ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mderhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
348
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
233 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Çelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan

SON 10 MESAJI

Melek Ve Neon Tetra
O büyüklükteki melek ,2 günde değil 2 dakikada bile götürebilir 5 neonu. Akvaryumu büyütebiliyorsanız büyütün ya da meleği elden çıkarın,yazık hayvana.Hücreye atılmış bir insan gibi şu anda.Beta gibi balıklar bakılabilir o hacimde.
Melek Ve Neon Tetra
Melek balığı büyükçe ise neonları yemiştir.Bu arada melek için 15 litre aşırı küçük bir akvaryum.[EDIT]Mderhan,2025-02-26 12:19:45[/EDIT]
Erkek Güzeli Fenasi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/183007/240220251235581.jpg[/IMG]
Yeni bir fotoğraf.
Kışın Balık Taşımak.
Ben olsam geniş bir palto giyer balık poşetini kazağımın içine sokar, paltoyu da kapatırdım.Ellerini cebine sokup alttan desteklersen düşmez aşağıya.Vücut ısısıyla çok soğumadan eve varırsın bence. Bir de üst üste 2 -3 poşet geçirirseniz balıklara bu da izolasyon sağlar.Ben böyle taşıyorum soğuk havalarda. Eve varınca akvaryuma torbayla koyup ısıları eşitlenince suyu alıştırmaya başlarsın.[EDIT]Mderhan,2025-02-20 22:44:22[/EDIT]
2200lt Bir Tank Kuruyorum Öneri Ve Fikir İstiyorum
Öncelikle hayırlı olsun. Akvaryumun bir fotoğrafını paylaşır mısın, merak ettim ölçüler bir değişik. Bu hacimde tankta dış filtre değil de sump düşünülmeliydi.Diğer sorulara yanıtlar gelecektir herhalde.
Baliklarima Yavruluk Yaptım Birde Doğum Yakın Mı
[QUOTE]Arkadaşim muhabbet başka yere döndü[/QUOTE]
Nurşah hanım size ve diğer okuyacak kardeşlerimize hobide gerçekten işe yarayacak bir düzeltme yazdım. Siz illa ki lepistesim ne zaman doğurur diye soruyorsunuz. Yarın doğursa ne olacak, öbür gün doğursa ne değişecek? Zaten küçücük akvaryuma gereğinin çok üzerinde balık doldurmuşsunuz. Burada paylaşılan sorular, konular okuyanlara bir şeyler katmalı. Bu sorduğunuz soru yüzlerce kez sorulup doğumun yaklaşma belirtileri de yüzlerce kere cevaplandı. Forumda arama yaptırsanız karşınıza bu cevaplar çıkacak. Merakınızı daha zevkli ve doğal akvaryumları nasıl kurup idame ettirebilirim düşüncesine yönlendirmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde hobiden çok daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum. Keyifli hobiler dilerim.
Baliklarima Yavruluk Yaptım Birde Doğum Yakın Mı
[QUOTE]oysa canlı doğuran grubu yumuşak suyu daha çok severler[/QUOTE]
Bu bilgide hata var,genel olarak canlı doğuranlar sert ve alkali sularda yaşarlar, özellikle plati ve kılıçkuyruk yumuşak asiidik suyu tolere edemez, moliler de aynı şekilde . Velifera daha da sert hatta acı su ister .Belki lepistes biraz daha adapte olmuş bir canlı doğurandır ama nötr ya da hafif sert ve alkali sularda daha rahat edecektir.
Oksijen Yeterlimi?
Suyun oksijenlenmesi difüzyon yoluyla olmaktadır, yani havayla suyun temas etmesi ile. Bu da su yüzeyinde meydana gelmekte. Eğer su yüzeyi hareketli ise yüzey alanı artacağı için daha çok oksijen suya geçecektir. Videoda pek yüzey hareketi göremedim. Yüzeyi hareketlendirmek için filtreden çıkan suyun yüzeyde dalga yapacak şekilde konumlandırılması gerek.
Plati Kuyruk Kısma
Yumuşak asidik suyu sevmiyorlar, biraz sert ve nötr hatta alkali suda daha kondisyonlu oluyorlar, benim gözlemim bu şekilde.
Yeni Akvaryumda Bulanıklık
Sevgili kardeşim ,genç bir kardeşimiz olduğunu varsayarak bu akvaryumun için (İçine koyduğun yapay malzemeler vs. için özellikle) sert eleştiriler alabilirsin baştan söyleyeyim. Ama bu hobiye olan ilgini kırmasın. Bizler de ilk hobiye başladığımızda nice hatalar yaptık. O zamanlar bilen çok azdı, bilgi çok sınırlıydı. Ama şimdi kaynaklar çok fazla. İnternette Türkçe, İngilizce sayısız kaynak var. Bu site de çok yararlı bilgilerle dolu. Akvaryum ilk kurulumu ile ilgili forumda çok sayıda bilgi var bir gözden geçirmeni öneririm.[EDIT]Mderhan,2024-12-19 19:28:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.