ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Ölüm Sebebi ? Ehtiyar, 23:36
Hastalıklar ve İlaçlar - L144 Yavrularım Kayboluyor omersayar, 23:22
Kedi Balıkları Forumu - Daha Kullanmaya Başlamadığım Akvaryumun Camı Çatladı tailgunV2, 23:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Yavrularım Sumpa Kaçmış Ehtiyar, 23:04
Canlı Doğuranlar - 30 Litre Betta Akvaryumum Sadel, 22:59
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumum Sadel, 22:55
Akvaryum Tanıtımı - Vatosum Akvaryumum İçin Fazla Mı Büyük İnci Kefali, 22:54
Yeni Üye Forumu - Büyük Orandanın Yanına Baska Japon Atmak Emirhanwt25, 22:26
Yeni Üye Forumu - Axolotl İçin Ph Değeri Hakkında Democan, 22:23
Yeni Üye Forumu - Dalga Motoru Önerisi Rmznyll, 21:45
Yeni Üye Forumu - Adım Adım Malawi (balıklar Eklendi) berkaydillii, 21:10
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık Uğurlu Lepistes, 20:57
Yeni Üye Forumu - Garra Rufamda Bir Sıkıntı Var Tortuga7, 20:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Bitkisi Aldığımda Uçları Hafif Sara User0607, 20:35
Bitki Türleri ve Bakımı - Multi Tankım - 0dan Tanganyika Sercan Ç., 20:29
Akvaryum Tanıtımı - 🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? Hoppala, 20:07
Forum ve Site Hakkında - Betta Akvaryumu Başlangıç Uğurlu Lepistes, 19:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Aylık Akvaryum İcin Tavsiyenize İhtiyacım Var Samnastrp, 19:48
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 18:10
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Raizial, 17:45
Yeni Üye Forumu - Co2'siz Bitkili Akvaryum Zozik5, 17:23
Yeni Üye Forumu - Excel Benzerleri İnci Kefali, 16:25
Taban ve Gübreleme - Kafa Motoruna Vana Takma scorpion26, 15:56
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Deniyorum (başlangıç) darkaura, 15:40
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Kazaritachi, 14:03
Labirentliler - Aphanius Mento Beslemek İstiyorum Eldurmaz, 13:03
Diğer Tatlı Su Canlıları - Melek Değil Sanki İnek altum123, 11:53
Bitki Akvaryumları Genel - Balkonda Japon Balığı Akvaryumu İnci Kefali, 06:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Flowerhorn Hakkında Sorular TalipAli, 01:50
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum Ehtiyar, 23:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kırma Lepistes Kazaritachi, 23:20
Canlı Doğuranlar - Işık Akvaryumu chucuk, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes ve kılıç kuyruk çiftleşirmi? GhostKoi, 22:17
Canlı Doğuranlar - Balkonda Balık Olurmu İsmail_96965, 22:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:01
Güney Amerikan Cichlidleri - Theodoxus Salyangozlarım - Mini Nerite İnci Kefali, 21:16
Omurgasızlar Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Kardinal Tetrayı Yermi Zozik, 21:03
Yeni Üye Forumu - 10 Lt Akvaryum Canlı Seçimi lepistes5994, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Mu Oscar Mı? Cyber_Scout, 20:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Kılıçkuyruk-Dişi lepistes Zozik, 20:40
Canlı Doğuranlar - Lepisteslere Yem Dışında Ne Verebilirim ? Amatör balıkçı, 20:34
Canlı Doğuranlar - Su Arıtma Cihazı Önerisi kuman, 20:25
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prensesim Ağzına Yavru Aldımı Emin Değilim ozhantektas, 20:18
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Red Sea Akvaryum Ithalatı Hk. Almeca, 20:17
Yeni Üye Forumu - Moli Balıkları 50 Litrede Olur Mu? Cyber_Scout, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 19:35
Akvaryum Tanıtımı - Dıscus Yaralanma İsmail_96965, 19:10
Discus - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Maiestas, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 18:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Aquamins California Black Sand 1.5 mm Hakkında İsmail_96965, 18:49
