ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
450
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
5 dakika önce
Toplam Mesaj:
1030 [4.42 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
597 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
38x25x17 bitkili betta akvaryumu
65x35x25 akvaryumda 1 teleskop japon balığı ve bir oranda japon balığı.
100x40x50 1 yavru astronot balığı
SON 10 MESAJI
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=K0L0Ni]Burada kapsamlı bir artı eksi hesabı yapmak lazım.
Artılar;
*Adam zaten dürüstçe anlatmış anladığım kadarıyla.
*Akvaryum epey büyük. (bir noktada eksiye dönebilecek bir artı bu)
*İkinci el olduğu için fiyat uygun.
Eksiler;
*Sump kuleleri değişecek, delikleri kapatayım derseniz yama gibi durur.
*Yandaki dikey buğuyu temizleseniz bile berrak cam görüntüyü artık sağlayamazsınız. Çizik de oluşmuş.
*Sump haznesi çok büyük ve az bölmeli. Bölme sayısının camcıdan değiştirtilmesi gerekiyor. Bu haliyle tasarlaması ve kontrol etmesi çok zor.
*Sump haznesi alt dolabı tamamen işgal ettiği için dolap iptal.
* Ana tankta da sump tankında da sürgülü cam kapak yok. Ana tankta sonradan eklenebilecek alan da yok. Bu boyda bir tankın rutubeti tüm odayı sarar.
* Boru sistemi herhangi bir sucunun yapabileceği bir sistem değil. Akvaryumdan anlayan birinin yapması gerekiyor.
* Herşey hallolursa bile kule sistemli sumpta su sesi çok olacaktır. [/QUOTE]
teşekkürler liste için, bu akvaryumu kafadan çıkardım maliyeti 25000 tl'ye kadar çıkar herhalde. sıfır yaptırmayı düşünüyorum 150x60x60 ölçülerinde düşünüyorum, daha büyük olursa japon akvaryumunun masasını peteğin önüne koymam gerekecek, bu seferde duvara sabitleme sıkıntısı çıkacak çünkü masa sallanıyordu.
[QUOTE=K0L0Ni]Burada kapsamlı bir artı eksi hesabı yapmak lazım.
Artılar;
*Adam zaten dürüstçe anlatmış anladığım kadarıyla.
*Akvaryum epey büyük. (bir noktada eksiye dönebilecek bir artı bu)
*İkinci el olduğu için fiyat uygun.
Eksiler;
*Sump kuleleri değişecek, delikleri kapatayım derseniz yama gibi durur.
*Yandaki dikey buğuyu temizleseniz bile berrak cam görüntüyü artık sağlayamazsınız. Çizik de oluşmuş.
*Sump haznesi çok büyük ve az bölmeli. Bölme sayısının camcıdan değiştirtilmesi gerekiyor. Bu haliyle tasarlaması ve kontrol etmesi çok zor.
*Sump haznesi alt dolabı tamamen işgal ettiği için dolap iptal.
* Ana tankta da sump tankında da sürgülü cam kapak yok. Ana tankta sonradan eklenebilecek alan da yok. Bu boyda bir tankın rutubeti tüm odayı sarar.
* Boru sistemi herhangi bir sucunun yapabileceği bir sistem değil. Akvaryumdan anlayan birinin yapması gerekiyor.
