ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
önderözlü
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
25 Nisan 2012 14:11
Toplam Mesaj:
54 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
önder özlü
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1975
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
Demasoni Rengi
Demasoni yavruları zaten açık renkte olur ancak yavru balığa bakılarak balık alınmaz. Anne babaya bakılarak yavru alınır.
Demasoni yavruları zaten açık renkte olur ancak yavru balığa bakılarak balık alınmaz. Anne babaya bakılarak yavru alınır.
Midye - Sıcaklık
Arkadaşlar tatlı su midyelerini 30-32 derecede yaşatan oldu mu? Yaz aylarında bu derecelere çıkıyor akvaryumun sıcaklığı. Yaşar mı yoksa kesin ölüm mü? Tecrübeleriniz nedir?
Arkadaşlar tatlı su midyelerini 30-32 derecede yaşatan oldu mu? Yaz aylarında bu derecelere çıkıyor akvaryumun sıcaklığı. Yaşar mı yoksa kesin ölüm mü? Tecrübeleriniz nedir?
Akvaryumdaki bu böcükler de ne?
Arkadaşlar trop akvaryumumun sampının ilk gözünü bugün temizlemek için ilk gözdeki su mercimeklerini bir kaba aldım. Gözdeki malzemeleri temizledikten sonra mercimekleri tekrar yerine yerleştirdim. Kabın dibinde kalan suda hareketli noktalar gördüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum akvaryumumda. Bunlar nedir arkadaşlar? Bir bilgisi olan var mı? Zararlı mıdır yararlı mıdır? Aklıma ilk önce canlı yem olarak kullanmak geldi açıkçası. Aynı artemya gibi göründüler gözüme.
Elemanlar aşağıda. Bunların balıklara bir zararı olacağını sanmıyorum ama siz ne dersiniz bir zararları olur mu?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4qBe0zXFW1U
önderözlü 2012-03-18 22:35:07
Arkadaşlar trop akvaryumumun sampının ilk gözünü bugün temizlemek için ilk gözdeki su mercimeklerini bir kaba aldım. Gözdeki malzemeleri temizledikten sonra mercimekleri tekrar yerine yerleştirdim. Kabın dibinde kalan suda hareketli noktalar gördüm. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum akvaryumumda. Bunlar nedir arkadaşlar? Bir bilgisi olan var mı? Zararlı mıdır yararlı mıdır? Aklıma ilk önce canlı yem olarak kullanmak geldi açıkçası. Aynı artemya gibi göründüler gözüme.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4qBe0zXFW1U

Tropheuslar
Yavruyken cinsiyetlerini bilemezsiniz. Onun için 5 dişi olmasını istiyorsanız en az 10 balık alın. Hatta 12-13 tane. Burdan size yaklaşık 5 dişi çıkar. Tabiki yavru alırsınız büyüyünce. Neden alamayasınız. Kayıp hiç yaşamazsınız. Suları temiz ise ve güzelce yemlerseniz bir tane kayıp yaşamazsınız. Neden granugreen kullanılmamalı? Şundan gördüğüm en çok şişen yem o. Neredeyse 3 katı şişiyor. Verilebilir ancak ıslatılması gerekiyor vermeden önce. Yoksa hayvanın karnında şişer. Bence çok da kaliteli bir yem olmadığı için uğraşmaya, vermeye gerek yok.
Yavruyken cinsiyetlerini bilemezsiniz. Onun için 5 dişi olmasını istiyorsanız en az 10 balık alın. Hatta 12-13 tane. Burdan size yaklaşık 5 dişi çıkar. Tabiki yavru alırsınız büyüyünce. Neden alamayasınız. Kayıp hiç yaşamazsınız. Suları temiz ise ve güzelce yemlerseniz bir tane kayıp yaşamazsınız. Neden granugreen kullanılmamalı? Şundan gördüğüm en çok şişen yem o. Neredeyse 3 katı şişiyor. Verilebilir ancak ıslatılması gerekiyor vermeden önce. Yoksa hayvanın karnında şişer. Bence çok da kaliteli bir yem olmadığı için uğraşmaya, vermeye gerek yok.