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 23:36
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 23:36
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 23:35
- Afrika Cichlidleri devito 22:11
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:47
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:47
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:47
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 21:30
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 21:30
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 21:28
- Dark Moskow Yavru Lepistes 5 Tl. ALTEMUR 21:28
- D501co2 Set SahinTaskin 21:02
- Dere Kumu Arıyorum. SahinTaskin 21:02
- Uyguna A Kalite Bitki Macgyver 21:00
- 2.67 Tüp Furcifer 20:54
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:54
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 20:54
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:54
- A. Agassizi Fire Red Dişi Arıyorum... Laetacara 20:47
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 20:23
- Akvaryumlar veyselsimsek 20:23
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 20:21
- Geophagus Arıyorum MurathanM 20:21
- Amazon Hançerleri kerem1135 19:41
- Katil Salyangoz - 100 Tl kerem1135 19:41
- 50x50x45h Sumplı Akvaryumlar Tuby 19:32
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 19:30
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 19:21
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 19:21
- Powerled Armatür Bysam 19:21
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 19:21
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 19:21
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 19:09
- Christmas Moss sametyildiz 19:09
- Aquael Ultra Filter 900 Driftwood Uriel 18:49
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:25
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 18:25
- 60x40x40 Mobilyalı Akvaryum Arıyorum zekigonlum 17:48
- Ücretsiz Ginepig zekigonlum 17:48
- L56, L76, L66, L15 Damızlık Takımlar, Yavru Pleco voltran 17:41
- L144 Dişi Tülkuyruk Arıyorum metehangezer34 17:17
- Chihiros B80 Akvaryum Led Aydınlatma Thunderbird 17:16
- Damızlık Dişi L144 Yada Süper Red Arıyorum yusuf-konca 16:56
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 16:46
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:46
- Nano Akvaryum LEGEND59 15:54
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 15:54
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:35
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 15:35
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 15:35
KULLANICILAR
- 162 Online Kullanıcı, 88 Üye
Online Kullanıcılar
Serdarca,
BilalM.,
TheDS,
AbdullahKurcaduz,
Mahir06,
benimadımebruli,
EKAR,
baron70,
Birhayvansever,
Uriel,
Zozik5,
mightymurat,
mrah,
czafer58,
alonesmaug,
sina cen,
Kazaritachi,
LeventYorganci,
olcay14,
wgandalf,
ssayarman,
urzais,
OKIRATLI,
K0L0Ni,
muzaffer_81,
Emirhanwt25,
Hidro Dinamik,
Democan,
ka2n,
Emerse,
IgorVladimir,
ardaagnaday,
capodicapii,
Bettagram,
Stablont,
Emre39,
Laetacara,
ArifhbsAquatics,
Sahinn,
Goldfish2000,
tailgunV2,
gulec_44,
Ehtiyar,
Ömer Y.,
bbkaya06,
KaanE,
artgy,
Samnastrp,
Bolderus,
Kurban35,
private_kdea,
AmatorChannaci,
vedat79,
darkaura,
CERANOXE,
Thunderbird,
Yusuf.E_06,
Kemalk41,
Amati340,
sıtkı,
RATELAYN,
tolgasüren,
ErenBugra,
deeps,
Omer_MG,
reyting_zhEn,
Furcifer,
Sadel,
yusuf-konca,
Mstfkrmn,
Daştan onur,
Zaid,
erimgorgulu,
Aliemre61,
uyutmadinbe,
Brdk64,
MrtGn,
Serdariekrem,
Ozgur34,
hasancobanoğlu,
berkaydillii,
CaliFried,
jador,
yamansengonca,
theoneinfected,
TurX,
Justbe,
metsi,
Almeca,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

