ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
YavuzAli87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Ekim 2021 21:47
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali Oğuzalp
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1987
İl:
Adana
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ali Oğuzalp
Kimya Mühendisi
Ceyhan/Adana
SON 10 MESAJI
Bloody Mary Ve Kırmızı Sakura
[QUOTE=Abacus]Öncelikler herkese selamlar,
Bitkili bir L333 tankım var. İçine hem doğal ortam oluşsun diye hem dip temizliği hemde bitkiler için[B] Bloddy Mary[/B]ler eklemiştim.
Akvaryum ısısı 28 olmasına rağmen karideslerimde yumurtalar görmeye başladım ve bu tankta üretim çok istemiyorum.
Ayırıca 4 adet daha (Kırmızı sakura, neon, black rose ve renklerini beğenmediğim karma) karides akvaryumum var.
Amacım güzel bir ırk yaratmak olduğu için bir adet karma akvaryum bile yaptım.
Sorum şu: [B]Sakura ile Blody çifleşip ara bir ırk oluşturur mu?[/B] [:?]
Tankımın ilk zmanlrındaki görseli:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191520/261120171306161.jpg[/IMG][/QUOTE]
Ben de aynı sorunun cevabını ararken bu konuyu gördüm. Net bir cevap henüz verilmemiş. Ben de red sakura besliyorum. Tanka bloody mary eklersem, çiftleşme sonucunda yavrular da kırmızı mı olur, yoksa zamanla şeffaf veya kahverengi karidesler mi elde edilir? Bu çiftleşmeyi tecrübe eden var mıdır?
Teşekkürler.
[QUOTE=Abacus]Öncelikler herkese selamlar,
Bitkili bir L333 tankım var. İçine hem doğal ortam oluşsun diye hem dip temizliği hemde bitkiler için[B] Bloddy Mary[/B]ler eklemiştim.
Akvaryum ısısı 28 olmasına rağmen karideslerimde yumurtalar görmeye başladım ve bu tankta üretim çok istemiyorum.
Ayırıca 4 adet daha (Kırmızı sakura, neon, black rose ve renklerini beğenmediğim karma) karides akvaryumum var.
Amacım güzel bir ırk yaratmak olduğu için bir adet karma akvaryum bile yaptım.
Sorum şu: [B]Sakura ile Blody çifleşip ara bir ırk oluşturur mu?[/B] [:?]
Tankımın ilk zmanlrındaki görseli:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/191520/261120171306161.jpg[/IMG][/QUOTE]
Ben de aynı sorunun cevabını ararken bu konuyu gördüm. Net bir cevap henüz verilmemiş. Ben de red sakura besliyorum. Tanka bloody mary eklersem, çiftleşme sonucunda yavrular da kırmızı mı olur, yoksa zamanla şeffaf veya kahverengi karidesler mi elde edilir? Bu çiftleşmeyi tecrübe eden var mıdır?
Teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=dorsigera]Ali bey, akvaryumda bir taban malzemesi yok. Tamamen çürümüş ve dağılmış catappa yaprağı ile meşe ve çınar yaprakları var. İyi balıklar...[/QUOTE]
Taban bitkisi ekemiyor olmanız bir dezavantaj olsa da doğal ortamlarına çok yakın bir oluşum söz konusu. Epey zaman almıştır heralde bu hali alması.
Cevabınız için teşekkürler. Tebrik ederim.[EDIT]YavuzAli,2015-07-07 09:44:08[/EDIT]
[QUOTE=dorsigera]Ali bey, akvaryumda bir taban malzemesi yok. Tamamen çürümüş ve dağılmış catappa yaprağı ile meşe ve çınar yaprakları var. İyi balıklar...[/QUOTE]
Taban bitkisi ekemiyor olmanız bir dezavantaj olsa da doğal ortamlarına çok yakın bir oluşum söz konusu. Epey zaman almıştır heralde bu hali alması.
Cevabınız için teşekkürler. Tebrik ederim.[EDIT]YavuzAli,2015-07-07 09:44:08[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Fikret Bey,
Paylaştığınız akvaryumda taban malzemesi nedir acaba? Çok doğal görünüyor.
Teşekkürler.