* Herşey hallolursa bile kule sistemli sumpta su sesi çok olacaktır. [/QUOTE]
teşekkürler liste için, bu akvaryumu kafadan çıkardım maliyeti 25000 tl'ye kadar çıkar herhalde. sıfır yaptırmayı düşünüyorum 150x60x60 ölçülerinde düşünüyorum, daha büyük olursa japon akvaryumunun masasını peteğin önüne koymam gerekecek, bu seferde duvara sabitleme sıkıntısı çıkacak çünkü masa sallanıyordu.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/260820252234141.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/260820252234151.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/260820252236311.jpg[/IMG]
Akvaryum ve sump sisteminin görselleri bu şekilde, adam bir video attı, paylaşmama izin verirse paylaşacağım. o deliklerin kapatılması gerekliymiş, taşımak için boruları sökmek lazım. bir videoda gönderdi. bu akvaryumu nasıl taşıyacağız ondanda emin değilim. gerçekten devasa birşey. adam akvaryumdan anlayan biri gelip kurmalı dedi.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=edkZWb7IY5Q[/VID]
Bu akvaryumu tekrar düzenlemek, nakliye vs. tahminen çok pahalıya denk gelecek. ne yapsam arada kaldım doğrusu.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=cC89Hatsgaw[/VID]
video 2016 senesinde paylaşılmış. silikonların 10 yıllık olduğu anlamına geliyor. bu akvaryumdan vazgeçtim yani, cumartesi ırmak akvaryumla konuşacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/260820252236311.jpg[/IMG]
Akvaryum ve sump sisteminin görselleri bu şekilde, adam bir video attı, paylaşmama izin verirse paylaşacağım. o deliklerin kapatılması gerekliymiş, taşımak için boruları sökmek lazım. bir videoda gönderdi. bu akvaryumu nasıl taşıyacağız ondanda emin değilim. gerçekten devasa birşey. adam akvaryumdan anlayan biri gelip kurmalı dedi.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=edkZWb7IY5Q[/VID]
Bu akvaryumu tekrar düzenlemek, nakliye vs. tahminen çok pahalıya denk gelecek. ne yapsam arada kaldım doğrusu.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=cC89Hatsgaw[/VID]
video 2016 senesinde paylaşılmış. silikonların 10 yıllık olduğu anlamına geliyor. bu akvaryumdan vazgeçtim yani, cumartesi ırmak akvaryumla konuşacağım.
[QUOTE=K0L0Ni]
Buradakiler güzel malzemeler. Sıralarında değişiklik yapmak lazım diye düşünüyorum.
Bu malzemeleri dizecek olursak şöyle bir öneri sunayım takdir yine sizin. Girişten çıkışa doğru;
1. Kalın sünger
2. Elyaf
3. İnce sünger
4. seramik halka
5. matrix
6. clear top
7. neo soft
8. purigen[/QUOTE]
Sump sistemi nasıl dizilir hiç bilmiyorum, bu yazımda karışık yazdım şuanki güncel dış filtremde sıralama bu şekilde (alttan üste)
1. Sepet kalın gözenekli sünger+elyaf
2.sepet seramik halka
3.sepet seachem matrix
4. Boş
5. Elyaf
Su oldukça berrak. Dış filtreyi hiç açmadım. Yeni akvaryuma geçerken bu malzemeleri ekleyecektim ama herhalde hepsini sump sistemine koyacağım bu ilandaki akvaryum güzelse.
[QUOTE=K0L0Ni]
Buradakiler güzel malzemeler. Sıralarında değişiklik yapmak lazım diye düşünüyorum.
Bu malzemeleri dizecek olursak şöyle bir öneri sunayım takdir yine sizin. Girişten çıkışa doğru;
1. Kalın sünger
2. Elyaf
3. İnce sünger
4. seramik halka
5. matrix
6. clear top
7. neo soft
8. purigen[/QUOTE]
Sump sistemi nasıl dizilir hiç bilmiyorum, bu yazımda karışık yazdım şuanki güncel dış filtremde sıralama bu şekilde (alttan üste)
1. Sepet kalın gözenekli sünger+elyaf
2.sepet seramik halka
3.sepet seachem matrix
4. Boş
5. Elyaf
Su oldukça berrak. Dış filtreyi hiç açmadım. Yeni akvaryuma geçerken bu malzemeleri ekleyecektim ama herhalde hepsini sump sistemine koyacağım bu ilandaki akvaryum güzelse.
[QUOTE=K0L0Ni]
Peki o halde, sump kaç bölme onu bilmek lazım. Ama bölme sayısından bağımsız temel birkaç bilgi vermek gerekirse;
Filtrasyonu 3 adım gibi düşünün; 1 mekanik 2 biyolojik ve 3 kimyasal filtre.
Mekanik filtreyi genellikle elyaf (akvaryum için) ve sünger (biyosünger) malzemeleriyle;
Biyolojik filtreyi çeşitli substratlarla: siporax, eheim substrat pro, seramik halka, seachem matrix substrat, aquario neo (istediğiniz pH seviyesine göre soft, orta veya normal), Fluval bio gibi malzemelerle;
Kimyasal filtreyi purigen, aktif karbon, zeolit gibi malzemelerle yapmak genel uygulamalar içerisinde.
Burada en önemli katman bence biyolojik filtre. Ardından mekanik filtre.
