ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
free1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Ocak 2014 23:14
Toplam Mesaj:
102 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet Gökhan Yasan
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1990
İl:
Kayseri
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Gökhan Yasan
200 L(12 adet ilangi yellow yavrusu)
45 L( Şimdilik Boş)
200 L(12 adet ilangi yellow yavrusu)
45 L( Şimdilik Boş)
SON 10 MESAJI
500 LİTRE DİSCUS
Öncelikle balığın yaşaması için su şartlarını bi öğren. Discuslar yumuşak suda yaşarlar yani ph 7 civarında bunun için bu ph ı o seviyelerde tutmak için internetten biraz araştır. Hani bilerek söylemiyorum araştırıp bulur isen çok daha kalıcı olur senin için değilmi?
Öncelikle balığın yaşaması için su şartlarını bi öğren. Discuslar yumuşak suda yaşarlar yani ph 7 civarında bunun için bu ph ı o seviyelerde tutmak için internetten biraz araştır. Hani bilerek söylemiyorum araştırıp bulur isen çok daha kalıcı olur senin için değilmi?
Akvaryuma çok pislik oluyor çözümü var mı ?
Görünüşe bakılırsa imza da bulunan bilgiye göre akvaryumunuz 120 lt . Bu hacimde bir akvaryuma iç filtre olması gerekir pislik toplaması için ayrıca bir adet de dış filtre olursa suyunuz çok daha fazla doğal olur. Eğer özel bir kirlenme var ise dış filtre içerisine koyacağınız ek malzemeler ile bu sorunu düzeltebilirsiniz.Eğer bilgi almak istersen özelden mesaj atabilirsiniz!!
Görünüşe bakılırsa imza da bulunan bilgiye göre akvaryumunuz 120 lt . Bu hacimde bir akvaryuma iç filtre olması gerekir pislik toplaması için ayrıca bir adet de dış filtre olursa suyunuz çok daha fazla doğal olur. Eğer özel bir kirlenme var ise dış filtre içerisine koyacağınız ek malzemeler ile bu sorunu düzeltebilirsiniz.Eğer bilgi almak istersen özelden mesaj atabilirsiniz!!
Güney Amerika Biyotop
Gerçekten şu örnek fotoğraflarda ki görüntüler muhteşem ya hayran kaldım. Senin akvaryumda öyle olursa seyrine doyulmaz bir görüntü olur.Ben bi akvaryumcuda görmüştüm böyle sarı kahverengi karışımı suyu vardı yapraklar felan sıradışı olmuştu. Bence bir kere daha görüyoruz ki akvaryum hobisi sonu ucu bucağı gözükmeyen bir hobi :) :) :) :) :) :)
Gerçekten şu örnek fotoğraflarda ki görüntüler muhteşem ya hayran kaldım. Senin akvaryumda öyle olursa seyrine doyulmaz bir görüntü olur.Ben bi akvaryumcuda görmüştüm böyle sarı kahverengi karışımı suyu vardı yapraklar felan sıradışı olmuştu. Bence bir kere daha görüyoruz ki akvaryum hobisi sonu ucu bucağı gözükmeyen bir hobi :) :) :) :) :) :)
75*45*45h Bitkili - High Tech
Kardeş güzel olmuş ancak sana tavsiyem var. Gördüğüm kadarıyla akvaryumdaki bitkilerin yapay. Onları çıkart,genelde yanlış bir kanı var yeni başlayanlara akvaryumcular elindeki yapay bitkileri satmak için bundanda koyun der ancak kesinlikle çok kötü oluyor. Zaten doğal olmayan bir ortamı iyice yapay hale getiriliyor sana nacizane tavsiyem bu. Yapay bitkileri çıkartım arka fona böyle bitkili bir resmi koyabilirsin. Bunun dışında bence yeni bir başlangıç için gayet güzel olmuş dış filtre falan da var uzun ömürlü balıklar diliyorum.alpino24 2013-02-22 11:42:06
Kardeş güzel olmuş ancak sana tavsiyem var. Gördüğüm kadarıyla akvaryumdaki bitkilerin yapay. Onları çıkart,genelde yanlış bir kanı var yeni başlayanlara akvaryumcular elindeki yapay bitkileri satmak için bundanda koyun der ancak kesinlikle çok kötü oluyor. Zaten doğal olmayan bir ortamı iyice yapay hale getiriliyor sana nacizane tavsiyem bu. Yapay bitkileri çıkartım arka fona böyle bitkili bir resmi koyabilirsin. Bunun dışında bence yeni bir başlangıç için gayet güzel olmuş dış filtre falan da var uzun ömürlü balıklar diliyorum.
