ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2018 15:39
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet Atik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ahmet Atik
SON 10 MESAJI
200-250 Litre Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Emre Zaim]Ahmet Bey, merhaba,
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
Dış filtrenizin içerisinde, Eheim Substrat Pro, Seachem Matrix, vb. bakteri substratlarından birinin olmasını öneririm.
Fikir vermesi açısından, 288L. hacimli akvaryumumda bulunan ve performansından memnun olduğum Eheim Classic 600 (Eheim 2217 Beyan Debisi: 1000L/h) ile ilgili içerik bilgisini paylaşıyorum:
Kirli su girişinden itibaren, bioball, Eheim biyolojik sünger, Eheim Substrat Pro, Eheim biyolojik sünger, Eheim keçe, Seachem Matrix.
Üç ayda bir, yalnızca, biyolojik süngerleri, akvaryum suyu ile yıkamaktayım.
Kaya tuzu dahil, hiçbir kimyasal kullanılmaması taraftarıyım. Dinlendirilmiş çeşme suyu ile, aksatılmadan yapılan periyodik su değişimi ve periyodik filtre temizliği, balıkların sağlıklı yaşam sürdürmeleri için yeterlidir.
Japon balığı için, balık başına 40L. su hacmi olarak planlama yapmanız, oldukça yerinde bir karar. Az ve öz balık nüfusu, başarının anahtarıdır. 15cm. boyu aşmış bir japon balığı, görsel olarak tatmin edicidir. Uygun ortamda, 35cm. boya ulaşabilirler.
Yem olarak kaliteli yemlerle beslenmeleri, önemlidir. New Life Spectrum Goldfish Formula, Hikari Goldfish Biogold, JBL Goldpearls, New Life Spectrum Thera A+, Tetra Phyll Granules yemlerini öneririm.
Diğer konularda, Ceyhun Bey'in görüşlerine katılıyorum.
Aşağıda linklerini eklediğim makaleleri, kurulumdan önce okumanızı öneririm:
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_i_makaler_21_199.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_ii_makaler_21_399.asp
https://www.akvaryum.com/oturmus_tanka_nasil_balik_eklenir_makaler_21_1467.asp
Sitenin Ansiklopedi sekmesindeki Makaleler bölümünde, filtreleme seçenekleri dahil, değerli bilgiler içeren makaleler bulunmaktadır.
Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
Emre bey verdiğiniz bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. İşin bir çok ince detayı olmasından dolayı daha sonradan sorun yaşamamak için baştan bilgileri edinmeye çalışıyorum.
Eheim için 01 ve 02 var onlar ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Örnek 2217-02 [EDIT]plx22,2018-07-03 13:33:10[/EDIT]
[QUOTE=Emre Zaim]Ahmet Bey, merhaba,
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
Dış filtrenizin içerisinde, Eheim Substrat Pro, Seachem Matrix, vb. bakteri substratlarından birinin olmasını öneririm.
Fikir vermesi açısından, 288L. hacimli akvaryumumda bulunan ve performansından memnun olduğum Eheim Classic 600 (Eheim 2217 Beyan Debisi: 1000L/h) ile ilgili içerik bilgisini paylaşıyorum:
Kirli su girişinden itibaren, bioball, Eheim biyolojik sünger, Eheim Substrat Pro, Eheim biyolojik sünger, Eheim keçe, Seachem Matrix.
Üç ayda bir, yalnızca, biyolojik süngerleri, akvaryum suyu ile yıkamaktayım.
Kaya tuzu dahil, hiçbir kimyasal kullanılmaması taraftarıyım. Dinlendirilmiş çeşme suyu ile, aksatılmadan yapılan periyodik su değişimi ve periyodik filtre temizliği, balıkların sağlıklı yaşam sürdürmeleri için yeterlidir.
Japon balığı için, balık başına 40L. su hacmi olarak planlama yapmanız, oldukça yerinde bir karar. Az ve öz balık nüfusu, başarının anahtarıdır. 15cm. boyu aşmış bir japon balığı, görsel olarak tatmin edicidir. Uygun ortamda, 35cm. boya ulaşabilirler.
Yem olarak kaliteli yemlerle beslenmeleri, önemlidir. New Life Spectrum Goldfish Formula, Hikari Goldfish Biogold, JBL Goldpearls, New Life Spectrum Thera A+, Tetra Phyll Granules yemlerini öneririm.
