ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
FrknGrs
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Aralık 2015 13:07
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
FURKAN GÜRES
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1900
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
-Furkan Güres-
500 litre 3e 10d Tropheus Red Rainbow Kasanga, 2 adet vatoz, 2 adet albina çöpçü.
SON 10 MESAJI
Tropheus dalga motoru tavsiyesi
150*50*60 Tankım red rainbow kasangalarım var.(Yeni yavru aldım nazar deymesin :D ) İki adet normal vatozum var bir tanesi 17 cm civarına ulaştı diğeri ise 14-15 cm civarı. Benim akvaryumuma direk güneş ışığı bile vuruyor. Tankım kendi ofisimde çalışan ablaya defalarca kez söyledim perdeleri kapaması konusunda ancak insanlar bilmediği konuda inanmıyorsa da yaptırmak imkansızlaşıyor. Demek istediğim direkt güneş ışığına rağmen 2 adet vatozum 1 nokta bile yosun bırakmıyor. Camlarım gayet net ve temiz. Vatoz kesin çözüm.
150*50*60 Tankım red rainbow kasangalarım var.(Yeni yavru aldım nazar deymesin :D ) İki adet normal vatozum var bir tanesi 17 cm civarına ulaştı diğeri ise 14-15 cm civarı. Benim akvaryumuma direk güneş ışığı bile vuruyor. Tankım kendi ofisimde çalışan ablaya defalarca kez söyledim perdeleri kapaması konusunda ancak insanlar bilmediği konuda inanmıyorsa da yaptırmak imkansızlaşıyor. Demek istediğim direkt güneş ışığına rağmen 2 adet vatozum 1 nokta bile yosun bırakmıyor. Camlarım gayet net ve temiz. Vatoz kesin çözüm.
Yeni Tropheus Tankı Tavsiyeler
Merhaba öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler.Akvaryumumu tekrar ölçtüm ve 150*50*60h ölçülerinde olduğunu gördüm yanlış hatırlamamdan dolayı kusura bakmayın.Tropheus a başlamadan birçok makale ve ustaların yazılarını okuyorum.Çoğu üstad sizler gibi iki türün beraber bakıldığında kırma yavru olacağını belirtmiş ancak ben görsel bir şölen için çeşit istiyorum.Bu amaçla iki tür bakabileceğim türler yokmudur? Ayrıca tropheusların sürü psikolojisini sevdiğini okudum bu nedenle 20 balık civarı düşündüm sizcede uygunu nedir ? Tekrar teşekkürler.
Merhaba öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler.Akvaryumumu tekrar ölçtüm ve 150*50*60h ölçülerinde olduğunu gördüm yanlış hatırlamamdan dolayı kusura bakmayın.Tropheus a başlamadan birçok makale ve ustaların yazılarını okuyorum.Çoğu üstad sizler gibi iki türün beraber bakıldığında kırma yavru olacağını belirtmiş ancak ben görsel bir şölen için çeşit istiyorum.Bu amaçla iki tür bakabileceğim türler yokmudur? Ayrıca tropheusların sürü psikolojisini sevdiğini okudum bu nedenle 20 balık civarı düşündüm sizcede uygunu nedir ? Tekrar teşekkürler.
