ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet4141
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2013 12:03
Son Ziyaret:
28 Ocak 2015 17:25
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet türkmenli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Uğur bey çok teşekkür ederim.İnşallah hepimizin herşey istediği gibi olur..
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Çok teşekkürler erkin bey cevabınız gerçekten bilgilendirici oldu.önder bey e de katılmadan edemeyeceğim.üstadlarımızı bekliyoruz.çay konusunda erkin bey son derece doğru noktalara temas etmişler.zaten bende çayı haftalık su değişimlerinde 1 litreye 1 mg gelecek şekilde ekliyorum.akvaryumda birçok ağaç türü var.çeşme suyu ph ı 7,8 ancak akvaryumda bu 7,4 e imiyor.iletkenlik ve sertliği ise maalesef istenilen noktaya indiremedim.yanlış müdahale olmaması açısından da çok müdahele etmedim bu olaya.Ancak çay kullanımı ph noktasında işime yarıyor.kullanım amacımda aslında bu...akvaryumdaki ph derecesine dinlendirdiğim suyu çekiyorum.Ama bunun yanında farklı etkileri olduğunuda yakaladğım için detaya girip buraya yazdım.Aslında kullanım amacım ph dengesini bulmak.çünkü ph minus ve benzeri kimyasallları hiç kullanmadım,kimyasalları çok önemli problem olursa devreye alırım diye düşünüyorum.çay daha doğal bir müdahale olarak geldi bana.mesela kırmızılardan bir tanesi genelde saklanıyor,çok acıkmadıkçada görünmüyor.kovalamacalardan da yılıyor.:)))ama su değişiminde çıkıp diğeri ile kurlaşmaya yemleri almaya başlıyor.İletkenlik ve sertlik üzerinde ise kullandığım oranlarda çay herhangi bir düşüş veya artışa neden olmadı. mehmet41412014-02-08 14:52:41
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Emre bey çok teşekkür ederim.sizlerin bu beğenileride moral oluyor:))
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Ramireziler 6 tane 4 ü normal ikisi balon.teşekkür ederim bu arada.Evet ustalar akıl ve yorumlarınıza ihtiyacım var:)) aslında hepsini normal tercih ederdim ama öyle denkgeldi:))
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Discusun doğal yaşamındaki suyun kontrastını yakalıyorum hemde çay ile...Suyun rengine bile hemen cevap veriyor bu varlıklar.Ayrıca mantarlaşmanında önüne geçebiliyor bir anlamda çay.Ayrıca 20 litre suya 20 mg.çay demi ekledim.Ph da 0,2 gibi bir düşüş oldu.0,2 bandında ph değişikliği,çay ile eklenen hafif sarı su,ayrıca tankın sıcaklığından 2 derece daha serin su  discusları daha hareketli yapıyor.bunları denedim ve gördüm.Çayın ölçüsünü ph ı etkilediğinden iyi ayarlamak lazım ama.Aman benim discuslar eşleşip yumurtlasınlarda mantarlaşmaya çözüm buluruz:)))
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Önder bey bende sayfalarca yazı okudum en az 1 yıl süreyle.En sonunda denemek istedim.Bende cahilim asllında:)) ve aynen sizin gibi tecrübeli insanlar ne yazdıysa resmen içiyorum kelime kelime.gerçekten çok asil balık.her hareketleri seyre değer varlıklar.mesela mavi renkli olanlardan birisi akvaryumun diğer ucundan yükseliyor,ilginç titreşimler çıkarıyor,diğeri öbür uçtan son sürat yanına gidiyor, bitkilerin arkasında kayboluyorlar.Müthiş ve incelenmesi gereken bir haberleşme tarzları var:)))Kırmızılar dipten karşılıklı tireyerek yükselip sonra aşağıya doğru inişe geçiyorlar.Dans gösterisi resmen...

Bu arada çay demi kullanıyorum 1 litreye 1 mg. kadar.değiştirdiğim suya ekliyorum sadece.Onuda müthiş seviyorlar.Mükemmel bir dans şöleni başlıyor.Kafein heyecan yapıyor zannedersem:)))

Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
İbrahim bey teşekkür ederim...Bende sizinle aynı görüşteyim kesin dişi o balık.Ayrıca forumlarda yüzgeçlerden geometrik tarzda cinsiyet belirleme okumuştum.Hani bu finlerin kuyruğa doğru kıvrıldığı noktadan paralel bir çizgi düşünürseniz kuyruğu keserse dişi,teğet geçer veya hiç değmezse erkektir diye...onu düşündüğümde de o bahsettiğiniz balık dişi çıkıyor ve diğeride erkek oluyor.Aynı şey kırmızı olanlardada böyle.
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Çok teşekkür ederim ilginize.bu işin uzmanı arkadaşların söyleyecekleri gerçekten benim gibi acemi birisi için çok önemli olacak.