Kimyasal filtre balık ve akvaryum tipine göre değişiyor. Ciklet veya monster tarzı balıklarda yalnızca ilacı temizleme veya yoğun amonyak birikmesi gibi durumlar olursa geçici süre (1 hafta kadar) kullanılıyor. Onun dışında tropikal balıklarda daha sık (ayda 1 hafta kadar) kullanılıyor. Son olarak deniz akvaryumlarında sürekli kullanılan bir katman.
Size önerim mekanik filtre ve biyolojik filtre katmanlarını kurduktan sonra suyun girişine göre en son sıraya, yani suyun çıkışına en yakın sıraya 100-150 ml kadar (ortalama 125 ml. diyelim) purigen de eklemeniz. Suyu kristal berrak yapar ve kokuyu giderir. Ancak daha fazla kullanmayın. Miktarı düşebilirsiniz ama yükseltmeyin. Max seviyeyi yazdım.
Burada kafam karışmış taşırmayı anlatacağım diye şaşırtmayı anlatmışım. Burada anlattığım sistem şaşırtma.
Taşırma ise attığım ilk videoda anlatılan sistem. Suyun taşarak boruya girmesi ve o borudan sump haznesine aktarılması. Kusura bakmayın.[/QUOTE]
Herhalde güncel dış filtremdeki malzemeleri kullanırım. Güncel dış filtremdeki ve filtremin dışında elimde olan (yeni akvaryuma geçerken filtreye ekleyecektim) toplamda bunlar var;
Kalın gözenekli sünger, ince gözenekli sünger
Elyaf
2 lt seachem matrix
1 litre neo soft
6 sera crystal clear top
100 ml purigen
Seramik halka
[QUOTE=K0L0Ni]
Peki o halde, sump kaç bölme onu bilmek lazım. Ama bölme sayısından bağımsız temel birkaç bilgi vermek gerekirse;
Filtrasyonu 3 adım gibi düşünün; 1 mekanik 2 biyolojik ve 3 kimyasal filtre.
Mekanik filtreyi genellikle elyaf (akvaryum için) ve sünger (biyosünger) malzemeleriyle;
Biyolojik filtreyi çeşitli substratlarla: siporax, eheim substrat pro, seramik halka, seachem matrix substrat, aquario neo (istediğiniz pH seviyesine göre soft, orta veya normal), Fluval bio gibi malzemelerle;
Kimyasal filtreyi purigen, aktif karbon, zeolit gibi malzemelerle yapmak genel uygulamalar içerisinde.
Burada en önemli katman bence biyolojik filtre. Ardından mekanik filtre.
Kimyasal filtre balık ve akvaryum tipine göre değişiyor. Ciklet veya monster tarzı balıklarda yalnızca ilacı temizleme veya yoğun amonyak birikmesi gibi durumlar olursa geçici süre (1 hafta kadar) kullanılıyor. Onun dışında tropikal balıklarda daha sık (ayda 1 hafta kadar) kullanılıyor. Son olarak deniz akvaryumlarında sürekli kullanılan bir katman.
Size önerim mekanik filtre ve biyolojik filtre katmanlarını kurduktan sonra suyun girişine göre en son sıraya, yani suyun çıkışına en yakın sıraya 100-150 ml kadar (ortalama 125 ml. diyelim) purigen de eklemeniz. Suyu kristal berrak yapar ve kokuyu giderir. Ancak daha fazla kullanmayın. Miktarı düşebilirsiniz ama yükseltmeyin. Max seviyeyi yazdım.
Burada kafam karışmış taşırmayı anlatacağım diye şaşırtmayı anlatmışım. Burada anlattığım sistem şaşırtma.
Taşırma ise attığım ilk videoda anlatılan sistem. Suyun taşarak boruya girmesi ve o borudan sump haznesine aktarılması. Kusura bakmayın.[/QUOTE]
Herhalde güncel dış filtremdeki malzemeleri kullanırım. Güncel dış filtremdeki ve filtremin dışında elimde olan (yeni akvaryuma geçerken filtreye ekleyecektim) toplamda bunlar var;
Kalın gözenekli sünger, ince gözenekli sünger
Elyaf
2 lt seachem matrix
1 litre neo soft
6 sera crystal clear top
100 ml purigen
Seramik halka
[QUOTE=K0L0Ni]
Malzemeler bir sonraki adım olsun. Asıl karışıklık orada (ciddiye alma seviyenize göre en kolay adım da olabilir tabi), detaylı önerilerde bulunacağım ama hepsini bir anda yüklemeyelim isterseniz.[/QUOTE]
Merakımdan sordum. Ciddiye alacağım. Adam detaylı fotoğraflarını atsın, paylaşacağım.
