlarına da tetrazon atsak uygun olur mu sizce? karidesten de vazgeçmemiş oluruz böylece. Misket gübrelerin de canlılara zararı olmayacağı konusunda üretici arkadaş garanti veriyor kendi evindeki akvaryumda da bu gübreleri kullandığını karides tankında da bulundurduğunu söyledi bana ona güvenerek misket gübre yaparsam yeterli olur diye düşünmüştüm.
Mert bey ayrıca ışık öneriniz için teşekkür ediyorum size fakat Burdurda yaşadığım için koçtaş tarzı herhangi bir büyük marketimiz yok elektrikçileri gezerek bulmaya çalışıyoruz not aldım dediğiniz değerleri onlara en yakın florasanlardan bulmaya çalışacağım yada çubuk ampul dediğimiz ampullerden.
Mert bey ayrıca ışık öneriniz için teşekkür ediyorum size fakat Burdurda yaşadığım için koçtaş tarzı herhangi bir büyük marketimiz yok elektrikçileri gezerek bulmaya çalışıyoruz not aldım dediğiniz değerleri onlara en yakın florasanlardan bulmaya çalışacağım yada çubuk ampul dediğimiz ampullerden.
dip not: java yosunları vs anubiasları giriş seviyesi için en dayanıklı olabilecek bitkiler olduğu ayrıca fazla ilgi istemediği için seçmiştik akvaryum küçük olduğu için kalabalık çeşitte balık ve bitki yerine daha sade az bitki ve balıkla sağlıklı bir ortam yaratmayı düşünüyorum. Bulunmasının kolay olması da önemli canlı bakımından.
düzeltme notu : isim düzeltmesi :) uyarınız için tekrar teşekkür ediyorum Mert bey
İyi akşamlar arkadaşlar.
IServeT 2015-03-16 20:39:36
İyi akşamlar arkadaşlar.
Elimizde akvaryum için uygun dolap bulunması sebebiyle uzun süredir bıraktığım hobiye arkadaşıma akvaryum yapma amaçlı geri dönüş yaptım. Akvaryumu sıfırdan kuracağız elimizde dolap harici hiçbir materyalimiz bulunmamaktadır. Ufak ufak kurulum süreçleri hakkında resimli bilgiler vermek istedik hem yeni kurulum yapacak arkadaşlara yardımı dokunacak bir konu olsun hem de eleştirilerinizle bizim sistemimizi ileri taşıyacak estetik kazandıracak bir konu olsun istedik.
Öncelikle
Akvaryum: 60*35*40 ebatlarında olacak (80 litre)
Dış filtre: Atman 3336 modelini fiyat performans açısından tercih edip siparişini verdik.
Taban: 5 kg volkan kırığı kum (en alta), 13 kg siyah bitki kumu, Bitki torfu kullanıldı 2 avuç kadar
Işıklandırma: 36 gücünde ışıklandırma düşünüyorum armatürü kendimiz yapıyoruz yine sıfırdan yapımı bittiğinde netleştikçe ekleyeceğim.
Bitkiler: Çınar, Gül ve taban için Marsilea Hirshuta kullanıldı. Vakit geçtikçe bitkileri değiştireceğiz ilk etap için bakımı kolay bitkileri kullanmak hüsran yaşamaktan iyidir diye düşündük.
Canlılar: şimdilik problem yaşamak için 6 adet Red Zebra Danio, 6 adet neon tetra, 4 adet lepistes attık
konudaki arakdaşlarımın önerileri sonucu melekten filan vazgeçtik. (düzeltme)
Bütçemiz kısıtlı olduğu için ufak maliyetsiz çözümler üretme çabasındayız örnek vermek gerekirse armatürü balkon korkuluğundan yaptık, armatür askılarını da sıvı iletim borusu kullanarak yaptık, resimleri attığımda daha net kafanızda canlanacağını düşünüyorum.
