ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Özgen Yıldırım
SON 10 MESAJI
soru soran kişiye dev beyaz tavsiye etti de. 8-10 metrelik balıktan bahsediyoruz.
[/QUOTE]
Arkadaşım köpek balığını tavsiye ettiğim yeri birkaçkere daha okuyunuz.Sakin kafayla okuyunuz.Anlamazsanız birkaç kere daha okuyunuz.Arkadaşlarınızada danışınız.Sonra ne demek istediğimi anlarsınız.Köpek balığını tavsiye ettim evet 20lt bir akvaryumda beslemesinide tavsiye ettim orada siz bana saldıracağınıza kendi anlama kabiliyetinize bakınız.(üslup için özürdilerim)
Foklara gelince olabilir haklısınız özür dilerim.Ama ben büyük fokları vermeyi tercih ederim daha erken doyar hiç olmassa.Tartışmanın uzamasını istemiyorum dediğim gibi okuyun.
Saygılar.
Birincisi ben bir hanım değilim Onur Bey.Ne anlatmak istediğimi anlamadığınızada şaşarım.Üstelik neden fok yavrusu veriyosunuz, yavrularlamı besleyeceksiniz?Aklınıza gelen ilk yemin yavru yavru olasıda ilginç bir durum yani.
Bu salyangozlar ettemi yiyolarmış :)Sadece yosunları yediklerini sanıyodum.
Neden illada vahşi bir canlı almak ister ki bir insan.Bunu anlamış değilim.Üstelik 30lt bir akvaryumda.
İlla vahşi bir balık istiyorsanız size beyaz köpek balığını öneririm 20lt lik bir akvaryum yeter.Sadece kafasını sokun o yaşar o şekilde oksijenini boltutun birde vücüdunun geri kalan kısmını sürekli nemli tutmanız gerekiyor.
Saygılar
Yeterli alan doğal şartlara uygun beslenirlerse, türe uygun sayıda olurlarsa bence suç işlemiyoruz.Tabi sadece balıklar için söylüyorum.Tamamen benim fikrimdir bu.Sürüngen,kirpi,böcek vb. tür canlıların bence tamamen doğa ortamlarında yaşamaları gerekmektedir.
Gıdasal olarak üretimin de normal olduğunu düşünüyorum(kümes hayvanları,küçük-büyük baş hayvan yetiştiriciliği,alabalık,arıcılık vb.gıdaya dayalı beslenimler.)bu şekilde beslenimler zaten doğanın bir parçası olarak görüyorum.Tabi dünya sıtandartlarında iyi koşullarda olması şartıyla.Sonuçta bünyemizin bu besinlere ihtiyaçları vardır.Tamamen vejeteryan beslenmek doğru değil diye düşünüyorum(Vejeteryanlar üzerlerine alınmasın onlara kastım yoktur saygı duyarım)
Son olarak ben hayvanları doğal hayatında izlemekten büyük bir zevk alıyorum ve inanın bana bu tadı başka hiçbirşekilde alamıyorum.Sizlerinde doğal hayatta gözlemlemeyi sevdiğinizi biliyorum.Doğal hayatında olmayan bir canlı tamamen rahat olamıyor bence ve doğasına uygun davranamıyor.
Not:15yaşıma kadar önüme çıkan her hayvanı alıp beslemek isterdim.Buşekilde ona iyilik yapacağımı zannederdim.Çok sayıda böcek, kertenkele,kurbağa,semender ve daha birsürü canlı beslemişimdir.Çocukluğuma veriyorum :) taki canlıları doğal yaşamlarında izlemeyi akıl edenekadar.Hiçbir şey bana doğada yavrularını emziren kediler yada dişisine kur yapan bir kuş kadar haz veremez.
Birde sadece bir fikir; imkanı olan arkadaşlar doğada kendi çektiğimiz fotoğraflardan bir topik acabiliriz.Bunu zamana yayarız ve fotoraflar çoğalır yorumsuz bir şekilde doğal hayatlarında gözlemlediğimiz canlıları arkadaşlarla paylaşmış olabiliriz.
Tabi yaz bitiyor o da ayrı bir konu kışında imkan olur inşallah.
