ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tasavati
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Aralık 2008 18:47
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Tarık Hatırnaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Tarık...
SON 10 MESAJI
Dramatik ve İlginç bir olay
Bu benim için büyük tecrübe oldu. İlk işim hemen yavru akvaryumuma bir kapak ayarlamak olacak. Çok yazık oldu tam da yavrularını doğurmaya başlamıştı. Lepisteslerin bu kadar atletik olabileceğini hiç düşünemedim doğrusu.
Bu benim için büyük tecrübe oldu. İlk işim hemen yavru akvaryumuma bir kapak ayarlamak olacak. Çok yazık oldu tam da yavrularını doğurmaya başlamıştı. Lepisteslerin bu kadar atletik olabileceğini hiç düşünemedim doğrusu.
Dramatik ve İlginç bir olay
Ana tank haricinde birde küçük bir yavru tankım var. Buraya iki gün önce iyice karnı şişen lepistesimle gene hamile olan platimi koymuştum. Fakat bu gün eve geldiğimde çok enteresan ve bir o kadar da dramatik bir olay başıma geldi. Hamile lepistesimi akvaryumun içinde göremedim. Şaşkınlık içerisinde bakınırken birden ayağımın ıslandığını ve cılk diye bir ses duydum. Maalesef hamile lepistesimin üstüne başmıştım. Yavru tankımın kapağı yok. Acaba bu balık ordan nasıl olupta yere düştü. Lepistesler böyle akvaryumdan atlayabilirmi ? (tesellim lepistesin 5 yavrusunu akvaryumda görmüş olmamdı )
Ana tank haricinde birde küçük bir yavru tankım var. Buraya iki gün önce iyice karnı şişen lepistesimle gene hamile olan platimi koymuştum. Fakat bu gün eve geldiğimde çok enteresan ve bir o kadar da dramatik bir olay başıma geldi. Hamile lepistesimi akvaryumun içinde göremedim. Şaşkınlık içerisinde bakınırken birden ayağımın ıslandığını ve cılk diye bir ses duydum. Maalesef hamile lepistesimin üstüne başmıştım. Yavru tankımın kapağı yok. Acaba bu balık ordan nasıl olupta yere düştü. Lepistesler böyle akvaryumdan atlayabilirmi ? (tesellim lepistesin 5 yavrusunu akvaryumda görmüş olmamdı )
Eheim iç filtre kullananlar...
Elektrik tasarrufu ve uzun süreli kullanımı da cabası tabi ki.. Bence kaçırmayın hemen alın derim. Zaten dünyada arabalarda mercedes ne ise ehiem da akvaryum filtreleri içinde marka.
Elektrik tasarrufu ve uzun süreli kullanımı da cabası tabi ki.. Bence kaçırmayın hemen alın derim. Zaten dünyada arabalarda mercedes ne ise ehiem da akvaryum filtreleri içinde marka.
Plastik bitkiler zararlı mı ?
Arkadaşlar öğrenmek istediğim konu plastik bitkiler akvaryumum biyolojik dögüsüne bir zararı olur mu ? Ayrıca suyu bulandırma veya suda salınım yapması mümkün mü ? Cevaplar için teşekkürler.
Arkadaşlar öğrenmek istediğim konu plastik bitkiler akvaryumum biyolojik dögüsüne bir zararı olur mu ? Ayrıca suyu bulandırma veya suda salınım yapması mümkün mü ? Cevaplar için teşekkürler.
İç Filtrede seramik kullanılır mı ?
Bende elyaf ve seramiği bir arada kullanmayı düşünüyorum. Yada karbon ve elyaf bir arada. Aslında seramikle elyaf mı yoksa karbonla elyaf mı daha iyi olur ?
Bende elyaf ve seramiği bir arada kullanmayı düşünüyorum. Yada karbon ve elyaf bir arada. Aslında seramikle elyaf mı yoksa karbonla elyaf mı daha iyi olur ?
Eheim iç filtre kullananlar...
Bende akvaryumumda eheim 2008 iç filtre kullanıyorum. İnanılmaz sessiz bir filtre. çinde biyolojik sünger var. Temizliği ise çok kolay süngeri çıkarmadan kartuş halinde çıkıyor. Bir avantajı da motorunun aşağıda olması böylelikle motorun suyun dışında kalması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Akvaryuma hava verme olayına gelince gayet güzel hava veriyor. Ayrıca difüzörü sadece bir yöne değil aşağıya yukarıya. sağa ve sola olmak üzere dört yöne hava veriyor. Yani homojen bir dağılım yapıyor akvaryuma. Bence iç filtre alınacaksa kesinlkle eheim derim. Fiyat olarak diğerlerinden braz pahalı ama bence almaya değer. Ben kendi filtremde bir süre süngeri çıkararak, karbon ve elyaf yada seramk ve elyaf kullanmayı düşünüyorum. Böyle varyasyonları değiştirerek daha da verim alınabilir. Tabi bu bir düşünce ustalar daha iyi bilirler.