Tropheuslar
Ben yardım edeyim size. Troplar için öncelikle "evet ben bu işi biliyorum" demeniz gerekir. Yoksa nazlı balıktır sıkıntı yaşarsınız. Balıkların ne istediklerini, nasıl yaşatılmaları gerektiklerini bilirseniz sorun yaşamazsınız.
1- Başlangıç için duboisi, ikola, bemba iyidir. İlangi, red rainbow gibi türler biraz daha nazlıdır.
2- Yemde sınır yok. İsterseniz 250 çeşit kullanın. Bu sizin maddi imkanınızla alakalı bir durum. 2-3 çeşit yeter. Üstüne koyacağınız her yem daha güzel olur. Bir yemden 100 gr. alacağınıza 50'şer gr iki çeşit yem alın. Genellikle yemlerin 100 gr'ı 8-9 lira civarıdır. Çok bir şey tutmaz. Kesinlikle granugreen almayın.
3- Aşırı yemleme yapmamak, suyu temiz tutmak, 2-3 güne bir yeşillik vermek, stres yapan ne varsa yok etmek.
4- İyi paketlerseniz hiçbir şey olmaz. Havalar ısındı. Hava motoruyla hiçbir sorun olmadan elinize ulaşır.
5- Türkiye suları zaten serttir. Suyun ph'siyle oynamanıza çok gerek yok. Ph ile oynamak tehlikelidir. Yükseltirseniz güzel olur ancak bunun için buffer ve lake salt almanız gerekir bu da pahalıdır. İmkanınız varsa alın yoksa bir sorun oluşturmaz eksikliği.
Saygılar...
önderözlü 2012-03-08 00:11:06
Ben yardım edeyim size. Troplar için öncelikle "evet ben bu işi biliyorum" demeniz gerekir. Yoksa nazlı balıktır sıkıntı yaşarsınız. Balıkların ne istediklerini, nasıl yaşatılmaları gerektiklerini bilirseniz sorun yaşamazsınız.
1- Başlangıç için duboisi, ikola, bemba iyidir. İlangi, red rainbow gibi türler biraz daha nazlıdır.
2- Yemde sınır yok. İsterseniz 250 çeşit kullanın. Bu sizin maddi imkanınızla alakalı bir durum. 2-3 çeşit yeter. Üstüne koyacağınız her yem daha güzel olur. Bir yemden 100 gr. alacağınıza 50'şer gr iki çeşit yem alın. Genellikle yemlerin 100 gr'ı 8-9 lira civarıdır. Çok bir şey tutmaz. Kesinlikle granugreen almayın.
3- Aşırı yemleme yapmamak, suyu temiz tutmak, 2-3 güne bir yeşillik vermek, stres yapan ne varsa yok etmek.
4- İyi paketlerseniz hiçbir şey olmaz. Havalar ısındı. Hava motoruyla hiçbir sorun olmadan elinize ulaşır.
5- Türkiye suları zaten serttir. Suyun ph'siyle oynamanıza çok gerek yok. Ph ile oynamak tehlikelidir. Yükseltirseniz güzel olur ancak bunun için buffer ve lake salt almanız gerekir bu da pahalıdır. İmkanınız varsa alın yoksa bir sorun oluşturmaz eksikliği.
Saygılar...
Üretimhane açmak isteyenlere...
Sayın arkadaşlar bu yazı Kürşat Beyin de belirttiği gibi alıntı. Sanki Kürşat Bey yazmış gibi teşekkürler ediliyor. Kürşat Beye güzel bir yazıyı paylaştığı için teşekkürler. Volkan Erikçi'ye haksızlık olmasın.
