ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
arthistory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
10 Ekim 2024 01:13
Toplam Mesaj:
425 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali Kürkçü
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1985
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/150393.jpg[/img]
70*35*35 Hi-Tech Bitkili kurulacak// 65*25*35 boş//
60*18*27 boş// 35*15*25 boş//
60*50*40 boş
SON 10 MESAJI
Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
[QUOTE=sametyildiz]
Çok teşekkürler ışığın fazla olmasından kaynaklanıyor o halde. Sanırım mosslar içinde aynı durum geçerli. Bir kaç uzun bitki ekleyip yüzeyi bir miktar gölgelendirmeyi düşünüyorum. Benzer şekilde diğer bitkilerin arasına da yerleştirmekte iyi fikirmiş.
Yorumunuz için çok teşekkürler, mosslarda ki kahverengileşmeyi bir problem olarak farz etmiştim. Mossların türünden emin değilim. Diğer akvaristlerin mosslarıda yem yeşil [^_^] olması gereken oymuş gibi geldi.
Aydınlatma saatleri konusunda önerinize benzer daha öncede yorumlar almıştım. Lakin kurulumu yaparken referans aldığım başlık;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp[/URL] da okuduğum üzere aydınlatmayı 2-3 saat dinlenme ile yapmak zaman içerisinde oluşacak yosunlaşmanın bir nebze önüne geçmiş oluyor.
Başlıktan bulmakta zorlanabilirsiniz diye söz ettiğim paragraf aynen şu şekilde:
Bu konuyu referans aldığım için bu şekilde bir uygulama yapıyorum. Zaten akvaryum ışığı dışında odamın ışığını pek açmıyorum. 12 de ışık sönünce ufak bir masa lambası kullanıyorum. Haliyle 12 den sonra dinlenmeleri için sabah kadar bir vakit oluyor.[/QUOTE]
Referans aldığınız başlık yılı 2008 olarak gördüm. Ve galiba en son 2013 yılında bir güncelleme almış ve konu o şekilde devam etmiş. Bu zaman zarfında ışıklandırma baya gelişti. Siz de zaten power led dünyasına girip o şekilde devam etmişsiniz. Ama referans konuda floresan anlatılmış. Bu iki farklı ışık bitki üzerinde de cidden etkisi, avantajı, dezavatajı vs gibi konular bakımından farklılık gösteriyor.
Kısaca şöyle demek istedim florasının yandığı 8 saat ile power ledin yandığı 8 saat aynı şey değil. Power led çok daha kısa sürelerde çok daha fazla etki gösterebiliyor.
Açık-kapalı-açık-kapalı gibi bir ısık düzeni hiç kullanmadım. Genelde power led ile 4 saat ile başlayıp kademeli olarak 5-6-7 diye götürdüm. Florsanda ise 5 ile başlayıp 6-7-8 diye devam ettim. Bu ısış sürelerinde ışık hiç kapmadan yandı.
Çok ilginç bir şey söylemek istiyorum. Bitkiler cidden çok akıllı :) Işık ne zaman anar ne zaman söner bunu çok iyi biliyorlar. Siz bitkilere bir düzen verirseniz, onlarda karşılığını çok fazlasıyla veriyor.
Eğer an itibarı ile akvaryumda sorun yoksa ışıkla ilgili, aynen devam edin. Belki de sizin akvaryumunuzun doğrusu bu şekildedir. Bazen olmaz dediğimiz şeyler akvaryumda feci şekilde olabiliyor :=)
[QUOTE=sametyildiz]
Çok teşekkürler ışığın fazla olmasından kaynaklanıyor o halde. Sanırım mosslar içinde aynı durum geçerli. Bir kaç uzun bitki ekleyip yüzeyi bir miktar gölgelendirmeyi düşünüyorum. Benzer şekilde diğer bitkilerin arasına da yerleştirmekte iyi fikirmiş.
Yorumunuz için çok teşekkürler, mosslarda ki kahverengileşmeyi bir problem olarak farz etmiştim. Mossların türünden emin değilim. Diğer akvaristlerin mosslarıda yem yeşil [^_^] olması gereken oymuş gibi geldi.
