ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MasterChiefHakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4463
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
Dün 15:22
Toplam Mesaj:
4103 [2.80 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
119 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan YILDIZ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1978
İl:
Ankara
Meslek:
Chief in the Ministry of Justice.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen yanıtlarınızı “alıntı” veya "bildirim" yaparak yazınız.

SON 10 MESAJI

Akvaryum Patlaması Hakkında
Fiyat bilemem ama el beceriniz yoksa camcıya/akvaryumcuya yaptırın.
Akvaryumdaki Salyangozlar
Ramshorn salyangozu. Zararı yok, faydası var. Tek sorun sürekli üremeleri nedeniyle sayılarının hızla artmasıdır. Görsellikten ziyade yüzlerce/binlerce salyangoz olması canlı yükünü artırdığından oksijen eksilmesi ve amonyak artması açısından sakıncalı. Eğer sayıyı dengede tutmak istiyorsanız, birkaç adet helena (katil) salyangoz ekleyebilirsiniz, helenalar ramshornları yerler. Veya çoğaldıkça satalık/kabak/havuç koyup, üzerinde biriktiklerinde akvaryumdan topluca çıkarabilirsiniz.

[URL]https://www.akvaryum.com/planorbis_rubrum_ramshorn_salyangoz_tatlisur_0_5954.asp[/URL]
Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre
Biyolojik filtreleme için yeter fakat fiziksel filtreleme için yetersiz kalır. Oksijen desteği için yüzeyde olabildiğince çok dalgalanma yapacak şekilde konumlandırmalısınız. Ben 200 litrelik akvaryumum için bir adet dophin sfp34, bir adet iç filtre ve bir adet askı şelale filtre kullanmıştım.
Motordan Çıkan Hava Baloncuğu Her Yerde: Resimli
Sanırım standart iç filtre motorundan farklı bir motor sizdeki. Motor kısmı su altında kalmalı, o yüzden suyu eksiltmeyin, yapabiliyorsanız filtreyi daha yukarı konumlandırın. Mümkün değilse hava kabarcıklarıyla yaşamaya alışın.
Bu Balıklar Birlikte Yaşarmı
[URL]https://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp[/URL]
Yeni Beta Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=İnci Kefali].....[/QUOTE]
Çeşme suyunun farklılık göstermesi konusunda haklısınız. Evimde beslediğim kiraz karideslerimi iş yerime getirmiştim. Aynı şehrin farklı ilçelerinde suyun bu denli farklı olabileceğini düşünmedim. belki de iş yeri olması kaynakldır, bilemiyorum, resmî dairede çalışıyorum. Yaklaşık 200 adet karidesim iş yerimdeki dinlendirilmiş çeşme suyu olan akvaryumda şoka girdiler. Hepsi ölmek üzereyken bir hobidaşa hediye ettim. Bazılarının yaşadığını, bazılarının ise öldüğünü öğrendim.

Akvaryumcudan aldığım karideslerle ikinci denememde de iş yerimdeki dinlendirilmiş çeşme sulu akvaryumda hepsi öldü.
Ücretsiz Akvaryum Arayanlar
[QUOTE=scorpion26] 20 30 sene önce bu arkadaş ve araba şleri çok kolaydı. Ama artık zor. Gerçekten bunlara sahipsen şanslısın. Ben setin en üstündeki akvaryumu 1 ay önce boşalttım. 5 metre öteye terasa götürecek birini bulamıyorum. [/QUOTE]
Bir arkadaşım bana 200 litrelik akvaryum hediye etti. 1 cm'lik camları nedeniyle oldukça ağır ve iki kişi zor taşıyacak kütlede. Maalesef arkadaş bulamadım ben de, eşimle birlikte arabamızın arka kolduğundan çıkarıp zorlanarak eve getirebildik. Kalabalıklar içinde yalnızlaşan insan profili. [:(]

