ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
261
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
17 dakika önce
Toplam Mesaj:
406 [0.81 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
396 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

50 Litre Akvaryum İçin Balık Türü Önerisi
Öncelikle tüm arkadaşlarımın yorumu güzel ama 50 lt de monster diye tabir edilen türler bakılmaz. İleride o balık büyüdüğünde size sorun yapar -ki çok hızlı büyürler- ileride kimse neyin ne olacağını bilemez. belki ileride yeni akvaryum kuramayabilirsiniz, belki akvaryum bulamazsınız, belki bütçeniz yetmez falan falan. bana kalırsa 50lt de canavar bakmaya hiç girmeyin. sizin için ileriyi tahmin ediyorum ve bu balık büyüdüğünde tek başına 100lt akvaryum ister. bana kalırsa iki kere paradan çıkmaya gerek olmadan karma güzel balık bakabilirsiniz. çünki ileride balık büyüdüğünde ve yeni akvaryum alamayıp satmaya kalktığınızda belkide satılmaz bile. channaların organik atıkları ve yediği yemlerden kaynakklı suyunuz çok hızlı bozulabilir. 50 lt de suyunuz dahada hızlı kirlenir. çünki bu balıklar öyle kuru yem yiyen balıklar değiller. un kurdu, morio kurdu, ciğer, tavuk ciğeri, et, yürek hatta canlı balıklar gibi bol proteinli besinlerle besleniyorlar. buna grede suyunuza bu besinler girince suyunuz hızla bozuluyor. bu balıklar için filtrenizin güçlü bir biyolojik ve makinik artmasının olması gerek. aksi taktirde suyun ph ve tds değerlerinde bozulma olursa balığınız ölebilir. Ayrıca yem masraflarını karşılayabilecek bütçeyede sahip olmalısınız. düzenli dip çekimi asla ama asla eksik edilmemeli ve akvaryumun sürekli temiz olması gerekir. Size şuanlık vereceğim tek tavsiye yurt dışındaki cüce channa akvaryumlarının kurulumlarına bakmanız. Karar siz in tabii ama ben gerçekleri söyledim. Eğer düşencem yanlışsa diğer arkadaşlarım beni düzeltebilir ama işin doğrusu bu. Kısa, öz ve net olmak gerekirse küçük hacimde monster bakmak hem size hem balığa eziyettir. Bu duruma ileride bakmak yerine şimdiden 100 veya 150LT akvaryum alıp orada bakmaya başlamanız en doğrusu. Dediğim gibi ileride ne olacağı belli değil sonuçta. Bu arada ilk balık deneyiminizse sizi zorlayabilir.
Yani onu mizahen dedim. Tabiiki monster lepsites diye bişey yok. Eğer bütük balık bakacaksanız cüce amerikan önerebilrim. Renkli olsun dersenizde karma özel tür lepistes yapılabilir.
50 litrede en fazla beslenecek monster lepistes olur ama eğer biraz daha büyütebilirseniz cüce channa olur. 1 cüce channa için en az 100lt gereklidir.
Hava Motoru Vana İle Kısmak
Merhabalar. Arkadaşların verdiği fikirler güzel ama hava hortumunun ucunda hava taşı varmıydı? Çünki hava taşı varken çok büyük baloncuk çıkartması doğal değişdir diye düşünüyorum. Yada motorunuz çok güçlü olabilir.
Hasta Balık
Bir çözüm deha dediğim gibi ameliyat. Eğer kendinize bu konuda güveniyorsanız safra kesesini tespit edip safra kesesine ufak bir iğne ve lırınga ile çok hafif ve nazikçe girerek içerdeki havayu alabilirsiniz.
[URL]https://youtu.be/BH3_KVUallU?si=0oBfgPxIVwOjrTKK[/URL]
Bu videodaki gibi ama zaten balık kurtarılamayacak boyuta gelmiş. Denemek isterseniz buda yöntemlerden biri. Sonrasında ise antibiyotik tedavisis ile keseyi düzenleyebilirsiniz.
Hasta Balık
Safra kesesi problemi gibi. Balık yüzerken dengesizce yüzüyormu? Eğer öyleyse ya hava yutmuştur yada safra kesesi yırtıktır. Tahminimce bu balık hava yutmuş. Hava yutunca twk töntem olarak şorınga ile hava alma yapılır diye biliyorum ama bu konu çokmriskli. Diğer araldaşlqrda bu konuya bakrasa iyi olur. Şuan için fikirlerim bu yönde.
Hava Motoru Boruyu Sarartmış
Zamanla oluşan toz, ısı, güneş görüyorsa güneşin etkisi ve nadirde olsa bazen 0 motorlarda yağ ve diğer kirler kalabiliyor. Buda hava motorunun ucunu sarartabiliyor. Bir zararı yok.
Senegal Bişiri İle Hangi Türler Bakılabilir
Öncelikle bu konuda litreniz çok önemli. Bir bişi için en az 600lt gerekli. Challenger ile beslenmesini asla önermem hatta yaşayamaz. Genelde uysal monster türleri ile bakılabilir. Su sıcaklıklar ve ph değerleri uygun olmalı. Ama karma akvaryumda senegal bişiri önermem. En iyisi kendi türleri ile bakılması olur. Agrasif balıklar sonuçta.
170 Litre Akvaryumumda Olan Balıklar Doğru Mu?
[QUOTE=akvryumbaliklazm]

Ne kadar süre durabilirler en azından? Adam rahat yaşarlar sorun yok dedi. Ayıptır.[/QUOTE]
Şöyleki balıklarınızın hepsi bölgeci bakıklar. Yakın zamanda eğer cikletleriniz veya astronotlarınız eş ise ve kızgınlık dönemine girerlerse çok bölgeci olurlar ve kavga ederler. En hafta 1 hafta daha durabilirler. Onun haricinde elinizden çıkartmaya bakın. Petshop alırsa geri verin. Almazsada sahibindende satın. En kötü akvaryumum patladı diyip zorla almasını isteyin. Petshoplar sizlerin amatör olduğunuzu aladığında size her türlü balığı satabilir.
Açık Renk Albino Kipililer Hakkında Sorum Var
Albinoluk geni varsa ve iki bireyde baskın veya çekinik hiç vark etmez albinoluk taşıyorsa balıklardan illaki albino balık çıkar. Ama eğer annedede babadada slbinoluk yoksa ve saflan dediğimiz genetiği kırılmamış balıklar ise yavruları iyi bakım koşullarında çok güzel olabilir. Ama hedefin eğer albino balık elde etmemek ise albinoları satmanı öneririm. Yavruları satarkende albinolarıda illaki isteyen olur. Hatta sadece albinoları isteyen bile olabilir. Şahsen albino balıklara karşı ayrı bir sevgi besliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.