Aydınlatma saatleri konusunda önerinize benzer daha öncede yorumlar almıştım. Lakin kurulumu yaparken referans aldığım başlık;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp[/URL] da okuduğum üzere aydınlatmayı 2-3 saat dinlenme ile yapmak zaman içerisinde oluşacak yosunlaşmanın bir nebze önüne geçmiş oluyor.
Başlıktan bulmakta zorlanabilirsiniz diye söz ettiğim paragraf aynen şu şekilde:
Bu konuyu referans aldığım için bu şekilde bir uygulama yapıyorum. Zaten akvaryum ışığı dışında odamın ışığını pek açmıyorum. 12 de ışık sönünce ufak bir masa lambası kullanıyorum. Haliyle 12 den sonra dinlenmeleri için sabah kadar bir vakit oluyor.[/QUOTE]
Referans aldığınız başlık yılı 2008 olarak gördüm. Ve galiba en son 2013 yılında bir güncelleme almış ve konu o şekilde devam etmiş. Bu zaman zarfında ışıklandırma baya gelişti. Siz de zaten power led dünyasına girip o şekilde devam etmişsiniz. Ama referans konuda floresan anlatılmış. Bu iki farklı ışık bitki üzerinde de cidden etkisi, avantajı, dezavatajı vs gibi konular bakımından farklılık gösteriyor.
Kısaca şöyle demek istedim florasının yandığı 8 saat ile power ledin yandığı 8 saat aynı şey değil. Power led çok daha kısa sürelerde çok daha fazla etki gösterebiliyor.
Açık-kapalı-açık-kapalı gibi bir ısık düzeni hiç kullanmadım. Genelde power led ile 4 saat ile başlayıp kademeli olarak 5-6-7 diye götürdüm. Florsanda ise 5 ile başlayıp 6-7-8 diye devam ettim. Bu ısış sürelerinde ışık hiç kapmadan yandı.
Çok ilginç bir şey söylemek istiyorum. Bitkiler cidden çok akıllı :) Işık ne zaman anar ne zaman söner bunu çok iyi biliyorlar. Siz bitkilere bir düzen verirseniz, onlarda karşılığını çok fazlasıyla veriyor.
Eğer an itibarı ile akvaryumda sorun yoksa ışıkla ilgili, aynen devam edin. Belki de sizin akvaryumunuzun doğrusu bu şekildedir. Bazen olmaz dediğimiz şeyler akvaryumda feci şekilde olabiliyor :=)
Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
Merhaba
Fernler kendini toplar merak etmeyin. Çürüyen yaprakları atın gitsin. Yenisi rizomların üstünden çıkar minik minik :) Ve yavru dediğiniz fernler bence gayet formunda duruyor.
Mosslara gelince, bence maşallahı var mossların herhangi bir problem göremedim ben. Ya da renkleri seçemedim bilmiyorum. Ama bence herhangi bir sorun yok mosslarda.[:?]
Işıklandırmayı görmedim kusura bakmayın. Gece ışıklandırma olmasın. Mesela saat 15:00 de yanıyorsa 19:00-20:00 a kadar kesintisiz yansın ve kapansın. Bitkilerin ışık kadar karanlığa da ihtiyacı var.[EDIT]arthistory,2022-03-08 22:09:42[/EDIT]
Merhaba
Fernler kendini toplar merak etmeyin. Çürüyen yaprakları atın gitsin. Yenisi rizomların üstünden çıkar minik minik :) Ve yavru dediğiniz fernler bence gayet formunda duruyor.
Mosslara gelince, bence maşallahı var mossların herhangi bir problem göremedim ben. Ya da renkleri seçemedim bilmiyorum. Ama bence herhangi bir sorun yok mosslarda.[:?]
Işıklandırmayı görmedim kusura bakmayın. Gece ışıklandırma olmasın. Mesela saat 15:00 de yanıyorsa 19:00-20:00 a kadar kesintisiz yansın ve kapansın. Bitkilerin ışık kadar karanlığa da ihtiyacı var.[EDIT]arthistory,2022-03-08 22:09:42[/EDIT]
İnteraktif Bitkili Kurulumu
Tankta biraz budama yapıp, boş alanları budanmış bitkilerle doldurursanız çok daha dolu ve göze hoş gelen bir akvaryum olacaktır.
