ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hidro Dinamik
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2113
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2023 02:25
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
1493 [2.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
301 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek
[QUOTE=vanvanspor]
Benim akvaryumda akıntıda çok kapaklıda sanırım bana göre değil ama buharlaşma yok yani çok çok az ondan bi denemek isterim su altındanda güzel gözüküyormu bu bitkiler ?
[/QUOTE]
Kapakta su buharı yoğuşup tekrar su formuna döndüğü için buharlaşma olmadığı izlenimi yaratır. Özellikle Amazon frogbit ve pistia (su marulu) üzerine gelen sudan kaynaklı delinip çürür.
Wolffia bu iki konuda daha dayanıklı olsa da illaki onlarda problem yaşıyor. Akıntıya önlem alıp kapaksız kullanmazsanız hiç denemeyin derim.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Benzer şeyleri bende tekrar edeyim zararı olmaz herhalde. 😅
Bende debi düşmedikce veya hortumun görselliği rahatsız etmedikçe temizlik önermem.
Filtrenin içini açmayalı neredeyse 1 sene olacak, hortumlarda yosun bağladı ama debi düşmediği için açmıyorum.

Hortumlar için bükülebilir fırçalar var da ben pamuk kullanıyorum. Pamuğu tıkayıp eski tip musluktan suyu basınca tertemiz oluyor.
Filtre malzemeside aşırı kirlendiği için dinlenmiş suyla yıkayıp dinlenmiş suda bekletiyorum işlemler bitene kadar.
Motor mili, pervanesi ve filtre kovasını çeşme altında ovalaya ovalaya temizliyorum.
Filtrenin kendi elyafını kullanırken onuda çeşme altinda temizleyip kurumaya bırakıyordum.

Debi düzgünse hortumlarda görsel olarak rahatsız etmiyorsa hiç kurcalamazdım. Kova su dolu olup hortumlar boş olduğunda hava çekmek gerekiyor. Hava atılamazsa kovanın suyunu boşaltıp hava çekmek gerekebilir. O kovayı açmışkende temizlerdim herhalde. [:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-05 09:56:28[/EDIT]
Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek
Ben çoğu su üstü bitkiyi denedim; wolffia(su mercimeği benzeri), azolla, salvania, pistia, Amazon frogbit gibi. Hatta bunların bir çoğunu aşağıda bahsedeceğim sebeplerden çürüttüm.
Hepsi ister istemez ışığı kesiyor ama küçük yapılı olanlar daha çok kesiyor.
Aşağıda ışık ihtiyacı yüksek bitki olmadığı sürece bir dezavantajını görmedim. En fazla su buharlaştıkça cama yapışıp kuruyor, hafifçe kazımanız gerekebilir.
Hızlı geliştikleri için su kalitesini artırırlar.

En iyi gelişim için yüzey hareketi olmamalı ve kapak kullanmamalısınız.
Buharlaşan suyun kapakta yoğuşup su üstü bitkiye damlaması çürümeye sebep olur.
Şelale filtrenin döküldüğü noktaya hava hortumuyla barikat kurulabilir. Tam tersi şekilde su üstü bitkilerde bir şeyin içine hapsedilebilir.

Örnek olarak kendi akvaryumumu paylaşıyorum ama yoğun Lepistes otunun olmasıda ışığın zemine ulaşmasını engelliyor sadece yüzey bitkilerim değil. Su yüzeyi ile Lepistes otu arasındaki bölgenin daha aydınlık olduğuna dikkatinizi çekerim.

Hava hortumundan yaptığım halka işlevsizleşti ama Lepistes otları su üstü bitkileri alttan tuttuğu için suyun akış noktalarına müdahale etmem gerekmedi.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/181020242126511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/121220242057361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/180120252140301.jpg[/IMG][EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-05 05:50:21[/EDIT]
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Tataaa4325]
Daha önce katil salyangoz cama çıkmıştı. Bende bir tane betta yemi vermiştim. Baya üstünde durmuştu hatta yemis bile olabilir emin değilim[/QUOTE]
Ozaman suyu çok bozmayacak şekilde az miktarda denenebilir. Sonraki günde suyundan bir miktar değiştirirsiniz.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Teşekkür ederim, probmuş. [:D]
Elbette kolay yöntem öncelikli olması daha mantıklı.