Sayın arkadaşlar bu yazı Kürşat Beyin de belirttiği gibi alıntı. Sanki Kürşat Bey yazmış gibi teşekkürler ediliyor. Kürşat Beye güzel bir yazıyı paylaştığı için teşekkürler. Volkan Erikçi'ye haksızlık olmasın.
Denizli'deki Tanganyika... Show Must Go On !!!
30 red rainbow 30 ikola kaiser aldım Mehmet Beyden. Son derece beyefendi, dürüst birisi. Kesinlikle gözü kapalı ticaret yapabilirsiniz. Balıklarının kalitesine zaten söylenecek söz yok. Teşekkür ederim Mehmet Bey gönderiminiz için.
30 red rainbow 30 ikola kaiser aldım Mehmet Beyden. Son derece beyefendi, dürüst birisi. Kesinlikle gözü kapalı ticaret yapabilirsiniz. Balıklarının kalitesine zaten söylenecek söz yok. Teşekkür ederim Mehmet Bey gönderiminiz için.
Kendi yemimizi yapmak için bir fikir
Bunların bazıları ile zaten ev yapımı yem yapılıyor ve son derece yararlıdır hem de ucuza mal olur. Ancak un olmaz. Zira hayvanların doğasında karbonhidratlı besin yoktur. Onun için un konmaz. Fındık, fıstık gereksizdir. Sanırım üremeyi tetikletmeye çalışıyorsun. :D Doğru tarif şudur: 1 kilo daha yüreği (yağlarından ve sinirlerinden ayrılacak), yarım kilo alabalık yahut somon, yarım kilo karides. Bunlar çiğ olarak et makinasından geçirilir. Ispanak, bezelye, salçalık kırmızı biber (acı olmayanlardan), havuç haşlanır ve makinadan geçirilir. 2-3 adet sarımsak iyice dövülür, spiruluna tabler 5-6-7 ne kadar koyarsan (dövülerek), Supradyne (vitamin) dövülecek, 4-5 adet yumurta (çiğ). Hepsini güzelce karıştır, kilitli buz dolabı poşetlerine düzgünce koyup at buzluğa. Ancak derin dondurucu olacak. 3-4 gün sonra ver. Bak bakalım noluyor?
önderözlü 2011-07-22 01:02:56
Bunların bazıları ile zaten ev yapımı yem yapılıyor ve son derece yararlıdır hem de ucuza mal olur. Ancak un olmaz. Zira hayvanların doğasında karbonhidratlı besin yoktur. Onun için un konmaz. Fındık, fıstık gereksizdir. Sanırım üremeyi tetikletmeye çalışıyorsun. :D Doğru tarif şudur: 1 kilo daha yüreği (yağlarından ve sinirlerinden ayrılacak), yarım kilo alabalık yahut somon, yarım kilo karides. Bunlar çiğ olarak et makinasından geçirilir. Ispanak, bezelye, salçalık kırmızı biber (acı olmayanlardan), havuç haşlanır ve makinadan geçirilir. 2-3 adet sarımsak iyice dövülür, spiruluna tabler 5-6-7 ne kadar koyarsan (dövülerek), Supradyne (vitamin) dövülecek, 4-5 adet yumurta (çiğ). Hepsini güzelce karıştır, kilitli buz dolabı poşetlerine düzgünce koyup at buzluğa. Ancak derin dondurucu olacak. 3-4 gün sonra ver. Bak bakalım noluyor?
larviva yem hakkında önemli bilgi
Fabrika kapanmadı. Türkiye ithalatçısı ile görüştüm çok büyük miktarlarda ithal etmemizi istediler o kadar satılmadığı için artık ithal etmiyoruz dedi.
Fabrika kapanmadı. Türkiye ithalatçısı ile görüştüm çok büyük miktarlarda ithal etmemizi istediler o kadar satılmadığı için artık ithal etmiyoruz dedi.
