ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AdnanAcar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ocak 2015 16:02
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Adnan Acar
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1988
İl:
Izmir
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Adnan Acar
Yeni Akvaryum Tutkunu
...
Yeni Akvaryum Tutkunu
...
SON 10 MESAJI
Sizce ?
[QUOTE=oblomov]Adnan Bey, bence baska bir akvaryum olmayacakmis gibi dusunerek karar verin besleyeceginiz ture. Ben yeni bir guney amerika tanki kurdum, resimleri yeni actigim konuda gorebilirsiniz. Benim esim begendi, belki sizin esiniz de begenir.[/QUOTE]
[QUOTE=oblomov]Adnan Bey, bence baska bir akvaryum olmayacakmis gibi dusunerek karar verin besleyeceginiz ture. Ben yeni bir guney amerika tanki kurdum, resimleri yeni actigim konuda gorebilirsiniz. Benim esim begendi, belki sizin esiniz de begenir.[/QUOTE]
ya öyle diyorsunuz da şimdi nasıl diyim bir anda ben 2 tane flower horn alcam koca akvaryumda sadece 2 tane canlı olacak diye :) önce gözünü doyuracağım sonra kendi zevkime hitap edeni yapacağım
geçen hafta yaptırıyordum neredeyse ama inatlaşmaya gidince son söz hakkımı kullanıp tamam karıcığım demek zorunda kaldım :)

Sizce ?
[QUOTE=emirhansarac]Akvaryumunuza güzel gidecek çeşitler,
***Canlı Doguran (3 Trio LepistesFarklı ve Özellikle Leopar desenli :) Yanlarına 5 6 adet Panda Çöpçü ve 2 adet Vatoz )
***Tetrarium (10 15 adet Cardinal Neon Tetra ve yanına Galaxy Rasbora , Kongo Tetra , Ramirezi , Kırmızı Burun Tetra vb farklı 2 3 tür daha )
***Rengarenk bir killifish tankı kurulabilir veya Barb çeşitleri bulabilirseniz güzel bir Barb tankı kurabilirsiniz
***Yada çok mükemmel bir Japon Tankı yapılabilir. Tül kuyruk Japon balığı , Celestial Goldfish , Balon Göz Japon Balığı , Ranchu , Teleskop , Oranda , Aslanbaş , Ryukin gibi balıklardan 2 3 çeşit yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem duygusal yaklaşın ve içlerine 1 adet (çok değil) yanlız kalan zenci teleskop koyun :) Eşiniz bir süre sonra ona acımaya başlayacaktır :) Birazda eşinize sorumluluk verin. Öğlenleri veya akşamları yemi o versin :):) Umarım başarılı olursunuz
Saygılar
[/QUOTE]
[QUOTE=emirhansarac]Akvaryumunuza güzel gidecek çeşitler,
***Canlı Doguran (3 Trio LepistesFarklı ve Özellikle Leopar desenli :) Yanlarına 5 6 adet Panda Çöpçü ve 2 adet Vatoz )
***Tetrarium (10 15 adet Cardinal Neon Tetra ve yanına Galaxy Rasbora , Kongo Tetra , Ramirezi , Kırmızı Burun Tetra vb farklı 2 3 tür daha )
***Rengarenk bir killifish tankı kurulabilir veya Barb çeşitleri bulabilirseniz güzel bir Barb tankı kurabilirsiniz
***Yada çok mükemmel bir Japon Tankı yapılabilir. Tül kuyruk Japon balığı , Celestial Goldfish , Balon Göz Japon Balığı , Ranchu , Teleskop , Oranda , Aslanbaş , Ryukin gibi balıklardan 2 3 çeşit yapabilirsiniz. Ama size tavsiyem duygusal yaklaşın ve içlerine 1 adet (çok değil) yanlız kalan zenci teleskop koyun :) Eşiniz bir süre sonra ona acımaya başlayacaktır :) Birazda eşinize sorumluluk verin. Öğlenleri veya akşamları yemi o versin :):) Umarım başarılı olursunuz
Saygılar
[/QUOTE]
tüm dostlarımın önerileri çok hoş ve güzel ramirezi fikri hoşuma gitti hatun da beğendi :) sanırım tetra türleri koyacağız. kardinal neon tetra gold veya bolivian ram vs.vs. haftasonu bende geleceğim balıklara bakmaya diyor. sanırım işe yarıyor yöntemim :) akvaryum olan yerde içinde biraz da heves varsa bu iş tamam olacak 

Sizce ?
[QUOTE=Nefer]Tavsiyeden öne benim dikkatimi şey; bitkinin bir tanesinin yaprakları oldukça sararmış. Gübre takviyesi yapıyor musunuz ?
