ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fenega
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Şubat 2016 22:27
Toplam Mesaj:
305 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fatih Dinç
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1994
İl:
Bursa
Meslek:
Talebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
Mpanga ve Afra Hara Renklendirme
İyi akşamlar. Akavaryumda damızlık altı mpanga ve 4-5 cm boylarında afra hara var.Balıklarımın renklerini canlı tutmak için nasıl bi yemleme yapmam gerekiyor. Sürekli bitkisel yemlerle besliyordum balıkları fakat artık etcil yemlerdende yakviyelemeye başladım. Yeni yeni salatalık atmaya başladım kullandğım yemler Tetra provegetable tetra bits gemma gronul green .
İyi akşamlar. Akavaryumda damızlık altı mpanga ve 4-5 cm boylarında afra hara var.Balıklarımın renklerini canlı tutmak için nasıl bi yemleme yapmam gerekiyor. Sürekli bitkisel yemlerle besliyordum balıkları fakat artık etcil yemlerdende yakviyelemeye başladım. Yeni yeni salatalık atmaya başladım kullandğım yemler Tetra provegetable tetra bits gemma gronul green .
Akvaryum çok cabuk kirleniyor
Benim akvaryum 165 litre balıklarım 5 cm ve 7 cm boylarında ve oldukça çok balık var akvaryumda. en önemlisi bence yemleme balıkların sık beslemesin ama yemi bol kullanmadan.Yemler yere düşmeden bitecek kadar yemleme yapılmalı.Çalıştığım için suyu 20 gündür değiştiremiyorum ama Allah nazardan saklasın suyum tertemiz. Filtreyide temizleyeli yaklaşık 2 ay oluyor. Suyun tam otursun düzene girecektir.
Benim akvaryum 165 litre balıklarım 5 cm ve 7 cm boylarında ve oldukça çok balık var akvaryumda. en önemlisi bence yemleme balıkların sık beslemesin ama yemi bol kullanmadan.Yemler yere düşmeden bitecek kadar yemleme yapılmalı.Çalıştığım için suyu 20 gündür değiştiremiyorum ama Allah nazardan saklasın suyum tertemiz. Filtreyide temizleyeli yaklaşık 2 ay oluyor. Suyun tam otursun düzene girecektir.
Yumurta Alan Afra Hara
[QUOTE=Tevfik]Büyük ihtimalle bir zararı olmaz zaten zarar veremez.[/QUOTE]
[QUOTE=Tevfik]Büyük ihtimalle bir zararı olmaz zaten zarar veremez.[/QUOTE]
İşallah bi zararı olmaz.Aacaba daha önceden uygulayan varmı.
Yumurta Alan Afra Hara
İyi akşamlar.Yarım saat önce hara dişim yavru aldı amam erkek balık dişiyi çok rahatsız ediyo yumurtaları atıcak diye korkuyorum daha öncede başıma geldi.Dişi 1-1,5 cmlik yavruların yanına atsam yavrulara bi zararı olurmu?
İyi akşamlar.Yarım saat önce hara dişim yavru aldı amam erkek balık dişiyi çok rahatsız ediyo yumurtaları atıcak diye korkuyorum daha öncede başıma geldi.Dişi 1-1,5 cmlik yavruların yanına atsam yavrulara bi zararı olurmu?
Afra Hara Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
[QUOTE=fıshmanberkay12]Anavatanı:Malawi gölü
Sıcaklık: 23C - 28C
Maksimum Boy: 15 cm
Beslenme: Omnivor (Etçil ve Otçul)
Mizaç: Agresif-Bölgeci
Bakım: Bakımı kolaydır.Canlı yem ve dondurulmuş yemlerle beslenmelidir.Sebze içerikli diyet yemlerle takviye yapılmalıdır. Yüksek ph ve sert su tavsiye edilir.Akvaryum tabanında kumlarla çok oynar. Tankta, mağara tarzı kayalardan dekorlar hazırlanmalıdır. Her bir mbuna türüne, saklanacağı bir alan oluşturulmalıdır.