Akvaryumumda garip kahverengi lekeler çok önemli
Cüce vatoz. O gereğini yapar bir daha da göremezsin bunları.
Cüce vatoz. O gereğini yapar bir daha da göremezsin bunları.
SON MESAJLAR
- Armatür Seçimi Powerled Mi Smd Led Mi? wolxa, 02:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çapa Kurdu FurkanÇ, 02:11
Yeni Üye Forumu - 350 Litre 135*55*50 fishhyy, 01:36
Akvaryum Tanıtımı - Anubias Kesimi K0L0Ni, 01:30
Bitki Türleri ve Bakımı - Otocat Sağ Kalabilecek Mi? mrrking, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Atakan Petshop Güvenilir Mi? K0L0Ni, 01:02
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Tankım 60*40*40 fishhyy, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Hakkında Sorular Cyber_Scout, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Ht 100w Isıtıcı Lambası Sürekli Yanıyor fishhyy, 00:41
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bks Tüp Üzerinde Hava Yazıyor Co2 Kullanılır Mı ? mrrking, 23:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 9 Ph Vatoz Ve Çöpçü K0L0Ni, 22:20
Yeni Üye Forumu - 60*40*40 Samnastrp, 22:11
Filtreleme Seçenekleri - Alsancak Petshop'tan Canlı Alışverişi Yapan Var Mı odinein, 21:47
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Betta İle Yaşayabilecek Bir Tür fishhyy, 20:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discus Balıklarım Çok Stresli Ve Ürkek Görünüyor? kuman, 20:09
Discus - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) ogurcay, 17:18
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Mı Ramirezi Mi ? AtlasPoyraz, 15:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklarımda Geçmeyen Yara Alikevicius43, 13:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Yapay Kuluçka - Trichogaster Leerii (inci Gurami) ternapi, 13:18
Labirentliler - 10 Litre De Betta GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:09
Labirentliler - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 11:37
Yeni Üye Forumu - 100 Ltr Akvaryuma Sessiz Güçlü Askı Filtre Tavsiye Salihszdgr, 10:29
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Burunlar Çöpçülere Saldırıyor scorpion26, 09:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Tank Neon Tetralar Hakkında Bilgi Orhan76, 09:09
Amerikan Tetraları - Filtre Sorunu neomeo, 08:28
Filtre ve Sump Yapımı - Buhar Camı? yemrekozenn, 08:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hasta Betta fishhyy, 23:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Aktif Karbon Dağıldı fishhyy, 23:32
Yeni Üye Forumu - Creaqua Slim Flex Mi Chihiros B Serisimi ilkay41, 22:57
Yeni Üye Forumu - Clown Killifish K0L0Ni, 22:43
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Arkafon Yansıması K0L0Ni, 22:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Oscar Balığı Rengi Hakkında K0L0Ni, 22:40
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin UygarBey, 22:34
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Canlı Ekleme İçin Destek fishhyy, 22:33
Kedi Balıkları Forumu - Kapsül Gübre ? fishhyy, 22:08
Taban ve Gübreleme - 200 Litre Kurulum Başlangıcı AmatorCichlidci, 20:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eriyen Ve Sararan Yapraklar WRotala, 19:14
Bitki Akvaryumları Genel - 45.27.27 Yeni High Tech Kurulum Aydınlatma Önerisi Cyber_Scout, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Chatgpt Neon Tetra Yavrulama Planı Samnastrp, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balıklara Nasıl İsim Veriyoruz? Bayulker, 17:26
Tanganyika Cichlidleri - Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ? mrah, 16:33
Taban ve Gübreleme - Lowtech Beta Akvaryumu Kuruyorum Cyber_Scout, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 16:00
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Medaka Fry+neocaridina Cyber_Scout, 15:54
