ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cichlid dostu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2020 05:45
Toplam Mesaj:
201 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Gultekin Sabana
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1978
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Kuyumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Gultekin Sabana
SON 10 MESAJI
9.5 Metrelik Akvaryum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=sqLw6h2ztSk[/VID][EDIT]cichlid dostu,2015-06-24 19:16:08[/EDIT]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=sqLw6h2ztSk[/VID][EDIT]cichlid dostu,2015-06-24 19:16:08[/EDIT]
9.5 Metrelik Akvaryum
Akvaryumun insaati sonunda bitti ama daha baliklari koyamadim.Proje buyuk olunca ufak problemleri cozmek bile uzun zaman aliyor.Sadece su doldurmam bile 6 saat.Ben Thailant'ta yasiyorum oncelikle bunu yazayim cunku bircok arkadas nasil isitacagimi merak etmis burasi her ay sicak ole bir sorunum yok tek sorunum sogutmakti onuda yeralti sumpi ile cozdum.sicaklik disarda 40 dereceyken bile icerde 30 u anca buluyor.Diger sey ise akvaryum tek parca ama camlari tek parca degil.Son olculeri ile sump haric 4200 litre.Balik secimini yapmadim ama sicaklik boyle devam ederse malawi olacak.Dekor kayalik oldu imparator agirlikli malawi tanki zannedersem iyi duracak.
Akvaryumun insaati sonunda bitti ama daha baliklari koyamadim.Proje buyuk olunca ufak problemleri cozmek bile uzun zaman aliyor.Sadece su doldurmam bile 6 saat.Ben Thailant'ta yasiyorum oncelikle bunu yazayim cunku bircok arkadas nasil isitacagimi merak etmis burasi her ay sicak ole bir sorunum yok tek sorunum sogutmakti onuda yeralti sumpi ile cozdum.sicaklik disarda 40 dereceyken bile icerde 30 u anca buluyor.Diger sey ise akvaryum tek parca ama camlari tek parca degil.Son olculeri ile sump haric 4200 litre.Balik secimini yapmadim ama sicaklik boyle devam ederse malawi olacak.Dekor kayalik oldu imparator agirlikli malawi tanki zannedersem iyi duracak.
9.5 Metrelik Akvaryum
[QUOTE=Mehmet Ferhat] [QUOTE=cichlid dostu]
[QUOTE=Mehmet Ferhat] [QUOTE=cichlid dostu]
Tankin baslangicindan 2 resim yukledim.ilerleyen safhalarda daha fazla resimlemeye calisacagim.
[/QUOTE]
Abi ben bu akvaryuma anlam veremedim nasıl bişey yapcaksınız dışarıdamı olcak.
[/QUOTE]
Evet bahcede olacak ama cati altinda.dis cephesi beton ice bakan kisim ise cam olacak.L seklinde kose akvaryum seklinde.Iceride oturanlar icin manzara disaridan gecenler icnse dukkanin dis cephesi gibi olacak.9.5 Metrelik Akvaryum
Tankin baslangicindan 2 resim yukledim.ilerleyen safhalarda daha fazla resimlemeye calisacagim.
9.5 Metrelik Akvaryum
Diger havuzlarda 2 tane alligator gar ,1 arowana ve 2 astronot var.baslangicta onlari burda misafir edecegim herhalde.Burda buyudukleri icin sicaga aliskinlar.Dekoruda amazon sartlarina gore yapip bir kac iri tur daha ekleyebilirim.Bu arada baska fikri olanlar varsa lutfen paylassinlar.Deniz akvaryumu gibi ucuk fikirler olsa bile her fikri zevkle okumaya hazirim.
Diger havuzlarda 2 tane alligator gar ,1 arowana ve 2 astronot var.baslangicta onlari burda misafir edecegim herhalde.Burda buyudukleri icin sicaga aliskinlar.Dekoruda amazon sartlarina gore yapip bir kac iri tur daha ekleyebilirim.Bu arada baska fikri olanlar varsa lutfen paylassinlar.Deniz akvaryumu gibi ucuk fikirler olsa bile her fikri zevkle okumaya hazirim.
