ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
omer12
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2012 10:15
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ömer yüzgeç
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1998
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ömer yüzgeç
SON 10 MESAJI
Lepistes üretebilrmiyim
Karides nasıl birşey resim koyarsanız ha bide hava üfleyen filtre kullanıyorum ısıtıcı alcam
Karides nasıl birşey resim koyarsanız ha bide hava üfleyen filtre kullanıyorum ısıtıcı alcam
Betta Köpük
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Lepistes üretebilrmiyim
Dayanıklı BALIKLAR MIDIR ÇÜNKÜ 3 TANE JAPON ALDIM SONRA 1 TANE DAA ALDIM AMA SON ALDIĞIM GALİBA HASTALIK GETİRDİ PAMUKCUKLANMA VE KUYRUK ERİMESİ OLDU HASTALIK BÜYÜDÜ SON GETİRDİĞİM VE BAŞKA 1 BALIĞIM ÖLDÜ. HA BİDE DİŞİ BETELAR ZOR BULUNUYORMUŞ
Peki betayı alırsammesala2 dişi 1erkek yaşarmı
Dayanıklı BALIKLAR MIDIR ÇÜNKÜ 3 TANE JAPON ALDIM SONRA 1 TANE DAA ALDIM AMA SON ALDIĞIM GALİBA HASTALIK GETİRDİ PAMUKCUKLANMA VE KUYRUK ERİMESİ OLDU HASTALIK BÜYÜDÜ SON GETİRDİĞİM VE BAŞKA 1 BALIĞIM ÖLDÜ. HA BİDE DİŞİ BETELAR ZOR BULUNUYORMUŞ
Peki betayı alırsammesala2 dişi 1erkek yaşarmı
Lepistes üretebilrmiyim
Para biriktirmek değil mesele param olsa da ki var dahada bulurumda işte yeni ldımya annem izin vermekmez bilirsiniz annelerihemen derslerinle ilgilen filan der tabi 8 olduğum için üzerimde yük var biraz.
Para biriktirmek değil mesele param olsa da ki var dahada bulurumda işte yeni ldımya annem izin vermekmez bilirsiniz annelerihemen derslerinle ilgilen filan der tabi 8 olduğum için üzerimde yük var biraz.
Lepistes üretebilrmiyim
Beta düşündüm ama üretimi biraz zor
ShadoWolfTR haklısın ama yapıcak bişe yok aldım artık napcamki ama belki daha sonra albilirim bunu akvaryumu yeni aldığım için değiştirme biraz zor oluromer12 2012-04-06 22:16:50
Beta düşündüm ama üretimi biraz zor
ShadoWolfTR haklısın ama yapıcak bişe yok aldım artık napcamki ama belki daha sonra albilirim bunu akvaryumu yeni aldığım için değiştirme biraz zor olur
Lepistes üretebilrmiyim
Aslında ben bu kpnulara meraklıyım ama yeni başladım hani derslerden vakit kalınca onlarla ilgilenmek istiyorum bön bönde bkamıycam için böyle bişe düşündüm en azında biraz ilg,lenebilirim
Aslında ben bu kpnulara meraklıyım ama yeni başladım hani derslerden vakit kalınca onlarla ilgilenmek istiyorum bön bönde bkamıycam için böyle bişe düşündüm en azında biraz ilg,lenebilirim
Lepistes üretebilrmiyim
1 arkadaşlar benim akvaryumum 9-10 litre yani biraz küçük ama lepistes veya başka doğuran balık moli vb. Besleyebilir miyim (petshop'lara sordum beslersin dediler
2 lepistes üretimi nasıldır mesela hamileliği nasıl anlaşılır ve doğurunca balıklarına zarar verir mi yavruluk
1 arkadaşlar benim akvaryumum 9-10 litre yani biraz küçük ama lepistes veya başka doğuran balık moli vb. Besleyebilir miyim (petshop'lara sordum beslersin dediler
2 lepistes üretimi nasıldır mesela hamileliği nasıl anlaşılır ve doğurunca balıklarına zarar verir mi yavruluk
gerekir mi (başka tür olmayacak)
lütfen bilen kişiler yanıtlasın
akvaryumla ilgili soru
Değiştirdim gibi 10 11 litre su alıyor
Değiştirdim gibi 10 11 litre su alıyor
SON MESAJLAR
- Sumbu Shell Yavrusu Hakkında.. Neothauma, 16:37
Tanganyika Cichlidleri - Sumbu Shell Neothauma, 16:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Dizayn Önerisi Savvah, 16:19
Yeni Üye Forumu - 1 Tonluk Su Haznesi Mi Yoksa 1 Tonluk Akvaryum Mu? Cyber_Scout, 15:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tohum Ekimi (bitkili Akvaryum Kurulumu) Ozzgur, 14:44