Tankta biraz budama yapıp, boş alanları budanmış bitkilerle doldurursanız çok daha dolu ve göze hoş gelen bir akvaryum olacaktır.
Rotala Macrandra Problemim
Başka bir başlığa da yazdım size de yazayım. Bitki miktarınız bence az. Biraz bitki ekleyin. Arka plan bomboş. Öyle ki cam yosun kaplanmış. Öncelikle o kısmı güzelce temizleyin. Arka plan bitkileri ile o kısmı mümkün olduğu kadar doldurun. Işık gücünüz power led için hatırı sayılır derecede güçlü. Buda sudaki besinlerin çabuk tükenmesine yol açar. Bunun da önüne gübrelemeyi artırarak geçersiniz. %50 RO kullanmasanız da olur sanki. Sudaki mineraller önemlidir. İndikatör seviyesine bakınca sanki yetersiz CO2 var gibi duruyor. CO2 seviyenizi artırabilirsiniz. 8 saat ışık powerled için cidden baya etkili olur. Işık süresi de nispeten azaltılabilir. Bir müddet bu şekilde denemekte fayda var.
Co2 artırın
RO kullanmayın
ışık süresini azaltın
gibi maddeler halinde özet geçelim :)
Başka bir başlığa da yazdım size de yazayım. Bitki miktarınız bence az. Biraz bitki ekleyin. Arka plan bomboş. Öyle ki cam yosun kaplanmış. Öncelikle o kısmı güzelce temizleyin. Arka plan bitkileri ile o kısmı mümkün olduğu kadar doldurun. Işık gücünüz power led için hatırı sayılır derecede güçlü. Buda sudaki besinlerin çabuk tükenmesine yol açar. Bunun da önüne gübrelemeyi artırarak geçersiniz. %50 RO kullanmasanız da olur sanki. Sudaki mineraller önemlidir. İndikatör seviyesine bakınca sanki yetersiz CO2 var gibi duruyor. CO2 seviyenizi artırabilirsiniz. 8 saat ışık powerled için cidden baya etkili olur. Işık süresi de nispeten azaltılabilir. Bir müddet bu şekilde denemekte fayda var.
Co2 artırın
RO kullanmayın
ışık süresini azaltın
gibi maddeler halinde özet geçelim :)
Hi-tech Bitkili Akvaryum
Zeki bey akvaryum içinde bence bitki çok az. Eğer biraz daha ekleme yaparsanız daha doygun ve dolgun görüntü alırsınız. Tankın yaşı 6 ay demişsiniz. Normalde 6 ayda tanklar genelde final yapar. Ama sizde ya gelişim çok az yada dediğim gibi bitki az olduğu için görüntü doygun ve dolgun değil.
Sisteminiz gayet güzel ve işler bir sistem. Benim tavsiyem bitki miktarını artırmanız yönündedir. Bu şekilde daha fazla keyif alırsınız.
Zeki bey akvaryum içinde bence bitki çok az. Eğer biraz daha ekleme yaparsanız daha doygun ve dolgun görüntü alırsınız. Tankın yaşı 6 ay demişsiniz. Normalde 6 ayda tanklar genelde final yapar. Ama sizde ya gelişim çok az yada dediğim gibi bitki az olduğu için görüntü doygun ve dolgun değil.
Sisteminiz gayet güzel ve işler bir sistem. Benim tavsiyem bitki miktarını artırmanız yönündedir. Bu şekilde daha fazla keyif alırsınız.
Silinebilir.
Ben şahsen çok beğendim şayet sadece bu kadar malzeme ile yapılıyorsa çokta ucuza gelir. Solüsyonları 30 lira üstü fiyata ancak alıyoruz ve 20 -30 ml sadece. Bu ise sülale boyu :) feci ekonomik denek lazım aslında.
Ben şahsen çok beğendim şayet sadece bu kadar malzeme ile yapılıyorsa çokta ucuza gelir. Solüsyonları 30 lira üstü fiyata ancak alıyoruz ve 20 -30 ml sadece. Bu ise sülale boyu :) feci ekonomik denek lazım aslında.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=secreteriat]LED
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Zi98qAlXH6Y[/VID][/QUOTE]
Maaşallah harika bir tank..
