ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Eylül 2016 00:23
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Seyfi Yilmaz
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1993
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Bitkili akvaryum Florasanı
[QUOTE=Kerem]
Tavsiyeniz icin çok tesekkur ederim.Kapak boyutuna gore en fazla 40 cm bir florasan takabiliyorum ve florasan kablo sistemi kurulu degil akvaryum kapagimda.Suan elimde bulunan florasan herseyi ayarlanmis bi sekilde sadece vidasini takip fise takmak gerekiyo.Sizden ricam bunun gibi sistemli bir florasan onerebilirmisiniz? Tabi elimdeki isime yaramicaksa
[QUOTE=Kerem]
Büyük ihtimalle T5 8w 6500K lamba. Akvaryumunuz kaç santim uzunluğunda bilmiyorum ama link deki lambayı tavsiye edebilirim. Bitkiler daha iyi gelişecektir ve karidesleri daha doğal rengiyle görürsünüz.
http://www.sylvania-tr.com/SYLVANIA,GROLUX,T8/sylvania-grolux-t8-15w
[/QUOTE]Tavsiyeniz icin çok tesekkur ederim.Kapak boyutuna gore en fazla 40 cm bir florasan takabiliyorum ve florasan kablo sistemi kurulu degil akvaryum kapagimda.Suan elimde bulunan florasan herseyi ayarlanmis bi sekilde sadece vidasini takip fise takmak gerekiyo.Sizden ricam bunun gibi sistemli bir florasan onerebilirmisiniz? Tabi elimdeki isime yaramicaksa
[QUOTE=Dextra]Florasan bilgileri yok ya da ben göremiyorum konuyu güncellerseniz yardımcı olabilirim.
[/QUOTE]
seet 2013-10-08 01:39:10
[QUOTE=Dextra]Florasan bilgileri yok ya da ben göremiyorum konuyu güncellerseniz yardımcı olabilirim.
[/QUOTE]
Kutusunu attiğim için herhangi bir bilgi bulamadım.Florasanın üstündeki plastiği kaldırıp belki bilgi vardir diye orayada baktim ama sadece markası yazıyor.Resimlerden birinde sadece verilen bilgilerin resmini çekmiştim.Yazmam ne kadar işinize yarar bilemiyorum ama bu konuya hakim olmadiğimdan yardımcı olmanizi bekliyorum;
220V-240V 50-60HZ IP20 Class II
T5 Florasan G5 Duy
Gibi bilgiler veriliyor alt panelinde.Panel ve Florasan sabit şekilde kutusundan cıktı.Sanırım florasan montalı.Herhangi bir şekilde dönme veya çıkartma işlemi yapılmıyor.
İyi günler.Daha önce 40 lt bitkisiz akvaryumda bu florasanı kullanmıştım herhangi bir sorun olmadi.Şuan bu akvaryumu ufak karides akvaryumu yapmayi düşünüyorum.Koyucağım bitkiler moss çeşitleri cuba vs olacak.Florasanın bilgilerini vermek istiyorum;
İyi günler.Daha önce 40 lt bitkisiz akvaryumda bu florasanı kullanmıştım herhangi bir sorun olmadi.Şuan bu akvaryumu ufak karides akvaryumu yapmayi düşünüyorum.Koyucağım bitkiler moss çeşitleri cuba vs olacak.Florasanın bilgilerini vermek istiyorum;
Yeterli bir florasanmidir?Strafordan kendi yaptiğim akvaryum kapağına monta edeceğim.
Koi ve Canlı doğuran
Merhaba yedek akvaryumumdaki lepistes,kuhli,çöpcu,yavru vatoz ve kılıçkuyruk balıklarımı ana tankıma geçirmeyi düşünüyorum.Ana tankım 160 cm uzunlukta ve oldukca büyük içinde koi,japon,pengasus ve vatoz var aralarında bir sorun olabilir mi yedek tankımda sürekli balık kaybediyorum.Kuhlilerim rahatlıkla ana tankımda yaşıyor test edildi ve onaylandı 1.5 senedir oradaydı yeni aldım yedek tanka.Sizce diğer balıklar arasında sıkıntı olabilir mi ?