Gassal dizisinin konusu da tam olarak bu aslında. O nedenle çok tutuldu. Halbuki günümüzde rağbet gören dizilerdeki gibi müstehcenlik, entrika veya zenginlik ile izleyicileri ekrana bağlamaya çalışmadan beğenildi. İki sezonu da tek seferde izlemiştim.
Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey
Konuda şu link de olmalı: [URL]https://www.akvaryum.com/pantodon_buchholzi_afrika_kelebek_baligi_tatlisur_8_1028.asp[/URL]
Yeni Beta Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=İnci Kefali]
1- Çeşme suyunun tek başına dinlenmesi yetersizdir. Suyu doldurduğunuz kaba su düzenleyici koyup öyle bekletmelisiniz. Ana tanka klorlu su ve su düzenleyici koymak bir süre de olsa sistemi ve balığı zararlı maddelere maruz bırakır.
2 - Mavi damla sanırım metilen mavisi. Hastalık durumu dışında metilen mavisi kullanılmaz. Kullanıldığında da ana tankta değil başka bir kapta kullanılır.
3- 10 günde 1 çok uzun bir süre. Birkaç günde bir en fazla 1 haftada 1 daha iyi olur.
4- Elodea kuma dikilmez. Dikilirse çürür. Gövdeli bitkidir. Suya serbest bırakabilri ya da bir yere bağlayabilirsiniz.
5- Kumu iyice yıkayıp kurutun. Çeşme suyuyla ıslak halini akvaryuma koymayın. Sonrasında söylediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
[/QUOTE]
Birkaç hatanız var.
1- Çeşme suyunun tek başına (ağzı açık bir kapta bir hafta süreyle) dinlendirilmesi yeterlidir. Su düzenleyici kullanılması zorunlu değildir. Ben şimdiye kadar hiç su düzenleyici kullanmadım.
2- Katılıyorum.
3- Katılıyorum.
4- Elodea kuma gömülebilir. Kuma gömülü elodealarım çürümeden 2,5 metre uzunluğa kadar uzadılar, yeni sürgünler verdiler, oldukça sağlıklıydılar, kökleri (uzantıları) kuma sıkıca tutundu hatta kumum içinde uzadı. İstenirse serbest de bırakılabilir fakat suda serbest yüzen elodeaların kök kısımları zamanla çürüyebildiğinden, suda serbest duran elodeaların köklerini aylık olarak budamak gerekir.
5- Kumu çok kez (kir bırakmayana kadar) yıkadıktan sonra kurutmaya gerek yoktur. Doğrudan ıslak hâliyle akvaryuma eklenebilir. Sakıncası yok. Çeşme suyu bulaşmış kum taneleri ile gelebilecek klor etki etmeyecek kadar azdır.

[K]&[/K]

İlaveten ben betta akvaryumunda zemine kum koymak yerine, kulplu cam bardağa kum koyup, elodeayı veya amazon hançerini o bardağa dikiyorum. Saksı gibi güzel bir görsel oluyor.

[K]&[/K]

[U]Konu sahibine bir önerim var[/U]: Betta balığınızı haftada bir veya iki gün aç bırakın (hiç yem vermeyin). Daha sağlıklı olacaktır. Yem verdiğinizde de betta balıkları için üretilmiş olan granül yemlerden günde birkaç adetten fazla vermeyin. Akvaryum hacmi az olduğundan zaten balık yüzgeçleriyle suya amonyak salgılıyor, bir de fazla dışkı ile zehirli amonyak gazını artırmasın. Yemini yediğinden emin olmak için gözlem yapın. Dibe çöken yemleri hava hortumunu sifon gibi kullanarak çekebilirisniz veya salyangoz ekleyebilirsiniz. Eğer salyangoz ekleyecekseniz balığın yutamayacağı kadar büyük olsun, bir arkadaşımın bettası yeni doğan ramshorn salyangozu yavrularını yemiş, maalesef hazmedemeden ölmüştü.[EDIT]MasterChiefHakan,2025-07-03 09:28:52[/EDIT]
30 Lt Kaç Lepistes
Her kafadan farklı ses çıksın diye ben de şu öneriyi sunuyorum: 30 litrede 1 erkek 4 dişi olsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.