ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
bugrad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Ocak 2010 10:30
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Bugra Dellalbasi
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1988
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Bugra Dellalbasi
Bobby & Tommy'nin Babası
Bobby & Tommy'nin Babası
SON 6 MESAJI
Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Arkadaşlar merhaba
Önceki soruma cevap gelmedi ama ben yine acil olarak bir soru sormak istiyorum cevaplarsanz çok sevinirim.
3 haftadır baktığım kaplumbağamın yanına dün akşam bir kaplumbağa daha aldım.
Akvaryumun içinde oyun oynamaya basladılar bile hatta yeni aldığım küçük olan kuru alandaki güneşlenme zevkine bir kac saat de alıştı. Digeri hala ürkek olduğu için çıktıktan hemen sonra atıyor kendini. Asil konuya geleyim bu sabah yem vermek için suya baktığımda suyun içinde tükürük benzeri beyaz bir sıvı vardı. Acaba bu yeni aldigim Sera yemden mi kaynaklanıyor (üstünde balık resmi var) çünkü çiftleşmelerine imkan yok çok küçükler. Bunun sebebi nedir açıklarsanız sevinirim. Önemli birsey de olmayabilir benim daha önce dikkat etmediğim ama şu anda cidden endişeliyim.
murad 2010-01-19 12:37:22
Arkadaşlar merhaba
Önceki soruma cevap gelmedi ama ben yine acil olarak bir soru sormak istiyorum cevaplarsanz çok sevinirim.
3 haftadır baktığım kaplumbağamın yanına dün akşam bir kaplumbağa daha aldım.
Akvaryumun içinde oyun oynamaya basladılar bile hatta yeni aldığım küçük olan kuru alandaki güneşlenme zevkine bir kac saat de alıştı. Digeri hala ürkek olduğu için çıktıktan hemen sonra atıyor kendini. Asil konuya geleyim bu sabah yem vermek için suya baktığımda suyun içinde tükürük benzeri beyaz bir sıvı vardı. Acaba bu yeni aldigim Sera yemden mi kaynaklanıyor (üstünde balık resmi var) çünkü çiftleşmelerine imkan yok çok küçükler. Bunun sebebi nedir açıklarsanız sevinirim. Önemli birsey de olmayabilir benim daha önce dikkat etmediğim ama şu anda cidden endişeliyim.
Süper o halde. Yavrucakların biraz rahata erdiğini bilmek güzel oldu. Çunku daha 3 gun önce (siteden haberım olmadan) plastık kutusundaydı. Sonra olayı kavrayıp toparlamam ve onları rahat ettırmem 2 günümü aldı 150 tl malıyete. Bu 2 miniğe bakabilmek için çok büyük bi miktar değil sanırım. Şu anda sadece üstünde duracakları adanın üstten spotu yok onuda sipariş ettim yarın gelicek. Sonra fotolarını koyucam buraya :) Yazmışken aklıma gelen bikaç soruyuda sormak isterim cevaplarsanız sevinirim.
1- Standartlarını şu anda yerıne getırdıgım halde yem yemıyolar ve hala devamlı bır uyku halindeler. Onları biraz yuvalarına alışmaları için rahatmı bırakmam gerekıyor. Ben çokmu haraket beklıyorum :)
2- Isıtıcı 28 de iken dışarıdaki derece ölçer 26 yı gösterıyordu bende o yuzden ıcerdekı ısıtıcıyı 30 a aldım ve şimdi 28 oldu. Bunun bi zararı olmaz sanırım.
3- Suyunu ne sıklıkla değiştirmeliyim. Orta boy bir hava filtresı kullanıyorum.
4- Hava filtresinden cıkan dalga mınıklerı etkılermı ? Gercı abartı bısey de degıl ama merak ettım sadece. Önüne süs bitkilerinden birini koyup birazda olsa azalttım durumu ama yanlıs degıldır umarım.
Süper o halde. Yavrucakların biraz rahata erdiğini bilmek güzel oldu. Çunku daha 3 gun önce (siteden haberım olmadan) plastık kutusundaydı. Sonra olayı kavrayıp toparlamam ve onları rahat ettırmem 2 günümü aldı 150 tl malıyete. Bu 2 miniğe bakabilmek için çok büyük bi miktar değil sanırım. Şu anda sadece üstünde duracakları adanın üstten spotu yok onuda sipariş ettim yarın gelicek. Sonra fotolarını koyucam buraya :) Yazmışken aklıma gelen bikaç soruyuda sormak isterim cevaplarsanız sevinirim.
