ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BaldGuy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2021 00:45
Son Ziyaret:
16 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercan
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1991
Yaş:
33
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sercan

SON 8 MESAJI

30x30x30 Ofis Akvaryumu
Merhaba,

Gayet güzel bir görüntü olmuş elinize sağlık. Dediğiniz gibi aydınlatma için de farklı alternatif olursa çok daha güzel görünecektir.

Benim en çok dikkatimi çeken paintball tüpleri ile yapacağınız Co2 oldu :) Bir süredir ben de araştırıyorum ama bir sonuca ulaşamadım. Yapabilirseniz buradan paylaşırsanız çok sevinirim
Nano Caridina Karides Tankı
Merhaba,

Gayet güzel bir kurulum olmuş. Işık çok şık duruyor, nereden temin ettiniz acaba ?
80x40x50h High Tech Denemesi
Teşekkürler. Gelişim ve güncellemelerinizi takip ediyor olacağım [:)][EDIT]BaldGuy,2022-03-16 23:46:10[/EDIT]
80x40x50h High Tech Denemesi
Kurulumunuz hayırlı olsun. Tabandan memnun musunuz ? Ben de yakın zamanda aynı taban malzemeleri ile bir kurulum planlıyorum. Gelişim nasıl son durumda ?
Yurtdışı Regülatör Ve Bks Tüp İle Uygun Co2 Sistem
Tabiki de yardımcı oldu yazdıklarınız. Her şey bir yana, son bahsettiğim konuda yardımcı olmasa bile böyle bir konu açmanız en başında bir fikir oluşturuyor insanda. Dediğiniz gibi r101 ve r102 modellerinde damla sayacının dönebilme özelliği eklenmemiş seçeneklerde ne yazık ki. Ama fiyat açısından baktığımda da R102 modeli 319 TL iken R104X'de selenoid valf ve damla sayacının dönme özelliği ile birlikte 572TL'ye çıkıyor fiyat. Yaklaşık 253TL'lik bir fark eklenmiş. Tabiki de burada selenoid'in etkisi de var fakat tek ihtiyacım olan özelliğe bu farkı vermek biraz üzdü açıkçası. Burada da haklı olarak firmanın bazı satış politikaları devreye giriyor sanırım [:)]

Dediğiniz şekilde düşününce yöntem şuan bana da pratik gelmedi, ama malum hobinin her kalemi bu kadar pahalı olunca da insan biraz ekonomik seçeneklere yönelmek istiyor ne yalan söyleyeyim. Sanırım sivri zekalılık da tam bu noktada devreye giriyor bende olduğu gibi [:)))] keşke hobi ile uğraşmanın bu kadar maddi yükü olmasa da bu noktalara gelmesek. Neyse konu dağılacak böyle giderek[:)]

Şuan için 253TL fark ödemektense dediğiniz gibi araya DIY bile yapılabilecek bir damla sayacı eklemek daha mantıklı gibi. Ya da olmuşken tam olsun diyip biraz daha paraya kıyacağım[:((] sanırım hazır vaktim varken biraz daha zaman ve araştırmaya ihtiyacım olacak[:iyi:]
Yurtdışı Regülatör Ve Bks Tüp İle Uygun Co2 Sistem
Merhabalar,

Öncelikle konuyu başlatan @replacka olmak üzere tecrübelerini paylaşan tüm üyelere teşekkürler. Bu tarz bilgiler biz acemiler için de bir ışık oluyor [:)]

Mayıs - Haziran ayı gibi ben de bir high tech kurulum yapmayı planlıyorum. Yaklaşık 3-4 aydır da gerek forumu, gerek farklı kaynakları takip ederek bilgi edinmeye çalışıyorum fakat co2 konusunda sanırım henüz yeterli bilgiyi edinemedim, bu işler biraz da tecrübe ile olacak gibi.

Ben gerek yer, gerek estetik problemi sebebi ile zar zor da olsa çevremden aşağıda bulunan Ista 0,5L ve Macroaqua 0,63L tüpleri edindim. Bir tüpü doluma gönderdiğimde (Balıkesir'de dolum biraz zahmetli olacak gibi henüz dolum yapan bir yer bulamadım) diğerini kullanabilmek amacı ile ne olur ne olmaz diyerek yedekli ilerlemek istedim. Ki çelik tüp fiyatlarını görünce de iyi ki arkadaşımdan uyguna almışım diyorum :) Bildiğiniz gibi macroaqua'nın tüpü yandan çıkış fakat Ista markalı tüpün çıkışı üst kısımda. Regülatör olarak da yine ne yazıkki fiyatlar el yaktığından R101 veya R102 modellerini tercih edicem sanırım. Co2'yi 24 saat vermeyi düşündüğümden selenoid valf'li bir sistem düşünmüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232422/030220222309231.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232422/030220222309351.jpg[/IMG]

Şimdi şöyle bir sorum olacak, konuda bahsettiğiniz gibi X ile biten modellerin damla sayacı 360 derece dönebilir özelliğe sahip fakat sizin de tecrübe ettiğiniz kadarı ile damla sayacındaki su bittiğinde herhangi bir problem olmamış. Ki daha önce böyle bir problem ile karşılaşana da rastlamadım. Bu durumda yandan çıkışlı olan tüpü ana tüp olarak kullanacak şekilde, yedek tüpe geçtiğimde damla sayacının içerisini boşaltmam yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Her iki tüpün de kendi vanası olduğundan sonuçta ince ayar vanası ile sürekli oynamak gereken bir durum olmayacak. Ki basınç azalması durumunda da tekrar ayar yapma gereği olmadığını iletmişsiniz.