Akvaryum Tanıtımı - 50x40x35 Bitkili Akvaryumum merutay, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Alttan Sumplu Çok Yönlü Tasarım ilhannnn01, 14:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 80x45x40 Lowtech Tanıtım LedZeppelin, 13:57
Akvaryum Tanıtımı - Plastik Izgara fishhyy, 12:20
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balık Önerisi fishhyy, 12:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 02:08
- Akvaryum 30*30 metsi 02:08
- L 201 - 333 Erkekler muyat 01:35
- 2 Adet Dantum Melek Tekin35 01:16
- Neocaridina Mavi Melek Karides Uguzel 01:15
- Neocaridina Kiraz Karides Uguzel 01:15
- Karides , Salyangoz . gyunda 00:35
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 00:15
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 00:15
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 23:43
- Chihiros B60 Uriel 23:43
- Resun Aco-012 TahaArif 23:36
- 80 Cm Uygun Fiyat Mobilyali Akvaryum bilalulugtekin 23:02
- Triple Red Kakadu Koloni -tül German Blue Ramirezi yamansengonca 22:36
- Akvaryum Seti / 3d Yazıcı Takaslı selahattinfidan 22:23
- Son Malzemeler! selahattinfidan 22:23
- Hb White Lepistes omererbas 22:21
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 22:21
- Led Driver 36-48w ilh4n 22:10
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 22:10
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 22:10
- 50x50x45h Ve 50x40x40h Akvaryumlar Tuby 21:15
- Yeşil Kılıçkuyruk Arıyorum Aqualung 20:28
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 20:14
- A+ Kalite Bloodymary Karides, Kiraz Karides yagiz.sonmez 20:14
- Power Led Armatür pichamsi 19:53
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 18:54
- Discus Ve Eş Discus F13K 18:54
- Damızlık Melek Ve Oranda F13K 18:54
- Amazon Hançerleri kerem1135 18:00
- Katil Salyangoz - 100 Tl kerem1135 18:00
- Jbl Discon Koni Discus Melek Yumutlama Hunisi kerem1135 18:00
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:57
- Tuxedo Koi Lepistes,aymoly,plati,vatoz EKAR 17:45
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 17:45
- Plati, Blackmoly, L144 Vatos mesagac 17:23
- Anubias Var Nana mesagac 17:23
- Balıkesir Su Piresi Kültürü ternapi 17:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:52
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 16:52
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 16:52
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 16:14
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 16:11
- Özel Yapım 170*70 H:60 Beyaz Mobilyalı Akvaryum Serengeti 16:07
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:05
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:05
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:05
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 15:34
- Özel Tür Endler(red Scarlet) YunusEmin210 15:13
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 14:42
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
tunahanislek,
efkango,
feritakan,
fishhyy,
K0L0Ni,
Bataron,
MuratOzdemir,
Dumbbell,
Sunborn,
vedo4488,
OrhuN Sarı,
mereny,
eemin87,
akomania,
Cyber_Scout,
Mahir06,
gürkanbey,
BaldGuy,
mrah,
Tallha,
buraktanatar,
Hidro Dinamik,
Balikcidede,
osmandbnl,
Alpay232,
MiSoSiKiaN,
urzais,
Ehtiyar,
EKAR,
metalhead,
MCY4,
oscarus,
TahaArif,
TSevil,
Furcifer,
sorbiek,
K3r3m,
Diplomi_wmEn,
Diplomi_ksei,
Diplomi_kxMt,
Diplomi_dwst,
mrrking,
egedin,
Hoppala,
xfuriousx,
Ayberk1634,
Austine,
Mustafa Fındık,
Laetacara,
Birhayvansever,
MrtGn,
ulutasatilla,
farabix13,
Selo.,
JDEAN,
Sipidigonzales,
AmatorCichlidci,
Selim ÇAKIR,
Kizmaz,
zafer3885,
Ozmoziz,
dimbeleth,
Bagcilarbalik,
Tata,
sametyildiz,
NotEvenBeginner,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.