Fikret Bey,
Paylaştığınız akvaryumda taban malzemesi nedir acaba? Çok doğal görünüyor.
Teşekkürler.
Ramirezi Yem
Tercihen dondurulmuş olarak satılan "ocean nutrition blood worm" , bulamazsanız "ROTIFISH" markasının kurutulmuş kan kurdunu tavsiye ederim. Bu balıkların uzun vadede sağlıklı olmaları için bir diğer önemli konu da, yumuşak ve hafif de olsa asidik su.
Kolay gelsin.
[EDIT]YavuzAli,2015-06-28 17:38:30[/EDIT]
Tercihen dondurulmuş olarak satılan "ocean nutrition blood worm" , bulamazsanız "ROTIFISH" markasının kurutulmuş kan kurdunu tavsiye ederim. Bu balıkların uzun vadede sağlıklı olmaları için bir diğer önemli konu da, yumuşak ve hafif de olsa asidik su.
Kolay gelsin.
[EDIT]YavuzAli,2015-06-28 17:38:30[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Apistoların üreyebileceği su şartlarını oluşturmak için uygun taban malzemesi seçimi konusunda, sorularıma gösterilen ilgi ve verilen faydalı bilgiler için herkese teşekkür ederim.
Verilen cevaplardan ortak bir çıkarım yapmak gerekirse, suya yumuşatıcı ve pH düşürücü yönde salınım yapan hazır marka kumlar dışında herkesin ortak noktada buluştuğu tek taban sanırım lav kırığı. Her ne kadar, siyah arka fon ve kökler-dallar ile birlikte görsel olarak bej rengin hakim olduğu ince dere kumu veya silis bir taban tercih etsem de tercihim lav kırığı olacak gibi görünüyor.
Tekrar teşekkürler.
Apistoların üreyebileceği su şartlarını oluşturmak için uygun taban malzemesi seçimi konusunda, sorularıma gösterilen ilgi ve verilen faydalı bilgiler için herkese teşekkür ederim.
Verilen cevaplardan ortak bir çıkarım yapmak gerekirse, suya yumuşatıcı ve pH düşürücü yönde salınım yapan hazır marka kumlar dışında herkesin ortak noktada buluştuğu tek taban sanırım lav kırığı. Her ne kadar, siyah arka fon ve kökler-dallar ile birlikte görsel olarak bej rengin hakim olduğu ince dere kumu veya silis bir taban tercih etsem de tercihim lav kırığı olacak gibi görünüyor.
Tekrar teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
Dere kumu çokça kullanılıyor ve tavsiye ediliyor fakat fiyat olarak da görünüm olarak da silis kum daha uygun ancak 1-2 mm ve daha kalın silis kum az bulunuyor. Bulunsa da, safsızlıklardan arınmış olup olmadığı ve suya salınım yapıp yapmayacağı ile ilgili insanın içine kuşku düşüyor. Bundan dolayı, markası belli olan ve daha önce başka kişilerin kullanımı ile salınım yapmadığı garantilenmiş olan ve ayrıca birkaç kök de bitki yetiştirebileceğim bir taban arıyorum.
Akvaryumun tabanı 150 cm - 60 cm. 1 cm taban kalınlığı için 9 kg taban malzemesi kullanmam gerekiyor. Eğer daha küçük bir tabanım olsaydı hiç uğraşmaz ada amazonia alırdım.
10 kg 1-3 mm lav kırığı kumu 27 TL buldum. Dere kumu olarak tahmin ettiğiniz markanın 19 kg kovası 65 Tl civarında. En ucuz tercih olarak görünen silis kum ise 25 kg torbası yaklaşık 50 TL olarak satılıyor.
Kurulum sonrası değişimi en zor olan şey taban malzemesi olduğu için sizleri bu kadar meşgul ediyorum, kusura bakmayın. Kurulumu tamamlayıp akvaryumumu osmoz suyuyla doldurduktan sonra, sera super peat, mangrove kütükleri ve meşe yaprakları kullanmama rağmen yüksek iletkenlik ve pH değerleri okuyarak tekrar başa dönmek istemiyorum.
Teşekkürler.