9.5 Metrelik Akvaryum
Guvenlik icin olarak cam yekpare olmayacak 2 ser metrelik bolumler halinde olacak.ayrica film cekilecek.herhangi bir catlama kirilma durumunda dagilmayi onlemek icin.DIscus fiyatlari burda Turkiye'ye gore cok daha ucuz ama bakimi zor balik bu yuzden cekingenim ve vazgectim sayilir.YArin oglen sicaginda genel bir olcum yapip ortalama sicakliga bakacagim.Esasinda iri avci balik tankida aklimda ama bariscil ve cok renkli uyumlu bir akvaryum nasil yaparim onun pesindeyim.Ama 3 bilinmeyenli denklem gibi.Ama cozecegiz.
9.5 Metrelik Akvaryum
Oktay Bey'in dedigi gibi bunu sogutmak basli basina masraf.Vantilatorlu sogutma sistemi yapacagim ama o da en fazla 29 -30 dususurur.Sump kismi golgede ve uflemeyi direkt sumpta yapacagim
Oktay Bey'in dedigi gibi bunu sogutmak basli basina masraf.Vantilatorlu sogutma sistemi yapacagim ama o da en fazla 29 -30 dususurur.Sump kismi golgede ve uflemeyi direkt sumpta yapacagim
Ama elektrik tasarrufunu maximum tutmam gerek.ZAten sicakliktan dolayi bitki olayini elemistim.O yuzden isiklandirmada tasarruf apullerinden kullanacagim.Su anda yetiskin 30 adet koim zaten mevcut ama onlari havuzda daha cok seviyorum.Bu tank ne kadar buyuk gorunsede onlara eziyet olur gibime geliyor.Astronot bu sicakligi sizce tolere eder mi?Tecrube ettiniz mi hic?
9.5 Metrelik Akvaryum
[QUOTE=Stallone]Selamlar.Öncelikle 70 cm en 50 cm yükseklik sizin göz zevkinizi bozacak biçimsiz duracaktır.Güneş alan kısım yosun tutacak o kadar büyük akvaryumu temizlemek zor olacak,32 derecede balıklar perişan halde (malawi) hiçbir göz zevki vermeyecektir düşüncem bunlar biraz araştırıp bu sorunları çözebilirsiniz sanırım.Saygılar sağlıklı balıklar..[/QUOTE] Olculer degistirmek imkansiz gonul isterki derinlikte bi 70 -80 cm olsun ama olmaz.Neticede sicaklik bulundugum yerin dogasi itibari ile degisecek gibi degil.Akvaryumda chiller falan kullanayim desem hanimla aram sudan daha cok sogur buna emin ol.Cam kisimlar gunes almiyor ve yosun sorunu olmaz.Sonuc itibari ile benim burda konu acma sebebim ne balik besliyim sorusuna cevap bulmak.Eger onerileriniz varsa zevkle okumaya hazirim.cichlid dostu 2013-02-28 16:14:37
[QUOTE=Stallone]Selamlar.Öncelikle 70 cm en 50 cm yükseklik sizin göz zevkinizi bozacak biçimsiz duracaktır.Güneş alan kısım yosun tutacak o kadar büyük akvaryumu temizlemek zor olacak,32 derecede balıklar perişan halde (malawi) hiçbir göz zevki vermeyecektir düşüncem bunlar biraz araştırıp bu sorunları çözebilirsiniz sanırım.Saygılar sağlıklı balıklar..[/QUOTE] Olculer degistirmek imkansiz gonul isterki derinlikte bi 70 -80 cm olsun ama olmaz.Neticede sicaklik bulundugum yerin dogasi itibari ile degisecek gibi degil.Akvaryumda chiller falan kullanayim desem hanimla aram sudan daha cok sogur buna emin ol.Cam kisimlar gunes almiyor ve yosun sorunu olmaz.Sonuc itibari ile benim burda konu acma sebebim ne balik besliyim sorusuna cevap bulmak.Eger onerileriniz varsa zevkle okumaya hazirim.
9.5 Metrelik Akvaryum
Herkese selamlar,uzunca aradan sonra tekrar bir akvaryum kurmaya karar verdim fakat yeni kuracagim akvaryum eskilerinden hem govde hem de yerlesim olarak farkli olacak.Lokantada masalarin yaninda ve bahcede olacak sekilde tasarladim.Uzunlugu 9 metre civarinda olacak yuksekligi ise 50 cm eni 70 cm,yani hacim olarak cok genis bu hem avantaj hem dezavantaj oluyor.Dis govde cimento iceri bakan kisim ise cam olacak.Insaata bugun basladik,fakat kafami kurcalayan bircok konu var ve insaat surecinde bunlari cozmem gerekiyor.
Birinci sorun ogleden sonra dis cephe direk gunes aliyor ve sicaklik 32 ye kadar cikiyor.Tur seciminde en buyuk etkende bu olacak zannedersem.
