ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Muharib
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Ocak 2019 00:10
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Şirvan Sönecek
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1990
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Şervan
SON 10 MESAJI
Antalya'da Üretimhane
İnsan dediğin tıynetini ticaret yaparken belli eder. Velinimete yalan söylemenin, insanları aldatmanın bedeli dünyanın hazineleriyle ödenmez, iç huzurla ödenir. Ben iç huzurumu dünyanın hiçbir hazinesine değişmem.
Gönlümce olur da mekanımı açar, bu sınavı da anlınım akıyla geçersem ne mutlu...
Kıymetli yanıtın ve cömert davetin için çok teşekkür ederim. Beni ziyadesiyle motive ettin ve moral verdin, sağ olasın.
Antalya'ya gelir gelmez muhakkak uğrayıp tanışmak, bir çayını içmek isterim. Değerli vaktini alırken teferruatları da konuşuruz. :)
Eyvallah.
İnsan dediğin tıynetini ticaret yaparken belli eder. Velinimete yalan söylemenin, insanları aldatmanın bedeli dünyanın hazineleriyle ödenmez, iç huzurla ödenir. Ben iç huzurumu dünyanın hiçbir hazinesine değişmem.
Gönlümce olur da mekanımı açar, bu sınavı da anlınım akıyla geçersem ne mutlu...
Kıymetli yanıtın ve cömert davetin için çok teşekkür ederim. Beni ziyadesiyle motive ettin ve moral verdin, sağ olasın.
Antalya'ya gelir gelmez muhakkak uğrayıp tanışmak, bir çayını içmek isterim. Değerli vaktini alırken teferruatları da konuşuruz. :)
Eyvallah.
Antalya'da Üretimhane
Kıymetli yorumunuz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse en son lepistesi (canlı doğuranları daha doğrusu) düşünüyordum ama fark ettim ki diğer türleri üretmek zor olduğu gibi büyütmek de zor. Bu işi profesyonel bir şekilde tatbik edersek -ki niyetimiz o- elbette rahatlıkla üstesinden gelinir ama onca sermaye ve emekten sonra büyük bir risk bu, kaldı ki satabilecek miyim, buna emin olmam gerek. Nitekim yaptığım araştırmalarda fark ettim ki, perakendeciler ve ithalatçılar çok talep olduğu için ağırlıklı olarak canlı doğuranlara ve Cichlidlere yoğunlaşmış durumdalar. Bunun iyi yani, balıkları elden çıkarmanın kolay olması, kötü yani zincirleme olarak tüm üretimhanelerin bu türlere ağırlık vermesi. İlk başta Discus ve Melek düşündüm ama ayda on binlerce Meleği ve Discusu elden çıkarmam büyük mesele. Yoksa Lespites üretmekten çok keyif alacağımı hiç sanmıyorum, şartların bunu dayattığını düşündüğüm için Lepistese öncelik verdim.
Gelen yorumlar tercihlerimi elbette etkileyecektir. Motivasyona ihtiyaç duyduğum da kesin. :)
Kıymetli yorumunuz ve temennileriniz için teşekkür ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse en son lepistesi (canlı doğuranları daha doğrusu) düşünüyordum ama fark ettim ki diğer türleri üretmek zor olduğu gibi büyütmek de zor. Bu işi profesyonel bir şekilde tatbik edersek -ki niyetimiz o- elbette rahatlıkla üstesinden gelinir ama onca sermaye ve emekten sonra büyük bir risk bu, kaldı ki satabilecek miyim, buna emin olmam gerek. Nitekim yaptığım araştırmalarda fark ettim ki, perakendeciler ve ithalatçılar çok talep olduğu için ağırlıklı olarak canlı doğuranlara ve Cichlidlere yoğunlaşmış durumdalar. Bunun iyi yani, balıkları elden çıkarmanın kolay olması, kötü yani zincirleme olarak tüm üretimhanelerin bu türlere ağırlık vermesi. İlk başta Discus ve Melek düşündüm ama ayda on binlerce Meleği ve Discusu elden çıkarmam büyük mesele. Yoksa Lespites üretmekten çok keyif alacağımı hiç sanmıyorum, şartların bunu dayattığını düşündüğüm için Lepistese öncelik verdim.