Tropheus f0 tecrübelerim
Merhaba,
Bilgilendirmelerin ve emeğin için teşekkürler.Benim 150*50*60h ölçülerinde 450 lt akvaryumum var.Şuan da yunus cichlid bakıyorum ve tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp sizinde tecrübelerinize,tavsiyelerinize uyarak tropheus a geçeceğim.Sormak istediğim 1 e 10 dişi ikola ile 1 e 10 dişi bemba şeklinde koloni oluşturmak istiyorum bu balık sayısı fazlamı ? Bu iki tür uyumlumudur? Kolonimi yavru olarak alıp yetiştirmem dahamı sağlıklı olur? Yoksa direk damızlık altı alsam bişey olurmu? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Merhaba,
Bilgilendirmelerin ve emeğin için teşekkürler.Benim 150*50*60h ölçülerinde 450 lt akvaryumum var.Şuan da yunus cichlid bakıyorum ve tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp sizinde tecrübelerinize,tavsiyelerinize uyarak tropheus a geçeceğim.Sormak istediğim 1 e 10 dişi ikola ile 1 e 10 dişi bemba şeklinde koloni oluşturmak istiyorum bu balık sayısı fazlamı ? Bu iki tür uyumlumudur? Kolonimi yavru olarak alıp yetiştirmem dahamı sağlıklı olur? Yoksa direk damızlık altı alsam bişey olurmu? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Yeni Tropheus Tankı Tavsiyeler
Merhaba,
120*60*60=430 litre akvaryumum var.Şuan yunus cichlidlerim var ancak artık Tropheus gibi daha üst seviye balık bakmak istiyorum ve tropheuslara yakın ilgim var.Tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp tekrar doldurarak Tropheus koymak istiyorum.Siz üstadlardan daha yolun başındayken baştan ve balıklara bakarken başlıca tavsiyeleri almak istiyorum.İlk olarak hangi türleri beraber bakabilirim? Benim istediğim Bemba ve ikola türlerinden 1 e 10 dişi ile toplam 2 erkek 20 dişi koloni oluşturmam.Bunların sakıncası varmıdır.Yapmam gerekenler ve dikkat etmem gerekenleri yazarsanız çok memnun olurum.Ayrıca balıklarımı yavruluktan alıp koloni oluşturmak istiyorum bu işe gönül vermiş pet shop akvaryumcular gibi gözünü para bürümemiş dürüst tropheus meraklılarından yavru alabilirim.Şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
120*60*60=430 litre akvaryumum var.Şuan yunus cichlidlerim var ancak artık Tropheus gibi daha üst seviye balık bakmak istiyorum ve tropheuslara yakın ilgim var.Tankımı boşaltıp bakımlarını yapıp tekrar doldurarak Tropheus koymak istiyorum.Siz üstadlardan daha yolun başındayken baştan ve balıklara bakarken başlıca tavsiyeleri almak istiyorum.İlk olarak hangi türleri beraber bakabilirim? Benim istediğim Bemba ve ikola türlerinden 1 e 10 dişi ile toplam 2 erkek 20 dişi koloni oluşturmam.Bunların sakıncası varmıdır.Yapmam gerekenler ve dikkat etmem gerekenleri yazarsanız çok memnun olurum.Ayrıca balıklarımı yavruluktan alıp koloni oluşturmak istiyorum bu işe gönül vermiş pet shop akvaryumcular gibi gözünü para bürümemiş dürüst tropheus meraklılarından yavru alabilirim.Şimdiden teşekkürler.
20 günlük hamile yunusumdan yumurta çıktı...
[QUOTE=Naturality00]Açıkcası sabah 8 den gece 12 ye hep göz önündeler öyle birşey olsa mutlaka yakalardik... Zaten erkek yunusta bir garip bugün ciftlesirken dısı gibi yumurta döktü 3 4 tane onlarıda dısı ağzına aldı. Ayrıca erkek bazen yumurtaları alıp kuluçkaya yatırıyor. Acaba o ağzına aldığı yumurtalarımı döktü anlamadım. F0 erkek balıkların istisnai olarak yumurtaları alıp kuluçkaya yatırdığını duymuştum ama erkeğin yumurtlamasini hiç duymadım [/QUOTE]
[QUOTE=Naturality00]Açıkcası sabah 8 den gece 12 ye hep göz önündeler öyle birşey olsa mutlaka yakalardik... Zaten erkek yunusta bir garip bugün ciftlesirken dısı gibi yumurta döktü 3 4 tane onlarıda dısı ağzına aldı. Ayrıca erkek bazen yumurtaları alıp kuluçkaya yatırıyor. Acaba o ağzına aldığı yumurtalarımı döktü anlamadım. F0 erkek balıkların istisnai olarak yumurtaları alıp kuluçkaya yatırdığını duymuştum ama erkeğin yumurtlamasini hiç duymadım [/QUOTE]
Dediğinize bakılırsa erkek sandığınız balık dişi ve akvaryumda hiç erkek yoksa 365 gün 6 saatte bekleseniz kusturduğunuzda yumurta çıkması normal.
Akvaryumun Kumundaki ve Taşlardaki Lekeler
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
Akvaryumun Kumundaki ve Taşlardaki Lekeler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses Yavruları
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Dış Filtre 500 lt/h
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :3 haftada bir dip çekimiyle beraber su değişimi.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı Prenses Yavruları
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: Dış Filtre 500 lt/h
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :3 haftada bir dip çekimiyle beraber su değişimi.