Eleştirilerinize açığım mümkün oldukça çok eleştiri yapmanız dileğimle, şimdiden ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
Eleştirilerinize açığım mümkün oldukça çok eleştiri yapmanız dileğimle, şimdiden ilgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum
10/03/2015
bitkiler biraz oturup bir hafta geçtikten sonra balıklarımızı ekledik
bitkileri ekledikten 15 gün sonrası
sabırsız olduğumuz için tüplü co2 sistemini kurana kadar idare etsin diye mayalı co2 sistem kurduk yavaş yavaş low techten high teche de geçiş yapmaya başladık :) Difizörümüzü de serum setinden kendimiz yaptık yapım hakkında bilgi isteyen arkaraşlar özel mesaj yoluyla ulaşabilirler. şimdilik sorunsuz devam ediyoruz.
gelişmeleri eklemeye devam edeceğim arkadaşlar
fluvial 205 mi dolphin c-1000 mi?
Arkadaşlar 200 litre akvaryuma dış filtre almayı düşünüyorm fluvial 205 yada dolphin c-1000 alıcam
Arkadaşlar 200 litre akvaryuma dış filtre almayı düşünüyorm fluvial 205 yada dolphin c-1000 alıcam
dış filtrelerin biraz fazla güçlü olduğunu biliyorm ama çok sorun olmaz diye düşünüyorm güçlü olması debi açısından iyi olur sanırım. iki model arasında kaldım kullanan arkadaşlarm varsa bi fikrini söylerse sevinirim
Tür Tavsiyesi
360lt gibi bi kapasitesi var akvaryumun ekipmanınız da var muhtemelen ilk deneyiminiz olmuyacak. Tropheus türlerinden önerebilirim size kendi zevkimce. sizin göz zevkiniz önemli burda esas olarak bana sorarsanız.IServeT 2012-10-16 20:59:57
360lt gibi bi kapasitesi var akvaryumun ekipmanınız da var muhtemelen ilk deneyiminiz olmuyacak. Tropheus türlerinden önerebilirim size kendi zevkimce. sizin göz zevkiniz önemli burda esas olarak bana sorarsanız.
tür tavsiyesi
Enes bey agresif olup olmaması sorun değl akvaryum boyutuna uygun olsun göze hitap etsin yeterli olur benim için
Enes bey agresif olup olmaması sorun değl akvaryum boyutuna uygun olsun göze hitap etsin yeterli olur benim için
Alkım bey teşekkürler değerli fikirleriniz için
SON MESAJLAR
- Kara Şövalye Corumlu Kral, 05:33
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Kiraz Karides Ve Kullandığım Sıvı Gübreler KaanE, 05:01
Omurgasızlar - Barbun Ve Tekir Balığı Akvaryumu ? MasterChiefHakan, 03:05
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryumda Tüğlü Salgı MasterChiefHakan, 02:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. HOPPALA, 02:54
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İcinde Tüğlü Mukoza Salgı! Nurşah, 02:33
Yeni Üye Forumu - Düşük Destekli Ofis Akvaryumu Yeni Versiyon Bozajuniors, 01:34
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 01:34
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi HarunYILDIRIM, 01:27
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Emirrztrk, 01:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Kurulumum Ve Tuhaf Bir Sorun beary, 01:19
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum İçin Isıtıcı Emirrztrk, 01:09
Yeni Üye Forumu - Bu Hava Motoru Sessiz Mi Kullanan Var Mı Emirrztrk, 01:06
Yeni Üye Forumu - Tetramdaki Sorun Nedir ? mertozerr41, 00:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Tortuga4, 00:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Kum Yüzünden Olan Bulanıklık Ne Zaman Geçer Tcanis, 23:56
Taban ve Gübreleme - Panda Çöpçü Hasta Mı Eymenkali, 23:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Farklı Makra Bakteri Kültürü Kullanmak neomeo, 23:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum Dexter85321, 23:28
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin CrownBetta, 23:20
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yılların Hayali Bitkiliye Adım Adım CrownBetta, 23:06
Akvaryum Tanıtımı - Pleco Cinsi Nedir? Gokalpp, 22:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Acil Yardım Betta Balığım İçin Lütfen Azizdurdenn, 22:23
Yeni Üye Forumu - Taş, Kaya Tanımı. twinsoul, 21:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Manado Toprakta Renk Değişimi Keremeker, 21:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Biyolojik Filtre acemibiri, 21:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mobil Onay Kodu Hatası Guney34, 21:19
Yeni Üye Forumu - Dişi Frontozam Üreme Magrasına Girmiyor Berke.., 21:04
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 60x40x40 Lowtech Vlademirol, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Hakkında YOTHAN, 19:54
