ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tarik1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]2128,1[/B] [B]6248,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
27
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2006 17:11
Son Ziyaret:
22 Eylül 2022 01:33
Toplam Mesaj:
384 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MTarık ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
17 Ağustos 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/14653.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Bitki eklemenin vakti gelmiş gibi görünüyor.

Bitki eklemenin vakti gelmiş gibi görünüyor.
Saç Yosunundan Yıldım Artık.
Akvaryumunuzda fazla bitki yok, ama aydınlatma biraz fazla, öncelikle iyi bir mekanik temizlik gerekli, tercihenhiç yosunsuz yeni bitkide alabilirsiniz, budarken çekinmeyin yosunlardan kurtulun. Yanlızca bir grolux yakın, diğer beyazlar yosunlaşmayı arttırır. Bitkiler geliştikçe 2.3. beyaz flo ları yakabilirsiniz. hızlı büyüyen bir tür ekleyinki akvaryumda denge mekanşzması oluştursun. Haftad bir 10-20% su değiştirin, bitkileriniz zayıf duruyor bitki büyümedikce verdiğiniz gübre yosuna gider, birşeyler ters demektir.
Melekler Diyarı
[QUOTE=incaia]bu]

Kırmızı burun tetralar ile aynı gün akvartuma ekledim onlardan kapmış olabilirler bi ihtimal ama onlarda ve copculerde bir sorun yok sadece melekler hastalandi. 1 kayip verdim sabaha kadar 1 tane daha ölür muhtemelen.[:((][/QUOTE]
Sıcaklık ile iyileşme olmaz ise, bactophur, yada flaggy+cipro tedavisine başlayabilirsinz. Forumda iç parazit diye aratırsanız dozaj ve örnek uygulamaları bulabilirsiniz,
Discus Üretim Tankı Filtre Sistemi
[QUOTE=xDraGyx]Üretim akvaryumumda Dış filtrem ve pipom var pipo suyu çok fokurdatıyor hareketlendiriyor pipoyu çıkarsam sadece dış filtre yeterlimidir.. [/QUOTE]
Üretim akvaryumunda sadece 1 çift discus olduğunu varsayıyorum, üretim için de günlük su değiştiriyor iseniz zaten sadece pipo filtre olmalı, büyük süngerli olanlardan tercih ederseniz yeterli olur, yeterliliği su cam gibi berraksa o şekilde anlaşılır. Dış filte ile üretim olmaz, yumurtalama dönemi kapatıp sonra açarım deseniz dış filtre bakteri dengesi bozulur. Özetle büyük süngerli bir pipo filtre oldukça yeterlidir. Plastik aksamı ve süngeri açık renk olursa çıkan larvalar ın süngere filtreye doğru hareketine de mani olmuş olursunuz. Eşler bu şekilde kolay sırtına yavru alır.
Bitkili Discus Akvaryumu
[QUOTE=dogankekik]Saygı değer hobidaşlar şunu sormak istiyorum bu canlı doğal ortamında cama cam yaşamıyor değil mi? Yıllardır atm gibi davranılıyor canlıya koy cama cam akvaryuma kum koyma bitki olmaz aman koyma başka türde koyma. Yurt dışında o kadar güzel doğal ortam kurup besliyorlar ki hayran kalıyor insan. Bence kurulumunuz gayet güzel bende aynı şekilde kum,agaç,bitki biyotopu olan akvaryumuma eklemeyi düşünüyorum, umarım ki beni üzmez herkese keyifli hobiler dilerim[/QUOTE]
Günlük su değiştirebilirsek sürdürülebilir hale gelir, tıpkı doğal ortamlarında sürekli akan nehirlerde balıkların yaşadıkları gibi. Gel gelelim evimizde bunu ne kadar disiplinli yapabileceğiz, neden cama cam, çünkü suyu en temiz tutmanın yolu bu, cam a cam dışarıdan discus için kötü görünsede su kalitesi olarak balığın en az stresli yaşadığı ortamdır, bitkili akvaryumların yoğun ışığı hem discusun doğal habitatına da aykırıdır.
Bitkili Discus Akvaryumu
Merhaba,
Discuslariniz yetiskin oldugu icin bir sure boyle surdurebilirsiniz ancak uzun vadede bitkili discus surdurulebilir birsey degil.