Diğer konularda, Ceyhun Bey'in görüşlerine katılıyorum.
Aşağıda linklerini eklediğim makaleleri, kurulumdan önce okumanızı öneririm:
https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_i_makaler_21_199.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_ii_makaler_21_399.asp
https://www.akvaryum.com/oturmus_tanka_nasil_balik_eklenir_makaler_21_1467.asp
Sitenin Ansiklopedi sekmesindeki Makaleler bölümünde, filtreleme seçenekleri dahil, değerli bilgiler içeren makaleler bulunmaktadır.
Keyifli hobiler.
[/QUOTE]
Emre bey verdiğiniz bu değerli bilgiler için çok teşekkürler. İşin bir çok ince detayı olmasından dolayı daha sonradan sorun yaşamamak için baştan bilgileri edinmeye çalışıyorum.
Eheim için 01 ve 02 var onlar ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Örnek 2217-02 [EDIT]plx22,2018-07-03 13:33:10[/EDIT]
[QUOTE=Btc78]Ahmet bey sürecin devamını fotoğraf ile bekliyoruz [/QUOTE]
Fotoğraflarını sizinle paylaşırım Burak bey.
Bu arada Ceyhun bey'in önerisi üzerine araştırdım. Dış filitre için tetra ex 1200 plus üzerine karar verdim.
[QUOTE=Btc78]Ahmet bey sürecin devamını fotoğraf ile bekliyoruz [/QUOTE]
Fotoğraflarını sizinle paylaşırım Burak bey.
Bu arada Ceyhun bey'in önerisi üzerine araştırdım. Dış filitre için tetra ex 1200 plus üzerine karar verdim.
Teşekkürler Ceyhun bey. Ben japaon balığı ilk baktığım zaman su değişimlerinde kaya tuzu ilave ediyordum ama oranını hatırlamıyorum.
Eheim 440lt/h evet 250 litreye kadar destekliyor sanıyordum. [EDIT]plx22,2018-07-02 13:38:24[/EDIT]
Teşekkürler Ceyhun bey. Ben japaon balığı ilk baktığım zaman su değişimlerinde kaya tuzu ilave ediyordum ama oranını hatırlamıyorum.
Eheim 440lt/h evet 250 litreye kadar destekliyor sanıyordum. [EDIT]plx22,2018-07-02 13:38:24[/EDIT]
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Yeriminin sabit olmaması nedeniyle 1 yıldan fazla bir süredir ertelediğim akvaryum kurulumunu yakında yapmayı düşünüyorum.
Forumdaki konulara uzun bir aradan sonra tekrar göz attım, ancak bazı konular hakkında buradan sizden bilgi alabilirsem memnun olurum.
Akvaryum 200 Lt civarı arası olacak, Bitki düşünmüyorum zemine silis kum yerleştirmeyi düşünüyorum.
1-Dış filtre Eheim 2213 Dış filtre alacağım. Bu filtrenin temizleme aralıkları nedir ?
2-Japon balığı ortalama 40-50 lt' ye 1 balık düşünüyorum.Sadece Japon düşünüyorum ama bunun yanında çöpçüye ihtiyaç olur mu ?
3-İlk kurulum için pek bilgim yok aslında. Çeşme suyu kaç gün dinlenecek, suya neler ilave etmem gerek (bakteri kültürü, metilen mavisi vs. gibi), kaç gün akvaryum boş çalışmalı ?
4-Suyun Ph değeri ile ilgili bir işlem yapmama gerek var mı ?
5-Balığı aldıktan sonraki pet shop suyunu akvaryuma boşaltayım mı ?
6-Kaya tuzu kaç litre için ne kadar dökmem gerekir ?
7-9-10 gün evde olamadığım durumlar için otomatik yemleme makinası iş yapar mı, yaparsa ne önerirsiniz ? Bu makinede granül yem galiba iyi çalışmıyor.
8-Son olarak su değişimi aralıklarında kullanılacak ek bir ilaç vs. var mıdır sürekli kullanılan ?
Konuyla ilgili Link'te verebilirsiniz. Bunları daha önceden araştırmıştım ama unutmuşum hem bilgileri tazelemek iyi olacaktır. sonuçta can bakıcam
teşekkürler
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Yeriminin sabit olmaması nedeniyle 1 yıldan fazla bir süredir ertelediğim akvaryum kurulumunu yakında yapmayı düşünüyorum.
