ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bluee06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Ocak 2017 10:16
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Enes Taha Uslu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Enes Taha Uslu
SON 7 MESAJI
Yavru Lepistesler
[QUOTE=Atrena]Besleme yöntemi ile ilgili önerin için teşekkür ederim. Diğer merak ettiğim husus artemia üretirken örn. 80 lepistes için nasıl bir ölçü kullanmalıyım ki 48 saat içinde bitebilsin. Böyle bir matematik varmı ? Yoksa oda deneme yanılma ile mi ayarlanıyor. [/QUOTE]
Ben daha hic artemia uretmedim hep hazır aldim , akvaryumculara sorsan yardimci olurlar [:)]
[QUOTE=Atrena]Besleme yöntemi ile ilgili önerin için teşekkür ederim. Diğer merak ettiğim husus artemia üretirken örn. 80 lepistes için nasıl bir ölçü kullanmalıyım ki 48 saat içinde bitebilsin. Böyle bir matematik varmı ? Yoksa oda deneme yanılma ile mi ayarlanıyor. [/QUOTE]
Ben daha hic artemia uretmedim hep hazır aldim , akvaryumculara sorsan yardimci olurlar [:)]
Yavru Lepistesler
[QUOTE=Atrena]4 hamile lepistesin doğumuna bir kaç gün kaldı, daha önce almayı planladığım yavruluktan 2 adet geldi hamile olan lepisteslerimi içine aktardım stres yok, herşey yolunda gözüküyor, bu gün bir süprizle karşılaştım, tankın içinde 1 serçe parmağı boğumu kadar ve 1 yüzük parmağı boğumu kadar 2 adet salyangozun bitkilerin üzerine beslenmelerini izledim, forumda salyangozların çoğalması durumunda görüntü kirliliği oluşacağına dair bilgiler okudum, şuan 150*50*60 lık bir tankım daha var kurulumu ile ilgili araştırmalar yapıyorum, çoğalmaları durumunda ana tank olarak kullanacağım bu akvaryuma salyangozları da aktarmayı planlıyorum, bu tankı kurmak için 1 haftam var, forumdaki ve dış kaynaklardaki bitkili akvaryum konularını, konu başlıklarına ayırarak incelemesini sürdürüyorum, şuan su değerleri ( su kimyası) konusu ile ilgili konuları araştırıyorum, yerleştireceğim bitkilere ve balıklara göre organize ettikten sonra kurulumunu gerçekleştirmem gerekiyor. Ortalama 1 hafta kurulum için sürem kaldı. Bitki ve canlılar için doğal seleksiyon ortamının sağlanması için 2 haftaya daha ihtiyacım olacak cünkü. 80 lepistes yavrusunu 3 hafta yavrulukta tutmanın doğru olmadığını düşündüğüm için ivedi kurulumu yapıp, şuan tankın içinde bulunan 20 lepistesi buraya aktarmam gerekiyor.
Şuan kullandığım 80lt lik tankı
önerisi üzerine yavruların yetişeceği akvaryum olarak kullanacağım. Doğacak yavruları Artemia ile beslemek istiyorum, üretimi ile ilgili bir takım bilgilere ulaştım, bu eklembacaklıların 48 saat içerisinde kendilerini besleyecekleri kadar bünyelerinde barındırdıkları gıdanın lepisteslere faydalı olduğu söyleniyor ve bu sürenin maximum 48 saat içinde tükeneceği belirtilmiş, ortalama en kötü ihtimalle 4 hamileden 80 yavru alsam 80 lt tank içerisine gezicek yavrulara ne kadar ölçüde artemia üretmeliyim ve ne sıklıkla beslemeliyim, besleyeceğim sıklığa göre üretim değeride yükselecektir, doğru değer nedir ve sadece artemia ile mi beslemeliyim? hazır yem ile takviye yapmalımıyım ve bunun sıklı derecesi ne olmalı. sabah hazr yem öğlen protein akşam hazır yem şeklindemi olmalı yoksa 1 ay süre ile sürekli protein (Artemia) mı vermeliyim ? çeşitli bilgiler var fakat bir konuda ki bilgi diğer bir konudaki bilgiyi desteklemiyor, en sağlıklı besleme yöntemi nedir ? Önerilerinizi yazarsanız memnun olurum.[/QUOTE]