SAYGILAR
Arkadaşlar şelale tipi filtre yapımı hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.İçine koyulacak filtreleme malzemeleri vb.
Not:540lt bir akvaryum için uygun olması gerekiyor.
Saygılar
Buarada Süleyman Bey yukarda besin zincirinin en üstünde olmamız veya güçlü olmamız konusunda anlatmak istediğim insanlarında hayvan olduğu değildir.Yani biyolojide,ekolojide herneyse var olan besin piramitinin en üstünde olduğumuzdur.Bunun hayvanlıkla bir alakası yok.
Not:Evrime inanmıyorum :)
Yanlış anlaşılma için sizden özür dilerim.
Hakan Bey sizede değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bilgilendirmenizi sadece ilgi çeksin diye mi bizlerle paylaşıyorsunuz? sitem'inizi ve insanlar konunuza yorum yazmadı diye "hayvansever olamaz" ima etmenizi bi türlü anlamış değilim.
İlgi çekmek değil amacım bilgi çekmektir.Yorum yazılmamasıda değil yorum yapılmayacak bir konu olduğunu zaten biliyorum kimse yorum yapmasada olurdu.Ama kimse okumamıştıda oraya onu yazdığım sıralar birkaç kişinin dışında 1gün geçmesine rağmen bende buna şaşırıp yazmıştım.Herneyse yanlıs anlasılabilir.Hatamvarsa özür dilerim.
Evet bir akvaryumum var biraydırda arastırıyorum.Akvaryumum olmasına ve hemen herseyimin hazır olmasına rağmen hala canlı alımı yapmadım.Yapacağımda kesinlik kazanmış birşey değil.Kimseyi balık beslerken öldürdü diyede suçlamadım.En azından suçlamadığımı düşünüyorum.Suçladıklarım evinde timsah,yılan vb. tür canlı besleyenler ve balıklar dahil besledikleri canlıya yeterli ortam sağlayamayanlardır.Birde forumda sahilde karetta kareta bulup beslemeye çalısan arkadaşlar dahi var.Yani bu forumda hayvan hakları diyince kaçacaklar varmış diye de düşünüyorum.
Hatam varsa tekrar tekrar özür dilerim eleştiriye açık olmaya çalısıyorum.
SAYGILAR
Zafer Bey lütfen önce yazılanları okuyun tamamen sonra yazın.Bakın yazınızın hemen üstündeki benim yazımı dikkatlice okursanı hayvansal gıdalarla ilgili ufakda olsa bieden bahsetmişim onu görürsünüz.
Süleyman Beye katılmadan önce okuyun azcıkda kendi fikriniz olsun (Latife)
Süleyman Bey yorumunuz için teşekkür ederim.
Gördüğüm kadarıyla hep bir/birkaç maddede takılmışsınız.
Süleyman Bey insanlar doğdukları gibi ölmezler.Yani bildirge 78 yılında kabul edilmiş bir bildirgedir.Benim buradaki amacım hiç olmassa bu bildirge ışığında ilerlemek.Arkadaşlara fikir verebilmektir.Yani yemek tarifleri bile üzerinde ufak değişikliklerle daha güzel hal alabiliyorlar.
Anlatmaya çalıştığım (becerebildim mi bilmiyorum :) ) maddelerde takılı kalmayın.Herşeyde olduğu gibi tabiki bildirgede de reforma gidilmelidir.
Evrim dediğiniz şey zaten tamamen çürütülmüş bişedir.İnanan kimse varmı onuda bilmiyorum.Ama oturup bildirgeyide kendi kafama göre değiştirip koyacak halim yoktu taktir edersiniz ki.
Herneyse anlatmak istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum ama sizlein anlayacağınızı umuyorum :)
Saygılar
Süleyman Bey Yazıyı dikkatli okursanız o maddenin hayvan hakları bildirgesi olduğunu anlarsınız.Üstelik 1978de yazılmış benim 1986 doğumlu olduğumu düşünürseniz omadde için beni suçlamanız yersizdir.
"Hayvanlar insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yaratılmıştır." demişsiniz.