Cüce Gurami türü de güzel gider bu akvaryuma. Yalnız bir arka fon olsa daha hoş olur.[/QUOTE]
[QUOTE=akyamaner]Arkadaşlar, 15 yıllık tecrübelerime dayanarak bu işlerin bu şekilde olamayacağını söylemek isterim, tabi istisnası vardır. İstediğin kadar güzel yap bukadarına izin verdiğime dua et derler.
3 yılda 70 lt ye izin alabilmek te büyük başarı tebrikler :)
İzin almanın en kolay yolu daha iyi birşey vermek olabilir, ama size pahalıya patlayabilir :) . Mesela ben hanımın istediği fırını alsam rahat rahat 200 lt akvaryumu eve sokarım gibi geliyor ama oda beni kasıyor
[/QUOTE]
[QUOTE=Nefer]Tavsiyeden öne benim dikkatimi şey; bitkinin bir tanesinin yaprakları oldukça sararmış. Gübre takviyesi yapıyor musunuz ?

mert bey ferropol sıvı gübre ile takviye ettim. ancak aldığımda öyleydi. bende çürüyen yaprakların döngüye iyi geldiğini düşünürek ellemedim. bilmem ne kadar doğru ama .
[QUOTE=akyamaner]Arkadaşlar, 15 yıllık tecrübelerime dayanarak bu işlerin bu şekilde olamayacağını söylemek isterim, tabi istisnası vardır. İstediğin kadar güzel yap bukadarına izin verdiğime dua et derler.
3 yılda 70 lt ye izin alabilmek te büyük başarı tebrikler :)
İzin almanın en kolay yolu daha iyi birşey vermek olabilir, ama size pahalıya patlayabilir :) . Mesela ben hanımın istediği fırını alsam rahat rahat 200 lt akvaryumu eve sokarım gibi geliyor ama oda beni kasıyor

[/QUOTE]
valla bende sanırım öyle bir durumla aldım diyebilirim. bot aldım ona sonra ertesi gün mutluluk sarhoşu iken akvaryumu getirdim kurdum eve
neymiş evde o kadar suyun ne işi varmış :) parkeleri bile bilerek evlenmeden önce suya dayanıklı aldım. yavaş yavaş işliyorum bu sevdayı bizim hatuna yoksa bir anda 900 litre akvaryum görürse evde kapıya koyar beni 

Sizce ?
Merhabalar,
Merhabalar,
Değerli dostlarım çok uzun süredir akvaryum hobisiyle öyle veya böyle uğraşıyorum. Ancak 3 yıldan uzun süredir eşimden dolayı akvaryum evin içine sokamadım sonunda hatunu kandırıp ufak bir tank alabildim. şimdi problem şu ki akvaryum yaklaşık 70 litre ve benim hayalim 2007070 bir akvaryum hatunu bu hobiye alıştırmak gerekli ki o büyük akvaryumu eve soka bileyim. ne beslemem gerekli sizce bunun içinde siz değerli dostlarımın görüşlerini almak istedim.
400-600 lt. Akvaryum
Kemal Bey,AdnanAcar 2013-11-28 22:28:52
Kemal Bey,
Cefa olmadan sefa olmaz demiş atalarımız elbette şöyle karşısına geçince huzur dolu bi akvaryum için bazı külfetlere katlanmak gerekir. Ancak bitkili akvaryum konusunda deneyimim neredeyse yok denecek kadar az; bu nedenle korkuyorum. Boyut konusunda da bi kaç hesaptan sonra bi kaç ölçü belirledim kafamda ama henüz karar vermedim ve acele etmek istemiyorum. Örneğin 170*70*60 veya 160*70*50 170*60*60 da olabilir.
400-600 lt. Akvaryum
Bu forumu yaklaşık iki buçuk senedir takip ediyorum. İzmirli akvarist dostlarımın ve üstadlarımın bilgi birikimlerine başvurmak istiyorum. Bu konuda, bir kaç sorum var.
Bu forumu yaklaşık iki buçuk senedir takip ediyorum. İzmirli akvarist dostlarımın ve üstadlarımın bilgi birikimlerine başvurmak istiyorum. Bu konuda, bir kaç sorum var.
1) Bu litrelerde akvaryumu yaptırabileceğim veya hazır olarak satın alabileceğim en uygun yer neresi?
2) Bir Bitkili akvaryum aşığı olarak bu hacimli bir akvaryum bitkili olsa çok mu abes olur?
3)Bitkili olmazsa bakılabilecek en uygun tür ve nereden kimden temin edebilirim?
Ocak ayına kadar bütçemi toparlayıp en geç ocak ayında akvaryuma kavuşmayı planlıyorum.
Görüş bildiren veya fikir sunan tüm herkese şimdiden teşekürler.
Saygılarımla,
Gaziemir,Karabağlar,sarnıç civarında güvenilir petshop varmı ?