Helena tek nasıl beslenebilir hiç bilmiyorum, akvaryumdan alınan suyla dibine biraz kum koyarak bakılabilir herhalde. İşin kötü yanı yemlemenin nasıl olacağı, daha önce hiç yemin üzerinde bile görmediğimden ramshorn ve physalarla besliyorum.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Aydınlatma süreside 3 4 saati geçmiyorsa bence o ihtimalide gözden çıkarmak gerek. Gübre ve CO2 sanırım yok, öyle bir bilgi önceki mesajlarda göremedim. Yemlemeyide balık yedikçe attığınızı ve filtreyi dinlenmiş su veya akvaryum suyuyla yıkadığınızı varsayıyorum.
Doğrusu saç, yeşil nokta, belki diatom gibi bir çok yosun görünmesi ve hızlı ilerlemesi ufak tefek bir hatanın sonucu olacağını sanmam. Kurulumun başından sonuna forumdan destek verildiği için ihtimalde vermiyorum. Yani biraz felaket tellallığı yapıcam.

Eski bitkilerden dayanıklı ve temizlenebilenler tekrar kullanılabilir, bu durumda moss ve tilki kuyruğu boşa çıkıyor. Yinede ziyan olmaması için ağzı açık şişede güneşi direk 1 2 saatten fazla görmeyen bir yerde saklanabilir. Sorunun sebebi saptanırsa antibiyotik gibi çözümler o bitkilere zarar vermeden temizleyebilir.

Şahsen salyangozların çok verimli olacağınıda düşünmüyorum, malum küçük ve çok yavaş canlılar. Çok yavaş ilerleyen bir problemde sayılarına bağlı olarak anca iş görebilir. Belkide bakış açımız yanlıştır, physalar gittiği için mi yosun türedi yoksa helenayla birlikte mi geldi? Etken kum değilde siyanobakteriyse baştan kurulum yapmakta kurtarmayacak. Physalardan sonra başlaması bana siyanoyu düşündürüyor. Siyano olup olmadığını çözsek ben kuma yüklenmeye devam edeceğim ama siyanoyu görmüşlüğüm google'dan olduğu kadar. [:)))] Aklımı en çok karıştıranda 2. Fotoğrafta camın alt kısmındaki yosun gözüme garip geldi, aşırı bulanık ve yeşil.

Konuyla alakasız ama fan çalışmıyor ama prob akvaryum içinde değil mi? Prob değilse o ne? Merak ettim. [:)))][EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-05 05:01:12[/EDIT]
Ankarada Canlı Bitki
Forumun ilan kısmına bakmanızı öneririm, Ankara'da bitki satan çok hobici var. Submers formda olduklarından adaptasyonda hızlı olur. Geçen yıl Balikcidede'de sağolsun kargoyla yollamıştı istediğim bitkileri.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Termostat probu olduğuna göre fanda çalışıyor sirkülasyonu bayağı destekler. Eğer aydınlatma veya su değişimi kaynaklı değilse kum kaynaklı olabilir. Doğrusu aydınlatma yosunu bu kadar tetiklese java fern ve anubias yapraklarında sararma/kararma gibi problem yaşanırdı. Akvaryum küçük olduğundan bozup kumsuz kurmak denenebilir.[EDIT]Hidro Dinamik,2025-07-05 00:12:39[/EDIT]
Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre
[QUOTE=Hasanbey0101]
Sızdırmadı hocam bildiğin patladı evi su bastı salondaydık farketmedikte bi geldik heryer batmış. Ever dış filtre kadar rtki beklemiyorum ama dış filtre kullanmam hocam artık büyük töbe ettim[/QUOTE]
Geçmiş olsun. İlginçmiş, görseli var mı filtrenin? Öyle su sızdırmasından sonra ne mobilya ne parkelerden hayır gelir. Balıkları sahiplendirmek sanırım daha makul bir seçenek.

Klessin içinde 2 3cm kalınlığında sünger çıkıyor, tek başına önermem. Kalan bölgede boru kısmı olduğundan çok bir malzeme sığmıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/120820241641341.jpg[/IMG]

Akvaryumu bozmak yerine tepe filtrelerin ölçülerine bakarak kapak altına sığabilecek ürün bulmak daha iyi olacaktır.
Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre
Yeni alınan dış filtre nasıl kapaktan su sızdırabiliyor? [:?]
Kless design'ın bu ürününden kısa bir süre kullandım. Bir kaç tane bile kullanılsa dış filtre kadar etkili olmuyor. Şahsen ne hava motoru sesi çekmeyi isterim ne akvaryum içerisinde görsel kirlilik.

Kapak kısmında yeterince boşluk varsa tepe filtre kullanılabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.