[EDIT]YavuzAli,2015-06-22 18:43:54[/EDIT]
Dere kumu çokça kullanılıyor ve tavsiye ediliyor fakat fiyat olarak da görünüm olarak da silis kum daha uygun ancak 1-2 mm ve daha kalın silis kum az bulunuyor. Bulunsa da, safsızlıklardan arınmış olup olmadığı ve suya salınım yapıp yapmayacağı ile ilgili insanın içine kuşku düşüyor. Bundan dolayı, markası belli olan ve daha önce başka kişilerin kullanımı ile salınım yapmadığı garantilenmiş olan ve ayrıca birkaç kök de bitki yetiştirebileceğim bir taban arıyorum.
Akvaryumun tabanı 150 cm - 60 cm. 1 cm taban kalınlığı için 9 kg taban malzemesi kullanmam gerekiyor. Eğer daha küçük bir tabanım olsaydı hiç uğraşmaz ada amazonia alırdım.
10 kg 1-3 mm lav kırığı kumu 27 TL buldum. Dere kumu olarak tahmin ettiğiniz markanın 19 kg kovası 65 Tl civarında. En ucuz tercih olarak görünen silis kum ise 25 kg torbası yaklaşık 50 TL olarak satılıyor.
Kurulum sonrası değişimi en zor olan şey taban malzemesi olduğu için sizleri bu kadar meşgul ediyorum, kusura bakmayın. Kurulumu tamamlayıp akvaryumumu osmoz suyuyla doldurduktan sonra, sera super peat, mangrove kütükleri ve meşe yaprakları kullanmama rağmen yüksek iletkenlik ve pH değerleri okuyarak tekrar başa dönmek istemiyorum.
Teşekkürler.
[EDIT]YavuzAli,2015-06-22 18:43:54[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Cevabınız için teşekkürler Bilen Bey.
Rahat olarak kullanabileceğimi söylediğiniz silis kum için boyut belirtmemişsiniz. 0 numara ince silis kum da uygun olur mu? Bitki olarak sadece vallisnerialar, subulata ve echinodorus türleri düşünüyorum.
Teşekkürler.
Cevabınız için teşekkürler Bilen Bey.
Rahat olarak kullanabileceğimi söylediğiniz silis kum için boyut belirtmemişsiniz. 0 numara ince silis kum da uygun olur mu? Bitki olarak sadece vallisnerialar, subulata ve echinodorus türleri düşünüyorum.
Teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
Cevabınız için teşekkür ederim fakat hafif de olsa bitki düşündüğüm için silis tercih etmiyorum.
Sağolun.
Cevabınız için teşekkür ederim fakat hafif de olsa bitki düşündüğüm için silis tercih etmiyorum.
Sağolun.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=capo di capi]Kullanabilirsiniz Ali Bey sıkıntı olmaz. Her ikisi ile de apisto besledim şahsen bir eksisini görmedim..jbl manadonun yanında Jbl sanzibarla besleyen arkadaşım da var.. O da bir sıkıntısını yaşamadı.. manadoyla discus bile besleniyor..Son olarak lav kumuyla apisto :
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0244.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0240.JPG[/IMG][/QUOTE]
Cevabınız için çok teşekkürler. Soruyu sormamdaki amaç, JBL manado ve lav kırığının suya salınım yapıp yapmadığını öğrenmekti. Örneğin manadonun discus için kullanılıyor olması salınım yapmadığını ispatlamıyor maalesef. Üreme düşünülmüyorsa veya yavru büyütülüyorsa 7 üzeri ph ve 200 - 600 ms iletkenlik değerlerinde dahi discus beslenebileceği biliniyor. Fakat iş, apistoların veya ramirezilerin yumurtalarının açılabilmesine geldiğinde taban malzemesinin bu açıdan değerlendirilmesi ayrı bir önem kazanıyor. Şuan dere kumu ve lav kırığı arasında gidip gelmekteyim açıkçası.