1- Standartlarını şu anda yerıne getırdıgım halde yem yemıyolar ve hala devamlı bır uyku halindeler. Onları biraz yuvalarına alışmaları için rahatmı bırakmam gerekıyor. Ben çokmu haraket beklıyorum :)
2- Isıtıcı 28 de iken dışarıdaki derece ölçer 26 yı gösterıyordu bende o yuzden ıcerdekı ısıtıcıyı 30 a aldım ve şimdi 28 oldu. Bunun bi zararı olmaz sanırım.
3- Suyunu ne sıklıkla değiştirmeliyim. Orta boy bir hava filtresı kullanıyorum.
4- Hava filtresinden cıkan dalga mınıklerı etkılermı ? Gercı abartı bısey de degıl ama merak ettım sadece. Önüne süs bitkilerinden birini koyup birazda olsa azalttım durumu ama yanlıs degıldır umarım.
Evet yanıyor. Herşey normal gözüküyor ayarlarında.
Sadece biraz geç ısınıyor gibi geldi ve hava filtresinin yanında oldugu için acaba yanlışmı koydum diye şüphelendim biraz. Dereceyide önce yan tarafa yapıştırıp daha sonra ön tarafa aldım ve suyun sevıyesı az oldugu için onuda yan yapıstırmak zorunda kaldım. Tam ölçemez diye de tereddütteyim biraz. Ama 4 derece falan yukseldi 15 dakikadır. Derecenin üstündeki rakam hafif yeşil gibi oluyor. Bu şekilde heralde gösterimi :)
Evet yanıyor. Herşey normal gözüküyor ayarlarında.
Sadece biraz geç ısınıyor gibi geldi ve hava filtresinin yanında oldugu için acaba yanlışmı koydum diye şüphelendim biraz. Dereceyide önce yan tarafa yapıştırıp daha sonra ön tarafa aldım ve suyun sevıyesı az oldugu için onuda yan yapıstırmak zorunda kaldım. Tam ölçemez diye de tereddütteyim biraz. Ama 4 derece falan yukseldi 15 dakikadır. Derecenin üstündeki rakam hafif yeşil gibi oluyor. Bu şekilde heralde gösterimi :)
Arkadaşlar bugün yeni 1 metrelik bir akvaryum alıp içine de Minjiang marka 100 w bir ısıtıcı aldım. Kabloların kotu gozukmemesı için hava filtresiyle yan yana koydum. 30 dakika olmasına rağmen suda herhangi bir ısı yok, ısıtıcıyı ellediğim zaman ondada bir ısınma söz konusu değil. Acaba ısıtıcımı bozuk, benmı acele edıyorum ısıtıcı kendı etrafına sıcaklık vermez mı ? yada yanyana koymam işi geciktiriyormu ? acil yardım beklıyorum. tesekkur ederım.
Arkadaşlar bugün yeni 1 metrelik bir akvaryum alıp içine de Minjiang marka 100 w bir ısıtıcı aldım. Kabloların kotu gozukmemesı için hava filtresiyle yan yana koydum. 30 dakika olmasına rağmen suda herhangi bir ısı yok, ısıtıcıyı ellediğim zaman ondada bir ısınma söz konusu değil. Acaba ısıtıcımı bozuk, benmı acele edıyorum ısıtıcı kendı etrafına sıcaklık vermez mı ? yada yanyana koymam işi geciktiriyormu ? acil yardım beklıyorum. tesekkur ederım.
Kaplumbağalar ve güneşlendirme
Cevap için teşekkür ederim. Pazar günlerimi bu minik yavrulara adayıp su değişimlerini ve akvaryum bakımlarını hafta bir yapmayı dusunuyorum bu sekılde olsa bile buharlaşma ve yosun oluşumu sorun olurmu. Cunku aksi taktirde üst kapak kullanılamaz ve dekor olarakta göre şık gelmeyen bir biçim olacak akvaryumda :)
Cevap için teşekkür ederim. Pazar günlerimi bu minik yavrulara adayıp su değişimlerini ve akvaryum bakımlarını hafta bir yapmayı dusunuyorum bu sekılde olsa bile buharlaşma ve yosun oluşumu sorun olurmu. Cunku aksi taktirde üst kapak kullanılamaz ve dekor olarakta göre şık gelmeyen bir biçim olacak akvaryumda :)
ki zaten florasan ısıyı karşılamıyorsa zaten kesınlıkle bu yandan tutturulan spot lambalardan almam şart. akvaryumun üst tarafındaki florasan yerıne direk uv lamba taksam sorun olurmu ?