Ikinci sorunum ise bu uzunlukta akvaryuma en gorsel ve hareketli balik cinsi ne olur.
Benim ilk tercihim sicaklik nedeniyle discustu fakat baliklarin mutlulugu yaninda musterilerinde goz zevkine hitap etmesi lazim ve bu kadar uzun bir tankta kac tane discus olmasi gerek.Cunku mizac itibariyle pek te hareketli sayilmazlar.
Ikinci tercihim malawi;fakat yilda 2-3 ay 30 derece sicakliga tahamul edebilirler mi ?o konuda kuskuluyum.LUtfen fikri olan arkadaslar benimle fikirlerini paylassinlar.Karara gore dekoru tasarlayacagim.[EDIT]cichlid dostu,2015-06-26 12:21:30[/EDIT]
Herkese selamlar,uzunca aradan sonra tekrar bir akvaryum kurmaya karar verdim fakat yeni kuracagim akvaryum eskilerinden hem govde hem de yerlesim olarak farkli olacak.Lokantada masalarin yaninda ve bahcede olacak sekilde tasarladim.Uzunlugu 9 metre civarinda olacak yuksekligi ise 50 cm eni 70 cm,yani hacim olarak cok genis bu hem avantaj hem dezavantaj oluyor.Dis govde cimento iceri bakan kisim ise cam olacak.Insaata bugun basladik,fakat kafami kurcalayan bircok konu var ve insaat surecinde bunlari cozmem gerekiyor.
Birinci sorun ogleden sonra dis cephe direk gunes aliyor ve sicaklik 32 ye kadar cikiyor.Tur seciminde en buyuk etkende bu olacak zannedersem.
Ikinci sorunum ise bu uzunlukta akvaryuma en gorsel ve hareketli balik cinsi ne olur.
Benim ilk tercihim sicaklik nedeniyle discustu fakat baliklarin mutlulugu yaninda musterilerinde goz zevkine hitap etmesi lazim ve bu kadar uzun bir tankta kac tane discus olmasi gerek.Cunku mizac itibariyle pek te hareketli sayilmazlar.
Ikinci tercihim malawi;fakat yilda 2-3 ay 30 derece sicakliga tahamul edebilirler mi ?o konuda kuskuluyum.LUtfen fikri olan arkadaslar benimle fikirlerini paylassinlar.Karara gore dekoru tasarlayacagim.[EDIT]cichlid dostu,2015-06-26 12:21:30[/EDIT]
SON MESAJLAR
- High Tech Yeni Kurulum Sorular Keremeker, 12:54
Bitki Akvaryumları Genel - Moli Balığım Doğuracakmı? SaRCoPhiLiuS, 12:27
Canlı Doğuranlar - Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu? ahmetfiratozkaya, 12:25
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 12:19
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz SaRCoPhiLiuS, 12:18
Forum ve Site Hakkında - Astronot Balığıma Hangi Yemi Vermeliyim bendeniztayfun, 10:25
Yeni Üye Forumu - Walstad Akvaryumunda Hangi Canlılar Bakılır ahmetfiratozkaya, 10:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Hastalık Bilgi Aguamentist, 10:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad Karides Ölümleri darkaura, 09:39
Omurgasızlar - Ramirezi neomeo, 09:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Alternanthera Reineckii Yaprak Sorunu Keremeker, 09:10
Yeni Üye Forumu - Filtre Cama Zarar Verir Mi? Orhan76, 08:48
Filtreleme Seçenekleri - Kuhli Almak İstiyorum KaanE, 08:33
Yeni Üye Forumu - Yeni Hobi Lapistes Aguamentist, 07:59
Yeni Üye Forumu - Yeni Balıklarım Tuhaf Davranıyor Aguamentist, 07:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Conix, 07:30
Labirentliler - Siyanobakteri AETHM, 01:15
Yosun - Japon İle Mücevher Ciklet Takası Doğru Mu Sizce xellence07, 00:48
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yapımı musteynn, 00:20
Yeni Üye Forumu - Danio Zebra, Neon Tetra, Furcatus, Galaxy Rasbora berkeyazer, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon MuratCan81, 23:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kurulum Yaparken Su Düzenleyici Ve Bakteri Kültürü Mderhan, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Led Seçimi Ardasa, 22:43
Aydınlatma - Baliklar Asagi Bakıyor Ardasa, 22:01
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı draff10, 21:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Bir Başlangıç Aguamentist, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hemianthus Cuba Hagen De Yetişirmi Hüdai, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Yapıyorum Azizdurdenn, 19:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ne Yavrusu Moli, Kılıçkuyruk, Tetra, Zebra, Çöpçü ytugcek, 19:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Melek Yavruları Artemia Verme Zamanı Hamite07, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 18:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Poso Rabbit Snail Hakkında Aguamentist, 18:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi xellence07, 17:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Koku Ve Yem Yememe mutlubaba, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Üretim Betta scorpion26, 15:19
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar bendeniztayfun, 14:37
Akvaryum Bilimi - Dış Filitre Hüdai, 14:36
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı zzet, 14:34
Filtre ve Sump Yapımı - Salyangoz Türü Ne Olabilir ? Dexter85321, 14:32