[QUOTE=K0L0Ni]
Malzemeler bir sonraki adım olsun. Asıl karışıklık orada (ciddiye alma seviyenize göre en kolay adım da olabilir tabi), detaylı önerilerde bulunacağım ama hepsini bir anda yüklemeyelim isterseniz.[/QUOTE]
Merakımdan sordum. Ciddiye alacağım. Adam detaylı fotoğraflarını atsın, paylaşacağım.
[QUOTE=K0L0Ni]
Rica ederim. Ne kadar açık anlatmaya çalışsam da uygulamalı gösterilmeye muhtaç bir sistem yoksa çok karmaşık kalıyor. Bu arada bu sisteme sesli dememin nedeni;
1. Su kısmen uzun borulardan geçecek. Suyun borudan geçiş sesi,
2. Pis su sumpa bir mesafeden mi dökülüyor onu bilmek lazım. Yani sumptaki suyun içerisine giriyorsa pis su borusunun ucu onun sesi olmaz. Ama biraz daha yukarıdan, bir mesafeden dökülüyorsa orada bir de onun sesi olacak.
Estağfurullah Ahmet abi, üst sumplarda da alt sumpın tam tersi kirli suya motor takılıyor. Bir nevi çekiş motoru gibi kullanılıyor. Temiz su basınç yardımıyla kendiliğinden akıyor akvaryuma.
Kule sisteminin taşırma yöntemiyle su alması ve yüzeyden alınan suyun zeminden çekilmesinin sağlanması;
[VID]https://youtu.be/45ogvUq1z1A?si=l_eFLmw-w95su-Dh[/VID]
Alt sump çift-üç motorlu sistem. Sizinki tek motorlu T ile ayrılabilir veya iki kule için daha küçük iki motor kullanılabilir.
[VID]https://youtu.be/TN2T8I13Jm8?si=89EKncw_1g2Yc7iZ[/VID][/QUOTE]
Attığınız videoları müsait olunca izleyeceğim, teşekkürler[:)] sump sistemini nasıl doldurmalıyım?
[QUOTE=K0L0Ni]
Rica ederim. Ne kadar açık anlatmaya çalışsam da uygulamalı gösterilmeye muhtaç bir sistem yoksa çok karmaşık kalıyor. Bu arada bu sisteme sesli dememin nedeni;
1. Su kısmen uzun borulardan geçecek. Suyun borudan geçiş sesi,
2. Pis su sumpa bir mesafeden mi dökülüyor onu bilmek lazım. Yani sumptaki suyun içerisine giriyorsa pis su borusunun ucu onun sesi olmaz. Ama biraz daha yukarıdan, bir mesafeden dökülüyorsa orada bir de onun sesi olacak.
Estağfurullah Ahmet abi, üst sumplarda da alt sumpın tam tersi kirli suya motor takılıyor. Bir nevi çekiş motoru gibi kullanılıyor. Temiz su basınç yardımıyla kendiliğinden akıyor akvaryuma.
Kule sisteminin taşırma yöntemiyle su alması ve yüzeyden alınan suyun zeminden çekilmesinin sağlanması;
[VID]https://youtu.be/45ogvUq1z1A?si=l_eFLmw-w95su-Dh[/VID]
Alt sump çift-üç motorlu sistem. Sizinki tek motorlu T ile ayrılabilir veya iki kule için daha küçük iki motor kullanılabilir.
[VID]https://youtu.be/TN2T8I13Jm8?si=89EKncw_1g2Yc7iZ[/VID][/QUOTE]
Attığınız videoları müsait olunca izleyeceğim, teşekkürler[:)] sump sistemini nasıl doldurmalıyım?