keşke bu bilgilerin yanında birkaçtane de örnek akvaryum çeşitleri olsaydı da örnek alsaydık :)
Kaplumbağalar ve güneşlendirme
Arkadaşlar Öncelikle Herkese Selamlar
Arkadaşlar Öncelikle Herkese Selamlar
Forumunuzdan dün 2 minik evlat alınca haberim oldu. Bugün işyerinde girip bakiyim ne yerler ne içerler sağlıklılarmı diye search ederken sitenizden haberım oldu ve yaklasık sabah 9 dan beri sitenizde cok guzel bilgiler edindim. Ve 2 gün içerisinde o plastik kutuyu gözlerinin önünde parçalayıp onlara çok güzel bir ortam hazırlama ihtiyacı hissettim. Kafamdaki soru işaretleriyle başlamak isterim. Bildiginiz gibi dışarıda satılan akvaryumlarda floresan şeklinde sadece yukarıdan ışık veren yarı açık bir kapak bulunuyor ben bu kapağa bir adet ısıtıcı floresan bir adetde uv lamba olucak sekılde yanyana ıkısınıde koysam uzunlamasına yani ikiside direk hem suya hemde karaya ışık ve ısı verıcek. bu sekılde olması herhangi bir zarar verirmi ? Yoksa o kadar yakın olmaları iyi degılmı ? Yada suyu degılde sadece kuruyacakları karayamı direk ışık ve ısının gitmesi uygunmu. Diğer türlü maddi yönden beni çok zorlar. Not: Suya ayrıca ısıtıcı alacagım.
SON MESAJLAR
- Betta Akım Düzeyi melih547, 01:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Tür Desteği serkanavc, 01:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl İçin Bilgi egemenc, 01:30
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Hortum Temizliği... darkaura, 01:19
Filtre ve Sump Yapımı - L 144 Vatoz Yavru Besleme Mihtat Sinanbey, 01:11
Yeni Üye Forumu - 100 50 40 Lepistes Tankı taku, 00:12
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Prenses Yavrularım Hastamı? CikletSevdalısı, 00:10
Yeni Üye Forumu - Minik Maswalarım AVCl, 23:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumu Birminikçınar, 23:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150 Litre Akvaryum Bitki Gelişim Problemi Bertoow, 23:24
Yeni Üye Forumu - Topraksız Akvaryumda Cankı Bitki Kaangzkr, 23:19
Bitki Akvaryumları Genel - 50-35-35 1 Aylık Tankım Srknatmn, 23:02
Akvaryum Tanıtımı - 3 Sepetli Dış Filtre Malzeme Dizilimi Srknatmn, 22:34
Filtreleme Seçenekleri - Fluval 407 Yorumlarınız Srknatmn, 22:29
Filtreleme Seçenekleri - Rio Negro Biyotopundan Bir Kesit (kurulum) Hobimus, 21:58
Akvaryum Tanıtımı - Geçici Süre koraykbl, 21:54
Yeni Üye Forumu - Beta Balığımın Durumu koraykbl, 21:50
Labirentliler - Dış Filtre Debisi Düştü Goldfish2000, 19:50
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtre Ve Gübre Öneri KaanE, 19:02
Filtreleme Seçenekleri - 55 Litre Caridina Akvaryumu – Baştan Sona Kurulum harpet, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - Bişiri Türü Balıkmen, 17:06
Kedi Balıkları Forumu - Aydınlatma Hakkında; Klesvikss, 15:05
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 13:38
Akvaryum Tanıtımı - Gördüğünüz Eksik Ve Yanlışlar Akvarist Hoca, 13:27
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangozlar Salyangoz Yemiyor GhostKoi, 12:07
Omurgasızlar - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir EmiirKaan, 11:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Genetik Tetra Akvaryumu oscarus, 11:44
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin merutay, 11:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum %100 Su Değişimi Durumu Cyber_Scout, 10:39
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 20 Litre İçin Cüce Meksika Kereviti Olur Mu? egemenc, 03:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Sehpa Önerisi Cyber_Scout, 01:35
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Doğumhane Fikirleri Cyber_Scout, 00:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günde Berrak Akvaryum BLGHN, 00:27
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Suyum Bulanık K0L0Ni, 23:33
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra İçin Hangi Boy Tropical Pro Defence Cyber_Scout, 23:08
Amerikan Tetraları - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 23:04
Filtreleme Seçenekleri - İlk Akvaryumum Ayberk1634, 22:33
Akvaryum Tanıtımı - Çeşme Suyu 8.5 Ph burak3206, 22:30
