ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetfiratozkaya
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
853
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 35 Dakika önce
Toplam Mesaj:
874 [0.62 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
161 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Fırat Özkaya
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1984
İl:
Konya
Meslek:
Ticaret gemilerinde Uzakyol Baş Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

—Ahmet Fırat Özkaya— 125 lt 1 adet japon, 10 adet midye, 5 adet nerite. 80lt 1 betta ve çeşitli salyangoz. 25 lt karides . 10lt bitkili fanus ve salyangoz.

SON 10 MESAJI

İç Pipo Haricinde, Filtre Malzemesi Koymak
Hiçbir işe yaramaz filitre malzemelerinin efektif olarak çalışması için su akışı olması lazım.
Japon Balığı Hastalık Bilgi
Başka bir kapta yapın tedaviyi. Bende 80lt lik saklama kabı var karantina tankı niyetine kullandığım öyle bir kap alabilirsiniz. Yine söylemekte fayda var 4lt de beslemeye çalışmanız balığı öldürecektir hiç olmazssa büyük bir akvaryuma geçene kadar büyük bir saklama kabında baksanız balığın sağlığı için daha iyi olur.
Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz
@iskorpit okadar haklısınızki... Söylenecek çok söz var ama boşuna olacaktır. Bu saatten sonra bazı şeylerin düzelmesi çok zor.
Sizce Bunlar Ne ?
Merhaba gözüken canlı tatlı su limpet'i . Bu isimle araştırırsanız merak ettiğiniz canlı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. [EDIT]ahmetfiratozkaya,2024-11-27 18:58:43[/EDIT]
Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu?
8 ıstıcının hepsi çalışsa 100w dan 800 w, 200 w dan 1600 w yapar . Siz odayı 2000w ile ısıtıcaksınız bence mantıklı değil. Ki buhar camı ile 25 dereceye ayarlanmış akvaryum ısıtıcısı çok çalışmaz. [EDIT]ahmetfiratozkaya,2024-11-27 12:26:20[/EDIT]
Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu?
Oda ısıtıcısı kaç watt?
Walstad Akvaryumunda Hangi Canlılar Bakılır
Merhaba, biolojik yükü az,küçük sürüler halinde ve küçük balıklar besleye bilirsiniz . Bu yöntemde filitre işlemini bitkiler görür o yüzdendir ki beslenecek canlının biolojik yükü önemlidir.
Japon Balığı Hastalık Bilgi
Hastalığın ne olduğu konusunda bilgim olmamakla birlikte şunu diyebilirim ki bu kadar küçük bir hacimde hiçbir balık türü yaşamaz. Ya hacminizi tek balık için 50 lt ye yükseltin yada balığı elinizden çıkarın. Balık hastalıklarının büyük bir nedeni uygun olmayan bakım şartalarından kaynaklıdır.
Termometre Sorunu
Eviniz 24 derece akvaryum buhar camlı ise otomatik 27-28 oluyordur iç filitre gördüm o da 20w desek oda bir iki derece ısıtır. Bu durumda ısıtıcı az çalışıyordur. Benim ev de 24 derece akvaryumun üzeri kapalıysa 27 28 dereceden aşşağıya düşmez ki ben ısıtıcı kullanmıyorum.
Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı
Merhaba filitre malzemesi olarak asla tıkanabilecek bişey koymayın ben olsam sadece seramik , bioball vs kullanırdım. Eğim vermenize gerek yok gibi düşünüyorum.

Dikkatli inceleyince aslında tıkanan filitre malzemesi bile olsa taşma yapmaz. Taşması için çıkış borosunun tıkanması lazım zaten o bölümede bişey koymazsınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.