ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mehmet erbil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Şubat 2025 21:23
Toplam Mesaj:
19 [0.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
19 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet erbil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sanliurfa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet erbil

SON 10 MESAJI

Sumplu Pipo Filtre Alınır mı?
[QUOTE=Hidro Dinamik]Balık konusundan değilde farklı bir örnekten izah etmeye çalışayım.
Aşağıdaki görseldekide insan bizde insanız ama o kendini zorla değiştirmiş. Çocukluğundan beri boynuna her yıl 1 halka takarak 2 karış boynu olan insanda var.
Hangimiz daha iyi veya sağlıklıyız desek bu görseldeki vatandaşa pek oy çıkmaz. Balık düşük hacimde yanık kaldığındada zorla büyümesine engel olmuş oluyorsunuz. Gelişim problemi yaşatıp ömrünü kısaltıyorsunuz.

Benzer şekilde asgari yaşam standartı denilince Afrikada bir kaç günde bir beslenen, su içemeyen insan mı aklınıza gelir yoksa bizler gibi insanlar mı?
Her ikimizde yaşıyoruz ama Afrika'daki gerçekten yaşıyor mu?
Farkındaysanız yatları katları olan insanları kategoriye bile sokmadım.
Aynı mantikla Oscar balığını düşünün 100 lt 300 lt ve 1000 lt akvaryumlarda olanlardan hangisi/hangileri yaşıyor? Hangileri yaşadığını zannediyor? Lüksün ucu yoktur, gücünüz neye yeterse ama en azından asgari şartları karşılayın diyor arkadaşlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/010220250209491.jpg[/IMG][/QUOTE] çok teşekkür ederim şu anda akvaryumda 4 astronot biri büyük 2 pacu pirana 2 mücevher ciklet birde mp var hangilerini çıkarayım
[QUOTE=Tataaa4325]
Bence birşey anlatmaya çalışma. Ben yeterince dil söktüm. Şuanda boşa olduğunu hissediyorum. Hala daha aynı fikirinden sapmamış bir durumda. Boşuna uğraşma derim[:((][/QUOTE] bak sana sabahtan beri saygımı bozmamaya çalışıyorum ilk yazdıgın andan beri niyetini biliyorum birşey bilip egolu egolu mesajlar atıyorsun üst perdeden konuşuyorsun konuyu kapatmaya çalıştıkça açmaya devam ediyorsun seni hesaba almıyorum yazma
[QUOTE=ali]Konu sahibi Mehmet Bey gibi, olmayacak koşullarda balık yaşatabildikleri, boylandırdıkları, hatta yavru alabildikleri için yıllarca yapılan bilimsel araştırmalar, deneyler ve gözlemler sonucunda elde edilen kitabî bilgilerin abartılı, hatta geçersiz olduğunu iddia eden pek çok kişi var.

"Ben yaptım oldu" çok yanlış bir yaklaşım. 50 yıl sigara içip, ciddi hiçbir sağlık problemi olmayan insanlar var diye sigaranın sağlığa zararı olmadığını iddia etmek mümkün mü?

Oscar dahil yüksek dirençli pek çok balık türü çok kötü koşullara adapte olup uzun süre hayatta kalabilir. Ama bu onların mutlu olduğu, ızdırap çekmediği anlamına gelmez...[/QUOTE] peki ne önerirsiniz bana balıklarım hepsi canımdan bir parça gibi satmakta istemiyorum yaşıyorlarda
[QUOTE=Tataaa4325]
dedikleriniz mantıklı bide değil kime sorarsan sor, akvaryumun uygun değil bunu sende biliyorsunuz ve doğruları kabul etmeyerek cahillik yapıyorsunuz[/QUOTE]
Dediginiz her lafa cevabım var ama bir lafa bakarım lafmı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye
[QUOTE=Tataaa4325]
akıllı bir insan olduğunu varsayarak bunun nasıl bulunduğunu araştırmanı tavsiye ederim. tabikide balığa sormuyorlar. uzatma bence[/QUOTE] bakın ben sizi kırmamak için mesaj yazdım zaten ben sumplu filtre önerisi için yazdım ki haklısınız akıllı degilim akıllı olsaydım sizi muhatap olarak saymayıp cevap yazmamam gererekirdi haklısınız ve siz uzatmayın
[QUOTE=Tataaa4325]
yani ansiklopedi bölümündekiler yanlış, siz biliyonuz öyle mi?[/QUOTE] ansiklopedi balıgamı sormuş kaç litrede yaşarsın diye
Ansiklopedi balıgamı sormuş kaç litrede
yaşarsın diye deneyerek ögrenmiş
[QUOTE=Tataaa4325]
10 tane azmı kardeşim. 10 tane japon olsa bi nebze anlarım[/QUOTE] şu anda benim için az ve yukarıda yazmışsınız bir gram sagınız varsa benim saygım olmasa neden akvaryum kurup balık besliyeyim ve 5 ay önde aldıgım astronot şu anda 25 cm yanı daha büyümüyecek diye bir şey yok
[QUOTE=Tataaa4325]
bir gram canlıya saygın varsa en azından 150 litrelik akvaryumda beslersin. burdaki bilgilerin hepsi tecrübeyle sabit. sen yaptı diye makulu bu olmuyor. astronotlar 35 cme kadar büyüyebilirken bu mesajı yazarken ne hissettiğinizi merak ediyorum[/QUOTE] şu anda bu balıklar yok sadece 10 tane var bunları sattım ve bu akvaryom 200 litre zaten
[QUOTE=Tataaa4325]
o kadar balık yükü varken 2 haftada 1 dip çekimi yapmak kurtarmaz. genellikle iç filtre debileri tamamen doğru olmaz + 600 debisi olsa bile yetersiz. O akvaryumda o kadar balık hayatta kalamaz. oscar bile tek basına 200 litre istiyor. lütfen diretmeyin[:cik:][:(((][/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253344/010220250026071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253344/010220250019231.jpg[/IMG] ben 50 tane balık büyütüm bir haftada bir temizlik yaparak bir sorun görmedim bakın ben fotograf koydum varmı balıklar yaşamaz diyip bi delil gönderen tabi çok fazla büyümez ama yaşarlar bi sorun çıkmaz hatta dedilerki mücevhere en az 150 litre diye ben mücevherleri 30 litrede besledim ve yavru aldım sözüm size degil ama kulaktan kulaga gelene yayılana degil gözünüzle gördügünüze inanın[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.