ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Bunu biliyorum Önder bey çok haklısınız ama biz yinede onları kurtarmak için çabalamalıyız çünkü ben bu kuyruk erimesini lepisteslerimde görmeden tam 8 ay bi yavru bile kayıp vermeden yaşattım ve şimdi bunlar bana çok anlamsız geliyo ve bi o kadarda üzücü... Peki ben daha hastalık ilk evresindeyken yani kurtarılma olasılığı çok yüksekken balıklarımı kurtarmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum birisi bana bişeyler önerirse çok sevinirim lütfen.
Canlıdaki Belirtiler: Akvaryumumumdaki tüm lepistesleri yazın yine aynı kuyruk erimesinden kaybetmiştim ve 1 hafta kadar önce yeniden akvaryum kurdum yarısı yerli yarısı ital 30 tane lepistes aldım. (dişi sayısı erkek sayısı eşit gibi ama yeni dişiler almayı düşünüyorum) Ama şuan bazı lepisteslerimde yine kuyruk erimesinden şüpheleniyorum kuyrukları kısalıyor ve şeffaflaşıyor ama hareketleri gayet sağlıklı görünüyo hiçbirinde anormal bi hareket yok.
Akvaryum Kapasitesi (litre):200lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:13 tane elma salyangozu 3 watoz 2 albino 3 komando çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bi mango kökü var o lepisteslere zarar vermiş olabilir ph değerini düşürerek yada akvaryum yeni olduğu için bi zehirlenme amonyak nitrat vb. yada akvaryum kurulumunda balıkların yaşadığı sitres, bi ordam bi oraya aktarılması vb. olabilir yavrulukta bekleyen hamilelerin sitrese girmesi olabilir.(tül yavruluk)
Filitrasyon: Günde bi kaç saat çalışan iç filtre(filtrelemede bi problemim yok ama)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Fishtavit ( balık vitamini) ve su berraklaştırıcı.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yukarıda özetledim.
Sonuç olarak balıkların hasta olup olmadığındanda emin değilim ama içim hiç rahat değil ve kuyruk erimesi hastalığında görülen tüm belirtiler ve etkenler; sitres su değişimi vb. akvaryumda var ama çok büyük bi sitres yok mutlu bile sayılabilirler ama ben bu kuyruklardaki kısalmayı hissedebiliyorum ve önlem almak istiyorum bi çeşit mantarda olabilir yada akvaryuma dozunu kaçırdığım sıvı fishtamin(vitamin) yada su berraklaştırıcısından bi şekilde zehirlenmede olabilir... peki ben ne gibi önlemler almalıyım? lütfen bana yardım edin akvaryumumda neleri değiştirmem gerekiyo? yada genel olarak neler yapmam gerekiyo? Lütfen yardım edin!
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:lepisteslerimin kuyrukları kısalmaya başlamıştı bi kaç gün sonrada yarısından çoğu öldü ve kalanlarında ölmesi an meselesi
Akvaryum Kapasitesi (litre):80-35-20
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:çöpçüler vatozler ve salyangozler
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):normal 26C
Filitrasyon:iç filitre hava taşı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:balıklarım ölmeye başlayınca suya metinal mavisi döktüm
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumuma bir akvaryumcudan bir lepistes aldım onunda kuyruğu benimkiler gibi kısaydı ancak eve götüremeden yolda ölünce akvaryumcuya geri döndüm sonrada bana sattığı lepisteslerin hastalıklı olduğunu farkettiğini söyledi onun yerine hastalıklı tanktan bana 10 kök kadar saz verdi. Bende ona madem akvaryumda sorun var bu bitkilerden benim akvaryumuma hastalık geçmezmi dedim bitkiden bişey olmaz dedi. Bende inanım aldım diktim ve sonrada hic lepistesim kalmadı.
Şimdi ne yapmam gerekiyor 40 litrelik bi tankım var çöpçü salyangoz ve vatozlarımı oraya alacağım ve orda ısıtıcı olmadığı için büyük akvaryumdakini oraya takacağım sonrada büyük akvaryumu %100 su değişimi yapacağım ve doldurduktan sonra ne yapmalıyım?
Bu fotodakiler gibi ama ayrıca siyah siyat desenli noktaları var.