Paylaştığınız resimler için çok teşekkürler. Acaba lav kırığı kullandığınız tank veya tanklarda apistolardan yavru alma durumunuz oldu mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-21 16:01:54[/EDIT]
[QUOTE=capo di capi]Kullanabilirsiniz Ali Bey sıkıntı olmaz. Her ikisi ile de apisto besledim şahsen bir eksisini görmedim..jbl manadonun yanında Jbl sanzibarla besleyen arkadaşım da var.. O da bir sıkıntısını yaşamadı.. manadoyla discus bile besleniyor..Son olarak lav kumuyla apisto :
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0244.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/1_IMG_0240.JPG[/IMG][/QUOTE]
Cevabınız için çok teşekkürler. Soruyu sormamdaki amaç, JBL manado ve lav kırığının suya salınım yapıp yapmadığını öğrenmekti. Örneğin manadonun discus için kullanılıyor olması salınım yapmadığını ispatlamıyor maalesef. Üreme düşünülmüyorsa veya yavru büyütülüyorsa 7 üzeri ph ve 200 - 600 ms iletkenlik değerlerinde dahi discus beslenebileceği biliniyor. Fakat iş, apistoların veya ramirezilerin yumurtalarının açılabilmesine geldiğinde taban malzemesinin bu açıdan değerlendirilmesi ayrı bir önem kazanıyor. Şuan dere kumu ve lav kırığı arasında gidip gelmekteyim açıkçası.
Paylaştığınız resimler için çok teşekkürler. Acaba lav kırığı kullandığınız tank veya tanklarda apistolardan yavru alma durumunuz oldu mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-21 16:01:54[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Arkadaşlar, apistolar için taban malzemesi olarak ince 2-3 mm lav kırığı uygun olur mu? Deneyen oldu mu acaba?
Bir sorum da jbl manado ile ilgili. Birkaç yabancı forumda ph ve sertlik değerlerini yükselttiğini okumuştum. Kullanan ve bu bilginin doğru olup olmadığını bilen, apistolar için kullanılıp kullanılamayacağı ile ilgili bilgi verebilecek olan var mıdır?
Teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-20 16:18:40[/EDIT]
Arkadaşlar, apistolar için taban malzemesi olarak ince 2-3 mm lav kırığı uygun olur mu? Deneyen oldu mu acaba?
Bir sorum da jbl manado ile ilgili. Birkaç yabancı forumda ph ve sertlik değerlerini yükselttiğini okumuştum. Kullanan ve bu bilginin doğru olup olmadığını bilen, apistolar için kullanılıp kullanılamayacağı ile ilgili bilgi verebilecek olan var mıdır?
Teşekkürler.[EDIT]YavuzAli,2015-06-20 16:18:40[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Ölen Balık Ve Renk Kaybı Brnhobi, 04:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Beyaz Prenses Cinsiyet Yardımı? Amatör balıkçı, 02:32
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus harpet, 02:06
Akvaryum Tanıtımı - Fluval 407 Yorumlarınız Srknatmn, 02:03
Filtreleme Seçenekleri - Uyumlu Türler Amatör balıkçı, 01:53
Yeni Üye Forumu - Zemine Moss Ekimi Cyber_Scout, 01:38
Bitki Türleri ve Bakımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 01:36
Canlı Doğuranlar - Tetra Aps 100 Tetra Aps 150 Hoppala, 01:22
Yeni Üye Forumu - Su Düzenleyici Kullanımı? Cyber_Scout, 01:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Modül Led İle Bitki Yetiştime Kaangzkr, 01:11
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Cyber_Scout, 01:01
Labirentliler - Albino Full White Platinum Guppy Kuyruk Erimesi Cyber_Scout, 00:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Askı Dış Filtre Cyber_Scout, 00:40
Filtreleme Seçenekleri - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 00:23
Labirentliler Tanıtımı - Lepistes Amatör balıkçı, 23:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre Yetersiz Fatih_hakankaan, 23:24
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Karides Kurulumu Hakkında mustafayurdakul, 23:15
Omurgasızlar - 60x40x40 Bitkili Akvaryum modukon, 23:08
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 22:37
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Başlangıcı EmiirKaan, 22:16
Yeni Üye Forumu - 60*40*40 Kaç Adet Zebra Danio harpet, 20:23
Sazansıgiller - 60x36x36 High Tech - Sarp Vadi TayfunSylkn, 19:34
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Zaid, 17:52
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Mobidic Akvaryum Mehmet Asaf, 16:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 30 Litre Betta Akvaryumum Hsyncandd, 15:19
Akvaryum Tanıtımı - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim teksas_tombiks, 13:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Sıvı Gübre Önerisi Anselmo458, 13:05