Yavrularina sabah artemia öğlen başka normal bir yem ( toz haline getir ) ve aksam artemia verebilirsin . Bunlari verirken iyi ayarla cok verme azar azar ver göz kararı at izle bakalim bitirdiler mi bitmediyse miktari biraz daha arttirabikirsin bunu sen ayarlayabilirsin burdan miktarini tam ölçüde anlatamam sağlıklı baliklar alma diyeligle iyi günler
[QUOTE=Atrena]4 hamile lepistesin doğumuna bir kaç gün kaldı, daha önce almayı planladığım yavruluktan 2 adet geldi hamile olan lepisteslerimi içine aktardım stres yok, herşey yolunda gözüküyor, bu gün bir süprizle karşılaştım, tankın içinde 1 serçe parmağı boğumu kadar ve 1 yüzük parmağı boğumu kadar 2 adet salyangozun bitkilerin üzerine beslenmelerini izledim, forumda salyangozların çoğalması durumunda görüntü kirliliği oluşacağına dair bilgiler okudum, şuan 150*50*60 lık bir tankım daha var kurulumu ile ilgili araştırmalar yapıyorum, çoğalmaları durumunda ana tank olarak kullanacağım bu akvaryuma salyangozları da aktarmayı planlıyorum, bu tankı kurmak için 1 haftam var, forumdaki ve dış kaynaklardaki bitkili akvaryum konularını, konu başlıklarına ayırarak incelemesini sürdürüyorum, şuan su değerleri ( su kimyası) konusu ile ilgili konuları araştırıyorum, yerleştireceğim bitkilere ve balıklara göre organize ettikten sonra kurulumunu gerçekleştirmem gerekiyor. Ortalama 1 hafta kurulum için sürem kaldı. Bitki ve canlılar için doğal seleksiyon ortamının sağlanması için 2 haftaya daha ihtiyacım olacak cünkü. 80 lepistes yavrusunu 3 hafta yavrulukta tutmanın doğru olmadığını düşündüğüm için ivedi kurulumu yapıp, şuan tankın içinde bulunan 20 lepistesi buraya aktarmam gerekiyor.
Şuan kullandığım 80lt lik tankı
önerisi üzerine yavruların yetişeceği akvaryum olarak kullanacağım. Doğacak yavruları Artemia ile beslemek istiyorum, üretimi ile ilgili bir takım bilgilere ulaştım, bu eklembacaklıların 48 saat içerisinde kendilerini besleyecekleri kadar bünyelerinde barındırdıkları gıdanın lepisteslere faydalı olduğu söyleniyor ve bu sürenin maximum 48 saat içinde tükeneceği belirtilmiş, ortalama en kötü ihtimalle 4 hamileden 80 yavru alsam 80 lt tank içerisine gezicek yavrulara ne kadar ölçüde artemia üretmeliyim ve ne sıklıkla beslemeliyim, besleyeceğim sıklığa göre üretim değeride yükselecektir, doğru değer nedir ve sadece artemia ile mi beslemeliyim? hazır yem ile takviye yapmalımıyım ve bunun sıklı derecesi ne olmalı. sabah hazr yem öğlen protein akşam hazır yem şeklindemi olmalı yoksa 1 ay süre ile sürekli protein (Artemia) mı vermeliyim ? çeşitli bilgiler var fakat bir konuda ki bilgi diğer bir konudaki bilgiyi desteklemiyor, en sağlıklı besleme yöntemi nedir ? Önerilerinizi yazarsanız memnun olurum.[/QUOTE]
Yavrularina sabah artemia öğlen başka normal bir yem ( toz haline getir ) ve aksam artemia verebilirsin . Bunlari verirken iyi ayarla cok verme azar azar ver göz kararı at izle bakalim bitirdiler mi bitmediyse miktari biraz daha arttirabikirsin bunu sen ayarlayabilirsin burdan miktarini tam ölçüde anlatamam sağlıklı baliklar alma diyeligle iyi günler
Lepistes İçin Kum Ve Bitki
Teşekkürler ederim [:)]
Teşekkürler ederim [:)]
Plastik Bitki Kullanmalı Mıyım?