Arkadaşlar bi arkadaşımdan yaklaşık 5-6 ay önce aldığım yeni doğmuş lepisteslerim önce cok renksizdi sonra renklamaya başladılar ama dişiler tamamen renksizdi erkekler dişilere göre cok renkli üstlerinde siyah çizgiler(faça gibi) ve benekler oluşuyo hafif turuncumsu bi renk aldı ayrıca erkeklerin kuyruları yavaş yavar alt taraflarından desenli desenli renk almaya başlıyor dişilerde tek bir renk yok. Bu durumu akvaryumcuya sordum lepistesler çok üreyip kırma versiyonları cıktıkça başka bir türün oluştuğunu söledi hatta bu tür lepisteslerin avrupada cok tutulduğundan bahsetti ama ben bi karar veremedim bunlar lepistesmi yoksa endlermi!!
Arkadaşlar normal akvaryumlar için şu an bütcem olmadığı için bir akvaryum yapacağım yada bir camcıya az maliyetle yaptıracağım bu akvaryum;
Sarı prenses kolay bir çiklettir size çok sorun çıkarmaz 5-6 dişi 1erkek akvaryumunuz için idealdir
Onu biliyorum acnak bu dişilerin ölümü yada hastalığıyla sonuçlanırmı dolağ birşeymi.
Arkadaşlar bir tane sarı prensesim vardı(erkek) yanına bugün iki yetişkin dişi aldım çiftleşsinler diye dişileri salınca erkek dişileri kovalamaya başladı ama dişiler arasıra su yüzeyine çıkıp soluklanıyor gibi hareketler yapıyor bunun sebebi ne olabilir sakıncalı bir durummudur doğalmıdır.
Şöyle bakalım arkadaşım seni annen o depoya atsa yanınada yemek su koysa acıktıkça yesen olurmu olmaz işte sende balıklarına binevi bunu yapmış olursun balıklarının ölmesinden ordan geri nasıl yakalayacağından yada nasıl hergün oraya gidip bakacağından geçtim hepsi öleceği için orayı böcek basar 2500 ton dediğine göre her litreye 2 böcek düşse 5000 artık gerisini sen düşün kokudan mahallye girilmez kediler falan dadanır dama ne olur bilemem ama kesin bildiğim birşey var ana habere çıkarsınız tahta yangın merdiveninden sonra en büyük olay diye.
SON MESAJLAR
- Walstad Felsefesiyle Kurulan Akvaryum Tasarlayıp H darkaura, 21:12
Yeni Üye Forumu - Soil Sonrası Balık Eklenir Mi? gorkem41, 21:00
Taban ve Gübreleme - Japon Balığım Neden Böyle? Sento, 20:22
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryuma Aydınlatma Yapımı bor31, 19:15
Aydınlatma - Akvaryumdaki Eksikler İçin Öneri İsterim akvaristsaglam, 18:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çamur Zıpzıpı Balıkmen, 18:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Salyangoz Neyin Nesi? farmany, 17:49
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Hakkında Detaylı Bilgi Arıyorum Rimfy01, 17:30
Yeni Üye Forumu - Sera Crystal Clear Mı Yoksa Aquelin Magic Balls Mı urzais, 17:00
Yeni Üye Forumu - Kararsızlık ! Erenguven, 16:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumdan Baloncuklar Çıkıyor Sürekli Erenguven, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Önerisi urzais, 16:21
Filtreleme Seçenekleri - Sump Dizilimi Nasıl Olmalı ilhannnn01, 15:27
Filtreleme Seçenekleri - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Orhan76, 12:12
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 11:55
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İsta Co2 Basic Set yhackup, 10:43
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sunsun Hw 604b Ses Problemi Fatih_hakankaan, 10:19
Yeni Üye Forumu - Karidesler İçin Aktif Toprak Aguamentist, 10:06
Bitki Akvaryumları Genel - Kaç Watt Isıtıcı Almam Gerekiyor? Jotunheim, 10:01
Malzemeler ve Yemler Forumu - İlk Kez Bitkili Akvaryum Kuracağım yhackup, 09:44
Yeni Üye Forumu - Dario Dario (red Scarlet) rasporasrc, 09:31
Akvaryum Tanıtımı - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. Cyber_Scout, 08:48
Akvaryum Tanıtımı - Ember Tetra, Karides, Elbette Bitkiler Ehtiyar, 02:41
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:45
Akvaryum Tanıtımı - Dıy Peltierli Termostatlı Akvaryum Soğutucu Deneme koray ulusoy, 01:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Japon Balığı Yanına Hangi Balık Gider GhostKoi, 01:04
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bolivian Black Ram AliMurat27, 00:00
Yeni Üye Forumu - Black Bolivian Ramirez AliMurat27, 23:51
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Pamukcuk Sorunu Me0, 23:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Beta Balığım Akvaryumdan Zıplamış ceyh, 23:13
Yeni Üye Forumu - Kum Esk2626, 23:09
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kuruyorum seiryuhare, 22:50