Gelen yorumlar tercihlerimi elbette etkileyecektir. Motivasyona ihtiyaç duyduğum da kesin. :)
Antalya'da Üretimhane
50 bin liralık sermaye ile 4-5 ay içinde Antalya'da 200 akvaryumluk profesyonel bir üretimhane kuracağım. Hatta bunun için bir Su Ürünleri Mühendisini işe almayı düşünüyorum. Antalya'da ikamet eden veya edebilecek, üretimhane kurulum sürecinde beraber çalışacağımız, tanıdığınız, yahut da aranızda Su Ürünleri Mühendisi olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.
Bununla beraber üretimhanede tür olarak sadece safkan Lespistes varyeteleri olacak. Bu hususta bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
Pazar sıkıntısı çeker miyim? Üretimi kolay olan bu türe neredeyse her üretimhanede rastlamak mümkün ama bir o kadar da talep var, dolayısıyla emin olamadım.
Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
50 bin liralık sermaye ile 4-5 ay içinde Antalya'da 200 akvaryumluk profesyonel bir üretimhane kuracağım. Hatta bunun için bir Su Ürünleri Mühendisini işe almayı düşünüyorum. Antalya'da ikamet eden veya edebilecek, üretimhane kurulum sürecinde beraber çalışacağımız, tanıdığınız, yahut da aranızda Su Ürünleri Mühendisi olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.
Bununla beraber üretimhanede tür olarak sadece safkan Lespistes varyeteleri olacak. Bu hususta bilgi ve tecrübe sahibi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.
Pazar sıkıntısı çeker miyim? Üretimi kolay olan bu türe neredeyse her üretimhanede rastlamak mümkün ama bir o kadar da talep var, dolayısıyla emin olamadım.
Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
İstanbul Üretimhaneleri
Elbette hak veriyorum. Zaten eleştirmedim durumu, rızası olanları öğrenmek istediğimi söyledim. Hak versem bile bence durumun eleştirilebilir yönleri var. Herkesin bildiklerini kendine saklaması iyi bir şey değil. Mesele hijyense önlem alınabilir. Takarsın maskeni girersin. Bu üretimhaneye girişe engel değil. Türkiye'de hobicilerin bu tür takıntılar geliştirmesi ülkedeki hobiciliğin geleceği açısından kötü sonuçlar doğurur bana göre.
Teşekkür ederim.
Elbette hak veriyorum. Zaten eleştirmedim durumu, rızası olanları öğrenmek istediğimi söyledim. Hak versem bile bence durumun eleştirilebilir yönleri var. Herkesin bildiklerini kendine saklaması iyi bir şey değil. Mesele hijyense önlem alınabilir. Takarsın maskeni girersin. Bu üretimhaneye girişe engel değil. Türkiye'de hobicilerin bu tür takıntılar geliştirmesi ülkedeki hobiciliğin geleceği açısından kötü sonuçlar doğurur bana göre.
Teşekkür ederim.
Melekler Alemi !
Eğer sizin için de uygunsa ay sonunda Bursa'ya bilhassa sizi ziyaret etmek için gelmek istiyorum Hüseyin Bey. Zira Antalya'ya yerleştikten sonra bir Melek üretimhanesi kurmak niyetindeyim. Bu hususta sizden öğreneceğim pek çok şey olabilir.
Eğer sizin için de uygunsa ay sonunda Bursa'ya bilhassa sizi ziyaret etmek için gelmek istiyorum Hüseyin Bey. Zira Antalya'ya yerleştikten sonra bir Melek üretimhanesi kurmak niyetindeyim. Bu hususta sizden öğreneceğim pek çok şey olabilir.
İstanbul Üretimhaneleri
Sevgili arkadaşlar İstanbul'daki irili ufaklı üretimhaneleri gezip görmek gibi bir arzum var. Bildiğiniz, gezmek istediğimde sorun çıkarmayacak (bazı hobiciler bir takım gerekçelerle üretimhaneye girişe izin vermiyorlar zira) üretimhaneler varsa ve bunları benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
1-2 yıl içinde Antalya'da orta halli bir üretimhane açmak, açmadan önce inceleyebildiğim kadar üretimhaneyi incelemek bu vesile ile İstanbul'daki hobicilerle de tanışmak isterim.
Teşekkür ederim.