Gaziemir Nice Pet Shop (Serkan Abi) Gaziemirin en iyisidir. İyi bir bilgi dağarcığı da var ayrıca. Öğlenden sonra gidildiği zaman kenidisiyle görüşebilirsiniz. Sabahları genelde malzeme canlı vs. getirmeye gidiyor. Ayrıca bugüne kadar her hangi bi kandırmaca görmedim kendisinden hakkı olan fiyatları söylüyor size. Güvenerek alışveriş yapabilirsiniz.
Gaziemir Nice Pet Shop (Serkan Abi) Gaziemirin en iyisidir. İyi bir bilgi dağarcığı da var ayrıca. Öğlenden sonra gidildiği zaman kenidisiyle görüşebilirsiniz. Sabahları genelde malzeme canlı vs. getirmeye gidiyor. Ayrıca bugüne kadar her hangi bi kandırmaca görmedim kendisinden hakkı olan fiyatları söylüyor size. Güvenerek alışveriş yapabilirsiniz.
İzmir Buluşması, Mayıs 2011
Belki 7'de orada olamayabilirim. Fakat inşallah bende gelmeyi planlıyorum işten erken çıkabilirsem :)
Belki 7'de orada olamayabilirim. Fakat inşallah bende gelmeyi planlıyorum işten erken çıkabilirsem :)
Demasoni Yem Tavsiyesi
Yapacaksanız tam yapın derken ? ben canlıların para karşılığı satılmasına karşıyım. bugüne kadar bütün baktığım canlıyı tanıdıklarımdan veya başka kişilerden ya rica ile yada takas karşılığı aldım . bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Amacım Polemik yaratmak değil dostum yanlış anlama Saygılar.
Yapacaksanız tam yapın derken ? ben canlıların para karşılığı satılmasına karşıyım. bugüne kadar bütün baktığım canlıyı tanıdıklarımdan veya başka kişilerden ya rica ile yada takas karşılığı aldım . bu durumdan hiçte şikayetçi değilim. Amacım Polemik yaratmak değil dostum yanlış anlama Saygılar.
Demasoni Yem Tavsiyesi
Arkadaşlar ve saygı değer üstadlarım 1 aydır beklediğim demansonilerim bugün geldi ama söyle bi sorunum var. Ne tür bir yem kullanmalıyım bitkisel besinle beslemem gerekli onu biliyorum fakat balıklarım daha yavru sayılır o yüzden bende daha önceden sp vardı onlardan kalan sera granül green vardı onu verdim bu gece ama o yemi yiyemediler gibime geldi. balıklar daha anca 2 cm ne tür bi yem vermeliyim marka ve isim olarak yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese TEŞEKKÜR ederim. SAYGILAR.
Arkadaşlar ve saygı değer üstadlarım 1 aydır beklediğim demansonilerim bugün geldi ama söyle bi sorunum var. Ne tür bir yem kullanmalıyım bitkisel besinle beslemem gerekli onu biliyorum fakat balıklarım daha yavru sayılır o yüzden bende daha önceden sp vardı onlardan kalan sera granül green vardı onu verdim bu gece ama o yemi yiyemediler gibime geldi. balıklar daha anca 2 cm ne tür bi yem vermeliyim marka ve isim olarak yazabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar şimdiden herkese TEŞEKKÜR ederim. SAYGILAR.