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Aldığım Balıklar Teker Teker Ölüyor hounddog, 14:37
Hastalıklar ve İlaçlar - 🎧 Şu Anda Ne Dinliyorsunuz? | Bir Forum Klasiği ツ Cyber_Scout, 14:33
Forum ve Site Hakkında - 37 Litrelik Akvaryuma Balık Önerisi Cyber_Scout, 14:01
Yeni Üye Forumu - L144 Kongfin Yavru Ölümleri Hk. sinan1166, 13:10
Kedi Balıkları Forumu - Lepistes Akvaryumum berkankrgl, 12:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Hastalık? Alp3, 12:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Astronot Balığı Çene Altında Şişlik? M_ali_d, 11:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Malzemesi Alma Sitesi Önerisi İnci Kefali, 08:14
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Akvaryumda Taban Çatlağı Cyber_Scout, 01:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Cyber_Scout, 01:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Geophagus Günlüğü baudouin, 01:05
Güney Amerikan Cichlidleri - Melek Balıklarındaki Yüzgeç Erimesi Cyber_Scout, 00:36
Yeni Üye Forumu - Eski Tankı Yenisine Aktarmada İzleyeceğim Yol pianoƒish, 23:52
Yeni Üye Forumu - Yüzgeç Erimesi Ve Deep Fix Fishtavit s3na, 22:55
Yeni Üye Forumu - Üçgen Şekilli Yosun Cyber_Scout, 20:14
Yosun - Kahverengi Uzun Ve Kısa Yuvarlak Yapılar Sekizo, 18:53
Akvaryum Bilimi - Elyaf mutlubaba, 18:19
Filtreleme Seçenekleri - Low Tech Bitki Tavsiyesi Kaangzkr, 17:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik İle Kırmızı Burun Tetra Bakımı blackod, 16:13
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığı Bilgi Ve Düşünceleriniz ilhannnn01, 13:08
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk Erimesi Şüphesi eackgzz, 13:08
Yeni Üye Forumu - Kuyruk / Yüzgeç Erimesi Var Mı? Altonn, 12:13
Yeni Üye Forumu - Kadides Akvaryumumda Planarya Reccel, 09:16
Yeni Üye Forumu - Sessiz Şelale Filtre Önerisi MCY4, 09:11
Filtreleme Seçenekleri - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 01:26
Akvaryum Tanıtımı - Geophagus Tapajos Umutoty, 00:44
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Sobo Wp-628h Filtrasyon Malzemesi Zaid, 23:35
Yeni Üye Forumu - Akvarymun Camlarında Garip Canlılar Var alp3r, 23:17
Omurgasızlar - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum Ehtiyar, 22:50
Omurgasızlar - Geophagus Cinsiyet Ayrımı? Umutoty, 21:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yıllar Sonra Tekrar - Tavsiyelere Açığım Cyber_Scout, 21:34
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Kuyruğunun Düzelmemesi egemenc, 21:25
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin hakanmorcicek, 21:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 60p Dutch Style BalikAdam3099, 17:45
Akvaryum Tanıtımı - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 16:33
Akvaryum Tanıtımı - Limnophila Sessiliflora Zorluğu Nedir darkaura, 14:51
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığı Kuyruk Erimesi b3yzz44, 12:59
Hastalıklar ve İlaçlar - İlaç Satışı Neden Yok? GhostKoi, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Akvaryum İçin Vatoz Türü Önerisi JujuSeri, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ankara Deniz Akvaryum Taha⚡, 21:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sürekli Tetra Kaybı - Neden? mustafakrml, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Ember Tetra nniiaa, 16:17
Amerikan Tetraları - Yıllar Sonra Hobiye Dönüş enginhayta, 07:03
Akvaryum Tanıtımı - 50x30x30 Akvaryum İçin Tavsiyeler. ugurbaran, 00:14