Sevgili arkadaşlar İstanbul'daki irili ufaklı üretimhaneleri gezip görmek gibi bir arzum var. Bildiğiniz, gezmek istediğimde sorun çıkarmayacak (bazı hobiciler bir takım gerekçelerle üretimhaneye girişe izin vermiyorlar zira) üretimhaneler varsa ve bunları benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.
1-2 yıl içinde Antalya'da orta halli bir üretimhane açmak, açmadan önce inceleyebildiğim kadar üretimhaneyi incelemek bu vesile ile İstanbul'daki hobicilerle de tanışmak isterim.
Teşekkür ederim.
90x30x30 Tank İçin Aydınlatma
90x30x30 ölçülerinde tank için, cuba vb. zemin bitkilerine uygun, litre başına 1-1,5 watt aralığında olacak şekilde floresan temin etmem gerekiyor. Kaç tane olmalı, renk sıcaklığı ne olmalı ve bilhassa önerdiğiniz marka/model nedir?
Teşekkür ederim. [EDIT]Muharib,2016-03-21 03:53:48[/EDIT]
90x30x30 ölçülerinde tank için, cuba vb. zemin bitkilerine uygun, litre başına 1-1,5 watt aralığında olacak şekilde floresan temin etmem gerekiyor. Kaç tane olmalı, renk sıcaklığı ne olmalı ve bilhassa önerdiğiniz marka/model nedir?
Teşekkür ederim. [EDIT]Muharib,2016-03-21 03:53:48[/EDIT]
Iwugami İçin Kum Ve Gübre Tavsiyesi
"Bence" komik. So what yani? :) Alay etmek için söylemediğim çok açık... Arkadaş alınganlık gösterirse ben gönlünü alır, af dilerim kendisinden. Neyse, gerilmeye gerek yok. Konu amacından sapmasın.
"Bence" komik. So what yani? :) Alay etmek için söylemediğim çok açık... Arkadaş alınganlık gösterirse ben gönlünü alır, af dilerim kendisinden. Neyse, gerilmeye gerek yok. Konu amacından sapmasın.
[QUOTE=kibrit]Adadan kasıt alttaki fotoğraflardaki gibi birşey mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/11564e0c7d4bd5323283812baf5a2c4f.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4b5b72d3724df446c9e85e18493169d9.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4573d3999541fe4abb16a2c6893322a6.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-00-11-16_1.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-08-31-33.jpg[/IMG][/QUOTE]
Hahahahaha... Bağışla ama çok güldüm. ADA, Takashi Amano'nun kurduğu bir şirket ve akvaryum ürünleri satıyorlar. Özellikle kum ve aksesuar konusunda Akvaryum dünyasının Apple'ı gibiler.
[QUOTE=kibrit]Adadan kasıt alttaki fotoğraflardaki gibi birşey mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/11564e0c7d4bd5323283812baf5a2c4f.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4b5b72d3724df446c9e85e18493169d9.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/4573d3999541fe4abb16a2c6893322a6.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-00-11-16_1.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/76095/Screenshot_2016-02-10-08-31-33.jpg[/IMG][/QUOTE]
Hahahahaha... Bağışla ama çok güldüm. ADA, Takashi Amano'nun kurduğu bir şirket ve akvaryum ürünleri satıyorlar. Özellikle kum ve aksesuar konusunda Akvaryum dünyasının Apple'ı gibiler.
[QUOTE=Katastrophe]Dry starting yonteminden bahsediyorsun. Bu sekilde yaparsan bitkin emers olarak gelisir. Emerste gelisim daha hizlidir evet ancak suyu doldurduktan sonra butun yapraklari curur ve tekrar cikar. Bu surec icerisinde basarisizlik yasayabilirsin.
Ayrica cubada isigi azaltirsan verim alamazsin. Alg olusumunu onlemek icin basvurman gereken cok daha farkli seyler. Cubayi lav kiriginda bile yetistiren var. Kum konusuna takilma, onemli olan 1. Olarak isik, co2 ve gubrelemedir. Bunlarin 3 unu dengeli olarak verirsen alg sorunu yasamazsin. Her yeni kurulan tankta yosun mutlaka olur. Tank oturduktan sonra uv filtre kullanirsin sknti olmaz.
