ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emreco
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Şubat 2025 20:51
Toplam Mesaj:
43 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
33 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Çağan Özyavuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Çağan Özyavuz

SON 10 MESAJI

10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri
[QUOTE=Taha Yanık]O betanın huyuna bağlı ama siz farklı türler istemiyordunuz?
Valla arasındaki farkı bilmiyom 3 katına değermi o tartışılır. [/QUOTE]
Ember tetra veya yakut tetra nın yanına zebra danio koymayı düşünüyorum zebra dan en az kaç tane koymalıyım[:)]

[QUOTE=NightWist]
Saklama alanı ve bitki bol ise karideslere beta birşey yapmaz. Ama 10 litrede karideslerin acı sonu betaya yem olmaktır. Sadece beta alın en iyisi.

İkinci el ucuza bulunabilir aslında. İkinci el bedava verenler bile oluyor.[/QUOTE]
Karides leri yeni alıcağım 64 litrelik tanka koycam ama beta değil de ember tetra ve zebra danio almayı düşünüyorum
[QUOTE=Taha Yanık]İç filtreye koyulamaz diye biliyorum içine süngeri koyunca yer kalmıuor zaten.

Onu ancak şelale filtrede denersiniz. [/QUOTE]
Yeniden merhabalar.
Bugün tank bakmaya akvaryumcuya gittim 40x40x40 tank ultra clear cam 2400 tl, normal cam 900 tl hangisi alınmalı?
Ayrıca karides ve betalar birlikte yaşayamaz dedi fakat bi arkadaş forumda yazmıştı yaşar diye yaşar mı? [:D]
[QUOTE=Taha Yanık]İç filtreye koyulamaz diye biliyorum içine süngeri koyunca yer kalmıuor zaten.

Onu ancak şelale filtrede denersiniz. [/QUOTE]
Tamam her şey için çok teşekkürler tankı alıp kurunca paylaşacağım
[QUOTE=Taha Yanık]Aman aman hiç bulaşmayın o zaman beyaz benek olmuşlar valla arkadaşınıza kolay gelsin[/QUOTE]
Tamamdır iyi su ile yaparım biraz da arıtma katarım belki. Bu filtre nin süngerini değiştiricem bi de taş gibi bişi konuyomuş süngeri suyu falan berraklaştırıyomuş gerek var mı
[QUOTE=Taha Yanık]Tabiikide her ne kadar mekanik temizlik yapsada akvaryumun oturmasında yeterli olur. Aslında güvendiğiniz birinin akvaryumunun filtre suyunu alıp akvaryumunuza koyarsanız daha iyi olabilir. [/QUOTE]
Arkadaşım da akvaryum var da bi balıpın solungacında sivilce gibi birşey çıkmış o yüzden çok güvenemedim
[QUOTE=Taha Yanık]Anlamadım? [/QUOTE]
Nem derken? Bi de o filtre olur mu şimdi bütçem az da biraz para biriktirip 3 hafta geçince canlıları koyacağım zaman da alabilirim şelaleyi[:)]
[QUOTE=Taha Yanık]Çeşme suyunun normal hali balıklara zararlı[:)]
Armatür alın bence lümenini biliyormusunuz?

6500k ve yaklaşık 1300 lümen ışığa ihtiyacınız var ışık seçerken nem olayınıda düşünün. [/QUOTE]
Ne derken?
[QUOTE=Taha Yanık]Gerekli değil ama çok isterseniz türe özel su düzenliyiciler var. Artıma arıtma sanırım evet koyabilirsin dinlenmiş su 3 gün boyunca bekletilir. [/QUOTE]
Çeşme suyu için de düzenleyiciler varmış bir de dediğin gibi ilk başlarda bendeki filreyi koysam olur mu ışığım da böyle bundan bi tane daha yeni akvaryuma bitkilere uyar mı normal led[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238295/050220252154131.jpg[/IMG]
[QUOTE=Taha Yanık]Akvaryumu kurduğunuz ilk an hiç bir şekilde bitki dışında canlı eklenmez filtre 7/24(zaten hep açık olmalı) çalışır vaziyette 3 hafta boyunca beklenir her hafta sonu bir kez %30 su değişimi yapılır. Bu süreç bittikten sonra balıklar ve diğer canlılar eklenir sadece sabırlı olun tam bir kurulum yapın[:cik:]

Akvaryum su değişimlerini bilmiyorsanız kısaca anlatıyım ilk önce akvaryumu tamamen boşaltmıyoruz, %30 şekilde suyu boşaltıyoruz sonra eksilen suya dinlenmiş su, arıtma suyu veya içme suyu eklenir. [/QUOTE]
Herhangi bir ilaç gerekli mi bi de kurarken hepsini artıma koyabilir miyim ve dinlenmiş şu için kaç gün beklemem lazım[EDIT]Emreco,2025-02-05 21:44:47[/EDIT]
50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum
[QUOTE=knn38]

Benim tanıtımımda mevzu buraya nasıl geldi anlayamadım açıkçası [:D][/QUOTE]
Ben de 64 litre kurucam da seachem matris ne işe yarıyor bi de filtre nin süngerine mi koyuluyo[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.