Şu tonina bitkisini bir ben mi yetiştiremiyorum anlamadım :(
[QUOTE=secreteriat]LED
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Zi98qAlXH6Y[/VID][/QUOTE]
Maaşallah harika bir tank..
Şu tonina bitkisini bir ben mi yetiştiremiyorum anlamadım :(
[QUOTE=darkaura]
Doğru konumu zeminde ışığın dağılımına bakarak ayarlıyacan. Bu fotodan doğru duruyor ama zeminde gölge kenar köşe kalıyorsa ona göre yeri değişebilir.[/QUOTE]
O zaman sıkıntı yok.. zeminde ışık her yerde düzgün şekilde dağılmış durumda
[QUOTE=darkaura]
Doğru konumu zeminde ışığın dağılımına bakarak ayarlıyacan. Bu fotodan doğru duruyor ama zeminde gölge kenar köşe kalıyorsa ona göre yeri değişebilir.[/QUOTE]
O zaman sıkıntı yok.. zeminde ışık her yerde düzgün şekilde dağılmış durumda
[QUOTE=arthistory]
Sorumu tekrar sormak istiyorum. Sizce doğru mu konumlandırmışım?
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??[/QUOTE]
Mustafa abi sana sormuştum bu soruyu ama sanırım görmedin mesajı. Bu şekilde doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa yanyana mı koymaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
[QUOTE=arthistory]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??[/QUOTE]
Mustafa abi sana sormuştum bu soruyu ama sanırım görmedin mesajı. Bu şekilde doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa yanyana mı koymaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
[QUOTE=arthistory][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Merhabalar sizce doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa birbirine yakın mı durması lazım? [/QUOTE]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??
[QUOTE=arthistory][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Merhabalar sizce doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa birbirine yakın mı durması lazım? [/QUOTE]
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??
SON MESAJLAR
- Bu Balığın Problemi Nedir ? Ehtiyar, 00:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumum Bulanık Mı? Nurşah, 00:06
Yeni Üye Forumu - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek MasterChief, 23:53
Canlı Doğuranlar - Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi GhostKoi, 23:30
Fiyat Forumu - H100 Mü H200 Mü Taha Yanık, 23:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığın Türü Hakkında Bilgi Verebilir Misiniz? |BuRaK|, 23:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu GhostKoi, 23:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Aldığım Bitki Bir Hafta Olmadan Eridi? Busra1753, 23:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Sarı Prenses Akvaryumu draff10, 22:35
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Wish4fish, 22:25
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavrusu Hepsinden Farklı ? AlperKrks, 21:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumumdaki Bu Arkadaşlar Adi Salyangoz Mu ? Gokalpp, 21:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cüce Amerikan Dünyası ArifhbsAquatics, 20:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Yeterli Mi ytugcek, 19:39
Filtreleme Seçenekleri - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz GhostKoi, 19:26
Forum ve Site Hakkında - Bu coral Blue Ne İşe Yarar? KaanE, 19:22
Aydınlatma - Japon Balığı Bitkisel Yem Kaannn455, 19:12
Sazansıgiller - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 18:12
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 17:52
Labirentliler - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? KartalŞafak, 17:46
Güney Amerikan Cichlidleri - 35x35x35 Bitkili Tank Balık Adeti Kaç Olmalı KaanE, 17:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neon Tetra Yem Yemiyor Tulpar99, 17:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Garip Yara Tulpar99, 16:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Srhtylcn, 16:43
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tetra Tankı Göksel D, 16:24
Yeni Üye Forumu - Yati Kökü Batmıyor yedili, 15:58
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Türü scorpion26, 15:57
Yeni Üye Forumu - Önemli Karidesler Beyaz Beyaz Oldu Vorticella AlperKrks, 15:06
Yeni Üye Forumu - Kasımda Aşk Başkadır HarunYILDIRIM, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Test Kitleri Ve Tavsiye İsteği umitkabak, 12:34
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? İskorpit, 12:17
Güney Amerikan Cichlidleri - İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak KaanE, 11:52
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Tetrama Ne Oldu bendeniztayfun, 10:56
Yeni Üye Forumu - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 10:06