Forumdaki konulara uzun bir aradan sonra tekrar göz attım, ancak bazı konular hakkında buradan sizden bilgi alabilirsem memnun olurum.
Akvaryum 200 Lt civarı arası olacak, Bitki düşünmüyorum zemine silis kum yerleştirmeyi düşünüyorum.
1-Dış filtre Eheim 2213 Dış filtre alacağım. Bu filtrenin temizleme aralıkları nedir ?
2-Japon balığı ortalama 40-50 lt' ye 1 balık düşünüyorum.Sadece Japon düşünüyorum ama bunun yanında çöpçüye ihtiyaç olur mu ?
3-İlk kurulum için pek bilgim yok aslında. Çeşme suyu kaç gün dinlenecek, suya neler ilave etmem gerek (bakteri kültürü, metilen mavisi vs. gibi), kaç gün akvaryum boş çalışmalı ?
4-Suyun Ph değeri ile ilgili bir işlem yapmama gerek var mı ?
5-Balığı aldıktan sonraki pet shop suyunu akvaryuma boşaltayım mı ?
6-Kaya tuzu kaç litre için ne kadar dökmem gerekir ?
7-9-10 gün evde olamadığım durumlar için otomatik yemleme makinası iş yapar mı, yaparsa ne önerirsiniz ? Bu makinede granül yem galiba iyi çalışmıyor.
8-Son olarak su değişimi aralıklarında kullanılacak ek bir ilaç vs. var mıdır sürekli kullanılan ?
Konuyla ilgili Link'te verebilirsiniz. Bunları daha önceden araştırmıştım ama unutmuşum hem bilgileri tazelemek iyi olacaktır. sonuçta can bakıcam
teşekkürler
100lt Akvaryum Kurulumu Nasıl Olur ?
Şu anki 15l akvaryumda da silis kum var. Taş olarak 'ta kendi topladığım taşları kullanıyorum zaten bolca toplamıştım zamanında büyük akvaryum alırım diye. Eheim fiyatlarına bakmıştım ucuz değil ama 1 kere alalım diye düşündüm.
Ben diğer konularda bilgi sahibi değildim ne gerek diye pipo filtre hava taşı gibi ama dış filtre tüm işimi görüyor anlaşılan.
Ek olarak:
Tatile gitme durumlarında otomatik yemleme makinesi kullanışlı midir , kullanan var mı varsa öneriniz nedir ?
2 - Eheim dış filtre model tavsiyesi verebilir mısınız?[EDIT]plx22,2017-05-18 21:07:38[/EDIT]
Şu anki 15l akvaryumda da silis kum var. Taş olarak 'ta kendi topladığım taşları kullanıyorum zaten bolca toplamıştım zamanında büyük akvaryum alırım diye. Eheim fiyatlarına bakmıştım ucuz değil ama 1 kere alalım diye düşündüm.
Ben diğer konularda bilgi sahibi değildim ne gerek diye pipo filtre hava taşı gibi ama dış filtre tüm işimi görüyor anlaşılan.
Ek olarak:
Tatile gitme durumlarında otomatik yemleme makinesi kullanışlı midir , kullanan var mı varsa öneriniz nedir ?
2 - Eheim dış filtre model tavsiyesi verebilir mısınız?[EDIT]plx22,2017-05-18 21:07:38[/EDIT]
[QUOTE=solaytekin]Öncelikle sağlamlığına güvenebileceğiniz bir sehpa ve ona uygun olabildiğince boyca uzun(en az 80-85 cm) akvaryum edinmeye bakın.
Japonun yanında hiç bir balığa ve dış filtre varken iç filtreye ve hava motorunada gerek yok...[/QUOTE]
Teşekkürler Sadece dış filtre bütün ihtiyacı karşılıyorsa gerçekten çok güzel ek olarak ısıtıcı alıcaz o zaman . Filtreyi eheim düşünüyorum.
Akvaryum ölçüleri için derinlikten çok taban genişliği japonlar için önemli diye okumuştum.
[QUOTE=solaytekin]Öncelikle sağlamlığına güvenebileceğiniz bir sehpa ve ona uygun olabildiğince boyca uzun(en az 80-85 cm) akvaryum edinmeye bakın.
Japonun yanında hiç bir balığa ve dış filtre varken iç filtreye ve hava motorunada gerek yok...[/QUOTE]
Teşekkürler Sadece dış filtre bütün ihtiyacı karşılıyorsa gerçekten çok güzel ek olarak ısıtıcı alıcaz o zaman . Filtreyi eheim düşünüyorum.