[QUOTE=K0L0Ni]
Tabi, elimden geldiğince;
Normalde akvaryuma boru deliği açılıyor. Bir giriş bir de çıkış. Veya delik açılmayıp borular akvaryumun üzerinden içeri sokuluyor. Kule sisteminde ise delikler kule içerisine açılıyor ve borular deliklerden geçiriliyor. Geçiş yerleri silikonlanıyor tabi. Sump tankından 4 boru çıkıyor yukarı, 2'si sağ kule, 2'si sol kuleye. Bunlardan da 1'i pis suyu sumpa taşıyor, 1'i temiz suyu akvaryuma. Sumptaki itiş motorunun tek çıkışı var. O çıkıştan çıkan boruyu bir T ile ikiye bölerek muhtemelen vana takmıştır. Vana olmazsa iki tarafı eşitlemek çok zor, hatta mümkün değil. İtiş motorunun sump tankındaki suyu sürekli akvaryuma taşıması ve böylece sump tankındaki suyu eksiltmesiyle ve ana tanktaki basıncın da etkisiyle birlikte pis su sürekli sumpa iniyor.
Taşma riski burada ortaya çıkıyor. Olur da motor gücü düşer, durur vs. gibi bir durum olursa aşağı inen pis suyu yukarıya, yani ana tanka basamaz. Ama akvaryumdaki su basınçla birlikte aşağı inmeye devam eder. O yüzden genellikle pis su borularına da vana veya kontrol valfi takılır ki öyle bir problem olursa müdahale edilebilsin ya da otokontrolle kendisi dursun. Bunu sorun mutlaka. Aynı hava motoru akvaryumdan aşağıdaysa durduğunda suyun hava motoruna ilerlemesi gibi düşünün. Aslında basit ve alışık olduğumuz kütle çekim kanununa dayalı bir sistem. Sadece altta olduğunda borular falan dahil olduğu için iş biraz karmaşıklaşıyor.
Taşırma yöntemi sumpın içindeki bir olay. Su basınçla ilerledikçe kademe atlıyor ve diğerine geçiyor. Buradaki asıl itici akvaryumdaki basınç ve itiş motorunun suyu eksiltmesi.[/QUOTE]
Anladım çok teşekkürler. Satıcı adamdan da destek almaya çalışırım.
[QUOTE=K0L0Ni]
Tabi, elimden geldiğince;
Normalde akvaryuma boru deliği açılıyor. Bir giriş bir de çıkış. Veya delik açılmayıp borular akvaryumun üzerinden içeri sokuluyor. Kule sisteminde ise delikler kule içerisine açılıyor ve borular deliklerden geçiriliyor. Geçiş yerleri silikonlanıyor tabi. Sump tankından 4 boru çıkıyor yukarı, 2'si sağ kule, 2'si sol kuleye. Bunlardan da 1'i pis suyu sumpa taşıyor, 1'i temiz suyu akvaryuma. Sumptaki itiş motorunun tek çıkışı var. O çıkıştan çıkan boruyu bir T ile ikiye bölerek muhtemelen vana takmıştır. Vana olmazsa iki tarafı eşitlemek çok zor, hatta mümkün değil. İtiş motorunun sump tankındaki suyu sürekli akvaryuma taşıması ve böylece sump tankındaki suyu eksiltmesiyle ve ana tanktaki basıncın da etkisiyle birlikte pis su sürekli sumpa iniyor.
Taşma riski burada ortaya çıkıyor. Olur da motor gücü düşer, durur vs. gibi bir durum olursa aşağı inen pis suyu yukarıya, yani ana tanka basamaz. Ama akvaryumdaki su basınçla birlikte aşağı inmeye devam eder. O yüzden genellikle pis su borularına da vana veya kontrol valfi takılır ki öyle bir problem olursa müdahale edilebilsin ya da otokontrolle kendisi dursun. Bunu sorun mutlaka. Aynı hava motoru akvaryumdan aşağıdaysa durduğunda suyun hava motoruna ilerlemesi gibi düşünün. Aslında basit ve alışık olduğumuz kütle çekim kanununa dayalı bir sistem. Sadece altta olduğunda borular falan dahil olduğu için iş biraz karmaşıklaşıyor.
Taşırma yöntemi sumpın içindeki bir olay. Su basınçla ilerledikçe kademe atlıyor ve diğerine geçiyor. Buradaki asıl itici akvaryumdaki basınç ve itiş motorunun suyu eksiltmesi.[/QUOTE]
Anladım çok teşekkürler. Satıcı adamdan da destek almaya çalışırım.