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Walstad Akvaryum Ve Kurulum Süreci syerli, 23:11
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 60x45x45 Full Ultra Clear Tank / Mobilya / Ekipman Feanor 16:32
- 60x45x45 Full Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum Feanor 16:32
- Mobilyalı Akvaryum - Kurulu Ve Oturmuş Ciyus 16:30
- Tanganyika Cichlid Türleri Aqualandakvaryum 16:23
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 16:23
- Mygos Plant Plus 40 Cm Led Aydınlatma BadgeR 16:23
- Blackline Tetra Jumbo Boy rasporasrc 15:38
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 15:38
- Nano Akvaryum LEGEND59 15:28
- Yerli Üretim Apistogramma Trifasciata rhn35 15:26
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 15:20
- Efsane Yati Ve Mangrow Kökleri ozan_1903 15:20
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 15:20
- Leleupi & 4 Çeşit Nadir Endler scorpion26 15:13
- Ramshorn Ve Minare Salyangoz Redrainbow 14:50
- Özel Moss Türleri. smithiseek 14:37
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 14:37
- Turuncu Gözlü Kaplan Karides. smithiseek 14:37
- Midye Kırığı Uğursay GEZGEZ 14:29
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 14:28
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 14:28
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 14:28
- Leopard Tiger Endler pokito 14:18
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 14:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 14:13
- Moss Teli CevdetSERBEST 14:13
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 14:08
- Flame Moss , Java Moss gyunda 14:08
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 14:08
- A++ Kalitedeki Saksı Bitkilerimiz Sizlerle AQUAGREEN 14:03
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 13:41
- Rasbora Arıyorum Miller 13:41
- Hb White Lepistes omererbas 13:38
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 13:38
- Antuta Çift Akvarist Hoca 13:28
- Lepistes Otu Ucretsiz / Frogbit 5 Tl ALTEMUR 13:05
- Karisik Cikletler ALTEMUR 13:05
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 13:05
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 12:51
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 12:13
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:09
- Mikro Kiriza Yavru - Comp. Kantalamba F0 Hiko 12:02
- Red Tiger Lotus joko29 11:23
- Creaqua Sıfır Dolap - Nano Akvaryum Ve Aydınlatma joko29 11:23
- Tasarım İçin Tek Parça Kök joko29 11:23
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:01
- Melek, Koi Betta, Red Cap Oranda, Melek Yavru nikon_ 11:01
- Mikro Kurt Kültürü, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 11:01
- Akvaryum Taş Ve Kumu livadi 10:33
- Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum Ve Kumu zekigonlum 09:56
KULLANICILAR
- 112 Online Kullanıcı, 61 Üye
Online Kullanıcılar
plutarkhos,
riderfish,
Neothauma,
0rnn,
İsmail YILDIRIM,
Feanor,
Cyber_Scout,
ilhannnn01,
capodicapii,
MertSoyumert,
Mithrandirr,
hasan_tr_01,
pusathan01,
EKAR,
Mr. WingMan,
biacar,
umut353535,
osmangunay,
fffurkan9,
darkaura,
osmandbnl,
Ciyus,
ssener,
ciways,
Goldfish2000,
DigitalPen,
Eldurmaz,
yeekim,
Hoppala,
cankortan,
MiSoSiKiaN,
Benmuro,
ilterisdoğukan,
sina cen,
Aqualandakvaryum,
betta.ist,
kocoglu,
scorpion26,
Kuduoglu,
fikret43,
Savvah,
nikon_,
Laetacara,
aalperr,
cihadtengirsen,
Sunborn,
ezzalisi,
BadgeR,
LionelMehmet10,
Coşkun Atam,
aranjman,
blackod,
DenizUlucutsoy,
Barrcuda,
Byknss97,
s3na,
lojistisyen,
Ahmet53,
Aspendos,
Jotunheim,
aupqua,
metalhead,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.