ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/123973.jpg)
Kullanıcı Adı:
cemallu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Şubat 2013 10:18
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cemal Susuzluoğlu
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1990
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Cemal Susuzluoğlu <=S=>
SON 10 MESAJI
30 litrelik akvaryuma tür tavsiyesi
Merhaba Arkadaşım. Ben forum da yeniyim ancak kendi fikrimi sunayım. Tavsiyem Lepistes. Benim akvaryumum da aldığım lepistesler öldü 1.5 yıl önce ama aldığım yavrular çok sağlam daha hiç kayıp yaşamadım 1 yıldır duruyorlar ve yavruda veriyorlar. Görsellik diyorsan Melek ve Neon lakin melekler bitkilere az çok dadanıyor oda aç kaldıklarında olsa gerek.
Merhaba Arkadaşım. Ben forum da yeniyim ancak kendi fikrimi sunayım. Tavsiyem Lepistes. Benim akvaryumum da aldığım lepistesler öldü 1.5 yıl önce ama aldığım yavrular çok sağlam daha hiç kayıp yaşamadım 1 yıldır duruyorlar ve yavruda veriyorlar. Görsellik diyorsan Melek ve Neon lakin melekler bitkilere az çok dadanıyor oda aç kaldıklarında olsa gerek.
Zebra Balıklarımın Cinsiyetleri?
Kesinlikle katılıyorum zebralara haksızlık ediliyor. Aslında görsellik bakımından en harika balıklar. Yavrularına nasıl dikkat ettiklerine şaşıracaksınız. Akvaryumda Gezmeye çıkıyorlar sonra hava kararmaya başlayınca tekrar yavruları toplayıp güvenli bir yere alıyorlar. Diğer yavrulardan 5 cm uzaklaşan yavruyu hemen farkedip geri getiriyorlar , kısacası harikalar! Kesinlikle izlenmesi gereken bir olay bence , bende herkeze tavsiye ederim!
Kesinlikle katılıyorum zebralara haksızlık ediliyor. Aslında görsellik bakımından en harika balıklar. Yavrularına nasıl dikkat ettiklerine şaşıracaksınız. Akvaryumda Gezmeye çıkıyorlar sonra hava kararmaya başlayınca tekrar yavruları toplayıp güvenli bir yere alıyorlar. Diğer yavrulardan 5 cm uzaklaşan yavruyu hemen farkedip geri getiriyorlar , kısacası harikalar! Kesinlikle izlenmesi gereken bir olay bence , bende herkeze tavsiye ederim!
Lepistes beslemeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz ?
[QUOTE=aynasiziso]
Arkadaş 25 litreye lepistes koyacak sanırsam.
[QUOTE=aynasiziso]
Ya üstad akvaryumunun hacmi çok küçük değil sen bilirsin ama yinede ciklet besle derim yada ona benzer bir tür lepistes pek aklıma yatmadı benim ya...
[/QUOTE]Arkadaş 25 litreye lepistes koyacak sanırsam.
Lepistes beslemeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz ?
Bitkilerle aram pek iyi değil ondan bir şey öneremeyeceğim.
Ancak filtreleme de bence pipo veya şelale filtre öneririm. Daha önce iç filtre kullanıyordum ve balıklar çok aşırı yoruyor stres yapıyor. Şu an 30 litrelik akvaryumumda 5 dişi 1 erkek 40-50 adet de yavrum var ve stres yok çok düzgün görünüyorlar. Ben pipo filtreyi öneririm. Tabiki pipo alırsan haftada bir dip çekimi yapacağına haftada iki kez %20 civarında yapmalısın. (benim kanaatim)
Ek kum konusuna gelince gerek yoktur sanırsam ama gene de bitkili akvaryumda bakan arkadaşlar daha iyi bilirler.
Bitkilerle aram pek iyi değil ondan bir şey öneremeyeceğim.
