ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baxi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 35 Dakika önce
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
7 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
deniz baksi
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1977
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Deniz Baksi

SON 10 MESAJI

50 Litrelik Akvaryum İçin Tür Önerisi
[QUOTE=fishhyy]O akvaryum zebra danio için güzel. Ama yavru almak için lepistes gibi canlı doğuranlar da dahil ya yavrulukla kendiniz ayırarak yavru alacaksınız ya da şu anki halinin 60 katı bitkili olacak[/QUOTE]
Bitki ekleyeceğim, gelecek bitkiler var.
Lepistes seviyorum aslında. +1 🤗

[QUOTE=HydroLeaf]
Bol bitkilendirme ile full red/moscow blue/half black vs. Özel tür lepisteslerden bir tür seçip besleyebilirsiniz. Arkadaşın da dediği gibi canlı doğuran türlerinden hem yavru, hem de görsel keyif alırsınız. Eğer illa safkan olmasın, kırılırlarsalar bile problem olmaz diyorsanız 2-3 tür lepistes alıp besleyebilirsiniz. [/QUOTE]
Yok öyle karışık düşünmüyorum. Öyle olsa transgenetik tetralardan koyardım kesin. Dediklerini araştırayım bakalım, lepistes yada tetralardan seçeceğim gibi
[QUOTE=Samnastrp]Akvaryumun ışığı yanıkken daha genel bir fotoğraf alabilir miyiz.[/QUOTE]
Sorun ışıkda değil aslında, suyun bulanık olmasında
[QUOTE=ceyh]Transgenik türlere karşı değilim ama boya enjekte edilerek renklendirilmiş balıklarlara yapılan eziyete sonuna kadar karşıyım.

Transgenik olmayan renkli doğal türler var, kiraz barb, neon tetra, rasbora gibi. Bunlar uygun sayıda inanılmaz güzel olur, ama tek akvaryumda yavru alamazsınız.

Diğer taraftan canlı doğuranlardan hem renk, hem görsel keyif, hem de yavru alırsınız.

Seçeceğiniz türe uygun şartları sağlamak ön koşul elbette. Su değerleri, hacme uygun balık yükü, sıcaklık, taban ve bitkilendirme… Hepsi de forumda mevcut, olmadı google. [:)][/QUOTE]
Türüme karar versem, tankı ona göre şekillendireceğim. Yavru akvaryumu da kolay. Ama istediğim şey, bir kaç çeşit bir arada olsun, renklerle Görsel bir şölen olsun, hepsinin hareketini ayrı ayrı izleyebileyim. Transgenetik tetraların sadece genetiği ile oynandığını, boya enjekte edilmediğini izlemiştim bir videoda, yanlış bilgimi

[QUOTE=Samnastrp]Akvaryumun ışığı yanıkken daha genel bir fotoğraf alabilir miyiz.[/QUOTE]
Çekip atacağım size.

[QUOTE=Cyber_Scout]Toprak olarak sebze ekilen mi?
[/QUOTE]
Bildiğin çiçek toprağı koyabilirsin alta dedi birisi, bende onu döktüm üstüne siyah bazal kum döktüm, ama bütün toprak üste çıktı. Su bildiğin çamur oldu. Tekrar suyu boşaltım, saatlerce yıkayıp ancak bu kadar arındırabildim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100927/111120251253571.jpg[/IMG]
Karides üretirim diye düşünmüştüm ama vazgeçtim. Renkli renkli yüzen balıklarım olsun istiyorum. Hem Görsel olarak tatmin etsin, hem yavru alabileyim. Transgenetik tetra yada tetrazonlar gibi renkli Türler hoşuma gitti. Ama mesela bunlarda da karides gibi aynı renklerin mi eşleşmesi gerekiyor? Tüm Türler için bu kural değişmezse, bnm renkli akvaryum hayalim suya düşecek [:$]
Şuan suyun oturmasını bekliyorum.
Yanlış bir tavsiye ile toprak koymuştum, sonra yıkadım vs ama arındıramadım suyu. Filtreyi çalıştırdığımdan beri daha berrak. Umarım ben türüme karar verene kadar düzelir [:3][EDIT]Baxi,2025-11-11 15:33:10[/EDIT]
Karides Akvaryumu Kurmak İstiyorum
[QUOTE=Aguamentist]
Size fikir verecektir:
[VID]https://youtu.be/i3PgK6tUWKg?si=EFSxnZq9XJ0erCNn[/VID][/QUOTE]
İzledim bunuda teşekkürler. Akvaryumu bir hazırlayim bakalım. Minumum kayıpla hallederiz umarım
Moss da listemde, Aktarımı nasıl yapacağım konusunda da hiç bilgim yok. Buraları karıştırıyorum bakalım, yanlış bir şey yapmam umarım
Küçük bir fanusun içinde onlarca karidesin bulunduğu bir fanus hediye edildi.
Bunları bir akvaryuma aktarmak istiyorum. Nerden nasıl başlamam gerekiyor?
Akvaryum, siyah kum, pipo filtre, hava motoru, ışık vs. Siparişini verdim. Başka neler gerekiyor. Şuan için bütçemi çok zorlayacak şeylere girişmek istemiyorum. Bakımı konusunda hiç bir şey bilmiyorum çünkü, beni neler bekliyor yaşayıp göreceğim. Bu yüzden küçük küçük ilerlemek istiyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100927/051120251650071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100927/051120251651001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/100927/051120251651291.jpg[/IMG]
Beta, Fanusu Ve Tavsiyeleriniz?
Siz olayı sadece görsel olarak düşünmüşsünüz...üzgünüm! Olmamış! [:cik:]
Yıllar Sonra Akvaryuma Dönüş...
[QUOTE=Commodore] kesinlikle canlı doğuran önermem[/QUOTE]
nedeni nedir peki?
neden canlı doğuranları önermezsiniz?
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Benden de Merhabaaa
Adana'da yaşıyorum.. Aslında hobi olarak kanarya besliyorum.. 70 civarı kanaryam, goldian finch takımlarım, bir çiftte sevda papağanım var. Akvaryum izlemeye bayılıyorum.. Bu işi fazla abartmadan küçük bir akvaryum yapmak istiyorum.. Bir hafta sonra balıklarımı alacağım.. Akvaryumum hazırlık aşamasında şuan.. Bu forumda aradığım her şeyi bılanileceğime inanıyorum [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.