Şuan benim akvaryum da 3 tane yapay bitki var alalı 3 ay oldu şuan bir zararını görmedim ama bende yapay bitkiyi pek tavsiye etmiyorum , sadece yavru Lepisteslere korunacak yer sağlıyo. Bende canlı bitkiye geçmek istiyorum yeni akvaryumu almayi bekliyorum o zaman bende canlı bitkiye gecicem bence sizde canlı bitkiye geçin. [:)]
Şuan benim akvaryum da 3 tane yapay bitki var alalı 3 ay oldu şuan bir zararını görmedim ama bende yapay bitkiyi pek tavsiye etmiyorum , sadece yavru Lepisteslere korunacak yer sağlıyo. Bende canlı bitkiye geçmek istiyorum yeni akvaryumu almayi bekliyorum o zaman bende canlı bitkiye gecicem bence sizde canlı bitkiye geçin. [:)]
Lepistes İçin Kum Ve Bitki
Arkadaşlar şuan lepistes besliyorum 3 tane yapay bitki var fakat yeni akvaryum alacağım ve canlı bitkiye geçmek istiyorum. Az ışık ve CO2 gerektirmeyen bildiginiz bir bitki var mı ? Kum ne olmalı ne kadar olmalı alacağım akvaryum boyu 80x30x40 (h)
Teşekkürler [:)]
Arkadaşlar şuan lepistes besliyorum 3 tane yapay bitki var fakat yeni akvaryum alacağım ve canlı bitkiye geçmek istiyorum. Az ışık ve CO2 gerektirmeyen bildiginiz bir bitki var mı ? Kum ne olmalı ne kadar olmalı alacağım akvaryum boyu 80x30x40 (h)
Teşekkürler [:)]
Yavru Lepistesler
Cevaplarınız için teşekkür ederim . Hamile olan 1 tane lepistesim vardı bugün yavruluğa koydum ve şuan 3 tane yavru verdi en geç yarına kadar doğumu tamamlayacağını tahmin ediyorum :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim . Hamile olan 1 tane lepistesim vardı bugün yavruluğa koydum ve şuan 3 tane yavru verdi en geç yarına kadar doğumu tamamlayacağını tahmin ediyorum :)
Yavru Lepistesler
Merhabalar ,
Yavrulukta şuan tam 17 tane yavru lepistesim var. Ana tankta ise 6 yetişkin lepistes balığım var, yavruları ne zaman ana tanka koyabilirim ve yavruların cinsiyeti ne zaman belli olur ? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar ,
Yavrulukta şuan tam 17 tane yavru lepistesim var. Ana tankta ise 6 yetişkin lepistes balığım var, yavruları ne zaman ana tanka koyabilirim ve yavruların cinsiyeti ne zaman belli olur ? Şimdiden teşekkürler.
SON MESAJLAR
- Ebaydan Balık Almak karsahini, 07:19
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmam Lazım? Bilmiyorum? Eda58, 06:05
Yeni Üye Forumu - Ramshorn Kabuktaki Tüylenme Sa Do, 02:30
Omurgasızlar - Beta’m Havuç Yiyor Ehtiyar, 02:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bilinmedik Marka Isıtıcı Alınırmı İsmail_194606946, 01:21
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 90-45-45 Akvaryum İçin Filtre Önerisi TayfunSylkn, 01:16
Filtreleme Seçenekleri - Ne Kadar Işıklandırma Yapmalıyım? Jotunheim, 00:43
Labirentliler - Tropheus Yem Programı Hakkında Soru 1403balik, 00:33
Tanganyika Cichlidleri - Art Akua Yemleri Hakkında Jotunheim, 00:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - 650 Litre ( 180*60*60 ) Oscar Akvaryumu Kurulumu F4iLuR3, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatoz Yavrularına Yemleme Alanı Buraksamet, 00:13
Kedi Balıkları Forumu - Artık Yeter 🥺 1Balikci, 00:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Tavsiyeler İsmail_194606946, 00:01
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Gokax, 23:57
Yeni Üye Forumu - Küp Nano Bitkili Akvaryum DemAktas, 23:19
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurulum: Muhtemelen Apistogramma Borelli Ucallak, 23:14
Akvaryum Tanıtımı - Siyah Tortu Avoure, 22:58
Bitki Akvaryumları Genel - Ahli İle Calico Çiftleşti oguzozt, 22:57
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin oguzozt, 22:53
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Zeytin Bitkisi Sararma adogukans, 22:28
Yeni Üye Forumu - Guianacara Geayi (haydut Cichlid) Emirk, 22:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Black Neon Tetra Beyaz Benek Pygocentrus94, 22:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Düşük Lt Küp Akvaryum Ve Canlı Seçimi İsmail_194606946, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dinlendirilmiş Suyu Isıtma Tataaa4325, 21:54
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - 35 Litre Kaç Ember Tetra Olur ? TayfunSylkn, 21:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lernaea Hastalığı MertSoyumert, 21:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Akvaryumum MrtGn, 21:32
Akvaryum Tanıtımı - Molly Balığım Sebepsiz Öldü TayfunSylkn, 21:28
Yeni Üye Forumu - Tropheuslarda Su Değişimi Bayulker, 21:10
Tanganyika Cichlidleri - Armatür Seçimi Yusuf33, 20:56
Yeni Üye Forumu - Japon Balığına Ne Kadar Yem Verilmeli? Alperktl, 20:43
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım İçin Akvaryum Kuruyorum humeyra34, 20:14
Yeni Üye Forumu - Reeflowers Kum Kullananlar Toplanın CoryCory, 20:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Camındaki Lekeler İçin Ne Yapmalıyım ? vamos, 20:02