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Hastamı ? Burakaltn., 22:02
Yeni Üye Forumu - Yabani Balıklar Pellet Yem Vb Alıştırma Cyber_Scout, 21:39
Yeni Üye Forumu - 40-40-40 Deniz Akvaryumu Naısl Kurulur Cyber_Scout, 21:37
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Blacwater Temalı İlk Akvaryum Kurulumu BASARSURMEGOZ, 18:37
Yeni Üye Forumu - Sisl Kum İçin Bitki Önerisi sercankocatepe, 17:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası pianoƒish, 17:27
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Sari Prenseslerin Hangi Türü Daha Degerli Cyber_Scout, 17:19
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Zirveye, Acısu Velifera Günlüğüm melihcarus, 15:57
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Dış Filtre Tavsiye yemrekozenn, 15:42
Filtreleme Seçenekleri - Filtre Dizilimim Doğru Mu? alp3r, 15:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kayalık Akvaryum Ve Tür Önerisi yemrekozenn, 12:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerde Kuyruk Erimesi Ve İncelmesi bahautkuu, 12:19
Hastalıklar ve İlaçlar - 100-40-50 Akvaryumum Umutoty, 11:56
Akvaryum Tanıtımı - Flowerhorn Çifti panzehir1979, 10:47
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Japon Akvaryumu Balasagun16, 00:44
Akvaryum Tanıtımı - Kum Tercihi Att19, 00:38
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Seçimi sedatkaryurek, 23:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Bilalkadir, 20:52
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eş Kribensis yakaryus 20:57
- Java Moss Sancaktar 20:42
- Özel Moss Türleri Arıyorum Suprabranchial 20:35
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 20:32
- Wabi Kusa(rotala Green,rotala Red,rotala Sayhadrca UraL 20:32
- Mobilyalı Akvaryum Ercankurt 19:57
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:08
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 18:08
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 18:01
- Bitki Armatürü buraktanatar 18:01
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes buraktanatar 18:01
- Neocaridina - Caridina Karides- Cüce Kerevit - Yem karidesrehberi 17:33
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 17:33
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 17:33
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 17:33
- Eheim Motorlar, Tetra Isıtıcılar, Kum , Sünger Vs. Firefighter 17:31
- Sera 4 Çıkışlı Hava Motoru Sessiz Firefighter 17:31
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 17:02
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 16:50
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirke Kurdu-canlı Yem tuncaysargin 16:44
- Hava Motoru LEGEND59 16:35
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 16:35
- Koi Betta, Sterbai, Red Cap Oranda, Vatoz Yavrusu nikon_ 16:29
- Electric Blue Ramirezi Çift Thunderbird 16:28
- Uaru Fakir Discusu rasporasrc 15:42
- Yetişkin Dişi Kakadu Arıyorum jacksoap 15:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:07
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:07
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:07
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:07
- Su Piresi & Infusoria Amati340 14:31
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:31
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:31
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:31
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:31
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-30/03/26 osmandbnl 14:16
- Elma Salyangozu egol 14:10
- Moscow Dark Blue Lepistes Her Boy Satılık emre12ozkan 13:51
- Rotala Blood Red - Hydrocotyle Tripartita emre12ozkan 13:51
- Hemigrammus Bleheri (kırmızı Burun Tetra) ozkan61 13:39
- Güncellenmiş Bol Çeşitli Akvaryum Malzemeleri Samoo 13:38
- Apistogramma Cacatuoides Samoo 13:38
- 30*30*30h Akvaryum Samoo 13:38
- Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:24
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:24
- Moss Teli CevdetSERBEST 13:24
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 12:12
- Ful Black Lepistes 6 Erkek 6 Dişi beypazarlı 12:00
- Neocaridina Davidi Kiraz Karides Damızlık Boy beypazarlı 12:00
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 11:35
KULLANICILAR
- 147 Online Kullanıcı, 80 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.