Güney Amerika Biyotop
alpino24 2013-02-22 11:40:01
Korku filmi gibi olmuş herhalde şu piranha filmi senin akvaryumda çekilmiş :):). Bence gayet başarılı ve güzel olmuş farklı bir tasarım yapılmış.
dış flıtre secımı
Hocam akvaryumunuzun hacmi 540 Litre.Dış filtrelerde saatlik debisi akvaryum hacminin 3-4 kere çevirmesi ideal dir.Senin seçmiş olduğun dış filtre debisi 1000L/saat dir.Olmazdiye bir kaide yok ama ideal bir arıtım suyun akış hızı yani debisi ile orantılıdır.Eğer bütçen buna uygun ise birşey diyemem ancak daha yüksek debili bir dış filtre daha ii olacaktır.Yine tercih senin kardeşim yine birşey sormak istersen bilgi verebilirim...
Hocam akvaryumunuzun hacmi 540 Litre.Dış filtrelerde saatlik debisi akvaryum hacminin 3-4 kere çevirmesi ideal dir.Senin seçmiş olduğun dış filtre debisi 1000L/saat dir.Olmazdiye bir kaide yok ama ideal bir arıtım suyun akış hızı yani debisi ile orantılıdır.Eğer bütçen buna uygun ise birşey diyemem ancak daha yüksek debili bir dış filtre daha ii olacaktır.Yine tercih senin kardeşim yine birşey sormak istersen bilgi verebilirim...
Niğde'den Selamlarr
LÜTFEN İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM AKVARYUMDA HER 1 METRELİK AYNI OLMAZ HACİM OLARAK ARKADAŞIN 50 TL LİK DEDİĞİ AKVARYUM YÜKSEKLİĞİ AZ YADA GENİŞLİĞİ AZDIR.YUNUSLAR İÇİN NE KADAR UZUN OLURSA O KADAR İYİ OLUR DOĞRUDA BURADA EN ÖNEMLİSİ HACİMDİR.En az 200 litrelik bir akvaryum işini görecektir kardeşim
LÜTFEN İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYELİM AKVARYUMDA HER 1 METRELİK AYNI OLMAZ HACİM OLARAK ARKADAŞIN 50 TL LİK DEDİĞİ AKVARYUM YÜKSEKLİĞİ AZ YADA GENİŞLİĞİ AZDIR.YUNUSLAR İÇİN NE KADAR UZUN OLURSA O KADAR İYİ OLUR DOĞRUDA BURADA EN ÖNEMLİSİ HACİMDİR.En az 200 litrelik bir akvaryum işini görecektir kardeşim
Kuyruk Erimesi mi?
Kardeş eğer balığının kuyrugunda beyaz noktalar var ise yani iltihap gibi birşey var ise o zaman kuyruk çürümesi hastalığı ile karşı karşıya sın ölümcül değil ama tedavi uygularsan çabuk düzelir.Kendi kendinede düzelir biraz bekle düzelmez ise tedavi olarak bir bardağa kaya tuzu çay kaşığı kadar ve baktopur katarak su ile karıştırıp ister ana akvaryuma ister ayırıp yaparsın ama tabi akvaryumda ki dengeyi de bozmamak lazım
Kardeş eğer balığının kuyrugunda beyaz noktalar var ise yani iltihap gibi birşey var ise o zaman kuyruk çürümesi hastalığı ile karşı karşıya sın ölümcül değil ama tedavi uygularsan çabuk düzelir.Kendi kendinede düzelir biraz bekle düzelmez ise tedavi olarak bir bardağa kaya tuzu çay kaşığı kadar ve baktopur katarak su ile karıştırıp ister ana akvaryuma ister ayırıp yaparsın ama tabi akvaryumda ki dengeyi de bozmamak lazım
Kusturmalı mı Ayırmalı mı ?