Akvaryum Tanıtımı - Japon Balığı Hastalık Bilgi ahmetfiratozkaya, 09:56
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Ne Bakılır Orhan76, 09:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30cm Küp Betta Akvaryumu Orhan76, 09:12
Akvaryum Tanıtımı - 30* Nano Kurulum Süreci Orhan76, 09:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum Orhan76, 08:57
Akvaryum Tanıtımı - 100*40*50h Bitkili Akvaryum İçin Tavsiyeler vahitender, 08:45
Bitki Türleri ve Bakımı - El Emeği Muhammedcay, 07:59
Akvaryum Tanıtımı - Karidesler Ve Katil Salyangozlar Aguamentist, 07:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Halsiz Ve Kambur bendeniztayfun, 06:49
Yeni Üye Forumu - Bu Kurt Türü Nedir? bendeniztayfun, 06:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Parazit Hızlı Cevap bendeniztayfun, 06:13
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Tetrazon Hastalık Hobilenyum, 01:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Karides Akvaryumum ! whoisshery, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Arkada Siyahliķ ytugcek, 21:59
Hastalıklar ve İlaçlar - High Tech Yeni Kurulum Sorular paxal, 21:43
Bitki Akvaryumları Genel - Astronot Ciklet Cinsiyet Mami1907, 20:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 00:13
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:04
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 23:43
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 23:35
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 23:35
- Co2 Tüp 5 Litre Baracuda80 23:23
- Aquael 100 Watt Isıtıcı Bora Bey 23:14
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 23:10
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 22:56
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:56
- Premium Siyah Paslanmaz Çelik Aquascaping Set vahitender 22:30
- Co2 Set Manometreli+ Co2 İndikatör+co2 Difüzör vahitender 22:30
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 22:27
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 22:27
- Kullanılmamış Dophin H80 Lepistes.. 22:20
- İstanbul 35cm Küp Akvaryum Arıyorum Lepistes.. 22:20
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:00
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 21:46
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 21:46
- Dennerle Akvaryum Furcifer 21:39
- Ista Regülatör Furcifer 21:39
- 2.67 Tüp Furcifer 21:39
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 21:39
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 21:33
- Malawi Çiklet Redrainbow 21:31
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:08
- Eş Kribensiz Haci dağ 20:47
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 20:36
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:33
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 20:33
- Black Flame Wood cagdas_0606 20:21
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 20:21
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:18
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:13
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:13
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:13
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:13
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 20:01
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 20:01
- Led Driver 36-48w ilh4n 19:59
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 19:59
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 19:59
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:43
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:43
- Saz Bitkisi selfish 19:35
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
KaanE,
Lepistes..,
ARMONYS,
xixt,
canrsln,
burak1996,
darkaura,
muratcelebi,
Furcifer,
Kunta kinte,
hll_aquascaping,
yavuzsezgin,
twinsoul,
oguzhn,
Budmo,
mowo,
GkhaNLioN,
TuRKeR,
dimbeleth,
Göksel D,
-RBG-,
Vlademirol,
Ayberk1634,
Azizdurdenn,
Koksal Gurkan,
Nurşah,
caga71,
vagus,
puffity,
Bysam,
Bibliyorlar,
BaldGuy,
sfcscannow,
vedat79,
yajajay,
aLii_Krkmz,
website,
metekaan,
Vartego,
AmatorAkvryumcu,
Haydar0634,
Ekrem-17,
erdalakçay,
Lovelepistes,
MiSoSiKiaN,
Tekin35,
hakan45,
Hidro Dinamik,
onur55,
ktoG,
Ehtiyar,
vahitender,
37Samet37,
barsbingul,
lado,
xellence07,
BoraAquascaping,
koc006,
Brdk64,
ForTheHorde,
Over,
SefaOzdamar,
cekhslsls,
UrasArt,
Barbossa16,
burundi,
akifpolat,
Mirza Adar,
sedaterdem,
Burak PEKDEMİR,
laurent,
draff10,
Serdariekrem,
Mihracb,
HaydarGul,
Meryemmm,
elnino13,
enisbrk,
Muratakdag,
Laetacara,
egeulass,
Wish4fish,
scorpion26,
ArifhbsAquatics,
Kara Karga,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.