ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ahmet2459
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Saat 41 Dakika önce
Toplam Mesaj:
11 [0.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Emir Akagündüz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Emir Akagündüz

SON 10 MESAJI

Bıtkılı Betta Akvaryumu Tavsıye
[QUOTE=NightWist]
Şelale olarak dolphinin düşük debili modellerine bakabilirsiniz. Kumun altına toprağa gerek yok. Kapsül gübre gömebilirsiniz ama. Tanesi 5 lira falan 6-7 tane yeter.[/QUOTE]
Brüt 15 litre için Dophin h80 uygun mudur?[EDIT]Ahmet2459,2025-03-10 00:27:10[/EDIT]

[QUOTE=NightWist]
Şelale olarak dolphinin düşük debili modellerine bakabilirsiniz. Kumun altına toprağa gerek yok. Kapsül gübre gömebilirsiniz ama. Tanesi 5 lira falan 6-7 tane yeter.[/QUOTE]
Bir yakından dere kumu buldum bu yüzden onu kullanacağım sorun olurmu ve dophin h80 uygun mudur?
[QUOTE=NightWist]
Üstte toprak belirtmiştim. Pipo filtre kullanın. Cama yapışan kendinden motorlu olan versiyonları güzeldir.[/QUOTE]
Kumun altına torf veya Toprak olarak demiştim. Pipo filtre görüntüsü hoşuma gitmiyor şelale filtre düşünüyorum Marka model ne önerirsiniz
[QUOTE=NightWist]Sıcaklık sabit ve 23-24 arası ise ısıtıcıya gerek yok. Zemine jbl manado yada hagen tarzı bir kum öneririm. Kovadan bölme petshoplardan alabilirsiniz. Bitki olarak eledoa ve tilki kuyruğu, saz gibi bitkiler öneririm. Bakımı kolay ve Co2 istemeyen bitkiler. Işığı vermeniz yeterli. Işık için akvaryum üstü açık ise forumda armatür imalatı yapanlar var onlardan alabilirsiniz. Akvaryum kapaklı ise modül ledlerden 2-3 tane takmanız yeterli olacaktır.[/QUOTE]
Tabana toprak gereklimi ve filtre ne önerirsiniz.
Elimde 35x16x35 akvaryum var içinde bambu ve yapay kütük var bunu CO2 ve gübre olmadan bitkili akvaryuma çevirmek istiyorum bana taban filtre ısıtıcı ışık bitki tavsiyesi yapar mısınız?
15l Betta Akvaryumuna Filtre Isıtıcı Işık Önerisi
Sorum yukarıdaki gibi akvaryumda bitane şans bambusu ve yapay kütük var ilerde elodae almayı düşünüyorum ne önerirsiniz?
Betta Akvarykmuna Bitki
[QUOTE=Taha Yanık]Yapay kütüğe anubias bağlayabilirsiniz ama ben yapay dekor kullanmazdım. [/QUOTE]
Yapay kütüğün zararı varmıdır?
Betta Akvarykmuna Bitki
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Etraftan ziyade internet araştırmasından edinilen bilgiler daha tutarlı olur. Sizin bir ısıtıcı (25 watt yeter), pipo veya küçük şelale filtreye de ihtiyacınız var. Bettaların ihtiyaçlarına bir göz atmanızda yarar var.

Vallisneria, cryptocoryne, subulata, myriophyllum demersum, elodea gibi kolay bitkilerden dikebilirsiniz. Bitkiler için ayrıca bir aydınlatma da ayarlamanız lazım.[/QUOTE]
Tabanda petshoptan aldığım çakıllar var bu bitkiler ona ekilirmi yoksa toprak lazimmi?[EDIT]Ahmet2459,2025-02-26 19:05:10[/EDIT]
Betta Akvarykmuna Bitki
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255653/260220251806591.jpg[/IMG] Yeni bir Betta aldım ve 35x16x25 bir akvaryuma koydum içine dekorasyon olarak yapay kütük tabanada çakıl koydum normalde amacım bitkili akvaryum yapmaktı ama etrafıma sorduğumda zahmetli dediler bende şans bambusu koydum en azından bitki olsun diye eğer bu akvaryuma koyabileceğim başka bitkiler varsa söyler misiniz?
Walstad Uygun Bıtkıler
[QUOTE=Bugra61]
selamun aleyküm walstad yöntemini nasıl kullandığını söylermisin acaba bende yapmak istiyorum ama bir türlü bilgi edinemiyorum

dostum bende walstad kurulumu yapmak istiyorum ama malzemeler ile pek bir bilgim yok dilersem banada yardımcı olurmusun ?
[/QUOTE]
(Yanıt verme işini tam anlamadım ama sanırım doğru)
Ben terapinin anlattığı şekilde yapacağım filtre ısıtıcı CO2 yok tabana 2.5 cm tamamen temizlenmiş gübresiz kimyasalsiz doğal toprak üstüne 2.5 cm yıkanmış dere kumu dinlenmiş suyla akvaryumu doldurduktan sonra Co2 istemeyen bitkiler ekeceğim 1 ay sonra salyangozlar ekleyeceğim 2 ay sonra Balıkları eklerim yavaş yavaş benim bildiklerim bu kadar ternapi daha uzun şekilde anlatmış ordanda bakabilirsin
Walstad Uygun Bıtkıler
İlk defa bitkili akvaryum kuracağım ve walstad yöntemi tercih ettim 2.5 cm doğal toprak 2.5 cm dere kumu kullanacağım onun dışında filtre Co2 gübre ısıtıcı düşünmüyorum bana arka plan için uzun ortalara doğru daha kısa ve zemin için güzel bitkiler söyler misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.