ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GoldFin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2008 20:59
Son Ziyaret:
28 Aralık 2016 20:06
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ertuğruul GÜÇLÜSOY
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1980
Yaş:
44
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sump Çıkışına Dış Filtre Bağlanabilir Mi ?
Arkadaşlar merhaba,

bir ay kadar öncesinde ciddi bir meblağ harcayarak yaptırdığım akvaryumda bazı problemler yaşamaktayım.. özellikle çabuk dağılan sera discus, bitkisel tetra ürünlerinin parçalanmaları dolayısıyla akv. içinde su patlaması meydana gelmekte ve ortaya çıkan kötü görüntü, su şartları ve balık sağlığını olumsuz olarak etkilenmektedir.. ortalama 4500 lirayı bulan masraf ve satış anında bu meblağın dörtte birini karşılamayan komik teklifler dolayısıyla çok sevdiğim hobiyi bırakmadan, en asgari şekilde kurtarabileceğim bir yöntem düşündüm.. şöyle ki; akv camını değiştirerek akvaryumu sumplu bir şekilde kullanma isteğim, kaliteli kafa motorlarının pahalı olması nedeniyle sekteye uğradı..

Bir ay kadar önce aldığım ve iç malzemeleri ile tarafıma 1750 liraya mal olan, fluval fx6 dış motoru akvaryum sump çıkışına su çekme aparatını sokarak, bir diğer su basma hortumunu ise sump çıkış bölmesine sabitleyerek kullanmam mümkün mü? bu tarz sump dışından bağlanacak ek bir taşıyıcının ne gibi problemler çıkaracağı ya da çıkarmayacağı konusunda bilgilerinize ihtiyacım var..

deneyimli, uzman akvaryist arkadaşların vereceği cevaplar doğrultusunda yarın akv. yapımı için akvaryum ustasına ödeme yapacağım.. elimde ki malzemeleri satmaya çalışsam da verilen rakamlar gerçekten çok ama çok düşük.. yardımcı olursanız inanın çok sevinirim..

şimdiden teşekkürler..
Yoğun klor kokusu ve bulanıklık
Soner bey selamlar. Akvaryum suyunuzdan alacağınız bir miktar suyu sürekli başka bir boş kap içerisine oldukca yüksekten ve köpürecek şekilde döküp, bu işlemi 5 6 kez devam ettirmenizi tavsiye edeceğim bu işlem sonrası, koku devamlılığı varsa şayet, arkadaşların da tavsiyesi üzre. Kumunuzu tahliye ederek, tekrar yıkamanızı tavsiye edebilirim. 
Malawi chiclidlerim
Burak selam,

Akvaryumun her ne kadar beslediğin balık türleri için küçük olsa da, şimdilik küçük oldukları için problem yaşayacağını sanmıyorum. Oldukca uyumsuz türler beslediğini belirtmem de fayda var sarı prenses ve yunus protein ağırlıklı beslenen türlerdir. Sera granul gren otcul, flora ise yosun kesmiren balıklar için uygun olan bir yemdir. Takviye olarak, sera ya da tetra mamülü protein ağırlıklı yemleme yaparak çözebilirsin. Bu yemlemeyi ise günde iki ya da balıkların küçük olmasını dikkate alarak gün içerisinde 3 kere yemleme yaparak çözmeni tavsiye ederim.

Uygulama şu şekilde olabilir; 1. Öğün flora ve granul gren. 2. öğün özellikle sabah saatleri baz alınarak protein.  3 Öğün granül green ve protein ağırlıklı karışık yem.