Önder bey siz garanti çift olduğunu nasıl anladınız.Daha önceden yavru vermişlermiydi? 
Bitkili discus'a geçişim ve sonrası.
Değerli discus üstadları;
ne zamandır hayalimde olan ama bir türlü cesaret edemediğim bitkili discus akvaryumuna yaa Allah deyip daldım.canlı doğuran tankımı boşaltıp yaklaşık 1 ay su değerlerini bir noktaya getirdikten sonra 5 tane 12 cm. 1 tanede 5 cm. 6 tane discus , 6 tane balon ramirezi , neon,cüce vatoz ve birkaç salyangozla 2 aydır balıkları besliyorum.Ph 7,2 sertlik 200 ppm , iletkenlik 400 ms/cm. ısı 28-30 arası yaklaşık 350 litre akvaryum var.nitrit ve nitrat ise 0...
Gerçekten bu çeşitler ve dekorla yaşatabilirmiyim kaygısıyla başlamıştım ama yavaş yavaş bunu yeniyorum.Kurutulmuş kan kurdu,kurutulmuş küp tubifex,spurıluna yem,sera discus yemi,vitaminli pul yem kullanıyorum ve tanktaki bütün balıklarda bu yemlerin tamamını yiyorlar.2 adet dış filtrem var.tabanda beyaz quartz kum,haftada bir defa %20 su değişimiyle gidiyorum.Ayrıca UV filtrem ve dış filtrede amonyağa karşı önlem amaçlı doğal zeolit kullanıyorum.
Önceleleri sürekli saklanan,kaçan discuslar şu anda alışmaya başladılar.
Şimdi son bir haftada birtakım sürprizler yaşadım.VE BU KONULARDA ACİL DESTEK RİCA EDİYORUM.
2 adet mavi discus balığım yaklaşık 5 gün önce önce echinorus bitkisinin yapyaklarını,ardındanda dış filtre borusunu temizlediler.İki balıktada birinde daha küçük ve sivri tüpçükler de ortaya çıktı,ama son iki gündür tüpçükleri küçüldü,yumurta falanda görmedim.Ancak bayağı bir yumurtlama provası da yaptılar temizlik sonrası resimlere bakarak bana gerek cinsiyetleri gerekse genel anlamda tavsiyede bulunabilirmisiniz?
Kırmızı çizgili iki tanesi ise sürekli birbirlerine kur yapıyorlar ve onlardada tüpçükler farkettim.Yani 5 yetişkin discustan 2 tane çift yakalamış kadar şanslı olabilirmiyim?Balıkların yüzgeçleri ve finleri üzerinden bktığımda sanki birer tanesi erkek , birer tanesi dişi gibi geldi bana..
Discuslarda durum bu iken 6 ramireziden 4 tanesi 2 şerli olarak akvaryumun tabanında açtıkları çukurlara yumurta bıraktılar.Ancak 2 güne kalmadı , yumurtalardan eser kalmadı.))) yediler zannedersem.
Bu konularla alakalı tavsiyeniz ne olur,osmoz alıp acaba çift olduğunu düşündüklerimi ayırsammı diyorum ama tamda karar veremiyorum.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.Tüpçük çıkardığını zannettiğim balıklar ,eş diye tahmin ettiğim kırmızı discusların resimlerini ekliyorum.
GÖZATALIM ÜSTADLAR.TAVSİYE BEKLİYORUM.
Teşekkürler BlueFall üstad...Bu kadar güzel cevaplanabilirdi.İlginize teşekkürler.Hemen 8 saate düşürdüm aydınlatmayı.Ama daha ekleme yapacak yeryok ek ışık için.Kum quartz ve 3 mm.salınım yapmıyor diye seçtim ve yapraktan beslenen bitkiler seçmeye çalıştım.Tecrübeleriniz çok değerliydi sağolun

Arkadaşlar su değerlerini ölçtüm dün.balılar sarhoş gibilerdi çünkü.ph 8 kh 7 gh 8 no3 5mg/litre no2 0,03 mg/litre... Bu değerlere uygun bitkili tank için hangi balıklarları önerirdiniz?? Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 16 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.