Bende akvaryumumda eheim 2008 iç filtre kullanıyorum. İnanılmaz sessiz bir filtre. çinde biyolojik sünger var. Temizliği ise çok kolay süngeri çıkarmadan kartuş halinde çıkıyor. Bir avantajı da motorunun aşağıda olması böylelikle motorun suyun dışında kalması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Akvaryuma hava verme olayına gelince gayet güzel hava veriyor. Ayrıca difüzörü sadece bir yöne değil aşağıya yukarıya. sağa ve sola olmak üzere dört yöne hava veriyor. Yani homojen bir dağılım yapıyor akvaryuma. Bence iç filtre alınacaksa kesinlkle eheim derim. Fiyat olarak diğerlerinden braz pahalı ama bence almaya değer. Ben kendi filtremde bir süre süngeri çıkararak, karbon ve elyaf yada seramk ve elyaf kullanmayı düşünüyorum. Böyle varyasyonları değiştirerek daha da verim alınabilir. Tabi bu bir düşünce ustalar daha iyi bilirler.
İç Filtrede seramik kullanılır mı ?
Arkadaşlar benim merak ettiğim konu acaba iç filtrede seramik kullanabilirmiyiz. Yani filtre süngerinin altına seramik koysak suyun berraklığına faydası olurmu. Ayrıca seramikler sadece su berraklığı için mi yoksa biyolojik döngü için de faydalımıdır ?
Arkadaşlar benim merak ettiğim konu acaba iç filtrede seramik kullanabilirmiyiz. Yani filtre süngerinin altına seramik koysak suyun berraklığına faydası olurmu. Ayrıca seramikler sadece su berraklığı için mi yoksa biyolojik döngü için de faydalımıdır ?
Sıvı Gübre suyu bulandırır mı ?
Arkadaşlar dün sivi gübre alıp akvaryuma söylenen ölçülerde döktüm ancak. Su bulanık bir hal aldı. Sanki dumanlı gibi akvaryumun içi. Bu normalmidir ?
Arkadaşlar dün sivi gübre alıp akvaryuma söylenen ölçülerde döktüm ancak. Su bulanık bir hal aldı. Sanki dumanlı gibi akvaryumun içi. Bu normalmidir ?
En sessiz iç filtre hangisidir?
Bende uzun süre sessiz bir iç filtre aradım ve en sonunda Eheim 2008 de karar kıldım. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Filtrenin sesini duymak için ortamın tamamen sessiz olması gerek inanın. sanki hiç çalışmıyormuş gibi o kadar sessiz. Filtreleme olayıda cabası. Biraz pahalı ama her şekilde değer almaya.
Bende uzun süre sessiz bir iç filtre aradım ve en sonunda Eheim 2008 de karar kıldım. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Filtrenin sesini duymak için ortamın tamamen sessiz olması gerek inanın. sanki hiç çalışmıyormuş gibi o kadar sessiz. Filtreleme olayıda cabası. Biraz pahalı ama her şekilde değer almaya.
Eheim işi biliyor
Akvaryumum yaklaşık 45 litre civarında, yani öyle büyük bir akvaryum değil. Ehiem 2008 de 45-60 lt lik akvaryumlar için zatın. Yani litre haçmi filtreye göre büyük değil. Yusuf arkadaşın dediği çekim olayı benim de dikkatimi çekti, sanki sağlıklı olarak çekim yapmıyormuş gibi duruyor ama akvaryumda pek öyle gözle görülür oranda bi katı atık yok gibi. Birde filtreye koyacağım karbon acaba filtrenin çekim gücünü azaltır mı ?
Akvaryumum yaklaşık 45 litre civarında, yani öyle büyük bir akvaryum değil. Ehiem 2008 de 45-60 lt lik akvaryumlar için zatın. Yani litre haçmi filtreye göre büyük değil. Yusuf arkadaşın dediği çekim olayı benim de dikkatimi çekti, sanki sağlıklı olarak çekim yapmıyormuş gibi duruyor ama akvaryumda pek öyle gözle görülür oranda bi katı atık yok gibi. Birde filtreye koyacağım karbon acaba filtrenin çekim gücünü azaltır mı ?
