ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KaanE
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2768
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
6 dakika önce
Toplam Mesaj:
2164 [0.36 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
526 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Ergen
Doğum Tarihi:
13 Şubat 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Gövde Üzerinde Şişlik Ve Kızarıklık!
Yavaştan gelişmiş olsaydı melanoma diyecektim ama birden olmuş. Melanomada renk değişimi de başlardı şimdiye kadar.
Gövde Üzerinde Şişlik Ve Kızarıklık!
Birden mi oldu yoksa yavaş yavaş mı büyüdü?
Bizde Satılan Transgenetic Balıklar Orijinal Mi?
Colombian Tetra

[IMG]https://www.fishi-pedia.com/wp-content/uploads/2019/02/Hyphessobrycon-columbianus-2.jpg[/IMG]

https://www.akvaryum.com/hyphessobrycon_columbianus__tatlisur_10_2493.asp

Kendi Kendine Yaşayan Ekosistem?
[QUOTE=K0L0Ni]

[/QUOTE]

Yetişkin karideslere bir şey yapmazlar ama yeterince saklanacak alan yoksa yavruları yerler. Neon tetradan daha küçük ember tetra bile yiyebiliyor karides yavrularını.
Forumda father fish'in metodunu deneyen biri var arama yaparsanız. Ama sonuç pekte etkileyici değildi diye hatırlıyorum.

Yem verilmeden, içinde yem olacak canlıların üreyip yem olup tekrar ürediği sistemler var ama benim gördüğüm paludaryumdu hep. Ekosistem için bu şekilde olması gerekliydi.

Bu arada yabancı forumlara çok güvenmeyin. Ben de güvenip kuru bambulardan tank yapmıştım. Sonuçta tüm balıklar ölüyordu çürüyen bambular yüzünden. Az sayıda kişinin tecrübesine değil, artık genel geçer bilinen olacak kadar tecrübe edilmiş şeylere güvenmek gerek.
Floresan Seçimi
[QUOTE=darkaura][/QUOTE]

Ne şanslıyım ki iki yer de iled ve ledfon perpada ve ben perpayı camdan görecek kadar yakınım. Gidip önerdiğiniz ledlerden alıcam ilerki kurulumlarım için. Ama bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim;

-Bu ledleri kaç tane kullanırsak kullanalım hep 12V veriyoruz değil mi? Ledleri birbirine bağlarken paralel / seri bağlama ile gücü düşürmek vb. mümkün mü? tam olarak birbirlerine nasıl bağlanıyorlar?

-Benim için en ucuz adaptör seçeneği catanın led trafoları. Şu ürünü 100 liraya alıyorum perpadan. Uygun mudur? Fazla ya da az gelir mi? Çünkü hazır orionledlere normal adaptör takınca yanıp sönüyor, başka adaptörde yanıyor bir süre sonra yanıp sönüyor vs.

https://www.akakce.com/kamera-led-trafosu/en-ucuz-cata-ct-2674-36-w-5-a-serit-led-trafosu-fiyati,260539721.html

-bu ledleri kaç tane bağlarsak o kadar watt elektrik mi çeker toplamda? Yani 100 tanesi 120W elektrik mi çeker?

-kökleri akvaryumdaki karasal bitkiler içinde kullanmak istiyorum. Bunun watt hesabını nasıl yapıcam? Çeşitli yöntemler var ama tam anlamadım? Misal 1 metre kare alanı kaplayan ortalama ışık isteyen bir bitki için kaç wattlık ledlerden gerekir? Benim durumumda Aquaponic sistemdeki bitkiler; deve tabanı, melek kanadı, paşa kılıcı, şans bambusu, sarmaşık, tatlı patates.
[QUOTE=K0L0Ni]

Yok arkadaşım siz beni yanlış anladınız, Walstad metodu değil bu. Metodun sahibini başta yazdım zaten. Walstad tam tersi bir metod. Walstad'den haberim var ve oldukça meşakatli bir iş. Bahsettiğiniz kitabı okumadım ancak konuyla ilgili birçok makale gözden geçirdim. Bahsettiğim metot değil. Bu yöntemde yemlemeye, su değişimine ve herhangi bir filtrasyona gerek olmadığı üzerine basa basa söyleniyor.
Teşekkür ederim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=w31VZjVIckM[/VID][/QUOTE]

Nasıl tam tersi? Neredeyse aynı. Toprak ekleme, (üste daha fazla eklemiş sadece) filtre kullanmama, su değişimi yapmama vs.