[QUOTE=Ehtiyar]
Aman üstadım, önden buyurun. Ben sihirbaz seyreder gibi seyrediyorum, hele üst ve alt sumpları, yan olanları birazcık kafam basar gibi oluyor gerisi yook.[/QUOTE]
Benimde alt sump konusunda kafam çok karıştı taşırma yöntemi vs.
[QUOTE=Ehtiyar]
Aman üstadım, önden buyurun. Ben sihirbaz seyreder gibi seyrediyorum, hele üst ve alt sumpları, yan olanları birazcık kafam basar gibi oluyor gerisi yook.[/QUOTE]
Benimde alt sump konusunda kafam çok karıştı taşırma yöntemi vs.
[QUOTE=K0L0Ni]
Ahmet abi şimdi detaylı anlatacağım ama cevap olarak sana mı düşer bana anlatmak deyip benim de bilmediğim teknikleri anlatmanızdan çekinmedim değil[:D][/QUOTE]
Alttan sumpu anlatırsanız benim açımdan da çok iyi olur[:)]
[QUOTE=K0L0Ni]
Ahmet abi şimdi detaylı anlatacağım ama cevap olarak sana mı düşer bana anlatmak deyip benim de bilmediğim teknikleri anlatmanızdan çekinmedim değil[:D][/QUOTE]
Alttan sumpu anlatırsanız benim açımdan da çok iyi olur[:)]
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, şu sump işinin tekniğini benim bir türlü kafam basmadı, olduğunu görüyorum, nasıl olduğunu anlar gibi olurken film kopuyor[:)))]
Fakat bildiğim bir şey varsa bu sistem en güzel dış filtreden kat kat daha iyidir. Siz gençsiniz olayı çözersiniz, yukarıda kısa açıklama ve yönlendirme de yapmış sayın "k0l0ni"; başlngıç olarak daldınızmı konuya gerisi gelir zaten. Hacim güzel, ısıtıcı vs mevcut sumplı sistemi de çözdünüz mü ömürlük kurulum olur.[/QUOTE]
Adam müsait olursa yarin görmeye gideceğim.
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, şu sump işinin tekniğini benim bir türlü kafam basmadı, olduğunu görüyorum, nasıl olduğunu anlar gibi olurken film kopuyor[:)))]
Fakat bildiğim bir şey varsa bu sistem en güzel dış filtreden kat kat daha iyidir. Siz gençsiniz olayı çözersiniz, yukarıda kısa açıklama ve yönlendirme de yapmış sayın "k0l0ni"; başlngıç olarak daldınızmı konuya gerisi gelir zaten. Hacim güzel, ısıtıcı vs mevcut sumplı sistemi de çözdünüz mü ömürlük kurulum olur.[/QUOTE]
Adam müsait olursa yarin görmeye gideceğim.
SON MESAJLAR
- 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 02:05
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Gurami Erkeğim Çöpçülere Saldırıyor! yavuz!, 00:55
Yeni Üye Forumu - Shortbody Flowerhorn recepdemir29, 00:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Orandamın Gözü Çıkmış Acil Yardim! GhostKoi, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Peltier İle Akvaryum Soğutma Destek Cyber_Scout, 23:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Altınbaş Japon Balığım Diğer Balığı Kovalıyor K0L0Ni, 22:03
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Taha Yanık, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 36lt Low Tech. Dogukankun, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Önerisi Taha Yanık, 19:29
Filtreleme Seçenekleri - 66 Günlük Lepistes Yavrusu GhostKoi, 18:53
Canlı Doğuranlar - Petshop&akvaryum Dükkanı Açmak K0L0Ni, 17:15
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sizce Yemin İçeriği Ne Olabilir? K0L0Ni, 17:09
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) sfcscannow, 17:04
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin FrkMbuna, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 6 Ay Önceki Sorunlu Akvaryuma Balık Eklemek Kuro, 15:58
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Kez Akvaryum Kurmak İsteyenler oscarus, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 50 Litre Akvaryum İçin Balık Türü Önerisi İnci Kefali, 15:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdaki Salyangoz Aguamentist, 14:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta İçiin Filtre Kuro, 13:32
Labirentliler - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı BayburtluBozkurt, 13:24
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Medaka Japon Pirinç Balığı (oryzi Fry +neocaridina Cyber_Scout, 13:18
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Tür Değişikliği onur225, 13:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yemler Aynı Mı? Zuzu2446, 13:09
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Japonlara Kaç Litre Su Gerekir? villy, 12:41
Yeni Üye Forumu - Işık Akvaryumu K0L0Ni, 12:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Yem Cengizhans, 12:06
Akvaryum Bilimi - Albimarginata Ve Vaillanti eackgzz, 11:08
Akvaryum Tanıtımı - Japon Tankı İçin Filtre Önerisi Yapar Mısınız Orhan76, 08:50