Akvaryum ölçüleri için derinlikten çok taban genişliği japonlar için önemli diye okumuştum.
Öncelikle herkese merhaba
Yaklaşık 1 yıldır 15lt 1 japon bakıyorum. Artık 100lt Akvaryum almak istiyorum. Akvaryum için 5 japon düşünüyorum geniş geniş yüzsünler. Ilkin bunların yanına farklı bir tür eklemem gerek var mı çöpçü ya da salyangoz gibi ?
Ikincisi ise akvaryumda kullanılcak ekipman konusunda dış filtre ve ısıtıcı dışında iç filtre kullanmama gerek var mı? Bunların dışında 100lt Akvaryum kurulum için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bitki düşünmüyorum. Dipte kum ve doğal taş düşünüyorum sadece
Öncelikle herkese merhaba
Yaklaşık 1 yıldır 15lt 1 japon bakıyorum. Artık 100lt Akvaryum almak istiyorum. Akvaryum için 5 japon düşünüyorum geniş geniş yüzsünler. Ilkin bunların yanına farklı bir tür eklemem gerek var mı çöpçü ya da salyangoz gibi ?
Ikincisi ise akvaryumda kullanılcak ekipman konusunda dış filtre ve ısıtıcı dışında iç filtre kullanmama gerek var mı? Bunların dışında 100lt Akvaryum kurulum için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bitki düşünmüyorum. Dipte kum ve doğal taş düşünüyorum sadece
Balığım Su Üstünde
Teşekkürler bilgi için.
Teşekkürler bilgi için.
Balığım Su Üstünde
Balık öldü. Diğerini şu anki 15lt akvaryumda tek bakmaya karar verdim. Tek yaşamasında sıkıntı olmayacağını düşünerek yoksa onu verip (ki akvaryumcuda hepsi istif gibiler ya neredeyse litre başına japon koyuyorlar) betta mı alsam. Betta hakkında bilgim yok.
Balık öldü. Diğerini şu anki 15lt akvaryumda tek bakmaya karar verdim. Tek yaşamasında sıkıntı olmayacağını düşünerek yoksa onu verip (ki akvaryumcuda hepsi istif gibiler ya neredeyse litre başına japon koyuyorlar) betta mı alsam. Betta hakkında bilgim yok.
Balığım Su Üstünde
[QUOTE=one1O]Fotoğrafı ve videoyu inceledim. Kuyruktaki siyahlığı çok iyi göremedim, ama gördüğüm kadarıyla önemli birşey değil. Balığın videodaki hareketlerine bakılırsa 2 şey söylenebilir: hava açlığı ve hava kesesi sorunu. Böyle bir durumda neler yapabilirsiniz?
1- beslenmeyi hemen kesin. Birkaç gün hiçbirşey vermeyin. Sonra ıspanak ya da bezelye verin. Suda haşlanmış olsun ve çok az miktarda verin.
2- mümkünse hasta balığı ayrı bir akvaryuma alın.
3- mümkünse hava motoru ile bolca suya hava verin.
4- hava kesesi sorunu zaman zaman infeksiyonlardan da kaynakalanabilir. Bu nedenle suya metilen mavisi ve antibiyotik ekleyebilirsiniz (örneğin sera bactopur gibi)
Hava kesesi sorunu ilerlerse balığınız iyice hareketsizleşir, hatta yüzeyde ters dönerek durur. Bu aşamadan itibaren tedavi ile hastalığı geri döndürmek zordur.
Tedaviyi en az 3-4 gün sürdürmenizi öneririm. Aksi halde tekrarlayacaktır. Balık kaybı ile sonuçlanabilir.
Sonucu ne olursa olsun, devamını da buradan lütfen paylaşın.[/QUOTE]
bugün dedikleriniz oldu ilaç verdim başta ısıtıcıda almıştım onu da çalıştırdım, dip çekimi ve kaya tuzu attım. ilk başta yaprak gibi savrulmaya başladı yan yattı bende ayırdım. suyana ıspanak attım ama felç gibi yan yattı arka tarafını kullanamıyor yan olarak yüzüyor gözleride şişti. ölümünü bekliyorum artık..
