ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
M_usta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 16 Dakika önce
Toplam Mesaj:
3 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
3 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M_usta
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M_usta

SON 3 MESAJI

Betamın Neyi Var?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/252578/030120252203101.jpg[/IMG]
Öncelikle herkese iyi hobiler. Dün akvaryumcumda gördüğüm ve vicdanım el vermediği için aldığım nemo betayı bugün yeni yuvasını hazırlayana kadar karantina amaçlı beyaz bir kovaya aldım. Yüzerken en ufak bir sıkıntısı ya da bozukluğu yok fakat durduğunda tam bu şekilde yüzgeçlerini ve kuyruğunu açarak bekliyor. Öte yandan herhangi bir fiziki dezrnformasyonu ya da parazit belirtisi de yok. Forumda ya da başka bir yerde bu davranışla alakalı bir bilgi bulamadım ve bu türe yeniyim. Acaba bu davranış normal mi, ne anlama geliyor ya da bir hastalıksa tedavisi nedir. Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Japon Balığı Akvaryumuna Ne Tür Bitki Koymalıyım?
Bucephalandra türleri hem lowtech hemde yemeleri daha zor. Fakat şahsi tavsiyem japon tankına bitki eklemek pek uygun değil çünkü; hem sürekli yaprakları didikliyorlar hem de kökleri kurcalıyorlar. Kökler ya da kayalar ile tasarımları denemek daha kolay ve sürekli. İllaki bitki istiyorsanızda emers yöntemi ile diğer hobici arkadaşlarımızın tavsiye ettiği bitkileri yetiştirebilirsiniz. Şimdiden gönlünüzce olması dileği ile. İyi forumlar.
Hobi Bahçesini Havuz Bahçesine Çevirmek
Öncelikle herkese iyi hobiler. Sayın hocam aslında sizin sorunuzun çözümü çok alakasız bir sektörde mevcut. Besi çiftliklerinde özellikle marmara ve egede helikopter tipi endüstriyel pervaneler sıcaklık kontrolü için çok etkili bir çözüm olarak kullanılıyor. Aynı zamanda betanların etrafına ekonomisi ve amacına göre EPS, XPS ve VIP gibi yalıtım malzemeleri kullanabilirsiniz ya da direkt stabil betonlar var fakat bir miktar pahalılar. Öte yandan sera için hem green roof tekniği kullanır hemde bir mimar ya da mühendis(mesleğinizi bilnediğim için bu tarz bir meslekle uğraşıyorsanız çok daha uyguna gelir çünkü projelendirmeler son derece pahalı) ile arazinin güneş ve rüzgar açılarına göre çatınıza rüzgar ventilleri oluşturarak hem pervaneyi ekrade edebilirsiniz hemde suyu yaz kış sabit sıcaklıkta tutabilirsiniz. Öte yandan beton havuzların içine kesinlikle kaliteli ve salınım yapmayacak nontoksik bir malzeme ile kaplatmanızı tavsiye ederim uzun vadede betonun ömrünü uzatacaktır. Fayanslar kaliteli işçilik olmadığı sürece derzlerden kaçırma yapacaktır. Şimdiden başarılar diliyorum, umarım gönlünüzce olur. İyi forumlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.