ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetfiratozkaya
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1467
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
17 dakika önce
Toplam Mesaj:
1359 [0.88 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
491 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Fırat Özkaya
Doğum Tarihi:
29 Şubat 1984
İl:
Konya
Meslek:
Ticaret gemilerinde Uzakyol Baş Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--Ahmet Fırat Özkaya-- 🔸Forum kurallarına göz atmak için [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_kurallari_k12733.asp]buraya[/url] tıklayınız! 🔹Forum içi bildirimleriniz için HATA butonunu kullanınız!

SON 10 MESAJI

Sump Lı Mı Yaptırmalıyım.
Sump yaptırmanıza da gerek yok aslında. Bu kalıp olarak satılan biyolojik filitreler var 5cm kalınlığında o kalıbı akvaryum yan kesitine sanki sump gibi koyup o ölü hacme de kafa motoru koyarsanız hem sump yaptırmamış olursunuz hem içerisine malzeme koymamış olursunuz hemde ısıtıcı yı oraya koyarsınız. Bu sistem hamburg filitre diye de geçer . Ben olsam böyle yapardım. Sünger+kafamotoru iş tamam. bu sistemde filitre temizliği nasıl olacak diye soru işareti olabilir bu sistemde filitrenin tıkanacağını sanmıyorum.[EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-04-07 12:25:46[/EDIT]
Ne Yapsam Şaşırdım
Bu bulanıklık filitre, akvaryum döngüsü işi değil gibi. Kum yıkanmadan konulmuş . Akvaryumu tekrar kurun bu geçmez böyle.
Japon Balığında Kuyruk Kanlanması Ve Ters Dönme
Arkadaşımızın birisi daha konu açtı linkini bırakıyorum .
https://www.akvaryum.com/Forum/kuyruk_kanlanmasi_ve_akvaryum_degisimi_k1008491.asp?PID=6082726#scrl6082726
Size anlatmak istediğim buydu.
Evde In-vitro Bitki Uretimi
Çok teşekkürler paylaşımınız için. Çok değerli bilgiler.
Bu evet tüm türler için geçerli. Japon balıkları özelinden konuşayım, bu balıklar ismi şuan aklıma gelmeyen hormon salgılar ve bu hormonun su kimyası içinde minumum olması lazımdır eğer balık bu hormona maruz kalırsa büyümeyi durdurur . Doğa dar alanda sıkışıp kalmasın ölmesin diye kendine böyle bir savunma mekanizması seçmiş. O yüzden büyük hacim gerekliliğinin bir ayağıdır bu. Balığın büyümesi isteniyorsa bol hacim bol su değişimi gereklidir. Bu hormonların bitkiler tarafından emildiğide tartışma konusudur ama şimdi konumuz değil. Doğa şartlarıyla pazarlık yapamayız . Yaşatabilir misiniz? Evet ama gelişmemiş ve ancak yaşayabiliyor olması bilmiyorum etik değil.

Aklınızda bulunsun uzun kaka yapması balığınızın kabız olduğu anlamına gelmez japon balıkları anotomik olarak kabız olamazlar. Kaliteli olduğunu bildiğiniz yemleri kararında vermeye devam edin.
4 yaşında bir balık 15 cm ve üzerine boylanır. Balık küçük hacimde maalesef boylanamamış diyorum. Canınızı sıktıysam affola ama gerçekler bunlar.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
6 ay sonra tank değişecekse tasarım yapıp para harcamaya gerek yok bence. Hatta para biriktirip yatırımı büyük akvaryuma yapın.
Pardon 4 yaşında olduğunu bilmiyordum balık 3 aylık gibi duruyor gelişememiş sanırım.
Balığınız orda yaşarsa bugün , bugün olmazsa yarın ölecek. Beslemek zorunda değilsiniz verin balığı neden bu zulüm yaşanıyor. Herkezin imkanı olmayabilir bu deneyimi daha sonra yaşayın. Forumda sizin akvaryum okadar çokki aynı boyut , aynı filitre, aynı balık , aynı hastalık . İçimiz şişti artık . [EDIT]ahmetfiratozkaya,2025-04-06 11:21:01[/EDIT]
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=AtlasPoyraz]İlk mesajınızda 6-7 ay sonra daha büyük bir tanka geçeceğinizi söylemişsiniz.
Geçeceğiniz vakit mutlaka canlının doğal yaşamına uygun bir tasarım tercih edin.
Dünyanın en güzel kökü, kayası da olsa canlının ortamında yoksa sakil gözüküyor.
Bej silis kum, amazon bitkileri, dallar-yapraklar, haliyle hafif blackwater havası ve loş ışık :) emin olun canlınız çok daha güzel gözükecek ve rahat edecektir.
Bunlar şahsi fikirler tabi :) gerisi size kalmış. [/QUOTE]
Evet hatırlıhorum büyük tank konusunda büyük büyük sözler verildi. Bakacağız , göreceğiz😉

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.