Discusun yedigi yem diskisi ve akvaryuma kattigi azot ile sizin aydinlatma birlesince yosun riski artacaktir, discuslar los isigi sevdigi icin sizdeki yogun aydinlatma strese sokacaktir baliklari. discus icin 28-30 derece gerekli malum, hatta hastalik durumunda 30-32 yapmak gerekiyor isi tedavisi icin, buda bitkileri eritebilir. Tum bu yazdiklarim kendi bizzat yasadigim tecrubelerdir. Cama Cam bir tankta saksi icinde tutarak buyuk yapraki az isik isteyen, anubias, crypto yada nymphea turevi bitkiler ile cok daha surdurulebilir bir sistem elde edebilirsiniz.
Saygilar.
Hi-tech Akvaryumum Ve Smd Led Aydinlatma
[QUOTE=melektrikci]Tarık bey kullandığınız smd ledlerin kodu ve k değeri neydi? [/QUOTE]

Merhaba,
5630 6500k ve grow bitki yetiştirme led i, konunun başından okursanız her adımı detaylı yazdım.

Ayrıca son budama ve su değişimi sonrası manzarayıda ekliyorum.

[URL]https://youtu.be/4VFnVPBwCuQ[/URL][EDIT]tarik1907,2019-11-28 13:00:21[/EDIT]
Hi-tech Akvaryumum Ve Smd Led Aydinlatma
Evet lenslerden memnun kaldım, bariz fayda sağladı eski fotograflar ile yeniler arasında fark oldu. Led işi de güzel uygulaması kolay enerji tüketimi az. Lens konusuda benim gibi yüksek tanklar için gerekli 40cm civarı olsa idi yüksekliğim onada gerek olmayabilirdi.
Hi-tech Akvaryumum Ve Smd Led Aydinlatma
Güncel fotograf, şimdilik herşey yolunda, Arkaplanın tamamen kapanmasını bekliyorum, peyzaj düzenlemeleri ara ara devam ediyor.

[IMG]https://i.imgyukle.com/2019/11/20/RrviV6.jpg[/IMG][EDIT]tarik1907,2019-11-20 12:49:37[/EDIT]
Hi-tech Akvaryumum Ve Smd Led Aydinlatma

Https://www.ledstok.com/ge5119-12v-72led/m-14w-16mm

Grow ledleri buradan almıştım, full spectrum grow adıyla satılıyor, renk seçiminde mevcut, lenslerin hikayesi biraz uzun aliexpress den almıştım y.dışı alışveriş sitesi.

[QUOTE=GirayKaan]Youtubedan izlediğimiz yabancı kanallarda bir çok high tech tankları smd led ile büyütüyorlar ülkemizde her ne kadar yosun yapıyor dense de. Bence güzel bir atılım olmuş yalnız 10k olsa daha iyi olurmuş. Kırmızı bitkilere gelecek olursak aydınlatmanız kırmızı bitkileri strese sokamamış belli ki, kırmızı bitkinin antosiyanin üretmesi için biraz uv radyasyona ihtiyacı var. Ne kadar etkilidir bilemem ama smd ledlerin full spectrum olan modelleri var onları deneyebilirsiniz yada yanına bir kaç full spectrum power led eklemeniz gerekecek aksi taktirde kırmızı bitkileriniz antosiyanin üretemez.

Demir besinine gelecek olursak her bitkinin bu besine ihtiyacı vardır. Yeşil bitkiler nasıl klorofil için demire ihtiyaç duyuyorsa kırmızı bitkiler de antosiyanin üretmek için demire ihtiyaç duyarlar. Yanlış anlaşılmasın sadece demir besiniyle bitki kızarmaz, kızarması için stress faktörleri gelişmesi gerekir. [/QUOTE]
Katkınız için teşekkürler, bugün yeni gelen lensleri ekledim fotosentezi gördüm bakalım kalan eksikler de tamamlanınca kırmızılaşma nasıl olacak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.