Merhaba yedek akvaryumumdaki lepistes,kuhli,çöpcu,yavru vatoz ve kılıçkuyruk balıklarımı ana tankıma geçirmeyi düşünüyorum.Ana tankım 160 cm uzunlukta ve oldukca büyük içinde koi,japon,pengasus ve vatoz var aralarında bir sorun olabilir mi yedek tankımda sürekli balık kaybediyorum.Kuhlilerim rahatlıkla ana tankımda yaşıyor test edildi ve onaylandı 1.5 senedir oradaydı yeni aldım yedek tanka.Sizce diğer balıklar arasında sıkıntı olabilir mi ?

Hamile Lepistes
[QUOTE=emre90] Son durum nedir Seyfican kardeşim?[/QUOTE]
[QUOTE=emre90] Son durum nedir Seyfican kardeşim?[/QUOTE]
Yavruladılar yavruları büyütmeye çalışıyorum bakalım :)
[QUOTE=morakante]Akvaryumun ışığını söndür karanlıkta tut balıkları daha rahat ürerler. Fazla bakmana gerek yok görünmüyor yavrucakla. [/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkürler :)
Hamile Lepistes
[QUOTE=emre90] Seyfican kardeşim vallahi bende elma salyangozu vardı 3 tane 2 sinden zarar göredim de 1 tanesi vardı ki en büyüğü hiç sorma 7-8 cm boyundahttp://www.akvaryum.com/balantiocheilos_melanopterus_(kristal_kopekbaligi)_tatlisur_7_290.asp silver shark'ım vardı kristal köpek balığı yani onu ortadan 2 ye ayırmış 1 metrelik akvaryumda belden yukarısını en sağdan belden aşağısını en soldan toplamıştım ayrıca gözümün önünde HAMİLE PLATİ'mi kaptı camda duruyordu tam yanından geçerken bıraktı kendini camdan düşerken yakaladı hamile platiyi aşağı doğru döne döne indiler içine çekiyordu hemen kepçeyi daldırdım ilk vuruşumda ayrıldılar ama 4-5 sn. ye de platiyi çoktan öldürmüştü böyle de 1 acı anım var elma salyangozuyla 5 sene önce kadardı bende o elma salyangozunu alıp 50 metre ileride parka götürüp bırakmıştım çimlere dikkat edin yani.[/QUOTE]
Şuan çok pis korkmus bulunmaktayım.Gerçekten geçmiş olsun kötü bi anı 
[QUOTE=son_darbe]Yavrularınız Hayırlı Olsun .[/QUOTE]

Çok teşekkürler 

Hamile Lepistes
En sonunda doğurmayı başardı tahminen 14-15 tane dogurdu.1 tanesi ölü doğdu.Tül yavrulukda alttan vurup balığı ana tanka düşürüyolardı.Ev yapımı zararsız bi eşya ile tül yavrulugun altını kapattım.Yavrular halinden memnun.Yem olarak mikropan alıcam bügün.Yardım isteyeceğim bir konu var.Yavrulugun içini nasıl cekmeliyim-temizlemeliyim?Ayrıyetten artık yemleri yemesi için yavruluga 1 tane elma salyangoz almalımıyım?Veya önerileriniz nedir?
En sonunda doğurmayı başardı tahminen 14-15 tane dogurdu.1 tanesi ölü doğdu.Tül yavrulukda alttan vurup balığı ana tanka düşürüyolardı.Ev yapımı zararsız bi eşya ile tül yavrulugun altını kapattım.Yavrular halinden memnun.Yem olarak mikropan alıcam bügün.Yardım isteyeceğim bir konu var.Yavrulugun içini nasıl cekmeliyim-temizlemeliyim?Ayrıyetten artık yemleri yemesi için yavruluga 1 tane elma salyangoz almalımıyım?Veya önerileriniz nedir?
Isıtıcı
Benim bi önceki ısıtıcım patlamıştı.Balıklar yoktu içinde çok şükür.İcini dekor ediyim diye elimi sokuyodum sürekli elektrik carpıyodu.Bunu balığa yapması herhalde 3-4 saniyede pert eder.Çok sakıncalı ama çatlayan kırılan camı-plastiği iyi esnaflar işini bilenler yapabiliyor.Camını değiştiriyorlar.