Cinsiyet: Erkeklerin anal yüzgeçlerinde, sarı yumurta noktaları bulunmaktadır. Dişilerde ise anal yüzgeçlerdeki noktalar sarı değil, gölge şeklindedir. Erkekler daha parlak renklere sahiptir.
Üretim: Üç dişi bir erkek olarak çiftleştirme yapılmalıdır.Üreme tankında, kayalarla dekore edilmiş mağaralara ihtiyaç vardır. Yumurtalar ağızda kuluçka yöntemi ile olgunlaşır.Yumurtlama sonrası erkek balık tanktan kaldırılmalıdır.
[/QUOTE]
[QUOTE=34GLP39]Merhaba, bence akvaryum en az 200 lt olmalı. Tabi balık sayısı önemli ancak ben 5-6 d 2e şeklinde beslemiştim. Kayaları ve saklanma yerlerini çok abartmamalısın bence yani bir sp akvaryumu gibi olmamalı, kumla sp'ler gibi çok haşır neşir olmazlar ancak mümkün olduğunca ince kum ve açık renkli kum olursa gayet iyi olur. Balık boyları birbirine yakın yakın olmalı. Bitkisel yem ağırlıklı beslenmeli. Su sertliği sıcaklığı v.s ilk önceleri değişken olmamalı. Ben haraların biraz daha özen isteyen bir tür olduğunu düşünüyorum. Su temizliğine ayrı bir özen gösterilmeli. Resim paylaşırsanız sevinirim. :) Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]
[QUOTE=fıshmanberkay12]Anavatanı:Malawi gölü
Sıcaklık: 23C - 28C
Maksimum Boy: 15 cm
Beslenme: Omnivor (Etçil ve Otçul)
Mizaç: Agresif-Bölgeci
Bakım: Bakımı kolaydır.Canlı yem ve dondurulmuş yemlerle beslenmelidir.Sebze içerikli diyet yemlerle takviye yapılmalıdır. Yüksek ph ve sert su tavsiye edilir.Akvaryum tabanında kumlarla çok oynar. Tankta, mağara tarzı kayalardan dekorlar hazırlanmalıdır. Her bir mbuna türüne, saklanacağı bir alan oluşturulmalıdır.
Cinsiyet: Erkeklerin anal yüzgeçlerinde, sarı yumurta noktaları bulunmaktadır. Dişilerde ise anal yüzgeçlerdeki noktalar sarı değil, gölge şeklindedir. Erkekler daha parlak renklere sahiptir.
Üretim: Üç dişi bir erkek olarak çiftleştirme yapılmalıdır.Üreme tankında, kayalarla dekore edilmiş mağaralara ihtiyaç vardır. Yumurtalar ağızda kuluçka yöntemi ile olgunlaşır.Yumurtlama sonrası erkek balık tanktan kaldırılmalıdır.
[/QUOTE]
Teşekkürler.
[QUOTE=34GLP39]Merhaba, bence akvaryum en az 200 lt olmalı. Tabi balık sayısı önemli ancak ben 5-6 d 2e şeklinde beslemiştim. Kayaları ve saklanma yerlerini çok abartmamalısın bence yani bir sp akvaryumu gibi olmamalı, kumla sp'ler gibi çok haşır neşir olmazlar ancak mümkün olduğunca ince kum ve açık renkli kum olursa gayet iyi olur. Balık boyları birbirine yakın yakın olmalı. Bitkisel yem ağırlıklı beslenmeli. Su sertliği sıcaklığı v.s ilk önceleri değişken olmamalı. Ben haraların biraz daha özen isteyen bir tür olduğunu düşünüyorum. Su temizliğine ayrı bir özen gösterilmeli. Resim paylaşırsanız sevinirim. :) Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE]
Teşekkürler.