Sana neden illa ada kullanma diyorum. Cunku anladigim kadariyla pek bir tecruben yok. Hacmin kucuk, besin yuksek olacak. Buyuk ve sık su degisimleri gerekicek. Bas edemezsen sogursun.[/QUOTE]
Tecrübeleriniz ve önerileriniz tabii ki çok kıymetli, muhakkak dikkate alacağım. Alg sorunu aynı zamanda akvaryumun sağlıklı olduğunun bir göstergesi esasen ama kontrol altına alınmadı mı ciddi görsel kirlilik yaratıyor.
ADA'nın toprak gübrelerini kullanırsam, ayrıca sıvı gübreye gerek var mı? Zemin gübresi kullanmadığım taktirde bu açığı sıvı gübre ile mi kapatacağım? Peki ışığı kaç saat açık tutmalıyım ve watt aralığı ne olmalı?
[QUOTE=Katastrophe]Dry starting yonteminden bahsediyorsun. Bu sekilde yaparsan bitkin emers olarak gelisir. Emerste gelisim daha hizlidir evet ancak suyu doldurduktan sonra butun yapraklari curur ve tekrar cikar. Bu surec icerisinde basarisizlik yasayabilirsin.
Ayrica cubada isigi azaltirsan verim alamazsin. Alg olusumunu onlemek icin basvurman gereken cok daha farkli seyler. Cubayi lav kiriginda bile yetistiren var. Kum konusuna takilma, onemli olan 1. Olarak isik, co2 ve gubrelemedir. Bunlarin 3 unu dengeli olarak verirsen alg sorunu yasamazsin. Her yeni kurulan tankta yosun mutlaka olur. Tank oturduktan sonra uv filtre kullanirsin sknti olmaz.
Sana neden illa ada kullanma diyorum. Cunku anladigim kadariyla pek bir tecruben yok. Hacmin kucuk, besin yuksek olacak. Buyuk ve sık su degisimleri gerekicek. Bas edemezsen sogursun.[/QUOTE]
Tecrübeleriniz ve önerileriniz tabii ki çok kıymetli, muhakkak dikkate alacağım. Alg sorunu aynı zamanda akvaryumun sağlıklı olduğunun bir göstergesi esasen ama kontrol altına alınmadı mı ciddi görsel kirlilik yaratıyor.
ADA'nın toprak gübrelerini kullanırsam, ayrıca sıvı gübreye gerek var mı? Zemin gübresi kullanmadığım taktirde bu açığı sıvı gübre ile mi kapatacağım? Peki ışığı kaç saat açık tutmalıyım ve watt aralığı ne olmalı?
SON MESAJLAR
- 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. TURKK, 03:29
Yeni Üye Forumu - Biyolojik Filtre HOPPALA, 02:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 01:49
Canlı Doğuranlar - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? HOPPALA, 01:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar KaanE, 01:32
Makaleler ve Tercümeler - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı KaanE, 01:24
Bitki Akvaryumları Genel - Böcek Malikanesi KaanE, 00:59
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Ayberk1634, 23:08
Yeni Üye Forumu - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu Talha60, 22:06
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Mertkaandoruk, 22:05
Yeni Üye Forumu - 30* Nano Kurulum Süreci Mirza Adar, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bulanik Su Emreözamisos, 21:48
Yeni Üye Forumu - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? yusufcn, 21:42
Yeni Üye Forumu - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Berke.., 21:07
Yeni Üye Forumu - Oranda Japon Balığı Emreözamisos, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları 7stu, 20:33
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - İç Filtrem Bozuldu, Tavsiye Verir Misiniz ytugcek, 20:21
Filtreleme Seçenekleri - Camda Küçük Canlılar ÇaĞRı, 18:48
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma Laterthanbefore, 18:24
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tetra Sahiplendirme tgrlrgn, 18:00
Canlı Doğuranlar - Severum Çift Birbirleri Anlaşmıyor Mnoomg, 17:58
Yeni Üye Forumu - Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu MustafaŞ, 16:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Ve Termometre Farkı Sorunu GhostKoi, 16:29
Akvaryum Bilimi - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sürekli Yan Yatan Kendini Okşatan Japon Balığı ahmetfiratozkaya, 15:34
Yeni Üye Forumu - Koloni Kurmak İstiyorum Hamite07, 15:10
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavrular Hk Atesufuk, 14:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Kılıçkuruk Hamile Mi Kadnezar, 14:17
Yeni Üye Forumu - Catappa Yaprağı Pamukçuklanma bendeniztayfun, 13:32
Akvaryum Bilimi - Dibe Çökerek Ölme Ayberk1634, 13:00
Yeni Üye Forumu - Severum Sevdası giyotyn, 12:56
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları abilge, 12:32