Benim bi önceki ısıtıcım patlamıştı.Balıklar yoktu içinde çok şükür.İcini dekor ediyim diye elimi sokuyodum sürekli elektrik carpıyodu.Bunu balığa yapması herhalde 3-4 saniyede pert eder.Çok sakıncalı ama çatlayan kırılan camı-plastiği iyi esnaflar işini bilenler yapabiliyor.Camını değiştiriyorlar.
Hamile Lepistes
[QUOTE=emre90]
[QUOTE=emre90]
Yapabileceğiniz pek 1 şey yok o dişinin işi ama eğer yavrulamadan ölürse öldükten hemen sonra çok dikkatli 1 şekilde jiletle karnını yarıp onlarca yavru kurtarabilirsiniz.
[/QUOTE]Şuanda yeterince canlı hareketli herhangi bir belirti yok eğer ölürse hemen bi şekilde alıcam.Ben koi balıklarımda alabalık gibi sağma tekniğini kavramıştım.Yumurtalarını alıyodum o şekilde.Karnını keserken bi hayvan sever olarak içim pek el vermez gibime geliyor.Sağma yöntemiyle alabilirmiyim öyle bir durumda?Doğurması için ısıyı sabitledim ışık hava motorunu falan kapatıyorum korkmaması için bakalım ne zaman yavrulucak...Dalga geçer gibi bi tane doğurdu attı alt tarafa devamını getirmiyo

Hamile Lepistes
Balığımda bir sorun var sanırım sabah saat 14:12 gibi bir tane yavruladı saat 19:17 oldu 2. bir yavru cıkarmıyor.Tavsiyelere uyarak ısıyı 27-28 sabit tuttum.İc filtrenin havasını en azın biraz üstüne getirdim.Balık sürekli karnını sürtüyor ama yavrulamamakda ısrarlı napabilirim
Balığımda bir sorun var sanırım sabah saat 14:12 gibi bir tane yavruladı saat 19:17 oldu 2. bir yavru cıkarmıyor.Tavsiyelere uyarak ısıyı 27-28 sabit tuttum.İc filtrenin havasını en azın biraz üstüne getirdim.Balık sürekli karnını sürtüyor ama yavrulamamakda ısrarlı napabilirim
SON MESAJLAR
- Molly Ve Platy Balık İçin Tavsiye Cyber_Scout, 03:32
Diğer Tatlı Su Canlıları - Walstad Akvaryum Tanıtımı Bare, 03:16
Akvaryum Tanıtımı - Su Test Kiti Tanıtım Cyber_Scout, 03:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Pacu Piranha Enfeksiyonu , Cyber_Scout, 03:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Mücevherlerin Cinsiyetlerini Bilemiyorum Cyber_Scout, 02:50
Yeni Üye Forumu - Power Led Armatür Bare, 02:49
Aydınlatma - Beta Cinsiyet Eminator, 02:41
Yeni Üye Forumu - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 23:18
Akvaryum Tanıtımı - Emiş/çıkış Aparatı Önerisi yorgunsair, 23:08
Yeni Üye Forumu - Tilki Kuyruğu Çürüyor Tata, 22:42
Bitki Türleri ve Bakımı - Öpücük Ağızlı Bolivian Ramler sametyildiz, 22:13
Güney Amerikan Cichlidleri - Kum Tercihi Bozajuniors, 22:02
Akvaryum Tanıtımı - 40x40 Düşük Tekn. Bitkili Akvaryum Kurulum AmatorCichlidci, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? mrah, 20:02
Taban ve Gübreleme - Dışfiltre Süngerim Çöp Mü Oldu? asliaral, 19:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - 17 Litre Bitkili Akvaryum Serdariekrem, 18:46
Bitki Akvaryumları Genel - Filtre Sistemi Aguamentist, 16:59
Filtre ve Sump Yapımı - Yeni Resif Akvaryumu Ve Canlı Ekleme Önerileri forester64, 16:58
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Bitkili Akvaryum Kök Salınım Sorunu Cyber_Scout, 16:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon Balığım Dış Filtreye Sıkışmış H.e.k, 15:50
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryum Kurulumu Cyber_Scout, 14:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Plati Akvaryumum karavanaemre, 13:38
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Co2 Tüp Kapasite ,temini Ve Antalya Da Dolumu Hak. ArGeX, 13:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Orhan76, 12:05
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Taşlardaki Kahverengi Yosun Yok Etme Aguamentist, 09:24
Yosun - Yosun Problemi Aguamentist, 09:23
Akvaryum Tanıtımı - 40 Litrede Bu Akvaryumda Beta Ve Karides Yaşar Mı Kuro, 08:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Akvaryumum 30x30x30 Dumbbell, 02:03
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Önerisi cetinc, 01:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin ByCess, 00:29
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumum fishhyy, 23:32