Denge açısından düşünürsek belki doğrudur.Ama besin zincirinin en üstünde insanların olmasından kaynakldır.Kısacası hayvanlnar bizler için yaratılmamışardır.Biz güçlü olduğumuzdan bize öyle geliyor.Besin açısından ihtiyaçlarımı karşılamak açısından tabiki hayvanlardan faydalanabiliriz.Orayı dikkatle okursanız hiçbir satırında size tavuk,balık vb. canlı yemeeyin süt içmeyin veyahut otarz birşey söylememişim.
Anlatılmak isteneni çarpıtmayalım lütfen.Anlamak istediğiniz gibi anlamayın düşünün.
Kendini hayvan hisseden arkadaşlar varsa onlardanda özür dilemişsiniz buda çok saygılı bi durum.
Ozan Bey SAYGILAR(Herkez için , benimle aynı fikirde olmayanlar dahil)
benim yazmış olduğum
SAYGILAR(Sadece saygı duyulacaklar için) burada benimle aynı fikirde olanlar hariç anlamı taşımıyor kesinlikle.Farklı yerlere çekmeyelim lütfen.Anlatılmak istenen konu içerisinde uzunca anlatılmıştır.
Hatam varsa şimdiden özür dilerim..
SAYGILAR
Bu konuya bukadar az rağbet olması şaşılacak birşey.En vahşi balık için 4sayfa yorum yazılırken bukadar önemli bir konuda okuyucu kitlesinin bile bukadar az olmasının sebebi nedir acaba?İnsanlar hayvan hakları denildiğinde kaçacak delik arıyorlar.Çünkü hayvanları nasıl şartlarda beslediklerini ilk olarak kendileri biliyorlar.
İnsanlığımızı sorgulama zamanımız çoktan gelmiş.....
SAYGILAR(Sadece saygı dıyulacaklar için)
SON MESAJLAR
- 380 Lt Oranda Akvaryumu Icın Dıs Fıltre Önerisi Mrzoo, 10:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu neomeo, 10:16
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Renk Değişimi Aguamentist, 10:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Aguamentist, 10:00
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı neomeo, 09:59
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Biyolojik Filtre neomeo, 09:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum Orhan76, 09:47
Canlı Doğuranlar - Yeni Akvaryumum İçin Önerileriniz Nedir Muhammedbedri, 09:34
Yeni Üye Forumu - Kurt!gibi Bir Şey Muhammedbedri, 08:30
Akvaryum Dünyasından Haberler - Böcek Malikanesi Busra1753, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? bendeniztayfun, 06:38
Yeni Üye Forumu - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 06:33
Makaleler ve Tercümeler - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. ballantines, 06:19
Yeni Üye Forumu - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Ayberk1634, 23:08
Yeni Üye Forumu - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 10:36
- 2 Oscar - Bostancı OrdiBuko 10:26
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 10:19
- Satılık Eheim 2260 2217 2211 Filtreler UĞURBABÜR 10:19
- 5 Adet Oscar horozbina 10:07
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:06
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:06
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:06
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:04
- Cüce Vatoz-bloody Mary Karides-anubias Lanceolata- serkan1903 10:00
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:53
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 09:46
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 09:40
- Ryunkin, Orando, Ranchu EKAR 09:40
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 09:28
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 09:28
- Frontosa Küpü Emirk 09:24
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 09:20
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 09:20
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 09:16
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 09:15
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:15
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 09:15
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 09:15
- Dişi Leleupi scorpion26 09:15
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:15
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:15
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:15
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:15
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:15
- Java Moss Miller 08:25
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 08:25
- Malzeme propecia 08:24
- Set Akvaryum propecia 08:24
- Bio Sünger Brdk64 08:18
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:18
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 08:17
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme, İndirim barsbingul 08:17
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 08:17
- Vitasand Kırmızı Bitki Kumu Demir İçerikli sirhill 07:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 07:05
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 07:05
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:23
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 06:23
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 06:23
- Betta Çeşitleri Fade 02:57
- Channa Golden Limbata okan169 02:53
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:53
- Kalan Malzemeler lazy46 01:30
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:53
KULLANICILAR
- 56 Online Kullanıcı, 30 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.