ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blackbrundi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2009 01:54
Son Ziyaret:
25 Ocak 2013 19:59
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cafer albak
Doğum Tarihi:
09 Aralık 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
balıkçılık teknolojisi mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



*Royal Blue Discus*

SON 10 MESAJI

Bu Zamanda Pet Shop Açmak?

Artık eskisi gibi mütevazi dükkanların fazla iş yapabileceğini düşünmüyorum.Bakkalların cadde dükkanlarının yerini alışveriş merkezlerinin alması gibi.

Bu işe girişeceksen olaya yanlızca balık olarak değil kuş, kedi, köpek v.s canlıları da bulunduğu, aynı zamanda sattığın canlının sağlık kontrollerini ve tatil dönemlerinde bakımlarını yapabilecek hizmeti verebileceğin bir dükkan açabilirsen bu işten para kazabileceğini düşünüyorum.
 
Açıkçası bu işin ek işolarak yapılabileceğini düşünmüyorum, başlı başına zaman ve maaliyet gerektiren bir iş olduğunu düşünüyorum.
 
 
 
 
130 55 55 bitkili akvaryumum
Muzaffer bey özenle kurulmuş çok güzel bir tankınız var.Bitkilerinizi zevle seçilmiş ve yerleştirilmiş,özellikle taban kısmı çok güzel olmuş bol malzeme kullanmışsınız.Tankınızda hiçbir masraftan kaçınılmamışa benziyor. Akvaryum hobisine yeni başlayanlar için güzelbir örnek olacağını düşüyorum.
Emeğinize sağlık,
Sarı Prenses Gariplik
Balığınızın ağzını çok açıp kapaması balığınızın yeterli oksijeni karşılamakta güçlük çektiğini gösterir. balığınızın yeterli oksijeni karşılayamamasının bir çok etmeni olabilirki en büyük etmen suyunuzdaki oksijen oaranıdır. Blığınız mevcut oksijenden yeterince faydalanamıyor olabilir.Balığınızın genel görünümü kontrol edin bi anormallik varmı kızarma, nokta, pamukçuk v.s.
Balıkta fiziksel olarak bi anormallik yoksa su değişimini sıklaştın ve balıklarınızın davranışlarını gözlenleyin.  
Sallanma

Balığınız devamlı aynı seviyede yüzüyorise balığınızın hava kesesinde parazit olabilir, birde yüzgeçlerinin kapalı olduğunu söylemişsiniz ki bu balığın bi parazite maruz kaldığını tetikler nitelikte.

Akvaryumunuza şuan dış filtre alma durumunuz yoksa bir pipo filtre ile takviyede buluna bilirsiniz, birde akvaryum ısısını yazmamışsınız bu dabi etkendir. Bi süre akvaryumunuzun ısısını 30dereceye yükseltebilir, balıkları tuzlu su banyosu yapabilirsiniz faydası olacaktır.

Tuzlu su banyosu için balıkları çok uzun süre tuzlu suda bekletmeyin balıkların hafif baygınlaşması yeterli, yanlız bunu yaparken dikkatli olun balıkları kurtarmak isterken tamamen öldürmeyin. Ben sağım esnasında balıkların üzerindeki mukus(balıkları dış parazitlerden korur) tabakasının azalması ve elimden, diğer ortamdan parazit kapma ihtimaline karşı sağım sonrası tuzlu su banyosu yapıyorum ardından tanka koyuyorum, bu zamana kadar bi zararını görmedim. 

İlaç tedavisi yapacak isenizde ilacı tanka değil ayrı bi tankta(kova v.s) yapmanızı tavsiye ederim.
bulanık su balıklara zararlı mıdır?

Bu sadece geçici bir sorun olduğu için poroblem olmayacaktır yanlız devamlılığı kesin balık ölümü getirir. Akvaryuma bir kaç hafta fazla müdahale etmeyin ve birkaç gün yemlemeyi azaltın (balıklar sitrese girdiğinde balıkları yemlemeyi kesmek gerekmekte) derim ben,

Suyumuzu israf etmeyelim

Akvaryum suyunu yanlızca atık su kısmında değil akvaryuma su ilavesi kısmındada yapa biliriz. Özellikle kışın banyo esnasında suyun ısınması için ortalama 5-10lt su harcanıyor (banyo ile kombinin-ısıtıcının bulunduğu mesafeye göre değişir) banyomda herzaman birkaç adet 10ltlik su kabı oluyor ve suları bu kapta biriktiriyorum su değişimi esnasında da bu suları kullanıyorum aynı zamanda sular dinlenmiş oluyor.

(ortalama 300lt-500lt akvayumumuz oldunu ve 1-2hafta bir 50lt-100lt sudeğişimi yaptığımızı düşünürsek)
Herkesin evinde saksısı ve bahçesi olmadığını, bu su ile temizlik yapılmasındaki hijyeni, aynı zamanda lavaboda birkarede kullanamayacacağımızı, beklettiğimizde çocukların bu su ile oynayabileceğini, ve suyun içeriğindeki parazitlerin insan sağlığına zararlarını düşünürsek bu suyun atık su tasarrufu kısmında farkında olmadan sağlığımızla oynamış olabiliriz.
(yazdıklarım tasarruf etmeyelim anlamına gelmesin herkesin tasarrufu su ekleme esnasında yapabileceği yanlız atık su kısmında sıkıntı yaşana bileceği) 
 
Saygılar,
 
Canlı yem olarak balıklara sinek verilir
Sineğin sağlıklı olacağını düşünmüyorum, bu mevsimde toprak solucanına daha rahat ulaşabilirsin daha önce solucan vermiştim yanlız birkaç parçaya bölersen içindeki toprağı temizler ve verebilirsin.
Akvaryum çatlaması ve filtre ilişkisi
İlk Olarak Geçmiş Olsun
 
Camları birleştirme esnasında silikon payı bırakmamış olabilirsiniz buda ısı farkı oluştuğunda genleşmeden dolayı zamanla camınızı çatlatmış olabilir...
 
Profesyonel firmalar siz istesenizde uygun ölçüler dışında akvaryum yapmak istemeyeceklerdir,
 
Zemine strafor koyduğunuzda dengesizlik aşırı değilse dengeyi sağlar...
Akvaryum suyu

Camlarların kalınlığı kaç mm olduğunu bilmeden net bişey söylenmez. Ama yukseklik fazla değil cam kalınlığı 5mm altında değilse tam doldursanda birşey olacağını sanmam.

özkoçak2009-08-26 00:55:52
Balıklarınızı nasıl yakalıyorsunuz?
Akvaryumun içine bir çömlek tarzı tek girişi olan bi şey koyarak balığın içine girmesini sağlayabilirsiniz.Balığı yönlendirmek zor olacaktır ama gündüz ışık açıp kapama imkanı olmadığı durumda kullanabilirsiniz...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.