ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tataaa4325
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
280
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
711 [3.93 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
631 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ata dalkıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

38x25x17 bitkili betta akvaryumu 65x35x25 akvaryumda 1 teleskop japon balığı ve bir oranda japon balığı. 100x40x50 1 yavru astronot balığı

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
[QUOTE=Hidro Dinamik]
En az hacim 40lt önerildiğinden ve bakımı daha kolay olacağından 57ltde tek beslemeyi tercih ederdim.
Detaylara hakim olmasam da olayın sadece elementlerden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Örneğin 100 ve 200lt'de yaşayan cüce vatoz yavrularımın gelişimleri bile çok farklı. Aslında ikiside fazlasıyla yeterli hacim diye geçiyor.
Daha bariz örnek olarak japonların gölette besledikleriyle küçük havuzlarda beslenenlerde kıyaslanabilir.
Yani asgari standartlar balığın en sağlıklı olduğu nokta olarak değilde yaşama tutunabilecekleri nokta olarak değerlendirilmesi sanki daha doğru. [/QUOTE]
Bende almayı düşünmüyordum ama balık herzaman oturuyordu elimle uyarınca bir tur atıp geri oturuyordu odaya giren herkese durgunluğu göze batıyordu kısaca mutlu değildi. Zorunluluktan aldım bile diyebilirim
[QUOTE=Hidro Dinamik]Allah rahmet eylesin, sağlık olsun demekten başka çare yok. Bazen satıcı kazığı bazen bizim hatamız veya kader kaynaklı olabiliyor. Amacımız hatanın bize düşen kısmını engellemek.
Sosyal olduklarından 2. eklenmiş ama tek kalsa daha mı iyi olurdu sanki? [:?][:)]
[/QUOTE]
Akvaryumda hem sunsun 603b hemde tetra aps50 ye bağlı pipo filtre var, bu normal japon gelene kadar günün yarısında oturuyordu. Bu arada teleskop balığı öldüğünden beridir yemin ettim genetiğiyle oynanmış balık almamaya. Neden tek kalsa daha iyi dediniz anlayamadım[:?]
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Şimdiden hayırlı olsun, umarım gönlünüzdeki türden bulursunuz. [:)]

Her yiğidin yoğurt yeme farkı, marka modellerin bolluğu, bilgi karmaşası derken gayet normal. Hele benim gibi araştırmadan petshopcu bilgisiyle balık alınca kime inanacağını şaşırıyor insan. [:)))][/QUOTE]
valla kaderimiz farklı diyemem. ben japon balıklarımı ilk aldığımda güncel betta akvaryumumda 2 tane kocaman japon almıştım. sonra 1 hafta içinde bu forum sayesinde şuanki 60 litrelik akvaryuma geçtim. geçen aylarda genetik yatkınlık yüzünden teleskop balığı dropsy oldu ve biranda karantina akvaryumunda öldü. o günün sabahı yem yiyordu ve öğlen saatinde ben okuldayken ölmüştü. karantina olarak ısıtıcı olan 15 litrelik bir leğendeydi.hava motoruyla havada veriyordum. öldüğünü farketmemden birkaç dakika önce seachem kanaplex ilacı elime ulaşmıştı. bu konuda en çok bana @Hoppala yardımcı olmuştu. ona teşekkür ederim. sonrasında ilacı iade ettim. genetik olduğunu düşünme sebebimde yanındaki kırma orandada hiç birşey yoktu. ölen teleskop balığı yüzünden turuncu kırma japon kumda oturmaya başladı çünkü teleskop balığıda kumda oturuyodu. bilirsiniz japonlar her daim birbirini takip ediyor. 1-1.5 ay kırma japon şuanki akvaryumda yaşadı. sonra yalovadaki petshoptan bir düz goldfish aldım. şuanda birlikte yaşıyorlar. kırma orandanın oturma davranışı nerdeyse bitti oturcağı zamanda kumun biraz üstünde duruyor yani oturmuyor. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/060720250116021.jpg[/IMG]
ölen teleskop balığı bu.[EDIT]Tataaa4325,2025-07-06 01:17:24[/EDIT]
[QUOTE=Hidro Dinamik]Benzer şeyleri bende tekrar edeyim zararı olmaz herhalde. 😅
Bende debi düşmedikce veya hortumun görselliği rahatsız etmedikçe temizlik önermem.
Filtrenin içini açmayalı neredeyse 1 sene olacak, hortumlarda yosun bağladı ama debi düşmediği için açmıyorum.

Hortumlar için bükülebilir fırçalar var da ben pamuk kullanıyorum. Pamuğu tıkayıp eski tip musluktan suyu basınca tertemiz oluyor.
Filtre malzemeside aşırı kirlendiği için dinlenmiş suyla yıkayıp dinlenmiş suda bekletiyorum işlemler bitene kadar.
Motor mili, pervanesi ve filtre kovasını çeşme altında ovalaya ovalaya temizliyorum.
Filtrenin kendi elyafını kullanırken onuda çeşme altinda temizleyip kurumaya bırakıyordum.

Debi düzgünse hortumlarda görsel olarak rahatsız etmiyorsa hiç kurcalamazdım. Kova su dolu olup hortumlar boş olduğunda hava çekmek gerekiyor. Hava atılamazsa kovanın suyunu boşaltıp hava çekmek gerekebilir. O kovayı açmışkende temizlerdim herhalde. [:)))][/QUOTE]
yakın zamanda temizlemem o zaman dış filtreyi debi gayet iyi[:)] yarın salyangoz bakacağım bettam için.

