ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
6 dakika önce
Toplam Mesaj:
129 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
124 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

koray kubeli

SON 10 MESAJI

Midye Akvaryumda Çiftleşebilirmi?
[QUOTE=GHoST35]

Hocam midyeyi nereden temin ettiniz acaba?[/QUOTE]
Petshoplardan temin edebilirsiniz. Ben şehrimdeki petshoplardan aldım.
İç Parazit Ölümü
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244541/040420252219101.jpg[/IMG]
Dışkılar bu şekilde ama şimdilik yeme ilgi baya var bu balıkta diğer yandan ölen balıklar ölmeden önce derisine dokunduğumda derisi resmen neredeyse kurumuş gibi ve dış mukozası yokmuş gibiydi ölen yunusta aynı şekildeydi. Dış parazitmi diye şüphelendim fakat kuma sürtünme belirtisi hiç yok neredeyse.
İç Parazit Ölümü
Araştırmalarıma göre iç parazitten ölmüş olabileceğine şüphem yüksek. Diğer yandan nemptad parazitinin sarımsak ile ölmesi için yüksek derecede sarımsak gerekli. Flagy gibi ilaçlar ile bile zor ölen bir parazitse bunla öleceğini sanmam.
Akvaryum Önerisi
Hocam akvaryum litresi nedir? Onun haricinde kovalamalar cikletlerde genelde alan belirleme,çiftleşme,stres vb. Gibi durumlardan olur. Saklanma ise yuva yapma, alan belirleme ve akvaryuma alışma sürecinde doğaldır. Elma salyangozunuz cikletinizin agresifliğine bağlı olarak yaşayabilir. Çünki bende yakında akvaryuma elma salyangozu eklemiştim ama benimkini yemişlerdi. Isıtıcı konusuna gelirsek eğer evde ani ısı değişiklikleri olmuyorsa sıkıntı olacağını sanmam ama cikletler ısı değişimine toleranslerı biraz düşük benim önerim litrenize uygun bir ısıtıcı alın.
İç Parazit Ölümü
Balıkta iştah kaybı olduğunu yaklaşık ölmeden 1 gün önce fark ettim sonra bu sabah uyandığımda ölmüş durumdaydı. Halbuki haftada 3 kere sarımsaklı yem, haftada 1 gün boş öğün bir gün yemle birlikte marulda veriyordum su değerlerindende olacağını sanmıyorum ama bundan 3 gün öncede başka bir balık ölmüştü. İç parazit için şuan ne yapmam lazım diğerlerinde iştah kaybı yok ama 1 i sanki yeme ilgisizlik başlamış gibi.
İç Parazit Ölümü
merhaba arkadaşlar akvaryumumda bugün sebebsiz bir balık ölümü yaşadım. Yüksek ihtimalle ölüm iç parazitten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bunun için ne yapabilirim ayrı r karantina tankım vardı fakat orada yavrular var onşarıda alacağım 2. Bir yer yok ne yapmam lazım.[EDIT]koraykbl,2025-04-04 18:01:32[/EDIT]
Hobiye Geri Dönüş Görüşlerinizi İstiyorum
10lt ye 100w aşırı fazla gelir hocam yani gereksiz güç tüketimi olur. Birde çok ısıtır gibi. Benim tavsiyem beta için güzel bitkili bir tank kurman olur hem hobiye tam manada güzel bir akvaryumla dönersin hemde beta doğasına uygun yaşamış olur. Onun haricinde tesimdeki ilaçlardan su düzenleyiciyi kullanmanızda fayda var eğer filtreniz varsa tabi. Diğer yandan beta için renk koruyucu yerine su piresi,artemia, haftada bir kurutulmuş un kurdu gibi besinler verebilirsiniz. Benim tavsiyem bunlardı. İyi hobiler.
Astronot Ve Severumlar İçin Vitamin Tavsiyesi
Hocam vitamin minaralden önce 4 adet astronot 200 litre için çok fazla birde yanında red severum ile.
Lepistes Tür Değişimi
Yani özel tür tabi her zaman daha karlıdır ama bu işleri üretim yapıp satman içşn belgemde olmalı ona göre internette saterken dikkat et petshopta belki bişey olmaz ama önce bir petshopla anlaşman gerek. Bu arada ben 150x40x40 akvaryum yaptırmak istesem kaç tl yapılır?
Lepistes Tür Değişimi
Hocam balıkları büyütüp petshoplarla anlaşırsanız daha iyi kar edebilirsiniz. Özel türler için güzel bir akvaryum kurup ondan yavru alırsanız zaten normal lepistesin büyümüş fiyatına satarsınız. Benim tavsiyem büyütüp petshopla özel tür takası yada internetten takas daha iyi olur. Gold lepistesler şuanda gerçek altın fiyatını aratmıyor zaten[^_^]. Lepistes yavruları hızlı büyüyen yavrular oldundan eğer artemia alıp ilk hafta artemia ile beslerseniz çok az kayıp ile daha yüksek kar elde edersiniz. Özel türler için tavsiyem hiç riske girmeden bu işe atılın yoksa bir balık ölümü sizin için morelin 0 a inmesi demek olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.