Merhaba,
Resimde gördüğünüz kumu ve taşları saran yosun yada alglermidir ? Bu konuda yardımlarınızı ve teşhislerinizi bekliyorum.Buna göre tedavi uygulamam gerekiyor.Bütün akvaryumu sarmış durumda görüntüyü çok bozuyor aynı zamanda balıkların sağlığına tehdit olacağından korkuyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Malawi Akvaryumum Nasıl?
Yunuslarda stres var.
Yunuslarda stres var.
Sarı prenses besleyenler iceri bakarsanız sevinirim
Anüs Ventten ziyade balıkları tam göremiyoruz zaten.Şöyle yandan düzgün bir fotoğraf olsaydı en azından bir tahmin yürütülürdü.Ama diğer arkadaşların deiği gibi ağzı dolu balık yok.Birde erkek sayısı çok gibi geldi bana.
Anüs Ventten ziyade balıkları tam göremiyoruz zaten.Şöyle yandan düzgün bir fotoğraf olsaydı en azından bir tahmin yürütülürdü.Ama diğer arkadaşların deiği gibi ağzı dolu balık yok.Birde erkek sayısı çok gibi geldi bana.
Resimli Anüs-Vent Kontrolü Balıklarım Dışarıda ACİL !
Teşekkürler başka cevap verecek kimse yokmu arkadaşlar
Arkadaşlar bu kadar okuyorsunuz bir yardım eden yok ayıptır acil yardım istedim sizden...
Teşekkürler başka cevap verecek kimse yokmu arkadaşlar
Arkadaşlar bu kadar okuyorsunuz bir yardım eden yok ayıptır acil yardım istedim sizden...
SON MESAJLAR
- Hasta Axolotl m3lixr, 21:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Hightech Cuba Akvaryumu Yosun Sorunu CoryCory, 21:48
Yosun - Karides Türü Karmaşası cdsjgvcsgcs, 21:43
Yeni Üye Forumu - Bırakıyorum. RelaxrUD, 21:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Bettagram, 21:38
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Hızla Ölmeye Başladı Bojo, 21:32
Yeni Üye Forumu - Walstad Akvaryumu Bitki Delinme Sorunu merutay, 21:27
Bitki Akvaryumları Genel - Lazuli Blue × Metal Snakeskin Blue Tail ? utkusayn, 21:09
Yeni Üye Forumu - 100 Litrelik Akvaryumda Filtre Kaangzkr, 21:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Fanusu Meldaq, 20:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zeolit kanser ilişkisi sutlukahve, 20:27
Akvaryum Bilimi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 20:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Bitkili Akvaryum tamtur1, 19:34
Bitki Türleri ve Bakımı - Microfex Yanında Büyük Kurtlar? Karahanlı, 19:18
Diğer Tatlı Su Canlıları - Aydınlatma Kumandası sametyildiz, 18:35
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sürekli Tekrarlanan Kuyruk Erimesi Sorunu wolxa, 17:58
Labirentliler - Yunuslar Toplu Şekilde Duruyor Erdal 42, 17:40
Yeni Üye Forumu - Lamba Uzunluğu Ozmoziz, 15:10
Aydınlatma - 150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre ByCess, 14:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Yeni Deneme Daha Ehtiyar, 14:52
Akvaryum Tanıtımı - Eski Tanktan Yeni Tanka Su Aktarımı. Tayyareci, 14:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 35l 4 Plati eackgzz, 14:22
Canlı Doğuranlar - High Tech Yeni Akvaryum Kurulumu YasinÖzen, 14:20
Yeni Üye Forumu - Hangi Tür Lepistes scorpion26, 13:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tetra Akvaryum Kurulum Listesi Hakkında ByCess, 09:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı MasterChief, 09:45
Yeni Üye Forumu - Elektirik Blue Acara İle Japon Orhan76, 08:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Test 6in1 Ve Sutest Karşılaştırması KaanE, 06:01
Akvaryum Bilimi - Tilki Kuyruğu Çürüyor Taha Yanık, 00:58
Bitki Türleri ve Bakımı - Chihiros Wrgb Iı Pro Cyber_Scout, 00:58
Aydınlatma - Neon Tetrada Karın Şişliği Kaangzkr, 23:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Seachem Purigen Yenilemesi Cyber_Scout, 23:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Ledpaketim.com Hakkında ziyasenkaya, 23:02
Aydınlatma - Sahte Resif Akvaryumu Tugay Şahin, 20:39
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Taşınmada Oluşan Köşe Çatlak Tata, 19:18
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beta Yemi Selim1907, 18:53
Labirentliler - Yeniden Hightech Dönüş. kaygsz50, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Keşfedilen 10 Milyon Yıllık 3 Ciklet Türü Orhan76, 15:45
Makaleler ve Tercümeler - Molly Ve Platy Balık İçin Tavsiye Cyber_Scout, 14:41
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Bitkinin Adı Ne Kaangzkr, 12:45