Bitki Akvaryumları Genel - 75lt Tank İçin Isıtıcı Önerisi Zaid, 12:40
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - G. Amerika Biyotop Kurulumu - Guapore Nehri sametyildiz, 10:21
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Oguzca, 10:11
Yeni Üye Forumu - Yine Yeniden Flower Horn Street Parrot, 08:55
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Co2 Sistem Kurulumu secreteriat, 00:53
Yeni Üye Forumu - Jbl Sansibar White Mı Snow Mu? enginkara, 00:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Dişi Betamın Alt Gövde Kısmı Yan Duruyor Hsyncandd, 23:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Japonlarımdan Birinde Darbe Gibi Kırmızı İzler Var N.E.M.O, 23:46
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum CoryCory, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - Bluedragonribbon Ne Zmn Doğurur Ve Ribbon Hakkında Adamın dibi, 23:27
Canlı Doğuranlar - Sıfırdan Kurulum HKuzgun35, 23:23
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Akvaryum Bitki Önerisi peaXeee, 23:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitkili Canlı Doğuran Ve Yavru Akvaryumum Endlerci, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Yerli Toprak (hezer Soil Turk) İle Tank Kurulumu Tuffi, 22:34
Akvaryum Tanıtımı - 40-50l Civarında Akvaryum Balık Önerisi FerhatDumann, 21:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lowtech Walstad Akvaryum FerhatDumann, 21:21
Akvaryum Tanıtımı - Eheim Compact On 1000 Mehmetbrk, 21:20
Şikayet Var! - Beta Balığı Akvaryuma Geçiş JujuSeri, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Aldım Ama Hiç Bişey Bilmiyorum KaanE, 18:52
Yeni Üye Forumu - 3d Baskı Şelale Aparatı KaanE, 18:50
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Bitkili Akvaryumda Bulanıklık(sümüksü Beyazlık) KaanE, 18:41
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 04:55
- Melek Yavruları Canerkartal 01:30
- Sunsun Hbl 601 Askı Filtre 500 L\h 5w Kturan06 01:23
- Periuvan Altum Melek Kaliteli Renk Kturan06 01:23
- Bitkili Akvaryum Tam Takım Satılık Gemlik 00:51
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:39
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:39
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:39
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:39
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:39
- L144,lda16, Süperred Çift Ve Yavrular rebelde 23:24
- Tropica Aktif Soil Powder 9 Lt DEPP 23:12
- Aquel Fzn Pro 400 FurkanTezcan 22:52
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 22:45
- Canlı Yemler. Lotus88 22:45
- Kenyi - Sarı - Beyaz - Yunus - Auratus - Venüstüs Malawi market 22:12
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:00
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:00
- 2.67 Tüp Furcifer 21:51
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:51
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:51
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 20:28
- Lepistes 5 Adet 3 Erkek 2 Dişi kasim12 19:45
- 7 Adet Hayalet Melek Balığı hakanycl 19:30
- Satılık-takas Malzeme demasonici 18:55
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 18:49
- Apistogramma Şahinöztürk 18:21
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 17:46
- Afrika Cichlidleri devito 17:42
- Amazon Hançerleri kerem1135 17:37
- Haqos Expro 500- Yati Kökü Mehari 17:06
- Sunsun Hw-603b Mehari 17:06
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:27
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 16:27
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 16:27
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 16:14
- Corydoras Sterbai nikon_ 16:14
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 16:14
- Aquaboxtr Akıllı Çoklu Priz (pano) sdurmaz1965 15:30
- 30x30x30 Full Clear Akvaryum Wolkan 15:14
- 50x30x30 Sumplı Akvaryumlar Wolkan 15:14
- Blodyy Mary Wolkan 15:14
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 14:57
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 14:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 14:04
- Java Fer Türleri Balikcidede 14:04
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 14:04
- Karides Türleri karidesrehberi 13:43
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 13:43
KULLANICILAR
- 20 Online Kullanıcı, 11 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.