1.Durum ana tank ilaçlı diğer balık enfeksiyon kapma ihtimaline karşı akvaryumu dezenfekte edeyim mi?
2.durum diğer japonum 15 lt (min 20lt olduğunu düşünürsek) Akvaryumda tek kaldı. bu akvaryumda tek balık baksam psikolojisi bozulur mu. Tek yaşar mı yani.?[EDIT]plx22,2017-01-12 19:00:41[/EDIT]
[QUOTE=one1O]Fotoğrafı ve videoyu inceledim. Kuyruktaki siyahlığı çok iyi göremedim, ama gördüğüm kadarıyla önemli birşey değil. Balığın videodaki hareketlerine bakılırsa 2 şey söylenebilir: hava açlığı ve hava kesesi sorunu. Böyle bir durumda neler yapabilirsiniz?
1- beslenmeyi hemen kesin. Birkaç gün hiçbirşey vermeyin. Sonra ıspanak ya da bezelye verin. Suda haşlanmış olsun ve çok az miktarda verin.
2- mümkünse hasta balığı ayrı bir akvaryuma alın.
3- mümkünse hava motoru ile bolca suya hava verin.
4- hava kesesi sorunu zaman zaman infeksiyonlardan da kaynakalanabilir. Bu nedenle suya metilen mavisi ve antibiyotik ekleyebilirsiniz (örneğin sera bactopur gibi)
Hava kesesi sorunu ilerlerse balığınız iyice hareketsizleşir, hatta yüzeyde ters dönerek durur. Bu aşamadan itibaren tedavi ile hastalığı geri döndürmek zordur.
Tedaviyi en az 3-4 gün sürdürmenizi öneririm. Aksi halde tekrarlayacaktır. Balık kaybı ile sonuçlanabilir.
Sonucu ne olursa olsun, devamını da buradan lütfen paylaşın.[/QUOTE]
bugün dedikleriniz oldu ilaç verdim başta ısıtıcıda almıştım onu da çalıştırdım, dip çekimi ve kaya tuzu attım. ilk başta yaprak gibi savrulmaya başladı yan yattı bende ayırdım. suyana ıspanak attım ama felç gibi yan yattı arka tarafını kullanamıyor yan olarak yüzüyor gözleride şişti. ölümünü bekliyorum artık..
1.Durum ana tank ilaçlı diğer balık enfeksiyon kapma ihtimaline karşı akvaryumu dezenfekte edeyim mi?
2.durum diğer japonum 15 lt (min 20lt olduğunu düşünürsek) Akvaryumda tek kaldı. bu akvaryumda tek balık baksam psikolojisi bozulur mu. Tek yaşar mı yani.?[EDIT]plx22,2017-01-12 19:00:41[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Beta Balığım Yem Yemiyor M0nty, 07:04
Labirentliler - Lepistes Akvaryumu İçin Dış Filtre M0nty, 07:02
Canlı Doğuranlar - Moscow Blue Lepistes X Scarlet Red Endler M0nty, 07:00
Canlı Doğuranlar - Erkek Platinin Karnında Siyahlik? M0nty, 06:57
Canlı Doğuranlar - Cüce Vatozlar Hakkında ... Laterthanbefore, 06:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 70 L Bitkili İle Geri Dönüş Laterthanbefore, 06:19
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Denemem Gurit, 04:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚩 Balığım Hamile Mi? Ne Zaman Doğurur? (sorular Buraya) DidemYVZ, 03:15
Canlı Doğuranlar - Yeni Akvaryumumdaki Salınım Sorunu ArifhbsAquatics, 01:24
Bitki Akvaryumları Genel - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum BlackkEaglee, 00:29
Discus - 🫂 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin GorkemT, 00:01
Yeni Üye Forumu - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu Erkay0, 23:52
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Appleser, 22:56
Yeni Üye Forumu - Vampir Yengeç Paludaryumu (geosesarma Rouxi) Musab Ali Coşkun, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Tetraodon Lineatus(fahaka) Hakkında HaydarGul, 22:52
Acı Su Balıkları Tanıtımı - Bitkili Betta Akvaryumu SafeDestix, 22:41
Yeni Üye Forumu - Aquael Leddy 30 Set İle Başlangıç Problemleri Taha Yanık, 22:35
Yeni Üye Forumu - Dev Anybias Bakımı KaanE, 22:28
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryumun Altına Nasıl Strafor Koymalıyım ? vamos, 22:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Jabeo Dosing Pump 5.6 Kurulum Montesque, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Dışında Ne Kullanabilirim İsmail_194606946, 21:43
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Astronot Balığı İçin Çelik Isıtıcı Zorunlu Mu? Tataaa4325, 21:13
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Berkay45, 21:03
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Beta Akvaryumu MustafaŞ, 20:57
Akvaryum Tanıtımı - Bu Sakal Yosunu Mudur? osmandbnl, 20:33
Yosun - Kerevit Akvaryumu Fatmazehra, 19:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yunus Cikletimin Cinsiyeti Ne koraykbl, 19:31
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Yemleri Çok Mu Pahalı? GhostKoi, 18:36
Fiyat Forumu - Betta Ve Filtre ahmetfiratozkaya, 18:25