Ancak filtreleme de bence pipo veya şelale filtre öneririm. Daha önce iç filtre kullanıyordum ve balıklar çok aşırı yoruyor stres yapıyor. Şu an 30 litrelik akvaryumumda 5 dişi 1 erkek 40-50 adet de yavrum var ve stres yok çok düzgün görünüyorlar. Ben pipo filtreyi öneririm. Tabiki pipo alırsan haftada bir dip çekimi yapacağına haftada iki kez %20 civarında yapmalısın. (benim kanaatim)
Ek kum konusuna gelince gerek yoktur sanırsam ama gene de bitkili akvaryumda bakan arkadaşlar daha iyi bilirler.
Zebra Balıklarımın Cinsiyetleri?
Yorumlar için teşekkür ederim. Ben sevdim zebra balıklarımı yavru da aldım şu anda tahminen 100-200 tane yavru var belgesel izliyorum resmen evde harika bir şey...
Diğer balıklara terör estirir doğrudur. Yavrusunu korumak için asil bir davranış bence... (Aynı akvaryumda çiftim haricinde balığım yok)
Zebralar sevilmeyecek balık değil , düzgün ortam hazırlandığında görsellik balımından en güzel balıklar bence...
Yorumlar için teşekkür ederim. Ben sevdim zebra balıklarımı yavru da aldım şu anda tahminen 100-200 tane yavru var belgesel izliyorum resmen evde harika bir şey...
Diğer balıklara terör estirir doğrudur. Yavrusunu korumak için asil bir davranış bence... (Aynı akvaryumda çiftim haricinde balığım yok)
Zebralar sevilmeyecek balık değil , düzgün ortam hazırlandığında görsellik balımından en güzel balıklar bence...
130 litre ye e-jet dış filtre olurmu?
Tamam teşekkür ederim. Bir aksilik çıkmazsa pazartesi almayı düşünüyorum.
Tamam teşekkür ederim. Bir aksilik çıkmazsa pazartesi almayı düşünüyorum.
Cidden tertemiz. Sıparişimi haftaya vereceğim bende çok beğendim. Yüzyüze alayım dedim ulus taki balıkçıları felan gezdim ancak 3358 e bile boşuna 115 dolu olarak da 155 e felan gelir dedi. Diğer sorduğum yerlerde de başka markayı zorla aldırmaya çalıştılar yok onu istemiyorum dedikçe! Yok bu ondan daha iyi felan filan :( Yani internet alışverişinin esnaf alişverişini geçtiği üzücü benim için. Tabi bunu esnafların kendileri istiyor bir bakıma. Neyse yani bu ürünü almaya karar veren arkadaşlar boşuna esnafları dolaşmayın uçuk bir fiyat söylüyorlar. (Ankara için konuşuyorum.)
Efe abi sana bir sorum olacak, ben daha önce hiç internetten alışveriş etmedim bu siteden alıp da kapıda ödeyebilir miyim? ya da nasıl olacak yardımcı olursan sevinirim.
Cidden tertemiz. Sıparişimi haftaya vereceğim bende çok beğendim. Yüzyüze alayım dedim ulus taki balıkçıları felan gezdim ancak 3358 e bile boşuna 115 dolu olarak da 155 e felan gelir dedi. Diğer sorduğum yerlerde de başka markayı zorla aldırmaya çalıştılar yok onu istemiyorum dedikçe! Yok bu ondan daha iyi felan filan :( Yani internet alışverişinin esnaf alişverişini geçtiği üzücü benim için. Tabi bunu esnafların kendileri istiyor bir bakıma. Neyse yani bu ürünü almaya karar veren arkadaşlar boşuna esnafları dolaşmayın uçuk bir fiyat söylüyorlar. (Ankara için konuşuyorum.)
Efe abi sana bir sorum olacak, ben daha önce hiç internetten alışveriş etmedim bu siteden alıp da kapıda ödeyebilir miyim? ya da nasıl olacak yardımcı olursan sevinirim.
Aklımdaki pürüzleri giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hemen bir tane sıpariş edeceğim. Umarım bi sorun yaşamam. Tekrar teşekkür ederim.