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Adi Salyangoz Problemi Mami1907, 18:20
Yeni Üye Forumu - Chihiros Co2 Regülatörü Mate Alınır Mı? egedin, 17:47
Fiyat Forumu - Akvaryum İsmail_194606946, 17:31
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Askı Dış Filtre Önerisi ? Alperktl, 17:04
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balığı Hastalığı Alperktl, 16:23
Yeni Üye Forumu - Petshop Yanlış Filtre Tercihi Alperktl, 16:18
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Hakkında Sorularım? FrkMbuna, 16:03
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Sagittaria Subulata Mı ? İnci Kefali, 16:01
Bitkili Akvaryum Canlıları - Dişi Moli Akvaryumdaki Bütün Balıklara Saldırıyor Orhan76, 14:14
Yeni Üye Forumu - Yine Yeni Yeniden 🙌🏻 Geri Dönüş İçerir ! FrkMbuna, 14:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Meksika Kereviti İnci Kefali, 13:50
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İyice Küçüldük (minimal Deneyim) Ehtiyar, 13:28
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı MrBerat, 12:40
Yeni Üye Forumu - Krib Çifti Yumurta Döktü, Ne Yapmam Gerekiyor? Orhan76, 12:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Yavrusunun Yüzgeci Yapıştı .Lux., 12:13
Hastalıklar ve İlaçlar - 🚨 Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğurur? Lepistesci Emir, 12:08
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Toplam Fiyatta %20 İndirim Kampanyalı Bitkiler🌼🌺 hasancn 08:24
- Bitki Budama Seti , Kepçe , Karides Filtre Ucu, hasancn 08:24
- L144- Lda16- Super Red Tül Damızlık Arıyorum. hasancn 08:24
- Cam Lily Pipe ,bitki Bakım Seti, All İn One Gübre hasancn 08:24
- Hagen Kum - Dekor - Karides_vatoz Yuvası osmandbnl 08:10
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 08:10
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 08:10
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 08:00
- Bitki Çeşitleri emreemin 06:55
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:55
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:55
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:55
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 06:55
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 05:37
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 05:34
- Led Driver 36-48w ilh4n 05:34
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 05:34
- Eheim, Fluval, Co2, Catappa, Tutacak, Yemleme dark blue 05:20
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 05:18
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 03:19
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 03:06
- 5x5 Monte Carlo Bitkisi 70 Tl ozelturlepistes 01:40
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 00:51
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 00:22
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz & L144 Düz Yavru yns325 00:22
- 1 Aylık Sarı Prenses Ve Beyaz Prenses Yavruları tetikk 00:22
- Malzeme propecia 00:19
- Fluval 107 207 307 propecia 00:19
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 00:07
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 00:01
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 00:00
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 00:00
- Betta Burdigala Uriel 23:50
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 23:40
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 23:40
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 23:33
- Eheim Pro4+ 2275/ Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 22:36
- Eheim Air200 Hava Motoru Ve Ista Emiş Basış Seti Bysam 22:36
- Ücretsiz Sae(yetişkin Boy) Bysam 22:36
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 22:28
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:20
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:20
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:20
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:20
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 22:19
- Afrika Cichlidleri devito 22:17
- Bloody Marry Ve Katil Salyangoz Seycinda 22:07
- Hb.white Big Dorsal jaloreef 21:21
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 21:21
- Katil Snail jaloreef 21:21
KULLANICILAR
- 67 Online Kullanıcı, 36 Üye
Online Kullanıcılar
lojistisyen,
MiSoSiKiaN,
yusuf0616,
Tataaa4325,
Tesseract,
Gld5,
Kaan59,
alicankinay,
pereza28,
urzais,
platinium,
ogurcay,
BatinGoktas,
Umt61,
ozelturlepistes,
akvaryum12,
vel1d,
Hakan ARP,
Uriel,
tarbazonline,
rexxter,
KulAhmet,
Tcanis,
Muhammedcay,
yakaryus,
tropheus4306,
koraykbl,
mlh06,
Barkin06,
achiiles_622,
zekigonlum,
ÖzcanÖzkan,
emirhan3553,
MCY4,
delisari14,
AmatorBetaci,
seyfiii,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.