ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/209365.jpg)
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- 200 Lt İçin Dış Filtre Önerisi MustafaŞ, 17:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Kum Ve Taban Magma, 17:40
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karidesi Hakkında SSS Goktugk, 17:35
Omurgasızlar - Akvaryumuma Tülki Kuyruğu Ve Anubias Dikmeli Miyim M_usta, 17:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 15-20 Litre Akvaryuma Salyangoz Önerisi Tataaa4325, 16:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Filtre Ne Zaman Temizlenmeli ? hokia386, 16:33
Filtreleme Seçenekleri - 200 Litre Akvaryuma İç Filtre Önerisi Sogan, 16:18
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balığım Hastamı? tsp7, 16:18
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x40x20 Akvaryum Tedariği HunnicKhan, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Köpek Balığımın Üstünde Beyaz Noktalar Nedir? İnci Kefali, 15:50
Yeni Üye Forumu - Axolotl Hastalığı İsailbay, 15:31
Yeni Üye Forumu - Sobo Dc Kafa Motoru Alınır Mı? Japon & Beta, 15:28
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtre Malzemesi Ne Olmalı furkan0626, 15:25
Filtreleme Seçenekleri - Pul Yem Kullanımı Nasıl Olmalı Hidro Dinamik, 14:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Aynı Tankta Fazlı Renk Karides Ayberk1634, 14:32
Omurgasızlar - Hemichromis Exxul(nadirtür)kırmızının Engüzel Hali Wolvi, 13:25
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Camında Çizik GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Meyve Sineği Kültürü Satan Var Mı ? veneficus, 12:35
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Lepistes Doğum Yaparken İyice Şişti, Bloat Mı Oldu WnrAquascaping, 12:09
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin XNevermore, 11:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Melek Balığı Türü Canahsha, 10:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi capodicapii, 10:14
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Refugium ? Orhan76, 09:43
Tropheus - Kaplumbağa Akvaryumunda Beyaz Kurtlar Kartal_003, 09:13
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Mantar İlaci Ana Tankta Nasıl Kullanılmalı Orhan76, 08:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum Eminsalih, 04:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklara Ne Oldu Ehtiyar, 01:19
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Mı? Japon & Beta, 01:06
Yeni Üye Forumu - Lepistesde Kuyruk Erimesi bendeniztayfun, 00:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteslerim Ölüyor WnrAquascaping, 00:23
Canlı Doğuranlar - Yavru Green Terörleri Nasıl Beslemeliyim mozaik, 00:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Rio Abacaxis Biyotopu muhammed1903, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Yeni Düzen ercane, 23:04
Akvaryum Tanıtımı - 100x50x50 Yeni Tank Kuruyorum MBCK, 22:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Aydınlatma Power Led İle Bvarisli, 22:43
Yeni Üye Forumu - Eheim Jager Isıtıcı Kafamı Karıştırdı muhammed1903, 22:16
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Betamda Kuyruk Erimesi Var Gibi Taha Yanık, 22:14
Labirentliler - Japon Teleskop Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor Hoppala, 22:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Küp Akvaryumlar H.polat, 22:09
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Öneri Taha Yanık, 22:08
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camindaki Küçük Şey Yavru Salyangoz Mu? Taha Yanık, 22:06
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bunlar Nedir Muhammedbedri, 22:05
Akvaryum Dünyasından Haberler - Aydınlatmayı Isıtıcı Olarak Kullanabilirmiyim Taha Yanık, 21:49
Yeni Üye Forumu - Filtre Tavsiyesi? ahmetfiratozkaya, 21:39
Yeni Üye Forumu - İki Dış Filtreyi Kombine Çalıştırmak. ali, 21:38
Filtreleme Seçenekleri - Discusumun Solungaçindaki Parazit Mi? ATABEY, 21:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuru Başlangıç İçin Monte Carloyu Nasıl Almalıyım omer09, 21:35
Bitki Türleri ve Bakımı - Motoru Bulunmayan Dış Filtreyi Dalgıç Pompayla Kul ali, 21:07
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 17:55
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 17:55
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 17:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 16:46
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 16:46
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 16:43
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 16:43
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 16:43
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 16:43
- Yeni Canlı Yem Auloforus - Microfex Rafayel 16:35
- Ramshorn, Physa Ve Karides Cessas 16:23
- Ful Red Lepistes Cucevatozcu 15:58
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 15:58
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 15:58
- Toplam Fiyatta %20 İndirim Kampanyalı Bitkiler🌼🌺 hasancn 15:47
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 15:47
- Tropica Soil Powder hasancn 15:47
- Tilki Kuyruğu TheCoffin 15:30
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 15:30
- Chihiros Vivid 2 10th. Siyah Armatür. Hüdai 15:15
- Oase Biomaster Thermo 850 Dış Filtre. Hüdai 15:15
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 14:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 14:39
- Sarı Ates Mavi Sakura Karides Mevcut Rocky Volkan 14:20
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 14:16
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 14:16
- Dev Saz Low Tec Tank ozanercan34 13:56
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 13:24
- Anubias Nana turkiSHrimp 13:24
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 13:24
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum İndirim ozan_1903 13:09
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 12:59
- 120.50.47h Full Set Akvaryum erhan2204 12:26
- Karışık Tetra Türleri erhan2204 12:26
- Eheim 200watt Isıtıcı erhan2204 12:26
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:25
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 12:23
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:23
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 12:19
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 12:19
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 12:19
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 12:16
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 12:02
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 12:02
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 12:02
- Neolamprologus Similis scorpion26 12:02
- Black Dragon Lepistes & Japon Pirinç Balığı Medaka scorpion26 12:02
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 11:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:51
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 11:46
KULLANICILAR
- 167 Online Kullanıcı, 91 Üye
Online Kullanıcılar
Furcifer,
vagus,
Hidro Dinamik,
emrbrcn,
Goksen,
Tayyareci,
osmandbnl,
tripatano,
Furkann,
kopruluonur,
MehmetSerkan,
Azizdurdenn,
Koksal Gurkan,
beary,
oguzhn,
Ehtiyar,
echeveria,
CevdetSERBEST,
tbag,
Hüdai,
H.polat,
amatordiy,
sdurmaz1965,
egemenozbeyli,
Umt61,
MustafaŞ,
Sogan,
Lectus,
sinan3805,
drderya,
Amonyak 04,
Hakantttt,
Hahahatii,
scorpion26,
M_usta,
nemo61_4,
Merend,
EvcilAl,
🇹🇷Mufasa,
egedin,
Malinua55,
sıtkı,
Sütçü,
acemihobici45,
Policeman35,
scrap,
yigoben,
Tataaa4325,
Magma,
rayed,
debamin,
Tranb,
Blurryface,
Gastropoda,
nicoax10,
kubilaykoparan,
Hylmz37,
BoranPara,
asliaral,
haritaci,
Kemalk41,
abunil,
dark blue,
Fulbuster,
hokia386,
Yasin034,
Ugur79,
Burak PEKDEMİR,
Osmanoğlu,
gokhantiknaz,
MCY4,
rhn35,
İhsan25,
omerali06,
ballantines,
KaanE,
peterpan,
Yiithn,
balıkabisi,
ahmetk01,
devko,
HarunYILDIRIM,
Karamugla,
Öğretmen Ali,
semihbasar,
veneficus,
Witchmann,
Huqqaa,
Goktugk,
1403balik,
htaletpcxc,
Gursoyhasan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.