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Taha Yanık, 12:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Adana Da Co2 Mertekmen, 11:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Seachem Sıvı Gübre Haftalık Program Montesque, 08:58
Taban ve Gübreleme - Baligimi Yeni Aldim Karni Sis Gibi Geliyor Kabiz M MasterChief, 02:00
Yeni Üye Forumu - Bu Lepisteslerin Hangisi Dişi Hangisi Erkek XAli, 01:20
Yeni Üye Forumu - Lepistes Renk Değişimi Gokalpp, 00:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Ne Bakılır sefamolsun, 00:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Betta Çeşitleri Fade 02:57
- Channa Golden Limbata okan169 02:53
- İki Katlı Beyaz Mobilyalı Akvaryum okan169 02:53
- Kalan Malzemeler lazy46 01:30
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:53
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 00:49
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:35
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:31
- İki Çift Laetacara Araguaiae... Laetacara 00:23
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:22
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:22
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 00:17
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 00:17
- 5 Adet Oscar horozbina 23:11
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 23:05
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 23:05
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 23:04
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 23:04
- Beta SmallCandyThing 23:04
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:51
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:51
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:51
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:51
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:26
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:26
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:26
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı Woodwork Can TEK 22:12
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 21:44
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 21:44
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 21:44
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 21:40
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 21:39
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 21:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 21:36
- Muazzam Formda Bitkiler omersayar 21:31
- Ates Neon Karides omersayar 21:31
- 25 Kg Civarı Vitasand 3 Mm Dere Kumu DenizOlsam 21:22
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:22
- Damızlık Cüce Vatozlar DenizOlsam 21:22
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 21:13
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 21:13
- Mega Dorsal Fullredler delir 21:03
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 20:40
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 20:40
- Harika Formda Moss Türleri. smithiseek 20:28
- Tetra Crusta Menü / Karides Yemi smithiseek 20:28
KULLANICILAR
- 182 Online Kullanıcı, 99 Üye
Online Kullanıcılar
arapaima,
twinsoul,
mmemati,
ekmbr,
erltas16,
MustafaŞ,
KaanE,
xraycan,
fobko,
Hsrt,
koruyucu3443,
blue_biber,
MrAlaattin,
GnyOzcan,
beary,
darkaura,
TuRKeR,
Lina Shrimps,
cagrisw,
karidesrehberi,
KingMaker,
ARMONYS,
Aliko1616,
smttsc,
Kurtubali,
omerkykn,
MehmetSerkan,
puffity,
whoisshery,
Hobilenyum,
Darkle,
vagus,
Ömer t,
Akax,
Ersan34,
Berke..,
MBurakA,
Mirza Adar,
Ehtiyar,
GhostKoi,
kdrackgz,
alicanakarsu,
Bgoodies,
ilkayocak,
AmatorAkvryumcu,
heybetmahir,
Tortuga4,
Ra93,
Ayberk1634,
Gokalpp,
Eymenkali,
Qtahya,
EyupAsik3452,
Mrnight,
egehamit,
Talha60,
bendeniztayfun,
barsbingul,
mr.nyas,
Sima,
Mnoomg,
MiSoSiKiaN,
zafer3885,
kadirbursa,
M_usta,
şansal,
Mustafa Orhan,
mayhan5545,
Vlademirol,
aliburak11,
UrasArt,
Fırat pınar,
farabix13,
112bjk,
darkLightning0,
leoberko,
Muhammedbedri,
draff10,
fasteagle58,
etotek,
İbrahim68,
FerhatKaya,
Hobicimm,
Merteroglu1,
musteynn,
Taha Yanık,
metin.,
muzunman,
Laetacara,
Qnur89,
Sipinoza,
Sinanfb,
Brdk64,
Serdariekrem,
ahm335,
SokratART,
harunefe,
MrtGn,
Bettacifaho,
Ramboy,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.