Yani kısacası yorumlardan çıkarabildiğim kadarı ile bana X modellerine ekstra ücret vermek biraz gereksiz gibi geldi. Sadece üst çıkışlı tüpte belirli dönemlerde damla sayacı özelliğini kullanamayacağım ki o da çok problem olmayacak gibi gözüküyor. Bu konuda tecrübeniz veya farklı bir yorumunuz olur ise faydalanmak isterim açıkçası. Tabii ki biraz daha araştırma yaptıktan sonra sanırım ben de aynı markanın farklı bir modelini sipariş edeceğim. İnşallah kurulum tamamlandıktan sonra da bu konu altından tecrübelerimi paylaşıyor olurum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Walstad İle Geri Dönüş
Ölçüler: 41x24x32h
Canlı Türleri: Henüz eklenmedi (Bloody Mary Karides ve Neon Tetra olabilir)
Bitki Türleri: Zeytin, gül, Bacopa Caroliniana, Pistia, Lobelia Cardinalis, Bacopa Madagaskariensis, Rotala Macrandra mini, Ludwigia Grandulosa, Hygrophila Compact, Marsilya hursita (Bir kısmının zor bitkiler olduğunu biliyorum fakat denemek istedim, olmazsa çıkarıcam)
Tankın Yaşı: 1 Hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Filtre, Isıtıcı vs hiçbir ekipman yok. Işıklandırma forumdan Yusuf Fındık yapımı 12w powerled
Tasarım ve Dekorasyon: İlk bitkili akvaryum deneyimim olduğundan pek birşey yapamadım, 1 adet mangrowe kökü vardı elimde onu ekledim, arkasını yüksek bıraktım oraya da moss sarılı bonsai ekleyeceğim.

Öncelikle herkese merhabalar. En son üniversite döneminde uğraştığım akvaryum hobisine basit bir geri dönüş yapmak istedim. Bitkili bir tank kurmak istediğimden forumdaki uzun araştırmalardan sonra (piyasadaki ürünleri araştırdığımda yıllar önce öğrenci bütçesi ile aldığım ürünleri şimdi çalışarak alamadığımı farkettiğimden [:?] ) walstad yöntemini denemeye karar verdim.

Görsel açıdan bana güzel geldiğinden sol önden arkaya kırmızıdan yeşile, sol arkadan sağ arkaya yeşilden kırmızıya bir renk geçişi yapmak istedim. En sağda da yine moss ağacı olacak

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232422/081020211108281.jpg[/IMG]

Tabanda forumdan Hamza Özel'den aldığım önerilerle 2,5cm kadar Yaprak marka bitki toprağı kullandım(elenmiş), üstünde Hagen olarak geçen daha öncesinde elimde bulunan siyah kum mevcut, yine 2-3 cm kadar. Aydınlatma günde 8 saat (3 saat aydınlatma - 2 saat ara - 5 saat aydınlatma) olarak yapıyorum.

Resim tankın 5. gününe ait, bitkilerin şuan adaptasyon sürecinde olduğunu düşünüyorum. Henüz kökleri vs oturmuş değil, gün gün ışığa doğru yönelmeye başlıyorlar, ayrıca küçük sürgünler de vermeye başladılar bile. Neredeyse ilk günden fotosentez görebildim, ilk aşamada şaşırmıştım fakat sanırım bu yöntemde toprak yeterince beslediğinden bitki gelişimi oldukça hızlı olacak.

Konuya çok da hakim olmadığımdan şimdilik bahsedebileceklerim bu kadar [:)]

Sizlerin de değerli yorumları ve tecrübelerinden faydalanmak isterim.

[EDIT]BaldGuy,2021-10-08 11:25:24[/EDIT]
30*30*30 Walstad Yöntemi İle Bitkili Betta Tankı
Merhabalar,

Uzun süredir forumda araştırmalar yaparak filtre vs ile uğraşmamak için walstad yöntemi ile bir akvaryum kurmaya karar verdim. Sanırım konu hakkında ulaşabileceğim bütün tecrübeli kişiler bu başlık altında yer alıyor :)

Öncelikle tankım 41x24 taban ölçülerinde ve 32cm yüksekliğinde.Elimde bir miktar hagen var ve bunu çiçekçilerden alacağım bitki toprağı ile birlikte bu yöntemde kullanmayı düşünüyorum.

Soruma gelecek olursak; normal tanklarda kullanılan sineklik ile (kesinlikle plastik olmayacak) kumları ayırma yöntemi burada geçerli olur mu ? Örneğin 2cm bitki kumu üzerine sineklik veya paslanmaz çelik tel ile (moss sarılanlardan) bir ara kat yaparak üzerine hagen ile devam etsem döngüye herhangi bir olumsuz etkisi olmaz diye düşünüyorum. Amacım ileride tankımda bitkilerin yerini veya türünü değiştirmek istediğimde toprağın dengesini bozmadan veya suya minimum toprak karışımı ile bu işlemi yapabilmek.

Daha önce deneyen ve benim kaçırdığım arkadaşımız var ise deneyimlerinizi paylaşmanızı rica edebilir miyim ?

Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.