Mevcut akvaryumunuz kaç litre ve kaç adet balık var bunlar hakkında bilgi verirseniz
Mevcut akvaryumunuz kaç litre ve kaç adet balık var bunlar hakkında bilgi verirseniz
İceman vede yunus yavrulari hakkında
ARKADAŞLAR BİR ŞEYİ FARK ETMİYORSUNUZ BALIKLAR 2 AYLIK VE ÜREMEDEN BAHSEDİYORUZ ????
ARKADAŞLAR BİR ŞEYİ FARK ETMİYORSUNUZ BALIKLAR 2 AYLIK VE ÜREMEDEN BAHSEDİYORUZ ????
SON MESAJLAR
- Dış Filtre Tavsiye darkaura, 13:54
Filtreleme Seçenekleri - Kayalık Akvaryum Ve Tür Önerisi yemrekozenn, 12:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerde Kuyruk Erimesi Ve İncelmesi bahautkuu, 12:19
Hastalıklar ve İlaçlar - 40-40-40 Deniz Akvaryumu Naısl Kurulur Umutoty, 12:01
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - 100-40-50 Akvaryumum Umutoty, 11:56
Akvaryum Tanıtımı - Flowerhorn Çifti panzehir1979, 10:47
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Kurulumu yemrekozenn, 10:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İlk Kez Bitkili Akvaryum Kuracağım SaidAlabas, 08:18
Yeni Üye Forumu - Japon Akvaryumu Balasagun16, 00:44
Akvaryum Tanıtımı - Kum Tercihi Att19, 00:38
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) Cyber_Scout, 23:39
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Seçimi sedatkaryurek, 23:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kaç Watt Isıtıcı Almam Gerekiyor? TheDS, 22:51
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Bilalkadir, 20:52
Yeni Üye Forumu - Balığımın Hastalığı Hakkında Olkeash, 20:00
Yeni Üye Forumu - Demasoni Ve Saulosi Aynı Akvaryumda Olur Mu? K0L0Ni, 19:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Suprabranchial, 18:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumun İçine Strafor Koymak? nyzcandan, 17:25
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumdan Baloncuklar Çıkıyor Sürekli Ahmet özşen, 17:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kararsızlık ! akvaristsaglam, 17:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 EvrenMrc, 15:52
Yeni Üye Forumu - Sump Dizilimi Nasıl Olmalı nyzcandan, 12:59
Filtreleme Seçenekleri - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 11:04
Akvaryum Tanıtımı - Leopar Vatozda Beyaz Leke egemenc, 09:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavruların Türü Cyber_Scout, 03:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sajika Çiftim Ve Yavruları jaloreef, 02:10
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Mika (flexi) Akvaryum EvrenMrc, 01:27
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kayaları Hakkında Bilgi K0L0Ni, 01:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hdyra Problemi sinanbyr, 22:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 22:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Bunları Ölçmek Zorunda Mıyız? Att19, 21:12
Yeni Üye Forumu - 30x20x20 akvaristsaglam, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Denizli İli, Dalaman Çayı Havzası Ve Çay Balıkları Orhan76, 16:41
Sazansıgiller - Ciklet Balıkları İçin Kaç Litre Akvaryum K0L0Ni, 16:23
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Karides İle Mavi Karides Çok Çiftleşir Mi? Ehtiyar, 16:18
Omurgasızlar - Cikletlerin Ölüyor K0L0Ni, 16:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Seçimi Me0, 16:06
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerimde İç Parazit Var. K0L0Ni, 16:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Dtpa %6 Demir Gübresi peace41, 15:04
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum Kuruyorum seiryuhare, 15:00
Yeni Üye Forumu - Shrimp Forever Aktif Toprak HusoMan, 14:43
Taban ve Gübreleme - Yeni Bir Kurulum ogurcay, 13:26
Akvaryum Tanıtımı - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme nejalt, 11:32
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Blacwater Temalı İlk Akvaryum Kurulumu BASARSURMEGOZ, 11:21