Konuyu ilk açtığım zamanlara bakıyorum ve ilk konularıma. ne kadarda stresli bir dönemdi, yeterli bilgi birikimine sahi olmadığın zaman herşey çok zorlaşıyor.
Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=1496510[/URL]
bu yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
[QUOTE=Ehtiyar]Bence vanaları kapa hortumları söküp onları temizle güzelce, diltreye dokunmayın şimdilik daha 3 ay oldu filtreniz güzel, bir 6 ayı doldursun bakalım. Şu an en verimli zamanına geldi. Hortumları takarken hava yapmamasına dikkat edin, yapabilirseniz giriş hortumunu içinde suyla takın veya çıkış hortumunu akvaryuma takmadan aşağıda çalıştırıp suyunu bir kovaya yönlendirin hava yapmadığına emin olunca vanaları kapayıp öyle yerine yerleştirin. Giriş hortumu tankta çıkış kovaya, su normal basınçla gelince çıkış da yerine[:iyi:].[/QUOTE]
Anladım. Hortumlarda çok sıkıntı yoksa gerek yok bile bence inceleyeceğim. Şuanda uyuyacağım yarın konuşuruz.
[QUOTE=Ehtiyar]Büyüdükçe alışacak, şimdilik çocuk sayılır. Seneye sakin sakin salındığında bu günleri ararsınız[:3].
Filtre temizliğinde borular önemli gerçekten, filtrede sıkıntı olmasa bile hortumlardaki yosunlaşma, tıkanma debiyi ciddi azaltabilir. Bu nedenle tüfek harbisi, kalorifer petek harbisi kullananlar var. Ben çeşme ağzına takıp basınçlı su ile temizliyorum. Hortum ve aparatların çeşme suyu ile temizlenmesinde sorun yok rahatça kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
Henüz gerçekten çok küçük[:3]
Sizce yarın filtreyi temizlemeli miyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/050720250651571.jpg[/IMG]
Diş filtre bu konumda. Yarın kapağını açıp boşalan su ile birlikte bir leğene koyup banyoda kovada ki işimi halledebilirim. Boruları yerinden çıkarmak için erken gibi ama yosunlasma var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253994/050720250653381.jpg[/IMG]
[QUOTE=Ehtiyar]Uykusunda, salınırken bir yere çarpıp korkmuştur, akvaryumda atlamaların yarısı bu sebepten oluyor.
Filtrenin debisi düşmediyse hiç dokunmayın, hatta biraz azaldıysa vanayı açarak debiyi arttırın. Benim bildiğim doğru yöntem filtre temizliği zamana değil tıkanmaya göre yapılmalı. Dış filtreye gerekmedikçe dokunmamalı ki bakteri yoğunluğu azalmasın. Temizlerken sakın pırıl pırıl yapmayın, malzemeleri akvaryum suyunda çalkalayın süngerleri bir iki sıkın, yani kaba pislikleri ayırıp yerine takın yeterli.[/QUOTE]
Balık uyanıkken yaşandı bu olay. Birde ince gözenekli sünger eklemem gerekti. Neden olayı filtreye bağladığımı soruyorsanız en son elektrik gittiğinde aynı sey yaşanmıştı balık aşırı korkup hızlıca tur atıp kendini yaralamıştı hatırlarsınız zaten yeşil bir ilaç kullanmıştım. Diş filtreyi temizlemeyeli 3 ay oldu. Balığı aldığımdan beri hiç temizlenmedi yani birde balık ses çıkardıktan sonra (tahminimce akvaryumdan atladi çünkü su yüzeyinde gerçekleşmiş gibiydi) birkaç dakika sonra dış filtreden ses geldi. Balık hızlıca tur atmaya başladı. Borusunu falan kontrol ettim bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Vanayı %15 civarı kısmıştım suanda tamamen açtım. Herşey normal gibi. Filtreyi temizlemem gerekiyorsa önemli bir sorum var. Filtre durduğunda balık aniden deliye dönüyor tekrar kendini yaralayabilir. Birde filtreyi temizlemenin en kolay yolu ne bütün boruları akvaryumdan çıkarmam gerekiyor mu? Benim için en büyük tehlike balık akvaryumdan dışarı zıplayabilir.
[EDIT]Tataaa4325,2025-07-05 06:37:22[/EDIT]
Daha demin astronot ani hareketle suyu dalgalandırdı uykumdan uyandım resmen. Daha deminde tıkanmış gibi ses geldi ve astronot etrafta koşuşturuyordu. Dışardan bir sıkıntı yok. Vanasını kısmıştım. taa filtreyi yeni aldığımda giriş kısmından kısmıştim. bugün temizlemeyi düşünüyorum faydası dokunur mu ilk kez temizleyecegim. Ekstra bir tavsiyeniz varmi temizlik konusunda.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
[QUOTE=Hidro Dinamik]Teşekkür ederim, probmuş. [:D]
Elbette kolay yöntem öncelikli olması daha mantıklı.

Helena tek nasıl beslenebilir hiç bilmiyorum, akvaryumdan alınan suyla dibine biraz kum koyarak bakılabilir herhalde. İşin kötü yanı yemlemenin nasıl olacağı, daha önce hiç yemin üzerinde bile görmediğimden ramshorn ve physalarla besliyorum. [/QUOTE]
Daha önce katil salyangoz cama çıkmıştı. Bende bir tane betta yemi vermiştim. Baya üstünde durmuştu hatta yemis bile olabilir emin değilim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.