ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1936
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 dakika önce
Toplam Mesaj:
1705 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
873 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum Hobisi Sohbetleri
[QUOTE=Ehtiyar]Bu salyangoz familyası herhalde bizden yaşlı olduklarından sebep hayatta kalma becerileri müthiş, tecrübe konuşturuyorlar. Belki bir sene kova içindeki kumda kalıp suyu gördükten sonra canlandı, tanımlayamadığım salyangoz diye konu açmıştım [^_^]. Diyeceğim, kuru kumda ölmeyen sulu ortamda her koşulda hayatta kalmayı bilecektir.[/QUOTE]

En az bizim kadar yaşamaya hakları olduğunu düşünerek saygı duyuyorum kendilerine ama hem kendi selametleri için hem de filtrenin pervanesinin şirazesi için az ötede sünger var, seramik halkalar var orda yaşasalar ya. Sürekli taze su geliyor, oksijen geliyor. İmkanım olsa ben yerleşirim valla ekmek elden su gölden. Hmm musluktan daha doğrusu...
Evde In-vitro Bitki Uretimi
[QUOTE=CoryCory][/QUOTE]
[QUOTE=mrah][/QUOTE]

CoryCory'nin yaptığı mini seralardan bende yapmak istiyorum. Hatta oldukça büyük plastik bir kap aldım bile. Aslında konuda yazılmış ama bir daha sormak istiyorum emin olmak için;

-Akvaryuma hızlı adapte olmalarını istiyorsak nemi %100 tutmalıyız değil mi?

-%100 nemde emers değiller, drystart metodundaki gibi yapıyoruz değil mi?

-Ayrıca dipte kullanılan toprak walstadtaki gibi / türden mi? Ayrıca üstüne 2-3 cm normal dere kumu vs. kaplamaya gerek yok sanırım?

Dracaena Sanderiana Green
Kökleri suyun içinde olacak kendileri kuru olacak. Şu şekilde;

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/220320252100541.jpg[/IMG]

Ayrıca bunlar yapraklı kısımları. Kalın bambu gövdeli kısımlarının en altları çürüyor ve kokuyor. O yüzden onlardan koymadım. Onun da yöntemi var gerçi, en altta kesilen kısmı mumluyor, izole ediyorlar vs.
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Bir süredir akvaryumda minare salyangozu var. Bunlar üredi tabiki (edepsizler) bunların minik olanlarını şelale filtre ucunda plastik olmasına rağmen çekiyor ve pervaneye takılıp gecenin sessizliğinde eşsiz sesler çıkarıyorlar. Kendilerine de bir şey olmuyor. Arada çıkarıyorum o kısmı 3-4 tane oluyor pervanenin uzak yerlerinde. İşin tuhafı o içerdekiler filtrenin ucundaki plastikten geçemeyecek kadar büyük gözüküyorlar. İçerde mi büyüyorlar anlamadım. [:D]
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
[QUOTE=mrah]
[/QUOTE]

Gübre markaları; (aynı anda kullanılmadılar tabiki)

[URL]https://www.aquariumcoop.com/products/easy-green-all-in-one-fertilizer[/URL]
[URL]https://www.aquario.co.kr/neoSolution/neoSolution.php[/URL]

[QUOTE=ArifhbsAquatics] ...Şimdi şöyle bir ihtimal var; test kiti şerit formda olan ‘stick’ tarzda bir ürünse azot kaynağı olarak NO2 değerinde de okuma yükseltmesi lazım ürünü kullandıktan sonra. Eğer ölçmüyorsa nitrat bazlı bir ürün olduğu düşünülebilir... [/QUOTE]

Nitrit her zaman "0".

Ürün bu; [URL]https://www.tetra.net/tr-tr/ueruen/tetra-test-6in1[/URL]
[QUOTE=bendeniztayfun]

[/QUOTE]

Gübrenin kullanma talimatında nitrat seviyesini 50 civarında tutun diyor. Gerçi ben ölçümün doğru olduğuna da pek inanmıyorum artık. 2 kere Azotlu gübre verilmiş (haftada iki kere) 7 günün sonunda 25-50 arası çıkarken, su değişimi sonrası ilk gübreden sonrada 25-50 çıkıyor. Diğer tankta da tamamen aynı. Ama gübre kullanmadığım tankta "0" çıkıyor. Ki ben önerilen dozun 1/4'ünü kullanıyorum. Hatta 1/4'ünden bile az. Önerilen dozu girsem ne olacak acaba [:D]

Bu arada tankta nitrit olduğunda test kitinde etkileşime girip nitrat oranını yüksek gösterebiliyor ama nitrit oranım "0" hep.
İlk Akvaryumumu Kurdum. 80x26x25
[QUOTE=berkayyyeserrr]
bitkilerden şuan memnunum dediğiniz gibi giderek büyüyecekler fakat Ön planda kolay bakılabilecek bir zemin bitkisi yapmak istiyorum ne önerirsiniz ?[/QUOTE]

Zemin bitkisi konusunda pek bilgim yok. Çok ışık ve genelde CO2 istediği için hiç girmedim. Karides tankımda marimo yosun toplarını açıp serdim sadece.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/301220241237341.jpg[/IMG]

Ama toplar pahalı olduğu için bütün zemini kaplamak baya bir tutar. Onun yerine CO2 falan high tech'e geçilebilir. Ama fikir vermesi açısından bir kısmını kapladığım karides tankını koyuyorum. [EDIT]KaanE,2025-04-06 02:09:47[/EDIT]
[QUOTE=mrah][/QUOTE]

Akvaryuma eklediğim her şeyin ayrı bir şırıngası üstüne de 2-3 tane genel kullanım için şırınga var. Her yer iğnesi pense ile köreltilmiş şırınga yani. [:D] Ama test kitim az kaldı bakalım. Tetra markası dışında bulursam Sutest yerli alıp deniycem, o da 6-7 tane test bir arada ama fiyat olarak çok avantajlı.

İlk Akvaryumumu Kurdum. 80x26x25
Saz, ve elodealara şu andan itibaren para vermeyin. Yeterli. Kaplayacaklar zaten. Hızlı gelişen bitkilerden az alıp yavaş gelişenlerden bol porsiyon alarak bitkilendirme sürecini hızlandırabilirsiniz.
[QUOTE=CoryCory]Bu 2 akvaryumdada yüksek nitrat çıkacağına asla inanmıyorum, Canlı yüküde süper az duruyor. Ben genelde ilk kurulumda 2 3 ay akvaryuma pothos daldırıyorum ne varsa emiyor evet gelişimi yavaşlatıyor ama mükemmel bir yardımcı. Hani istiyorsanız deneyebilirsiniz tahminen nitratı hüptirik yapar 2 hafta içinde[:D]. Ben hala test kitinde sorun olduğunu düşünüyorum. Okadar su üstü bitkisini sudan çıkardığınızda ciddi miktarda bioyük eksiltmiş oluyorsunuz yetmezmiş gibi karasal bitkilerde var. Akıl tutulması [x(][/QUOTE]

İkincisinin üstünde ayrıca bir sürü karasal bambular var. Kökleri gözüküyor. Büyük miktarlarda su üstü bitkisi 2 haftada bir alsam da nitratta gözüken bir değişiklik olmuyor.

Yalnız canlı yükü az değil. İkinci tankta baya fazla hatta; 6 neon tetra, 3 lepistes ve 1 plati var. Tank 40lt bile değil nette.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 17 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.