ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1347
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 3 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1098 [2.73 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
627 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar
Bencede eğlence amaçlı.
Belki yeni gelen birileri olur diye kapıda beklediklerini sanıyorlardır. [:)))][:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-24 14:13:38[/EDIT]
Karides Filtresi
Görseldeki süngerlerden kullanıyorum. 1 Tanesi çekiştirirken biraz koptu o yüzden bir kaç tane almanız iyi olabilir. Şelale borusuna bir tık geniş geldiğinden misinayla bağlamak gerekebilir.
Şahsen 90liradan almak yerine alacak başka ürünlerde bulup çinden getirtirim ucuza geliyor. [:)))]
200lt Powerled Yeterli Mi ?
Biraz fazla pembelik katmış. Mavi ve kırmızı sayısını düşürmeniz iyi olur.

Üstat son paragrafta renk oranlarına kadar belirtmiş. Verdiği oranlara sadık kalınca gerçekten çok hoş ve kaliteli ürün ortaya çıkıyor.
[URL]https://www.akvaryum.com/forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp[/URL]
Dekorasyon Hakkında Bilgi
Işığa çok ihtiyaç duymayan bitkilerden ve mercekli ledlerden yararlanacak bu iş yapılabilir gibi. (Elodea, anubias gibi)
Kum yüksekliği fazla tutulup ışığa yakınlaştırılabilir ama ön kısımlarda 10-12cm'i geçse çok göze takılır.

Sadece balık türüyle bir şey önerebilmemiz mümkün değil, asıl bilinmesi gereken bütçe ve bazı zevkleriniz. Hele ki bu hacimde her malzeme başlı başına akvaryum kurmaya bedel olacak. En ucuz kumlardan olan dere kumuyla 10cm yükseklik yapmaya kalksanız 1500-2000 TL masraf çıkarır.
Kaya ve köklerinde akvaryuma oranla büyük olması gerektiğini düşününce çok dehşet paralar dönecektir. En iyisi kayayı su kenarından toplamak.

Arka fon içinde yapışkanlı folyo deneyebilirsiniz 200x45 gibi ölçülerde koçtaşta bile satılıyor.
Bigpoint diye bir marka; siyah, mavi gibi bir kaç rengi vardı. Kaç tane reklamcı gezdim dudak uçuklatacak rakamlar çektiler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/030820241312381.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-23 22:21:36[/EDIT]
Filtre Malzemeleri Hk.
[QUOTE=Emreözamisos] Selamlar hidro Dinamik bende dophin f 1200 diye bi iç filtre almayı düşünüyorum özellikleri gayet güzel ama baya pahalı 800 tl değer mi acaba
[/QUOTE]
Merhaba,
Konu sahibini kızdırmadan tek mesajda açıklayayım. Önceki konularınızdan akvaryumunuzu az buçuk hatırlıyorum 100-150 lt arası, su değişimi yapılmayan, japon balıklarının yer aldığı ve sadece iç filtre kullanılan akvaryum.

İç filtrenin bu hacimlerdeki kullanım amacı mekanik filtrasyon oluyor, sürekli çalışacaksa biyolojik filtrasyonada elbet katkısı olacaktır. Ancak tek başına yeterli olmaz. Söylediğiniz 2 iç filtreninde debisi haricinde özellikleri birbirine yakın, bence para harcamaya değmez. Normalde dış filtre gibi filtre malzeme hacmi yüksek ürün kullanmanız gerekir. Maddiyattan dolayı alternatiflere yöneliyorsanız şelale (askı) veya tepe filtrelere göz atın. 800-1000 TL arasına çok rahat bulursunuz. Şelale filtre olarak filtre hacmi geniş, uygun fiyatlı olarak sunsun hbl 701 öneririm. Tepe filtre olarak kullanan birisinden öneri almanız daha yerinde olur.
Yani şelale filtre veya tepe filtre + elinizdeki iç filtre daha makul bir kombinasyon olacaktır.
Bütçeden artan olursa seachem matrix gibi bakteri tutacak filtre malzemesi alabilirsiniz.

Tam olarak kaç japon balığınız var hatırlamıyorum ama filtrasyon açığını kapatmak için canlı yükünü az tutup haftalık su değişimleri yapmanız işinizi kolaştırır.
Geçenlerde bir örnek vermiştim göllerle alakalı belki hatırlarsınız, su değişimi her türlü gerekli.

Yani olay gözümüzün dışkıyı görmemesinden ziyade, dışkıdaki zararlı maddeleri daha az zararlılara dönüştürebilmek. Tortuyu dip çekimiylede uzaklaştırırsınız çok zorlamaz. Japonlar genel olarak hantal olduklarından yüksek debilerde zorlanırlar. [EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-23 04:37:00[/EDIT]
Filtre Malzemeleri Hk.
[QUOTE=Ehtiyar]
Motorun olduğu bölüm su çevriminin en hızlı olduğu yer değil mi bakteri kolonizasyonu için uygun olmaz gibi geldi bana.[/QUOTE]
Boşken diğer bölümlere göre hızlı olsa da zararının olacağını zannetmiyorum, iç filtreye bakteri tutturan hobicilerimizi örnek alıyorum. [:)))]
Birde o kısımda alan genişlediğinden giriş çıkış hızına göre düşük kalması gerekir gibi.
[QUOTE=Azizdurdenn]
Benim filtrede de en altta su çevrimi daha az. Siporaxları en alta koyup kalından inceye doğru veya geniş gözenekliden elyafa, daha ince gözenekliye doğru dizmek doğru olur mu?
Kusuruma bakmayın bu sıralar okul çok yordu kafam çalışmıyor. [/QUOTE]
Estağfurullah hepimizin başına gelir. Evet doğrusuda odur. En baştan beri crystal clear çok hacim kapladığından gözüme çarpıyor da normal elyaf olsa incecik bir kat atın yeter derdim.[EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-22 14:37:48[/EDIT]
Filtre Malzemeleri Hk.
Söylemeyi unuttum, filtre malzemesini artırmak istiyorsanız Ahmet Bey ile uyguladığımız yöntemi deneyebilirsiniz. Emiş borusuna geniş gözenekli sünger takabilirsiniz. [:)))]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/130920242235201.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-22 14:27:37[/EDIT]
Filtre Malzemeleri Hk.
Normalde bakteri tutacak ürünleri çıkışa yakın koyup kirlenmesini azaltmaya çalışırız. Şelale filtre olduğundan daha sık aralıklarla temizlik yapacağınızı varsayarak dizilişi biraz değiştirmek isterdim.

Motorun olduğu kısma siporaxları koyar, açılan boşluğa (4 numara) sünger eklerdim. Motor kısmına malzeme koymayı tercih etmiyorsanızda siporaxları en alta koymanızı öneririm. Kendi filtremi incelediğimde en alt kısımda su çevrimi pek olmuyor ve en alta gelmeden süngerden süzülmüş oluyor. Ayrıca ağırlığın süngeri sıkıştırması hızlı tıkanmaya sebep oluyor.
[EDIT]Hidro Dinamik,2024-11-22 14:20:23[/EDIT]
Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı
[QUOTE=KaanE]

Mum oldu mum. Kendi türü yok diye sanırım :)[/QUOTE]
Alışınca tüyü diker gibi [:)))]
Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı
Hayırlı olsun [:nazar:] Haylazıda ayırmışız tetraları kovalamasa bari [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.