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Dipte Hareketsiz NightWist, 07:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Üç Noktalı Gurami yavuz!, 01:14
Yeni Üye Forumu - Falez GhostKoi, 22:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Labirentli Akvaryumu Güncelleme EfeC, 21:39
Labirentliler - Akvaryum Filtre Önerisi AmatorCichlidci, 19:02
Filtreleme Seçenekleri - Yavru Balıklarımın Olduğu Tanktaki Hava Motoru Bozuldu villy, 18:10
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Türü Nedir Erenguven, 17:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bu Lepistes İvory Purple Mı? Erenguven, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Cory Üretim Hakkında Sorular Aguamentist, 17:12
Yeni Üye Forumu - Lepiste Akvaryumu Erenguven, 16:54
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Yosun Problemi Kuro, 16:45
Yosun - Ramirezi baron70, 15:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Nasıl Temizleyeceğim ? fma3280, 14:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Co2 Daha Verimli NightWist, 14:06
Bitki Akvaryumları Genel - Hightech Bitkili Akvaryum Önerileri Vlademirol, 13:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Betta NightWist, 03:08
Yeni Üye Forumu - Krobia Sp.''rio Xingu'' Sorusu YigitKuzey, 03:01
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımdaki Şişlik Ve Yemleme Miktarı Hk. Hoppala, 02:43
Labirentliler - Beta Balığımın Kuyruğu Yırtıldı wolxa, 02:39
Yeni Üye Forumu - Malawi Kumu Önerisi K0L0Ni, 01:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:46
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:46
- Super Red Cüce Vatoz Çift Tuby 01:42
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 01:42
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 01:16
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 01:16
- 100+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 01:16
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 00:51
- Kaçırma Efsane Bitkiler cagdas_0606 00:51
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 00:38
- Sakura Kiraz Karides sezerdmn 00:22
- Gold Ve Süper Red Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz sezerdmn 00:22
- Akvaryum Dolabı Ve Frodo Stone Kaya Karides hobicisi 23:39
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:49
- Turuncu Sakura fth0507 22:46
- 4 Adet Kribensis fth0507 22:46
- 22-23 Cm Hayalet Ve 10 Cm Kırmızı Papağan SalihNarci 22:02
- Akvaryum 40 Lt AquaPuella 21:02
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:54
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 20:54
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 20:23
- Sıfır Akvaryumlar Dış Filtre Aydınlatma GreeNWooD 20:23
- Pleco Küpleri sametyildiz 19:55
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 19:21
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 19:21
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 19:21
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 18:25
- Cüce Vatoz - Saulosi Coral Red FrkMbuna 18:25
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 18:21
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 18:21
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 18:03
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 18:03
- Eheim 2213 blenny 18:03
- Afrika Cichlidleri devito 18:00
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 17:25
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:38
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:38
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 15:37
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 15:37
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 15:37
- Leptosoma Kitumba nsen 15:20
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:41
- Yem Tablet BUCALILAR 13:28
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:28
- Albino Full Red Lepistes Weys01 13:21
- Kırmızı Karides Weys01 13:21
- Saz Bitkisi Furkann 12:53
KULLANICILAR
- 64 Online Kullanıcı, 35 Üye
Online Kullanıcılar
sina cen,
Koksal Gurkan,
kon4224,
İsmail Karakaş,
taku,
yduman,
tugay006,
EKAR,
Tata,
SunkenShrimps,
urzais,
Mahir06,
Liga,
barsbingul,
ZET,
Öğretmen Ali,
ternapi,
MehmetKaan,
Furkann,
baliknemo,
Amati340,
nightybird,
KaanE,
koraykbl,
adana1429,
Tortuga7,
Bora Bey,
Huseyin KAYMAKOĞ,
KDZ. EREĞLİLİ,
Tropicall34,
emreemin,
aktugsedat,
Tuby,
duhanmert,
recepdemir29,
Turan121,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.