"Akvaryum tabanına 2.5 cm bitki toprağı. Üzerine 5 cm kum. Bolca bitki. Bu şekilde 1 hafta kadar sonra da balıkları (neon grubu olabilir, tetra veya lepistes grubu olabilir ya da karides tarzı birşeyler olabilir buraya sonradan karar verilebilir) ekleyin ve onlarca yıl akvaryum kendi kendini döndürsün diyor."

Yem vermeme kısmı hariç aynı yani. [EDIT]KaanE,2025-08-19 09:51:03[/EDIT]
225 Litre Flower Horn
[QUOTE=NightWist]En azından Anubias falan atın bence. Toprağa ihtiyacı yok temizlemeside çok kolay olur.

Çok akıllı balıklar. Oscarlar gibi akvaryum köpeği diyebiliriz. Sahibini tanıyorlar ve eğitebiliyorsunuz.[/QUOTE]

Muhtemelen anubiası bile haklayacaktır. Sabitlenirse parçalar yerini değiştirmek için, sabitlemezse oradan oraya top gibi oynar bence. [:D]
Walstad metoduna benziyor ama yanlış yada yanlış yapılmışı sanırım. Yani ya siz yanlış anladınız ya da kaynak yanlış. Bu metotda söylendiği gibi toprak kullanılır ama bitki sayısı çok ve hızlı büyüyen bitkiler kullanılır balık sayısıda az veya orta tutulur. Yemleme ise normalden fazla yapılır. Metodu bulan kişi bu şekilde söylüyor yani.

"Hatta daha ileri gitmek gerekirse ilk kurulum esnasında dışarıdan tahta, çalı, çırpı bulun, bir su birikintisinden bir kapta su alın akvaryuma atın iyi bakterileri böyle toplayın diyor. Birlikte gelme ihtimali olan patojenleri de o bakteriler halledebilecekmiş."

Tahta çalı çırpı kısa sürede çürür, çoğu zararsız olsa da bazıları özellikle sayı fazlaysa suyu bozar balıkları zehirler. Bu şekilde kuru bambuların çürümesi suyu bozup tetralarımı zehirlemişti. Su birikintisinden su almak ise yararlı ve zararlı her türlü mahlükatı ve bunların yumurta vs.lerini akvaryuma sokmak demek.

Bu metodun doğru yapılmışı ilginizi çektiyse ingilizceniz varsa Diana Walstad'in kitabını okuyun. Ayrıca bu forumda da çok geniş ve değerli bilgilerin olduğu kaynak konular var.

;
https://www.akvaryum.com/Forum/walstad_metodu_ternapi_k981522_sn1.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/15_yillik_walstad_tecrubeleri_k1008568_sn1.asp
Beta Balığım Hasta Mı
Kapağı kapatıyorsanız suyu tamamlayabilirsiniz üstüne kadar. Aksi durumda kapaksız bu şekilde daha iyi çünkü atlayabilir su yüksek olursa.

Sorun eğer ısı değişimleri değilse (ısıtıcı yok akvaryumda) muhtemelen iç filtrenin akıntısıdır. O filtrenin şelale aparatı varsa onu kullanın, yoksa suyu cama doğru verdirin. Yani akvaryumun içinde akıntı olmasın. Suyun üst kısmı hareketli olabilir. Ayrıca filtrenin hava giriş hortumunu iptal edebilirsiniz. Her şekilde eğer akıntı oluyorsa içine elyaf vb. özel malzeme koyarak debiyi hali ile akıntıyı düşürebilirsiniz.

Yukarıdaki tedavilere ek olarak yine ana tankta kullanılabilecek tedavi malahit yeşili uygulamak. Ama bütün tedavileri bir arada yapmayın. Zaten hazır ilaçların içinde de muhtemelen malahit yeşili vardır. (Baktım spotexde var mesela)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.