Aklımdaki pürüzleri giderdiğiniz için çok teşekkür ederim. Hemen bir tane sıpariş edeceğim. Umarım bi sorun yaşamam. Tekrar teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. 130 litre akvaryumum için dış filtre almak istiyorum. Forumda baya dolaştım ancak kafam karıştı. Aslında iç filtre alacaktım ama 50 60 fazla verip dış filtre alayım dedim. Arkadaşlar 70-130 tl param var daha doğrusu 70 liram var ama 130 a zorlarım. Bana sorun çıkarmayacak marka ve modelleri önerirseniz çok mutlu olurum.
Arkadaşlar jebo 825 e bakmıştım ama şikayet de çok birde e-jet diye dolphin fabrikalı bi marka var
Linki=http://www.canpet.net/?urun-8232-E-JET-Akvaryum-Dis-Filtre-3368-3-Sepetli---Roxin-HT-2008-Celik-Govdeli-Akvaryum-Isiticisi-300-watt-Hediyeli.html
Sizce bu marka iyi midir sorun çıkarırmı? Lütfen yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
cemallu 2012-02-15 17:24:20
Merhaba arkadaşlar. 130 litre akvaryumum için dış filtre almak istiyorum. Forumda baya dolaştım ancak kafam karıştı. Aslında iç filtre alacaktım ama 50 60 fazla verip dış filtre alayım dedim. Arkadaşlar 70-130 tl param var daha doğrusu 70 liram var ama 130 a zorlarım. Bana sorun çıkarmayacak marka ve modelleri önerirseniz çok mutlu olurum.
Arkadaşlar jebo 825 e bakmıştım ama şikayet de çok birde e-jet diye dolphin fabrikalı bi marka var
Linki=http://www.canpet.net/?urun-8232-E-JET-Akvaryum-Dis-Filtre-3368-3-Sepetli---Roxin-HT-2008-Celik-Govdeli-Akvaryum-Isiticisi-300-watt-Hediyeli.html
Sizce bu marka iyi midir sorun çıkarırmı? Lütfen yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
SON MESAJLAR
- Dış Filtre Sepeti Uyumluluk Hakkında Hoppala, 02:20
Filtreleme Seçenekleri - Ada Soil Powder Benozgurum35, 02:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fazla Co2 Problem Olur Mu ? Ehtiyar, 01:36
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Şelale Filtre Malzemesi Ne Olmalı furkan0626, 01:20
Filtreleme Seçenekleri - Blue Grass Mı, Moskow Neon Blue Mu? Yahya0101, 01:19
Yeni Üye Forumu - 30 Lt Ye Uygun Balıklar İsmail_194606946, 01:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canım Betta Balığım 2 Elma Salyangozu 1 Neon Tetra Taha Yanık, 01:05
Labirentliler Tanıtımı - Betta Balığım : Kaymak! Tataaa4325, 00:45
Labirentliler Tanıtımı - Axolotl Akvaryumu Carnivoreyum, 00:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş korayfb, 00:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Blue Grass mı Moscow blue mu ? Yahya0101, 00:33
Canlı Doğuranlar - Elodea Çürümesi Melisa25, 23:55
Yeni Üye Forumu - Akvaryumuma Tülki Kuyruğu Ve Anubias Dikmeli Miyim M_usta, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Filtre Ne Zaman Temizlenmeli ? hokia386, 23:20
Filtreleme Seçenekleri - Apisto Kakadu Yeme Tepki Vermiyor Canahsha, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu Taha Yanık, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - 15-20 Litre Akvaryuma Salyangoz Önerisi NightWist, 21:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 20:55
Akvaryum Dünyasından Haberler - Betta Akvaryumumda Salyangoz Çıktı Eren günay, 20:33
Labirentliler - Betta Balığım Hastamı? Eren günay, 20:17
Yeni Üye Forumu - Normal Işıgın Yanına Full Specturum Eklesem Olurmu CevdetSERBEST, 19:48
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Pul Yem Kullanımı Nasıl Olmalı KaanE, 19:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kimse Sump Yapmıyor acemihobici45, 19:36
Filtreleme Seçenekleri - Creaqua Aydınlatma - High Tech Kturan06, 19:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İç Parazit ahmetfiratozkaya, 19:04
Tanganyika Cichlidleri - Neden Bettam Bu Hareketi Sergiliyor Taha Yanık, 18:58
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryuma İç Filtre Önerisi Tataaa4325, 18:05
Filtreleme Seçenekleri - 200 Lt İçin Dış Filtre Önerisi MustafaŞ, 17:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Kum Ve Taban Magma, 17:40
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karidesi Hakkında SSS Goktugk, 17:35
Omurgasızlar - 60x40x20 Akvaryum Tedariği HunnicKhan, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Köpek Balığımın Üstünde Beyaz Noktalar Nedir? İnci Kefali, 15:50