SON MESAJLAR
- Balığım Sizce Dropsy Mi Olmuş? Hoppala, 12:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad Deneyimi Hobimus, 12:48
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Balık Tavsiyesi mhmt44, 12:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Merhaba Balıklarım Ölmeye Başladı Endlerci, 12:35
Yeni Üye Forumu - Co2 İçin Hangi Seti Almalıyım gattar5050, 11:59
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bakteri Kültürü Samnastrp, 11:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Ve Mantar Hastalığı Zuzu2446, 11:23
Hastalıklar ve İlaçlar - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin levsuk, 09:38
Yeni Üye Forumu - Kısmi Su Değişimleri ArifhbsAquatics, 09:08
Yeni Üye Forumu - Koibotanik.com Cyber_Scout, 08:44
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Filtrenin Arkasında Duruyor Normal Mi Tataaa4325, 05:34
Labirentliler - Vahşi Üretime Son Verilmeli Tataaa4325, 03:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Lepistes Akvaryumunda Garip Ölümler onurdanisan, 02:36
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Filtre Uygun Mu? Celil Gençtürk, 01:49
Yeni Üye Forumu - Fluval 406 Dış Filtre Kapanmama Sorunu barbaros55, 01:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karidesler Saklanıyor mustafa191, 00:17
Omurgasızlar - Walstad Akvaryum EfeC, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:55
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Malzemelerini Yenilemeli Miyim ? akandemir1, 22:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 21:40
Yeni Üye Forumu - Bim Polisaj Seti urzais, 21:28
Filtreleme Seçenekleri - İthal Akvaryum Camları Neden Çabuk Çizilir Cyber_Scout, 19:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Yeni Akvaryum Ve Eski Bitkili Akvaryum Sena08, 19:19
Akvaryum Tanıtımı - Full Red Lepistes Sena08, 19:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 18:57
Akvaryum Tanıtımı - Sajika Çifti İsmail_96965, 17:24
Yeni Üye Forumu - Tavsiyeleriniz koraykbl, 17:10
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Beyaz Benek Hastalığı Mı Bu? Zuzu2446, 16:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Bakım Önerisi Meldaq, 16:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum Kurulumum Kuro, 15:48
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 15:27
Sazansıgiller - Lepisteslerim Yabani Tip Lepistes Mi ? Dilruba92, 14:32
Yeni Üye Forumu - Yavrular Artemia Yemiyor Hobimus, 13:12
Canlı Doğuranlar - Yem Hakkında İsmail_96965, 12:53
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 12:05
Akvaryum Tanıtımı - Hava Hortumu Co2 Difizörüne Bol Geliyor Mesenizli, 08:11
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bir Kavanoz Aquaponik Denemesi Rafayel, 07:55
Bitki Akvaryumları Genel - Beyaz Benek İçin En Etkili Çözüm ? Hoppala, 06:42
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Dipte Öldü ali, 06:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lepistes Bakımı MertSoyumert, 03:31
Canlı Doğuranlar - Motor Tür Tavsiyesi İsmail_96965, 01:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum♡ Cherryk, 01:00
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Kurulumu yemrekozenn, 00:56
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Dipte Yatıyor yenibalikk, 00:26
Yeni Üye Forumu - Yem Türü Miktarı Cyber_Scout, 00:13
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri Samnastrp, 23:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - C02 Tüp Hava Vermiyor mrbaracuda28, 23:21
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hobiye Giriş Hakkında raappopis, 21:34
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Hidro Dinamik, 21:34
Diğer Tatlı Su Canlıları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Oranda Red Cap neontetras 13:24
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:06
- Süper Red L144 Siyah Vatoz Bloody Mavi Kadife Rocky Volkan 12:28
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:26
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:25
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:25
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:25
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 12:19
- Mobilyalı 105x55x60h 10mm 350 Lt Set Halinde Toplu Serhat.Kaymak 11:48
- Harlequin Rasbora Satılık docere 11:38
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 11:29
- Brichardi Eş Tutmuş Çift Ciyus 11:27
- Eheim Professionel 4+ egedin 11:23
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:23
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:22
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:22
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:22
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:22
- Apistogramma Kakadu Yavru Alınmıştır. Gurit 11:21
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 10:47
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 10:46
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 10:46
- Malzeme propecia 10:14
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 10:14
- İnci Gurami Çifti Cüce Kerevit Cyber_Scout 10:10
- Himalayan Erkek Cyber_Scout 10:10
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 09:42
- Eheım 2211 Pervane Sıfır Bora Bey 08:47
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 08:47
- Co2art Regülatörler Speedy 08:41
- 45x27x27h Aksan Yapımı Ultra Clear Akvaryum Speedy 08:41
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:39
- Akıllı Priz Cata sefailgaz 07:39
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 07:39
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:45
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 02:04
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 01:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:41
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:41
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:41
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:41
- Katil Salyangoz bilkan 00:33
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 22:56
- Tetratec Ex 1200 Filtre Parcalari. Indırım marihuan 22:38
- Anubıas, Moss, Amazon (karises İle Takas) marihuan 22:36
- Mangrove Ve Asma Kökü marihuan 22:35
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:34
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 22:34
KULLANICILAR
- 34 Online Kullanıcı, 19 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.