Bir diğer tavsiyem; Sera granül green balıkların çok fazlası ile rağbet ettikleri bir yem değil.! Bittiği zaman başka bir bitkisel yeme yönelmen.
Haftada Bir Gün Aç Bırakmak
Balığın hızlı büyümesi ve oluşabilecek olası mide, bağırsak problemlerinin önüne geçmek amaçlı, hafta da bir gün balığı aç bırakmak gerektiğine inanıyorum. Sürekli yemlenen balıkların büyüme hızı ile, aynı saatler aralığında beslenen ve hafta da bir gün süre ile aç bırakılan balık arasındaki büyüme hızı gerçekten farkediyor. Damızlık balığın çok fazla kilo alması ve yavru verimindeki önemli düşüş için de aç bırakmak önemli bir çözüm.
Dinlenmiş su kullanıyormusunuz? Anket
Akvaryum ve balıklarım için dinlenmiş su kullanmıyorum. Akvaryum boyutlarının bir hayli büyük olması dolayısıyla, kısa süreli aralıklarla %5 ila % 10 aralığında bir su değiştiriyorum. Suyun akma hızını iyice artırarak, yani suyu iyice köpürttükten sonra, bir kaç kez diğer boş olan kovaya tahliye ederek,  içeriğindeki zehirleyici olabileceğini düşündüğüm katkı maddelerinin uçmasını, havaya karışmasını sağladıktan sonra tabiki.!  Hobiye yeni başlamış, ya da tankı küçük olan balıkseverlerin kesinlikle bu yöntemi denememesini özellikle rica ediyorum. Acil değişim ya da büyük ölçekte su değişimlerinde ise, ısıyı ayarlayıp, değişimi direkt sump üzerinde yine çeşme suyunu direkt akvaryuma ekliyorum. 2 yılı aşkın bir süredir bu yöntemi gerek yavru, gerekse de ana akvaryumda denememe rağmen kaybım olmadığı gibi yavru alımında baya farkettiğini söyleyebilirim.
saklanmayan balık ?
Acei önerebilirim, akvaryumun heryerinde yüzen, oldukca cana yakın canlılardır.
Yeni yaptırdığım akvaryum ve tropheuslarım

Fotoğraf:Kuralı henüz 2 ay olmasına rağmen 2 tropheusumun ağzı dolu, inşallah başarabilirler zira tank çok boş. Değerli yorumlarınız ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

Tanka genel bir bakış: 150x50x65 ebatlarında, sump sistemli.

Balıkları aldığım dönemde çok zayıf olmalarına karşın, annem sayesinde şuan tosun gibiler maşallah.!

Cüce vatoz yavrularım, tankın heryerindeler:D

Demosoniden yakışıklı bir poz.

Yem konusunda bi hayli cömert davranmak durumunda kalsamda cüce yavruları için dert değil.

İlk deneyiminde başarılı olamayan demosoni dişim.



Boyut (cm):150x50x65
Kapasite (litre):487.5 lt
Canlılar:Tropheus bemba orange, demosoni ve bir sürü cüce vatoz yavrusu.

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:2 haftada 1 periyodik su değişimi.

Kullanılan Yemler:Sera spirulina, Tetra spirulina, Sera flora ve yaprak yem, Sera granulgren, haftada 1 kere protein ağırlıklı sera discus ve ismini bilmediğim akvaryumcudan kutu olarak aldığım değişik bir marka.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Ayda 1 bemiks ampül

GoldFin2009-05-21 01:59:59
Bemba Orange Zerafeti
Renkleri tam oturmuş, benim orangeler için bir süre daha beklemem lazım. Çok güzel Maşallah. ALLAH CC sahibine bağışlasın.
Tropheus Bemba orange ve demosoni akvaryu
[QUOTE=burak]Maşallah, demolar ile kanarlarınıza bayıldım.
Maşallah..
[/QUOTE]
 
Teşekkürler Burak Bey, demosonileri bende çok sevdim, büyüme ve gelişmeleri muazzam 1 ay gibi kısa bir sürede 3 cm büyümeyi başardılar, erkekler dişilere kur yapmaya başladı bile.
Tropheus Bemba orange ve demosoni akvaryu

8 ADET BEMBA ORANGE, KISA SÜRELİ MİSAFİRLERİM DEMOSONİLER 10 ADET

 
Talihsiz bir şekilde kaybettiğim, minik makrakantam.
 
Kendi üretimim cüce vatozların yavruları. Baba vatoz yumurta beklediği için resimleyemedim, yavruları çok sağlıklı Maşallah.
 
 
Evin olmazsa olmazı kanaryalarımında resimlerini eklemek istiyorum. 2 gloster, 1adet border. 
Benim güzel kızım yem yerken.
Yakışıklı Babadan güzel bir poz.
Bende yeri çok farklı olan, aslan oğlum border kanaryam.
 

 

 

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.