Bitki Akvaryumları Genel - Deniz Akvaryumu Hk egemenc, 22:28
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Yunus Ciklet Gelişimi Amatör balıkçı, 22:24
Yeni Üye Forumu - Armatür Önerisi melih547, 21:13
Yeni Üye Forumu - Aquael Isıtıcı Vs Tetra Isıtıcı Vs Eheim Isıtıcı mustafakrml, 20:14
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Melek Balığı Eş Tutma kekec0007, 19:55
Yeni Üye Forumu - 300 Litre Akvaryum Kurulumu:) Ehtiyar, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Hakkında TalipAli, 18:55
Yeni Üye Forumu - Doğal Işıklı Lowtech 72lt. Kapalı Balkon Tankım KaanE, 18:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Nane? Zozik lepistes, 18:20
Yeni Üye Forumu - Betam Stressiz Ama Yem Yemiyor harpet, 17:44
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Bitkili Akvaryum Akvarist1923, 17:38
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? GalaxyAquatics, 16:52
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 01:49
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 01:49
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 01:49
- Yapay Dekor Kütük ÖĞRÜNÇ 01:13
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 00:18
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 23:38
- Akvaryum 30*30 metsi 23:38
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 22:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:43
- L144 Snow White-l393 Omer901 22:43
- Legrand Marka Prizli Vago Klemensli Elektrik Hattı ootkn 21:41
- Adwa Ph Metre Ad12 Ve tds Metre Ad31 ootkn 21:41
- Katil Salyangoz stopsound 21:40
- Dolaplı, Kapaklı Boş Akvaryum. ihunal 21:33
- Dalgıç, Su İçi Aydınlatma ihunal 21:33
- 2.67 Tüp Furcifer 20:37
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:37
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:37
- Karışık Yemler+ Tds Mete+ Bakteri ..vs vedat79 20:33
- Apistogramma Macmasteri Red Soulder Ibrahimkahraman 20:29
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 20:03
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 20:03
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 19:07
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:36
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 18:36
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 18:36
- Fluval 207 sametyildiz 18:34
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 18:18
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 18:18
- Mavi Elma Salyangozu Brdk64 18:16
- Pigme Corydoras Brdk64 18:16
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 18:09
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 18:09
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 18:09
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 17:52
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 17:15
- Java Fer Türleri Balikcidede 17:15
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 17:08
- Endler-lepistes Erkekleri karavezir 16:27
- 100/50/40 Beta Marka Mobilyalı Akvaryum ersin1981 16:17
- Hb.white Lepistes jaloreef 15:30
- Akvaryum jaloreef 15:30
- Challenger Köpek Balığı Ardaaa.. 15:01
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 14:20
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 14:20
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 14:20
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 13:42
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 13:42
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:33
- Tavşan Salyangoz _rammstein_ 13:31
KULLANICILAR
- 86 Online Kullanıcı, 47 Üye
Online Kullanıcılar
rasit2009,
osmandbnl,
Hatsunepuffer,
Siminay,
Lordwastenger,
SedatC,
HaydarGul,
alecozan,
Burak PEKDEMİR,
TOLGA1453,
thelostjedi,
suleymanonsay,
MiSoSiKiaN,
serkan_tc,
rebelde,
kambortam,
batuhan.ylmz,
Hidro Dinamik,
hasancn,
Ömer Kaan,
msurucu,
melih547,
karavezir,
UEK,
ihunal,
Yağız¹,
juliussezar,
darkaura,
Vasili,
betta.ist,
KaanE,
taku,
Alihan neonnn,
Ehtiyar,
TolgahanA,
batu811,
koraykbl,
ÖĞRÜNÇ,
platinium,
wbthnokur,
baozturk,
Brdk64,
Mihtat Sinanbey,
Krgz,
Oquanus,
Vitalis,
emin3874,
aXarayli,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.