Yeni Üye Forumu - Bu Co2 Set İşimi Görür Mü? yigidoumit, 11:15
Yeni Üye Forumu - Lepsites hsnmzn, 10:47
Canlı Doğuranlar - Bu Bitkileri Nereye Ekeceğim? aquaticathearmi, 10:47
Yeni Üye Forumu - Oase Marka Dış Filtre Hakkında egedin, 10:31
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumda Elodea Büyümüyor, Neden? MertSoyumert, 09:11
Bitki Türleri ve Bakımı - Sobo Komple Akvaryum akvaristsaglam, 00:45
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 50''''lik Akvaryum, Küpler Ve Kepce _bburak 13:20
- Akvaryum Dekor Taşlari can06 12:51
- Kaliteli Malzemeler Ve Yati Kökleri MurathanM 12:50
- Geophagus Arıyorum MurathanM 12:50
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:30
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:30
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:30
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:30
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 12:22
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 12:02
- Nannacara Anomala, German Ramirezi, Kardinal Tetra blenny 12:02
- Micro. Kiriza Yavru - Chaitika F1 - Kantalamba F0 Hiko 11:47
- Eheim Motorlar, Tetra Isıtıcılar, Kum , Sünger Vs. Firefighter 11:45
- Akvaryum 1 Hafta Kullanıldı Temiz. albeta 10:47
- Bitki Kumu Karışık Takasa Uygun ozgurnez 10:42
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:14
- Damızlık C.sterbai, Red Cap Oranda nikon_ 10:14
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:14
- Bloody Mary Karadesler JDEAN 09:34
- Akvaryum Dolap Ve Ekipmanları İle Satılık FurkanTezcan 09:33
- Dev Saz // Anubias Hobiçiler Kazansın Kolay Bitki ozanercan34 09:15
- Eheim 3701 Air100 Hava Motoru BadgeR 09:04
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 08:41
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 08:41
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 08:33
- Hopar Armatür Arıyorum. abunil 08:33
- Ultra Clear Cam Akvaryum Furkann 03:10
- Moss - Galaxy Fishbone - Scr - Bluebolt - Taiwan nomercy 00:50
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 00:16
- Bakımı Kolay Bitkiler,balıklar Metinmert Yiğit 23:44
- Beta Takas alecozan 22:20
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 22:00
- Akvaryum 30*30 metsi 22:00
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 21:52
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 21:52
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 21:52
- Ada Solar (green) Aporetti 21:52
- Chihiros 4’lü Dozaj Pompası Ve Creaqua Regülatör Aporetti 21:52
- Aqua Master Aydınlatma 40 Cm poyraz43 21:43
- High-tech Bitki Çeşitleri BuRAK 21:02
- 120x45x55 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 20:24
- Similis-speciosus-sumbu Shell-leleupi erdo_bg 20:02
- L144 Tül - Düz - Genç Tül eackgzz 19:56
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 19:44
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 19:44
- Green Cobra Guppy Lepistes Ve Katil Helena Salyang CAKes06 19:22
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:41
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 18:41
- Ücretsiz Endler Yavruları Ve Su Mercimeği İnci Kefali 17:51
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 17:44
KULLANICILAR
- 91 Online Kullanıcı, 50 Üye
Online Kullanıcılar
yemrekozenn,
Jeveux,
Nanoaqua,
yigitglu,
Cyber_Scout,
Atankofnature,
Bilalkadir,
bysmokin,
HakanYeni,
0rnn,
mutama,
mightymurat,
Öğretmen Ali,
Faruk57,
sedatkaryurek,
Oquanus,
Aporetti,
AtlasPoyraz,
sina cen,
Thunderbird,
onur228,
ulutasatilla,
MiSoSiKiaN,
osmandbnl,
ahmet7632,
Tatar10,
AnılK,
peace41,
akvaristsaglam,
panzehir1979,
YasinT,
dkemer,
Ghuney,
oktay42,
bor31,
bahautkuu,
sedaterdem,
Alpbaba,
bakilerden,
Hainz,
Blueberry,
yeekim,
aupqua,
izzettanju,
BerkBey,
CoryCory,
emreemin,
ozan_1903,
vedat79,
Ebubekirlsd,
BilalM.,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.