Yeni Üye Forumu - Japon Akvaryumunda İç Filtre Kullanılır Mı? ahmetfiratozkaya, 18:18
Sazansıgiller - Reeflowers Kum Kullananlar Toplanın bendeniztayfun, 18:05
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karideslerim Çoğalmıyor Azizdurdenn, 18:00
Omurgasızlar - Bitkili Akvaryum İçin Bilgi Almak İstiyorum Utku_kerem, 17:50
Bitki Türleri ve Bakımı - Bakteri Kültürü Donar Mı Hoppala, 16:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Karma Tanganyika Mithrandirr, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Tuzlu Suya Uygun Mudur ? grkngcl, 15:56
Akvaryum Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 15:48
Akvaryum Tanıtımı - Şelale Filtre Malzemeleri Orhan76, 15:46
Yeni Üye Forumu - Bitkili Canlıdoğuran Kum Seçimi Tranb, 15:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Selamlar Sitede Yeniyim Sogan, 13:25
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Bugün Bu Şekilde Nefes Alıyordu Taha Yanık, 13:16
Yeni Üye Forumu - 1 Metre Yükseklikte Akvaryumu Nasıl Berrak Tutarım Edizfistikoglu, 13:09
Yeni Üye Forumu - Erkek Güzeli Fenasi Mderhan, 12:37
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Rotil Ayak Güvenilir Mi ? vamos, 12:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Lekeler hunubol, 12:10
Hastalıklar ve İlaçlar - İwagumi Denemesi Gibi hasancobanoğlu, 11:07
Akvaryum Tanıtımı - Melek Balığım Yanık Mı ? Canahsha, 10:52
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 300x60x60h Tank Kurulumu Hakkında Beyin Fırtınası By-Pipo, 10:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Neden Böyle Acaba? Mehmet.hg, 10:13
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 06:46
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 06:46
- Böyle Form Başka Yerde Yok cagdas_0606 06:46
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:39
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:39
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:39
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:39
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 03:39
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 01:36
- Siyah Cüce Vatoz DenizOlsam 01:36
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 01:08
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 01:03
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 00:55
- 2 Adet Yetişkin Melek Tuby 00:55
- Chihiros B30 Aporetti 00:53
- Boessemani Rainbow Genç Damızlıklar palankesli 00:23
- Eheim 2226/2228 Dış Filtre Pervane Takımı palankesli 00:23
- Pelia Moss Ve Lepistes Otu Yetişen Alır 400 Tl. ARMONYS 00:04
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 23:34
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 23:34
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 23:34
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 23:34
- Black Neon Ve Gül Barbus Furkann 23:07
- Leptosoma Kitumba Damızlıklar koyu 22:25
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:22
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:22
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:22
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:22
- Malzeme propecia 22:22
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 22:01
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 22:01
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 22:00
- Dekor Taşlar MŞEN 21:59
- Exzel Karbon Ve Potasyum MŞEN 21:59
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 21:23
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 21:23
- Aksan Akvaryumlar kaganbozkurt 21:12
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 21:05
- Biyolojik Sünger 25cmx30 Cm 5 Cm Kalınlık ootkn 21:05
- Manacapuru Red Back Xsilver Çaprazı Damızlık Melek simario 21:01
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 20:54
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:39
- Co2 Difüzör 2 Adet Dark65 20:39
- Apistogramma Sp. D 10 ( İki Erkek) Laetacara 20:38
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 20:35
- Bitkili Salyangozlu Akvaryum alecozan 20:28
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 19:55
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 19:50
- Led Driver 36-48w ilh4n 19:50
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 19:50
KULLANICILAR
- 24 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.