SON MESAJLAR
- Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi mrah, 23:09
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Taban Çatlama İhtimali Hakkında emreyz, 22:27
Akvaryum Bilimi - Yem Önerileri Hakkında Tuğrul Coşkun, 22:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Dinlendirme. Cyber_Scout, 22:22
Yeni Üye Forumu - Adi Salyangoz M0nty, 22:16
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Can T., 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu Mesutoviç, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Akvaryumda Bakılacak Canlı Tavsiyesi Mesutoviç, 21:53
Diğer Tatlı Su Canlıları - L144 Yumurta Almdr07, 21:34
Kedi Balıkları Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jemaisvu, 21:07
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 20:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Yemler Hakkında Bilgi M0nty, 20:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi M0nty, 20:53
Yeni Üye Forumu - Zebra Ciklet Yavruları Emiresin48, 20:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orion Led Seçimi Eren123456, 19:23
Yeni Üye Forumu - Mütevazi Betta Akvaryumum Dogukankun, 19:09
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 18:39
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 16:54
Akvaryum Tanıtımı - Tds Değeri (1000 Ve Üzeri) emreatac, 16:15
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? abkaak, 15:50
Canlı Doğuranlar - Karma Betta H.polat, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Ölüyor... ahmetfiratozkaya, 15:36
Yeni Üye Forumu - 2 aylık japonun karnında kan topladı resim ekledim Cyber_Scout, 14:23
Sazansıgiller - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Orhan76, 13:43
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetranın Hastalığı Ne RadiantHydrogen, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 12:56
Yeni Üye Forumu - Dophin H80 Filtremi Kuramadım metsi, 12:52
Filtre ve Sump Yapımı - Transgenetik Tetra Yumurtası Hk abkaak, 12:46
Bitkili Akvaryum Canlıları - 100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri mutlubaba, 12:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Pistia Ve Filtre Sorunu Orhan76, 12:28
Yeni Üye Forumu - Balığım Dipte Yatıyor İsmail_96965, 12:16
Canlı Doğuranlar - Hygrophila Difformis Yapraklarında Kararma CoryCory, 12:06
Yeni Üye Forumu - Eriyen Ve Sararan Yapraklar Orhan76, 10:48
Bitki Akvaryumları Genel - Işık Sistemi Aguamentist, 07:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hobide Yeniyim UEK, 05:05
Yeni Üye Forumu - 650 Km İçin Akvaryum Ve Balık Nakliyesi Cyber_Scout, 03:11
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ciklet Cyber_Scout, 03:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Msobo Magunga Cikletim Değişik Davranış Özelliği. mbehzat, 23:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler M0nty, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Boy Sürü Önerisi Cyber_Scout, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes M0nty, 21:06
Yeni Üye Forumu - Bu Balık Engelli Mi ? M0nty, 21:04
Yeni Üye Forumu - 10 Litre Akvaryuma Ne Yapılabilir? Ehtiyar, 18:40
Yeni Üye Forumu - 100cm Akvaryum onuroztrk06, 17:06
Yeni Üye Forumu - Tür Ve Cinsiyet MasterChiefHakan, 14:58
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Neyi Var MasterChiefHakan, 14:52
Yeni Üye Forumu - Dana Yüreği darkaura, 13:53
Malzemeler ve Yemler Forumu - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 11:31
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Prenses Hangi Balıklarla Yaşar? MasterChiefHakan, 09:35
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 22:59
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:51
- 2.67 Tüp Furcifer 22:39
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:39
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:39
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:39
- Canlı Yem Çeşitleri Lotus88 22:29
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 21:47
- Tiger Endler Lepistes bytrmrt 21:38
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 20:34
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 20:34
- Karides , Salyangoz . gyunda 20:34
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 20:20
- Full Set Hobi Sonu harunefe 20:20
- 🦐 Karideslerinizin Güvenli Limanı! respes 19:53
- Akvaryum Boru Tutucu Klips – Cam Üstü Vidalı Siste respes 19:53
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:15
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:07
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:07
- Ankara İçi Red Devil Melek Arıyorum (yavru Boy) Laetacara 18:52
- Afrika Salyangoz Takas alecozan 18:47
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 18:42
- Cardinal Neon Tetra metalhead 18:27
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 18:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:56
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 16:56
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:01
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:01
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:01
- Red Tuxedo Lepistes Ve Erkek Cüce Vatoz 8 Cm FarukGorgun 15:46
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 15:46
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 15:22
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 14:57
- Dış Filtre, Armatür Ve Malzemeler Hüdai 14:52
- Afrika Cichlidleri devito 14:36
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 14:31
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 14:31
- Aquael Ultramax 1500 Bysam 14:31
- Powerled Armatür Bysam 14:31
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 14:19
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:17
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:17
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:17
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:17
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:17
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 14:11
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 13:37
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
gyunda,
CoryCory,
hasancn,
ezzalisi,
Balikcidede,
mrah,
xkurso,
KaanE,
RelaxrUD,
Ayktgnc,
Player82,
BaldGuy,
reano,
mar76,
UEK,
ulutasatilla,
docere,
şansal,
ozelturlepistes,
orhanönal,
Başak u,
sait722,
kacıran06,
ardaqf,
muratavcı,
EKAR,
Mesutoviç,
reprise,
-RBG-,
fishlover7,
yorgunsair,
emrbrcn,
kdrackgz,
urzais,
Tuğrul Coşkun,
GreeNWooD,
logosta,
Azizdurdenn,
AmatorLepistesci,
Kturan06,
Sitareee,
Lokman uçan,
abkaak,
mitii,
Diplomi_tyKi,
bendeniztayfun,
MBurakA,
mcsavaskan,
Sütçü,
MehmetAkif,
Sonaykinay,
Brdk64,
Lofta,
BettalyaStudio,
TygnGztp,
Laetacara,
Hoppala,
AquaPuella,
Redko,
RadiantHydrogen,
Hüdai,
dtef,
Xethra,
Baris124,
Hidro Dinamik,
umitopall,
0FLu61,
Jediax,
Cyber_Scout,
respes,
Serkan4107,
07ayaz07,
Bysam,
JujuSeri,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.