Yeni Üye Forumu - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 19:33
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Kuyruk Yırtılması mitii, 19:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yem Değişikliği MURNEF, 19:19
Malzemeler ve Yemler Forumu - Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı KaanE, 19:19
Akvaryum Tanıtımı - Seyyar Sump Konumlandırmak İçin Yardım Lazım🙏 Göksel D, 19:17
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 19:16
Labirentliler Tanıtımı - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Lepistes.., 18:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Geçmeyen Planarya Veya O Tarz Bişey Bettamtailung, 18:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkimdeki Beyaz Şeyler Berkayv, 18:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeşil Su Sorunu M.levent, 17:42
Yeni Üye Forumu - Beyaz Lekeler Ne Aquaristtr, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Tecrübemle Yeni Akvaryumum burakbyrs, 17:19
Canlı Doğuranlar - Transgenetik Yavru Dip Cekim Atesufuk, 16:56
Amerikan Tetraları - Dry Start Parvula Denemem DemAktas, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x30 Sumplu Akvaryum Denemem Malinua55, 16:21
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 15:53
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni 15 Litre Akvaryum Ve Lepistesler Aguamentist, 15:35
Canlı Doğuranlar - Beta Balığımın Rengi Değişti scorpion26, 15:26
Yeni Üye Forumu - L144 Vatoz Küpe Girmiyor scorpion26, 15:22
Kedi Balıkları Forumu - Pipo Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 14:35
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 04:27
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 01:37
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 01:27
- Epey Miktarda Moss brkenginol 01:10
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:04
- Taiwan - Pinto - Deep- Scr - Prl-pwl nomercy 00:12
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:07
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:07
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:42
- Ista Regülatör Furcifer 23:42
- 2.67 Tüp Furcifer 23:42
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 23:42
- Eş Kribensis palankesli 23:39
- Hazır Kurulu Akvaryum (50*40*40h) palankesli 23:39
- Black Flame Wood cagdas_0606 22:55
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 22:55
- Kiraz Karides omer417 22:54
- Malawi Erkekler AlisBaba 22:50
- Dış Filtreler AlisBaba 22:50
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 22:27
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 22:27
- 100x50x50h Cm Cama Cam Akvaryum Balikcidede 22:27
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 21:59
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:59
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 21:48
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 21:46
- Saz Bitkisi selfish 21:27
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 21:25
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 21:10
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 20:35
- Christmas Moss Furkann 20:35
- Xinyou Hava Taşlı Pipo/sünger Filtre diaslayt 20:25
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:14
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:14
- Sıfır Urunlar Eheim 300 Tetra Aps300 harunefe 20:14
- Lethrinops Albus Kande harunefe 20:11
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 19:43
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 19:28
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 19:28
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:12
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 19:05
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 18:48
- Chihiros B120 (kutulu) blenny 18:48
- Co2 Regülatör Set egedin 17:41
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:34
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:34
KULLANICILAR
- 27 Online Kullanıcı, 15 Üye
Online Kullanıcılar
Montesque,
kn0w,
Akax,
MiSoSiKiaN,
Golgeci,
barus,
KaanE,
Oasis,
sonosmanli55,
Hidro Dinamik,
Hoppala,
yns325,
Mali89,
Konigs,
Sariyerlee,
ozan_1903,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.