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Tabanı Ön Ve Arka Alt Kısımda Islaklık Cyber_Scout, 12:11
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? İnci Kefali, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:25
Akvaryum Tanıtımı - 30 Küp Low Tech Sirri42, 10:02
Akvaryum Tanıtımı - Bu Balık Nasıl Doğurtturulur Ve Tam Cinsi Ne ? Cyber_Scout, 02:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Vatoz Parazit Mi Var Cyber_Scout, 02:22
Yeni Üye Forumu - Yunus Cikletim Yumurta Kesesi Patlamadı koraykbl, 02:22
Yeni Üye Forumu - Ro Filtre Alg Sporlarını Filtreler Mi UEK, 00:56
Akvaryum Bilimi - Seachem Prime Kloru Bağlama Süresi? ali özer, 00:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Creaqua Mobilya Hüsranı. ozgurozturk00, 00:10
Şikayet Var!
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 21:55
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 21:55
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 21:55
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 21:55
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 21:54
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 21:39
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 21:39
- Beta SmallCandyThing 21:39
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:19
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 20:19
- Papilio Tembwe Ve Leptosoma Kitumba Yavruları Kemalk41 20:10
- Süper Red Vatoz Çifti Kemalk41 20:10
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:34
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 19:34
- Full Set Hobi Sonu Verilmiştir Silinebilir harunefe 19:19
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 18:50
- Dış Filtre Ve Malzemeler Toplu Satılık vedat79 18:41
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 18:32
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:32
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 17:45
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 17:45
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 17:45
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:32
- Akvaryum 30*30 metsi 16:32
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 16:01
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 16:01
- Kaçmaz Fiyata 3 Adet Oranda Büyük Boy osmang 16:01
- Akvaryum: Rs 580 A Ve Rs 380 A MEOzbay 15:49
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 15:17
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 15:17
- Gold Ramirezi Çifti & 5li Kardinal Neon aupqua 15:14
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 15:12
- Turuncu Sakura fth0507 15:06
- 1e 4d Kribensis fth0507 15:06
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 15:01
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 15:01
- L397 Yavru 2,5-3cm rebelde 14:55
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:50
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 14:46
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 14:46
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 14:46
- Cristmass Moss JDEAN 14:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 14:27
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 14:27
- Anubias 3 Adet Toplu ozgur7890 13:32
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 13:01
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:44
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:44
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 12:37
- Cüce Vatoz mertank 12:36
KULLANICILAR
- 117 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
dumans,
Akax,
eackgzz,
onuroztrk06,
TROY,
Pena,
-RBG-,
baron70,
asiaminor,
Ehtiyar,
apistoman,
Hidro Dinamik,
TurX,
Vlademirol,
BoraER,
m3lixr,
Balikcidede,
vedo4488,
samah,
Esakvarist,
Erenguven,
maharaja,
Bettagram,
Hobimus,
MiSoSiKiaN,
Ozmoziz,
Kaangzkr,
Dumbbell,
ardaagnaday,
Taha Yanık,
Oquanus,
Samnastrp,
Sukhoi,
mlh06,
elektro karniz_egSl,
bahadir22,
RadiantHydrogen,
ahmetfiratozkaya,
Rmert,
gokhan59,
Z.C.C,
MCY4,
Tranb,
elgalad,
Polat 58 Mpimblu,
utkusayn,
MEOzbay,
adana1429,
Kadircankaya,
YasinÖzen,
IgorVladimir,
metalhead,
ulucguray,
Erdal 42,
HaydarGul,
Tata,
Kemalk41,
Ogulcandnmz,
Amatör balıkçı,
chelmon,
fissidens,
Özgür1978,
Rene,
BuRAK,
ternapi,
NotEvenBeginner,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.