Mbunalar hakkında her şey
Afra haralar hakkında makaleleri okudum fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Afra haralar hakkında makaleleri okudum fakat daha fazla bilgiye ihtiyacım var.
Afra Hara Akvaryumu Nasıl Olmalıdır?
İyi geceler.Akvaryumumda afra hara besliyorum.Daha öncede beslemiştim fakat haralar hakkında geniş olarak bi bilgim yok.Tecrübeli hobici abilerimizin yorumlarını bekliyorum.
İyi geceler.Akvaryumumda afra hara besliyorum.Daha öncede beslemiştim fakat haralar hakkında geniş olarak bi bilgim yok.Tecrübeli hobici abilerimizin yorumlarını bekliyorum.
Agresif Afra Haram
Bu gidişle öyle olucak galiba sabah kusturmayı düşünüyodum eve geldiğimde böyle bi manzarayla karşılaşınca moral yerlere indi.
Bu gidişle öyle olucak galiba sabah kusturmayı düşünüyodum eve geldiğimde böyle bi manzarayla karşılaşınca moral yerlere indi.
Agresif Afra Haram
İyi geceler.Erkek afra hara çok agresifleşti dişi balıklara saldırıp duruyor durmadan. Bi dişiyi çok fena hırpalamış kuyruğunu bitirmi hayvancağızın bide 2 gün önce yavru alan dişiye bugün vurmuş stresten atmış yumurtaları aynı şekilde onunda vücudunu tahriş etmiş.Bu erkek haraya ne yapmam lazım yada bu kada agresifleşmesinin sebebi ne olabilir?
İyi geceler.Erkek afra hara çok agresifleşti dişi balıklara saldırıp duruyor durmadan. Bi dişiyi çok fena hırpalamış kuyruğunu bitirmi hayvancağızın bide 2 gün önce yavru alan dişiye bugün vurmuş stresten atmış yumurtaları aynı şekilde onunda vücudunu tahriş etmiş.Bu erkek haraya ne yapmam lazım yada bu kada agresifleşmesinin sebebi ne olabilir?
Termometre akaryumdayken kırıldı
Aynı sorun beimde başıma geldi. O parçalar dipe kadar inmiş suda oksitlenme yapıyo camda sarı sarı lekeler yapıyo. Birde benim mıknatıslı ca sileceğinin arasına girmiş Allahtan camı çizmeden farkettim.Tek Çözüm kumu komple çıkarmak .
Aynı sorun beimde başıma geldi. O parçalar dipe kadar inmiş suda oksitlenme yapıyo camda sarı sarı lekeler yapıyo. Birde benim mıknatıslı ca sileceğinin arasına girmiş Allahtan camı çizmeden farkettim.Tek Çözüm kumu komple çıkarmak .