Omurgasızlar - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 14:01
Akvaryum Tanıtımı - Demir Oksit Midir? Zararlı Mıdır? Orhan76, 13:57
Akvaryum Bilimi - Mayalı Co2 Vanadan Gaz Kaçırıyor Hidro Dinamik, 12:47
Akvaryum Tanıtımı - Japon Akvaryumu ShowaSanshoku, 12:45
Sazansıgiller - Fotosentez Mi Gözlemliyorum? KaanE, 12:38
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Ağaçların Türü Nedir? KaanE, 12:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hangi Yemi Kullanmalıyım? SaRCoPhiLiuS, 11:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dere Kumu Mu Hagen Kum Mu? (lowtech) SaRCoPhiLiuS, 11:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Neon Tetralarım Dolaşmıyor Orhan76, 11:01
Yeni Üye Forumu - Difüzörden Sorunu Aguamentist, 10:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 60x30x30 Tür Önerisi mmemati, 10:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:57
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:57
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:54
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:54
- Red Check Endler Doğasa 12:51
- 50×50×50 Extraclear Akvaryum Doğasa 12:51
- Elektrik Blue Ramirazi Doğasa 12:51
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 12:30
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 12:30
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 12:28
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 12:28
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 12:24
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 12:14
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:04
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 11:37
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:37
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 11:37
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:37
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 11:28
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 11:02
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 11:02
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:59
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:59
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 10:55
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 10:55
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 10:55
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:37
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:37
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:37
- Corydoras Sterbai nikon_ 10:37
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:37
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:05
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 10:00
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme barsbingul 10:00
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 10:00
- Fahaka Puffer etotek 09:52
- Malzeme propecia 09:44
- Set Akvaryum propecia 09:44
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 09:35
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:35
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 09:35
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 09:33
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 09:33
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 09:33
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:30
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 09:26
- Qauael 100 Watt Isıtıcı Bora Bey 09:26
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:13
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 09:13
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 09:13
KULLANICILAR
- 152 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
Mderhan,
hashüs,
MiSoSiKiaN,
Numenor,
buraktanatar,
-RBG-,
Busra1753,
Keremeker,
FARUKkk,
son1koz,
Cloudbuster,
Muhammedcay,
Balikcidede,
TayfunSylkn,
darkLightning0,
reprise,
BAHADIR_71,
kartalbaba,
onur_0606,
ShowaSanshoku,
MehmetSerkan,
werne,
halilag,
DenizUlucutsoy,
Koksal Gurkan,
AmatorAkvryumcu,
receq,
CevdetSERBEST,
ciways,
Mikail Erdoğan,
enisbrk,
adm_src,
osmandbnl,
Orhan76,
Flytheshrimp,
Aguamentist,
karidesrehberi,
D_osman,
muzunman,
SaRCoPhiLiuS,
asliaral,
Öğretmen Ali,
eeds,
Hamite07,
Hidro Dinamik,
SalihNarci,
cckk,
Atakandro,
Vlademirol,
emreulan,
nurtensultan,
Rafayel,
FISHERMAN01,
Lyciano,
paxal,
Sputnik,
Burakt122,
MehmetKaan,
SilverSharK35,
teksel,
ZET,
oktay42,
mosengul,
kdrackgz,
yiğit Türker,
cyborghuman,
emrecokmus,
ballantines,
ahmetfiratozkaya,
Göksel D,
SmallCandyThing,
akomania,
mmemati,
BeyzPl,
karavezir,
ozgurtpcogl,
cankortan,
ByTKN,
scorpion26,
Şahinöztürk,
deep fish,
hasanaticiii,
palio78,
Malinua55,
wiantona,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.