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? vedo4488, 23:18
Canlı Doğuranlar - Yeni Kurulmuş Akvaryum Yosun Sorunu hollymoli, 22:59
Yeni Üye Forumu - Cinsiyeti Ne ? Cyber_Scout, 22:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kelebek Vatozum Çok Hareketsiz Cyber_Scout, 22:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafalı Yunus Ve Sarı Prenses koraykbl, 21:10
Yeni Üye Forumu - Frontoza Cinsiyet Ayrimi Bilgi Verirmisiniz Polat 58 Mpimblu, 20:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Mor Şeyler Oluşuyor Cyber_Scout, 18:24
Akvaryum Bilimi - Akvaryum Dizaynını Değiştirme Samnastrp, 17:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:06
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 30x30x35 Nano Low Tech karabagorhan, 14:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Köşesi H.polat, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Kuyruk Erimesi Mi Var Samnastrp, 12:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek nexxxt, 10:44
Canlı Doğuranlar - Redtail Catfish RelaxrUD, 04:09
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımda Kuyruğunda Kırmızılık WOLCADY, 02:36
Labirentliler - 08-11 Ekim 2025 11. Uluslararası Evcil Hayvan Ürünleri Fuarı Cyber_Scout, 02:01
Akvaryum Dünyasından Haberler - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:55
Akvaryum Tanıtımı - Plati+lepistes Ve Karides Uyumu Meldaq, 00:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:35
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:35
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 01:17
- Akvaryum 30*30 metsi 01:17
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 00:55
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 00:55
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:52
- Cüce Vatoz mertank 00:13
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 23:34
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 23:09
- Dış Filtre Ve Malzemeler Toplu Satılık vedat79 22:15
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:02
- !!!elma Salyangozunda Sezon Kampanyası!!!! GOLDFISH 22:02
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:30
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 21:30
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:15
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:15
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 20:47
- 100x45x45 Akvaryum,dolap,kum Ve Tüm Malzemeler BywenzeL 20:47
- L 201 - 333 Erkekler muyat 20:24
- Malawi Erkekleri AlisBaba 19:27
- Yellow Tuxedo AlisBaba 19:27
- Tam Damızlık Tapajos Çift Antepli 19:22
- Sajika Ailesi Antepli 19:22
- Lösev E Bağış Karşılığı Akvaryum 120*60*50 H mutlubaba 19:06
- Harlequin Rasbora Satılık docere 18:57
- İndirim!!! Cryptocoryne Wendti Green Satılık docere 18:57
- Süper Red Vatoz Çifti Kemalk41 18:41
- Papilio Tembwe Ve Leptosoma Kitumba Yavruları Kemalk41 18:41
- Hb White Lepistes omererbas 16:56
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 16:56
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 16:55
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 16:08
- 130x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 16:02
- 80x60 Sehba Dolap Arıyorum ThunderstrucK 16:02
- Cüce Vatoz Takaslı Kardinal,lepistes,gal. Rasbora Mateach 15:42
- Boynuzlu Cüce Vatoz Tam Damızlık Erkek Mateach 15:42
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 15:42
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 15:08
- Cristmass Moss JDEAN 14:41
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 14:34
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 14:34
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 13:48
- Kaçmaz Fiyata 3 Adet Oranda Büyük Boy osmang 13:48
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 13:48
- Yem Tablet BUCALILAR 13:37
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:37
KULLANICILAR
- 19 Online Kullanıcı, 10 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.