Yeni Üye Forumu - Axolotl Hastalığı İsailbay, 15:31
Yeni Üye Forumu - Sobo Dc Kafa Motoru Alınır Mı? Japon & Beta, 15:28
Filtreleme Seçenekleri - Aynı Tankta Fazlı Renk Karides Ayberk1634, 14:32
Omurgasızlar - Hemichromis Exxul(nadirtür)kırmızının Engüzel Hali Wolvi, 13:25
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Camında Çizik GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Meyve Sineği Kültürü Satan Var Mı ? veneficus, 12:35
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Lepistes Doğum Yaparken İyice Şişti, Bloat Mı Oldu WnrAquascaping, 12:09
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin XNevermore, 11:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Melek Balığı Türü Canahsha, 10:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi capodicapii, 10:14
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Refugium ? Orhan76, 09:43
Tropheus - Kaplumbağa Akvaryumunda Beyaz Kurtlar Kartal_003, 09:13
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Mantar İlaci Ana Tankta Nasıl Kullanılmalı Orhan76, 08:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum Eminsalih, 04:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklara Ne Oldu Ehtiyar, 01:19
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Mı? Japon & Beta, 01:06
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 02:25
- Red Tail Fil Kulak Lepistes Damızlık Altı EyupAsik3452 02:25
- Hemianthus Micra EyupAsik3452 02:25
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:11
- Lepistes Otu Çok Ucuz Anubias Takaslı 500 Tl. ARMONYS 01:02
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 00:54
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 00:15
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 00:15
- Corydoras Similis - Corydoras Gold Laser cengiz han 23:49
- Red Scarlet Endler cengiz han 23:49
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 23:40
- Bitki+ Red Tail Lepistes+melek+gurami+vatoz umutuyar 23:40
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 23:40
- Severum Astronot 350 Afrika Salyangoz alecozan 23:26
- Bitkili Salyangozlu Akvaryum alecozan 23:26
- Cama Cam 1 Adet Akvaryum LewShrimps 23:20
- 35 Küp Akvaryum, Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 23:20
- Eheim Air200 Hava Motoru Bysam 23:20
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 23:14
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:32
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:32
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:32
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:32
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:22
- Nixa Demir Gübresi BywenzeL 22:22
- Astronot Black Koi Ve Dişi Beta piranhabull 22:18
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 21:33
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 21:01
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 20:37
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 20:28
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 20:28
- Corydoras Sterbai nikon_ 20:01
- Anubias Nana Petite, Koklere Sarili Halde. rouvax 19:48
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 19:18
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 19:18
- Red Lizard Whiptail Catfish -erkek Arıyorum mightymurat 19:18
- Pingu Guppy - Özel Tür - 40tl G_can 19:08
- Christmas Moss Ve Katil Salyangoz stopsound 18:35
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 17:55
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 17:55
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 17:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:46
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 16:46
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 16:43
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 16:43
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 16:43
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 16:43
- Yeni Canlı Yem Auloforus - Microfex Rafayel 16:35
- Ramshorn, Physa Ve Karides Cessas 16:23
- Ful Red Lepistes Cucevatozcu 15:58
KULLANICILAR
- 39 Online Kullanıcı, 22 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.