ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sinan m.d
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1034
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mayıs 2008 23:13
Son Ziyaret:
21 Kasım 2024 18:48
Toplam Mesaj:
1571 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan OKUMUŞ
Doğum Tarihi:
01 Aralık 1981
Yaş:
42
İl:
Kocaeli
Meslek:
Aile Hekimi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/benimsitem/foto/sinan/soons.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Bitkiler Neden Fotosentez Yapmıyor?
[QUOTE=Flexa] Halbuki bitkinin iç kısmından dışarıya hava çıkıyor, zaten o hızda fotosentez olması söz konusu değil. Çoğu videolarda foşur foşur baloncuk çıktığını görüyorum. Bir bitki bu hızda oksijen üretemez, bu mümkün değil.

Elbette fotosentez sonucu da pearling görebilirsiniz, fakat forumlarda gördüğüm çoğu durum bu yukarıda bahsettiğim sahte etkilerle alakalı genelde. [/QUOTE]

Bence ne dediginiz tam belli degil. Oncelikle o kadar o2 uretmesi gayet mumkun ve zaten öyle de.. size gore isiklar acikken motorlari durdurdugumuzda kisa bir sure sonra gaz cikisi bitkide durmasi gerekirdi.cunku suya karisan gaz kalmayacak vs.. Ama isiklar acik kaldikca gaz cikmaya devam eder.iste o gaz bitkinin [U]urettigi[/U] gazdir. Hucre ceperini parcalarsaniz balon kacagi gibi gaz kacirmaya devam eder cunku bitki icinde belirli bir miktar gaz basinci, birikmis gaz vardir. Siz sanirim sudaki gaz miktari,suyun yuzey gerilimi vs.. ile pearling degiskenlik gosterir diyecektiniz ama ortalik karışmış.. yani o2 harici bir gaz oldugunu dusunmuyoruz sanirim.. ha gece ayni bitki co2 uretir ama az miktarlarda oldugundan pearling görülmez.. benim bildiklerim bu yönde..
Bitkili Kuruluma Doğru
Selam.aquabasis yarim cm kalinliginda, manado onde 4 arkaya dogru 8 cm olacak kadar kullanabilirsiniz.buda yaklasik 9-11lt manado ediyor.Isiginiza birsey diyemiyorum, ama kabaca ideal gibi duruyor.tropica turuncu veya reeflowers all inclusive kullanirdim. Isik peryodunu ilk etapta 4 5 saatle sinirlandirirdim. Insallah gonlunuzce tankınız olur.[EDIT]sinan m.d,2019-09-22 03:16:10[/EDIT]
Sıvı Gübre
Selamlar..
Yeterince bilginiz yoksa düşük destekli kurun degil de, araştırıp iyice bilgilendikten sonra kurulum yapın demek bence daha doğru..
Bir de neticeye mümkün mertebe sorarak degilde okuyarak karar vermek gerek bence..
Keyifli forumlar..
Su Bahçeleri
Levent bey lotustan ziyade nilufer beslemek isterdim ama Çin'den tohum almak biraz şans işi. Bende sizin gibi hazır nilufer kitlerinden alabilirim. Yine de bunlarin bu kışı gecirip geciremeyecegini görmek istiyorum. Besin eksikligi hat safhada evet. Besin ilavesi yapmaya henüz başladım. Kış öncesi toparlayabildigince toparlasin. Bir hafta önce bir sürgün koparıp depo tankima, akvaryuma ektim. Daha yeni kök salmaya ve filiz vermeye başladı. Daha once de denedim fakat çürüyüp kayboldu. Akvaryumdayken yuzeydeki yapraklar cok su hareketini sevmiyor, mini iç filtremin şelalesi yapraklarin ustlerine su sıçrattığından olsa gerek yapraklar kararıp çürüyor. Bu ikinci partiden daha umutluyum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/49423/240820190008391.jpg[/IMG]

Akvaryum içi görüntü fotoğraf makinemde kalmış sonra ekleyeyim..
Su Bahçeleri
Herkese selam. Yaklaşık 2 ay kadar önce balkonda su bahçemi kurmuş içinde tohumdan nilüfer filizlendirmiştim. Sonrasında içine 6-7 adet kiraz karides kolonisi bırakmıştım. Tatil vs derken çok ilgilenememiştim, içini çok karıştırmadım. Çok fazla kurtçuk vs vardı, nilüferlerin yaprakları sürekli çürüyüp yenileri çıkıyordu. Karidesler ölmüştür diye düşünüyordum ki bu sabah daha yeni ölmüş bir karides gördüm. Demekki içerde hala karides var [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/49423/230820191318281.jpg[/IMG]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1_WiI4bik4o[/VID]
Mygos Plant Plus, Aqualed Plant, Wolfmar Ve Dıy
Emrah hocam 06:00-06:30 u anladınız mı siz ? 05:28-06:30 u arasını anlamadım bende.
Su Bahçeleri
Su sıcaklığı kontrolü zor oluyormu ? Yeşil su ciddi risk gerçekten ve nilüferler su yüzeyini kaplayana kadarda ciddi risk olmaya devam eder 8 saat güneş ışığı alıyorsa. Sıcak havalarda suyu iyi havalandırıp oksijenlendirmekte önemli. Flora arttıkça daha güzel olacak merakla takip ediyorum.
Su Bahçeleri
Maliyet önceliği varsa tabiki elde ne varsa.. Ama bence çok güzel olacak ve bozup daha güzel birşey yapmak isteyeceksiniz, yani ben olsam kesin öyle olurdu [:)] Dış duvar tuğla vs örüldükten sonra iç kısma yalıtım malzemesi konulabiliyor strafor gibi sonra havuz şiltesiyle örtülüp peysaj yapılabiliyor. Ama hepsi maliyet neticede.. Fotoğrafları bekliyoruz..

Bu arada bende canlı ekleyecektim fakat ne ekleyeyim bilemedim. Kışın hava sıcaklıkları 5 C lere düşüyor yazın malum 32 C yi bulabiliyor. Cennet balığı birkaç akvaryumcu gezdim fakat yoktu. Moli plati gibi balıklarda kışa uygun olmazlar diye düşünüyorum. Kolay bulunabilen türlerden en uygunu ne olur türlere de hakim olmadığımdan önerilerinizi alabilirim. Brachydanio rerio (Zebra Danio) nasıl olur acaba ?
Balık avına gittiğimiz göllerde Lepomis Gibbosus(güneş balığı) yakalayabiliyorum onlardanmı koysam bilmiyorum, normalde üretilip tatlı sulara bırakılması yasak istilacı bir tür, ama dayanıklı.. Hiç olmazsa kiraz karides ekleyeyim [:?]
Su Bahçeleri
Renk seçimleri haricinde problem yok [:)] Hatta yere sıfır kiremitle vs yerden yüksekte yapılabilir ulaşma kolaylığı açısından. Ne mutlu havuz yapabileceğiniz bir bahçeniz var..
Bitkili Akvaryumun 2 Driverı Tek Fişe Bağlanır Mı?
Elektrikten hiç anlamam ama aynı özellikte driver degilse de baglayabilirsiniz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.