SON MESAJLAR
- 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 02:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Gurami Erkeğim Çöpçülere Saldırıyor! yavuz!, 00:55
Yeni Üye Forumu - Shortbody Flowerhorn recepdemir29, 00:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orandamın Gözü Çıkmış Acil Yardim! GhostKoi, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Peltier İle Akvaryum Soğutma Destek Cyber_Scout, 23:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Altınbaş Japon Balığım Diğer Balığı Kovalıyor K0L0Ni, 22:03
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Taha Yanık, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 36lt Low Tech. Dogukankun, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi Taha Yanık, 19:29
Filtreleme Seçenekleri - 66 Günlük Lepistes Yavrusu GhostKoi, 18:53
Canlı Doğuranlar - Petshop&akvaryum Dükkanı Açmak K0L0Ni, 17:15
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sizce Yemin İçeriği Ne Olabilir? K0L0Ni, 17:09
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) sfcscannow, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin FrkMbuna, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 6 Ay Önceki Sorunlu Akvaryuma Balık Eklemek Kuro, 15:58
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Kez Akvaryum Kurmak İsteyenler oscarus, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Litre Akvaryum İçin Balık Türü Önerisi İnci Kefali, 15:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Salyangoz Aguamentist, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta İçiin Filtre Kuro, 13:32
Labirentliler - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı BayburtluBozkurt, 13:24
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Medaka Japon Pirinç Balığı (oryzi Fry +neocaridina Cyber_Scout, 13:18
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Tür Değişikliği onur225, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemler Aynı Mı? Zuzu2446, 13:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Japonlara Kaç Litre Su Gerekir? villy, 12:41
Yeni Üye Forumu - Işık Akvaryumu K0L0Ni, 12:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Yem Cengizhans, 12:06
Akvaryum Bilimi - Albimarginata Ve Vaillanti eackgzz, 11:08
Akvaryum Tanıtımı - Japon Tankı İçin Filtre Önerisi Yapar Mısınız Orhan76, 08:50
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Dipte Hareketsiz NightWist, 07:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Üç Noktalı Gurami yavuz!, 01:14
Yeni Üye Forumu - Falez GhostKoi, 22:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Labirentli Akvaryumu Güncelleme EfeC, 21:39
Labirentliler - Akvaryum Filtre Önerisi AmatorCichlidci, 19:02
Filtreleme Seçenekleri - Yavru Balıklarımın Olduğu Tanktaki Hava Motoru Bozuldu villy, 18:10
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Türü Nedir Erenguven, 17:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Lepistes İvory Purple Mı? Erenguven, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cory Üretim Hakkında Sorular Aguamentist, 17:12
Yeni Üye Forumu - Lepiste Akvaryumu Erenguven, 16:54
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Yosun Problemi Kuro, 16:45
Yosun - Ramirezi baron70, 15:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Nasıl Temizleyeceğim ? fma3280, 14:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Co2 Daha Verimli NightWist, 14:06
Bitki Akvaryumları Genel - Hightech Bitkili Akvaryum Önerileri Vlademirol, 13:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Betta NightWist, 03:08
Yeni Üye Forumu - Krobia Sp.''rio Xingu'' Sorusu YigitKuzey, 03:01
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımdaki Şişlik Ve Yemleme Miktarı Hk. Hoppala, 02:43
Labirentliler - Beta Balığımın Kuyruğu Yırtıldı wolxa, 02:39
Yeni Üye Forumu - Malawi Kumu Önerisi K0L0Ni, 01:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mavi Göz Düz Kuyruk Genç Damızlık Ve Yavrular byakvarist 02:38
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:46
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:46
- Super Red Cüce Vatoz Çift Tuby 01:42
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 01:42
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 01:16
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 01:16
- 100+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 01:16
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:51
- Kaçırma Efsane Bitkiler cagdas_0606 00:51
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 00:38
- Sakura Kiraz Karides sezerdmn 00:22
- Gold Ve Süper Red Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz sezerdmn 00:22
- Akvaryum Dolabı Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 23:39
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:49
- Turuncu Sakura fth0507 22:46
- 4 Adet Kribensis fth0507 22:46
- 22-23 Cm Hayalet Ve 10 Cm Kırmızı Papağan SalihNarci 22:02
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 21:02
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:54
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 20:54
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 20:23
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 20:23
- Pleco Küpleri sametyildiz 19:55
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:21
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:21
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:21
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 18:25
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 18:25
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 18:21
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 18:21
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 18:03
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 18:03
- Eheim 2213 blenny 18:03
- Afrika Cichlidleri devito 18:00
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 17:25
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:38
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:38
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 15:37
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 15:37
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 15:37
- Leptosoma Kitumba nsen 15:20
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:41
- Yem Tablet BUCALILAR 13:28
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:28
- Albino Full Red Lepistes Weys01 13:21
- Kırmızı Karides Weys01 13:21
KULLANICILAR
- 48 Online Kullanıcı, 27 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.